Zmena ceny počas akcie v Tescu
Dobrý deň, už ste sa stretli s niečím podobným ? Dnes som chcela kúpiť v Tescu kávu Nescafé, ktorá je v letáku v akcii za 6,99€ s platnosťou do 11.11.2025, a na moje prekvapenie stála v akcii 8,99€. Pričom pár dní dozadu,keď som tam bola stála presne tých 6,99€, tak ako je v letáku. Chcela som ju ale kúpiť neskôr, schválne som sa dívala do letáka, dokedy táto cena platí a spoliehala som sa na to.
@chrobak7 nepochopili sme sa 🙂
Vysvetlim. Predavacka prisla s krabicou tovaru a ked zistila jeho cenu zacala volat kamaratkam a predavackam naokolo a vsetko to zobrala, ze to je predane 😁 stal tam zakaznik a tiez mal zaujem a ona ze ma pockat, zavolala kamaratke a ze no uz je to predane… proste si to vzala cele pre seba a jemu nedala ani jeden kus
Zhodou nahod som videla cely tento rozhovor
Preto ma to zaujalo
@anonym_fc4598 Bol to životne dôležitý liek? Nie. Nebol v regáli, nebol na predaj. Predavačka na druhej strane je taký istý zákazník, ako aj ty. Keby si iný zákazník vložil pred tebou celú krabicu do vozíka, čo urobíš? Nič. Nekúpiš to. Predavačka to odložila, už to nebolo na predaj. Čo sa tam s ňou pobiješ? Lebo chceš, chceš...
Tak ak to ten pán veľmi chcel, mohol ísť do druhej predajne toho reťazca a kúpiť si to tam.
@anonym_autor Inak bol som dnes v Tescu a pozeral som aj tú Nescafe. Na regáli bola cena 8,99. Pýtal som sa predavača ako to je. Skontroloval cenu v systéme a ukázalo mu, že cena je 8,99 €. Jednoducho je to tlačová chyba, v letáku mal byť asi iný dátum, alebo iná cena.
Cenu určujú centrálne pre všetky predajne a môžu ju zmeniť aj operatívne. Cena v letáku nie je záväzná. Záväzná je tá, ktorá je na regáli pri tovare.
Záhada vyriešená.
@anonym_autor Inak bol som dnes v Tescu a pozeral som aj tú Nescafe. Na regáli bola cena 8,99. Pýtal som sa predavača ako to je. Skontroloval cenu v systéme a ukázalo mu, že cena je 8,99 €. Jednoducho je to tlačová chyba, v letáku mal byť asi iný dátum, alebo iná cena.
Cenu určujú centrálne pre všetky predajne a môžu ju zmeniť aj operatívne. Cena v letáku nie je záväzná. Záväzná je tá, ktorá je na regáli pri tovare.
Záhada vyriešená.
@chrobak7 Tak fajn, ďakujeme za vyriešenie tejto záhady. 🙂
@mimuska25 Ďalšia konšpiračná teória. Nescafe gold sa vyrába len 100 a 200 g. Prípadne refil balenie 150 g, ale to je sáčok.
@chrobak7 asi ste si nevšimli že gramáž sa zmenšuje na všetkom,najmä na čokoláde a káve.a cena zostava.na letáku ktorý poslala pani je pri uvedenej cene gramáž 180-200.takze žiadna konšpiračná teória!
@anonym_autor ahoj áno Tesco už veľmi hýbe cenami, záleží od toho ci je tovar v letáku, teda akciová cena sa im v poslednom čase môže počas akcie hýbať, nerobili to predtým až teraz začali. Všimla som si to na viacerých položkách. Teda tovar je v akcii po dlhšiu dobu, ale keď je aj v letáku je zľava výraznejšia.
@anonym_autor ahoj áno Tesco už veľmi hýbe cenami, záleží od toho ci je tovar v letáku, teda akciová cena sa im v poslednom čase môže počas akcie hýbať, nerobili to predtým až teraz začali. Všimla som si to na viacerých položkách. Teda tovar je v akcii po dlhšiu dobu, ale keď je aj v letáku je zľava výraznejšia.
@allycek "najlepšie" sú v obchodoch e-cenovky, tam môžu meniť ceny každú chvíľu podľa svojej ľubovôle...
@chrobak7 asi ste si nevšimli že gramáž sa zmenšuje na všetkom,najmä na čokoláde a káve.a cena zostava.na letáku ktorý poslala pani je pri uvedenej cene gramáž 180-200.takze žiadna konšpiračná teória!
@mimuska25 Snažíš sa to nejako zachrániť, ale to už nepôjde. 180 g má len Nescafe Barista, All Italiana a De Lux. Klasická Gold má v skle len 100 a 200 g. Rozdiel v cene nie je z dôvodu inej gramáže.

@anonym_fc4598 Tak keď to nie je vyložené v regále, tak to nie je v ponuke. To, že to má v krabici ti nedáva právo to odtiaľ brať, keď ti predavačka povie, že je to predané. Keby si to niekto dal všetko do košíka, ani jemu to z košíka nezoberieš.
Kúpil by som inde.
@chrobak7 nepochopili sme sa 🙂
Vysvetlim. Predavacka prisla s krabicou tovaru a ked zistila jeho cenu zacala volat kamaratkam a predavackam naokolo a vsetko to zobrala, ze to je predane 😁 stal tam zakaznik a tiez mal zaujem a ona ze ma pockat, zavolala kamaratke a ze no uz je to predane… proste si to vzala cele pre seba a jemu nedala ani jeden kus
Zhodou nahod som videla cely tento rozhovor
Preto ma to zaujalo