Účinnosť produktov propagovaných influencermi
Zamýšľali ste sa niekedy nad tým či tie produkty ktoré propagujú na sociálnych sieťach niektoré známe osoby či naozaj aj fungujú a či nakupujú cez ich kódy? Nemenovaná herečka ktorá propaguje veľmi často istú značku na vlasy a tvrdí že vďaka tomu ich má husté kvalitne … no nedávno sa prekecla Že tak pekné vlasy ma vďaka babke a genetike.. Ďalej - predražené oblečenie pre deti ktoré oni dostanú zadarmo a kopec inych (nepotrebnych) veci.
asi polrok dozadu som sedela s mojou kamarátkou na káve a keďže ja už som mama, pýtala sa ma ,či naozaj toľko potrebuje dieťatko veci koľko vidí na internete a hneď som ju stopla že v žiadnom prípade.
Nemali sme žiadne tie Špeciálne veci na fľašky ani 95% toho čo niektoré ženy prezentujú že je potrebné. Fľašky som normálne vyvárala v hrnci, do termosky horuca voda na um (ked kojis neriesis ani) atd . Zeleninu som uvarila v hrnci a pomixovala na kasu … (rodila som 2022😂 ale metody mam proste prakticke). Kamarátka už čaká bábätko a sama zhodnotila že si overuje potrebne produkty a vôbec nebude takto bezhlavo nakupovať ked nieco uvidi na soc sieti. Je to aj podla vas taky zavadzajuci marketing ? Kedy zena az pride do neistoty ci naozaj dokaze toto vsetko zabezpecit dietatku a pritom vobec to nepotrebuje….
Napr ja som kupovala kozmetiku jednej nemenovanej značky lebo som bola spokojná, v obchode ale málokedy bola zľava. Cez influencerov z jeho kódom som je vedela kúpiť o pár "korún" lacnejšie.
Zas ono netreba veriť všetkému čo je propagované, a na druhú stranu nie všetko čo je propagované je super. To je rovnako ako reklama , všetko čo reklamuju je super podľa reklamy, nie všetko je ale zas Tále super aj v skutočnosti
@anonym_autor stačí sa pozrieť aj tu v diskusiách. Každá z nás využila niečo iné. Za mňa je zbytočnosť aj detská vanička, lebo som deti okúpala v umývadle. niekto si to bez nej nevie predstaviť. Rovnako to je s úplne všetkým ostatným. 🙂
Reklamy na internete mám blokované a ak sa náhodou zjavia tak ich ignorujem.
Pre mna je reklama len sposob, akym sa dozviem, ze nieco existuje. Ak ma to zaujme, automaticky hladam informacie, alternativy, ceny, kde vsade to viem kupit.
Rozhodne nekupujem veci od niekoho len preto, ze to on propaguje. Aj ja by som o mlieku hovorila ake je super, zdrave, ako mi pomaha s kostami, ak by mi za to platili. Nevadi, ze mam alergiu na mliecnu bielkovinu a nepijem ho vobec.
Co sa kuponov tyka - ak by som nasla kupon na cokolvek co pouzivam, alebo si chcem kupit - bolo by mi opat jedno, kto to propaguje - chnapla by som po nom ako po udenom. Preco si nepomoct, ked mozem a hlavne tym nikomu neublizim.
Tolko k influencerom, hercom a propagatorom.
Influencer zije z … naivity, manipulovania a zavadzania, je mu jedno, kto si a co kupis, rata sa len predaj…. Telesales po telefone je obtazujuci a kazdy polozi, ale nejaka poskalujuca dievcina predavajuca uplnu blbost je to iste v ruzovom len krajsie a vplyvnejsie zabalene. Telesales operatora nevidis … nic ti neukazuje … ale s videom a nejakou tvarou je pravdepodobnejsie, ze preda …. Ked mas riedke vlasy… maximalne ti spevneju … ale viac si mozes tak nastrelit , nalepit alebo dat parochnu … atd. Prikladov je xy. Pri kazdom nakupe treba pouzivat zdravy rozum, to co sa hodi Anci, je pre Maru zbytocne … kazdy by sa mal spoliehat hlavne na svoj zdravy usudok … inspiracia je ok… ale nie bezhlavo kupit len preto, ze nejaka celebrita to ma
ja som využila šampón na vlasy a úprimne - je to asi najlepší šampón, aký som mala a fakt tie vlasy po ňom boli úplne lepšie. aktuálne sa mi minul a striehnem si na kód, aby som si kúpila darček pod stromček 😀 ešte som si kúpila takto makeup, na ktorý som čítala množstvo pozitívnych recenzií aj na iných portáloch. tiež som bola veľmi spokojná - vôbec nebol drahý, ale mne sadol. iné produkty som neskúsila, i keď je pravda, že pri viacerých premýšľam, či neskúsim, ale vždy si poviem, že mi netreba kadečo 😀 kupóny na zľavu využívam vždy, keď sa dá, neriešim, že to propaguje ten alebo ten. keď ho potrebujem, resp. sa mi hodí, aj 10 percent dole vie byť fajn 🙂
Nie je influencer/ka ako influencer/ka, keď je niekto dermatológ a zároveň robí videá na sociálne siete tak očakávam že jeho názor ku pleťovej kozmetike bude o niečo viac hodnotný než keď náhodné o desať rokov mladšie žieňa z TikToku mi bude nahovárať že "táto maska na pleť" mi úplne schová vrásky. Pri šampónoch je to tiež individuálne, je možné že influencerke vyhovuje zrovna tá značka + starostlivosť o vlasy ktorú má momentálne nastavenú. A keď mám zrovna ten istý typ vlasov, možno by ten šampón sadol aj mne. Mimo obrazovku ako konzument týchto videí nemám šancu zistiť či daná influencerka chodí každý týždeň na vitamínovú kúru a ešte si hodinu masíruje oleje do hlavy.
S detskými vecami na internete je to tiež rovnaká dilema, časť vecí (najmä oblečenie) sa kupuje aby dobre vyzeralo na fotografiách než pre ich užitočnosť, s flaškami a ostatným sortimentom je to ako lotéria. Jedno dieťa s nimi nemusí mať problém, druhé by radšej vyhladovalo než z nej jedlo, to isté so silikónovým riadom, lyžičkami, hračkami. Je na druhú stranu super že existuje veľa, najmä zahraničných influenceriek ktoré robia de-influencering na produkty, v zmysle že "tieto produkty som si kúpila pre dieťa a vôbec som ich nepoužila, keby mám ísť nakupovať druhý krát tak radšej zvolím toto". Takto som si vyselektovala 2-3 hračky pre novorodenca a keď chodím okolo obchodov tak ma výklady nelákajú.
Zo zásady nikdy neverím reklamám.
@anonym_autor marketing sa všemožne snaží presvedčiť ľudí, že potrebujú všetky možné veci, aby predali produkt. To je všetko. Ti influenceri za to dostanú zaplatené, aj herci v reklamách … oni naozaj nepoužívajú tie veci, čo propagujú.. teda možno áno, ale nie je to podmienka.. marketing je jedna veľká manipulácia. Ale máme v hlave niečo, čo môžme použiť a rozhodnúť sa sami, čo naozaj potrebujeme a čo nie.
@anonym_autor nepotrebovala som sa nad tým zamýšľať, nekupujem produkty, ktoré propaguje niekto preto, lebo ma z toho finančný prospech. Ja reklamy okamžite vypínam, nesledujem žiadnych influencierov
Nesledujem žiadne profily ktoré majú primárny cieľ predávať. Spropagujú všetko a je im jedno či sa ti po tej kozmetike zošúpe ksicht, hlavne že za to dostanú odmenu.
Merch od influencerov si zasadne nekupujem, ci uz sa jedna o kolagen, kozmetiku, alebo oblecenie, proste toto nie. Raz som sa vsak nechala influencnut si dat spravit piercing do jedneho bratislavskeho studia, odporucalo ju viacero profilov, tak si hovorim, ze ok, nejdem do tetovacieho studia ako vzdy, ale skusim toto. Pridem tam, studio niekde v riti na okraji mestskej casti, spinave skrachovane nakupne stredisko. V studiu bordel po zemi (bol pondelok, to snad mohla majitelka povysavat aspon cez vikend). Hygiena tiez dodrzana nebola bohvie ako, nausnicky zrejme z cinskych eshopov sudiac podla kvality :D. Jedine plus bola majitelka, extremne mila zena a nizke ceny. Moje prve kroky viedli z tade do lekarne po dezinfekciu na rany. Este dlho som sa osivala, ci som tam nahodou nejaku chorobu nechytila. Ale uz nikdy viac, ostavam pri mojom oblubenom tetovacom studiu, kde mi pichne pokerovany chlap piercing 3x drahsi, ale dodrzi vsetky zasady hygieny a pouzije nezavadnu nausnicu :D. Tolko k tomu.
Je to reKLAMa, ci uz na sietach, alebo v mediach. 90% je zbytocnych, ale vsugeruju ti, ze potrebujes ten super vysavac a super tabletky na vsetko. Proste ti to nenapadne vsugeruju a ani nevies preco to kupis. V poslednej dobe ma stvu recepty od niektorych znamych ludi, kde vzdy bachnu reklamu na vysavac, tabletky do umyvacky a neviem co, hned ich vypinam. Chcem sa dozvediet recept a nie ako povysavat a umyt riad.
oni majú za to zaplatené, aby propagovali nejakú vec. takže samozrejme, že vychvalujú....
Každý deň predvádzajú iné produkty. Aj keby sa im pleť ci vlasy zlepšili ani srnka netuší z čoho konkrétne. Takže ja osobne tomu neverím. Skôr čítam recenzie k produktom než veriť slovám takýchto predajcov
@anonym_autor tak pockat,takze ani reklamy v tv nie su pravdive?! 😂😂😂 C'mon, vsetko je to biznis,neraz som naletela,ale skor take lacnejsie produkty z drogerie,nastastie som zmudrela a nakupujem len to co ma u nas vyuzitie.
Každý deň predvádzajú iné produkty. Aj keby sa im pleť ci vlasy zlepšili ani srnka netuší z čoho konkrétne. Takže ja osobne tomu neverím. Skôr čítam recenzie k produktom než veriť slovám takýchto predajcov
@sszuzu8 aj písanie recenzií je platené
Ja žiadneho infl...ani len nesledujem. S vela vecí človek kúpi úplne zbytočne.