Je podľa vás normálne vykúpiť všetky akcie v Tescu?

8. mar 2021

Je podľa vás normálne vykúpiť všetky akcie v Tescu? Nedávno som bola na nákupe a tam si jedna pani krásne nabrala všetko čo bolo pod 50% zlacnené z detského oblečenia. O týždeň neskôr som to samozrejme našla v bazáriku, ako nové za cenu pôvodnú, etiketovu. Pani podniká na čierno.
Na jednu stranu nechcem nikoho udavat, ale akože podnikať tak ze v kúpim ženám všetky dobre akcie a predávam to drahšie cez internet bez toho aby daná predaj k na mala živnosť, platila odvody ako každý z nás? To je fakt už národný sport neplatenie dani?
Na áno, závidím jej. Nie to ze predáva. Ale to, že kúpila bundu, ktorú som chcela kúpiť v tomto čase synovi. A z danej veľkosti už nezvysilo! Akože kvôli takým kravam musím v tomto čase jazdiť do iného tesca alebo objednávať cez internet. Lebo oni si musia skúpiť všetko.. Kvôli svojej "zárobkovej" činnosti.
Rozmýšľam ci takých ľudí nezačne nahlasovať na živnostenský úrad.

hruska91
8. mar 2021

Podla mna je to hnusne....take to "podnikanie" neje to fer

pribinak
8. mar 2021

Je to nechutne co robí, ale nemyslím si, že porušuje nejaký zákon.

autor
8. mar 2021

@pribinak Podnikanie bez založenia si živnosti. Nemá to legálne. Neplatí odvody ako my ostatní.

hettinka
8. mar 2021

@pribinak ale áno, porušuje. Akonáhle niekto kupuje a predáva tovar za účelom zisku, vykonáva klasickú obchodnú činnosť. A na to musí mat živnosť, platiť odvody, dane, viest účtovníctvo, posielať vec s faktúrou/účtom, poskytovať záruku 2 roky na novú vec a nejakú záruku aj na opotrebovanu ( tam neviem, koľko presne)...
Bez živnosti sa smú predávať len veci, ktoré človek používal a už ich nepotrebuje. Napríklad ak deti vyrástli, nevhodný dar, staršie zariadenie bytu...

h_petra
8. mar 2021

🤣🤣🤣🤣 nabudúce musíš byť rýchlejšia 😁
Nie, predaj vecí na bazáre nie je podnikanie, ani na čierno ani na bielo a už vôbec neviem, čo by s tým na živnostenskom urobili 😄

autor
8. mar 2021

@hruska91 A koľko je tu takých na modrom koni - keď si dáte nový tovar, FF značku s vísačkami.. Vyroji sa ich tam asi 10 takých co majú minimálne takých 500 produktov v profile.
Keď ma niekto živnosť, no okej, aspoň to ma ešte oficiálne. Ale keď to robí niekto takto na čierno, tak je to podľa mňa cez čiaru.

autor
8. mar 2021

@h_petra Predaj nového tovaru s vísačkami, nie je predaj bazarovy. Vzťahuje sa to pod online predaj - čiže pravidlá eshopu, a aj právna forma musí byť sro/živnosť.
V tomto prípade nejde totiž o jednorazový predaj ale opakovaný = Tj podnikanie. Podnikanie na čierno. Môže tam byt uložená sankcia, podľa toho čo čítam: 1600-3200€)

maximilie
8. mar 2021

To je neskutocne. To aby si si ju teraz kupila za pôvodnú cenu a este aj s dopravou! Neskusala si tu pani kontaktovať spravou?

hettinka
8. mar 2021

Pokial má plny bazarik nových veci s visačkami, a udala by si ju, tak sa neobháji. Len to tu toky funguje, takáto názorová šedá ekonomika, kde ľudia majú vlastne eShop s novými vecami a nič sa s tým nerobí...

simonika159
8. mar 2021

Pokiaľ nepresahuje ročný príjem neviem či by s tym niečo spravili, akurát si budeš robiť robotu teraz aj dohovie či niečo vybavíš a ked aj tak ich zaujma len korona nikto to riešiť nebude

autor
8. mar 2021

@maximilie Napísala som dvom takým co mali daný produkt na modrom koni, obe predávajú za pôvodnú cenu, bez faktúry, v profile majú nad 500ks nového tovaru z Tesca. Takže jasne priekupničky.

hettinka
8. mar 2021

@simonika159 vôbec nejde o výšku príjmu, to sa nerieši. Že niekto má maly príjem je riziko podnikania. Možno nezaplatí v ten rok dane. Ale odvody platiť a ostatne podmienky dodržiavať musí.

hanka1505
8. mar 2021

Och toto milujem, ale deje sa to aj na hm stránke, zare, nexte.... Paničky vykupia a potom vo veľkom ponúkajú tu, na fcb. Je mi zle z týchto ľudí. Ale čo už vyscanost Slovakov je asi naša národna vlastnosť niekedy mám pocit že jedina🤦‍♀️v tomto prípade. A viesco kludne by som ju nahlasila. Nech sa uvedomí. Aj keď neviem ci v dnešnej covidovej dobe ju bude niekto riešiť. A to buď rada ze ešte v tescu, dve z okolia to začali robiť s vecami zo sekaca🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

autor
8. mar 2021

@hanka1505 Bože môj. 🙄

Nepoznáte niekto adminov? Ci by sa im nedalo profily nahlásiť ci by im nezrušili predaj na koni? Nech si to predávajú inde odrbavačky.

hettinka
8. mar 2021

Keď ono to je aj o tom, že to ľudia stále kupujú. Nerozumiem prečo, ja by som teda nekúpila od takých nič, ani na bazare, ani na FB. Nemáš záruku, účet, nedá sa to často vrátiť... odhliadnuc od rizika, že príde fake, alebo niečo roky zlezane. Hlavne terat, keď je všade mrte veci...
No kým je dopyt, je aj ponuka.

bafka
8. mar 2021

Ja tiež predávam nové veci, ktoré sme dostali a na nič, alebo som sama kúpila, no nestihol vynosiť. E vždy predávam za cenu, ktorú som kúpila alebo lacnejšie. Takýto prístup čo popisujete vy tiež ma to vytáča. Ach.

zaba21
8. mar 2021

Čo si pamätám, tak pár rokov dozadu, finančná správa išla aj po takýchto predajcoch na internete. Tak skús podnet na finančnú správu.

sante81
8. mar 2021

Bonzačka, ktorá hlúpo závidí. Dvíha sa mi žalúdok z takých ľudí.

bashawelle
8. mar 2021

@sante81 z takých, čo obchádzajú zákon a obohacujú sa, sa nedvíha?

sofiia87
8. mar 2021

Toto sa bohuzial deje snad so vsetkym detskym oblecenim, Lindex, Next vzdy na totalku vykupeny, vypredaj zmizne do minuty a potom to slecny predavaju po bazaroch za povodne a vyssie ceny.

naobedbuduspagety
8. mar 2021

@sante81 to nie je hlúpe závidenie, ale predstav si, že ideš kúpiť decku bundu ,ktorú nutne potrebuje a nekúpiš nič, lebo si pani pred tebou napratala plný kôš preto aby na tebe zarobila. Včera som šla do tesca a presne toto sa mi stalo, syn nutne potreboval bundu a pani predomnou zobrala zo stojana všetky do jednej lebo boli v akcii. Iné nemali. Dnes ho na vyšetrenie do BA musím ťahať vo viacerých mikinách, hlavne ,že ona má doma xy bundičiek.

maximilie
8. mar 2021

@sante81 čože? Hlupo zavidi??? Ze si nemoze kupit zlacneny tovar v tescu? Viete koľko ludi si moze dovoliť kúpiť veci len takto vo výpredaji? Čakajú na tieto zľavy a potom si to majú kupit cez bazarik za pôvodnú cenu + poštovné? Skor tie zeny su totalne úbohé, ze si nevedia zarobiť inak, najst si normálnu pracu!

hruska91
8. mar 2021

Omg naozaj....skusila som si dat vyhladat bundu f&f novu a potom ine inzeráty od tejto pani....a same nove f&f visacky.....ciii to vazne ludia robia? Nenapadlo by mi...

sante81
8. mar 2021

@maximilie nie, závidí možný zisk z predaja. Tu ide o princíp, mne sa neušlo, nemám ja, nedoprajem nikomu. Nech si dotyčná na bazáre zarába, predáva čo chce, ale dostali sme sa do doby keď človek udáva človeka, a za čo? Za kus handry? S takou nenávisťou ako je písaný úvodný príspevok, bre boha veď sme ľudia, nahlasujte sa vzájomne, pekný deň

liljana
8. mar 2021

Budete jej zavidiet aj vtedy, ked od nej tretinu tovaru nakoniec nikto nekupi, co je riziko kazdeho maleho obchodnika? Snazi sa iba z niecoho zit ako ini ludia. Zavidiet si uz aj tovar nakupeny v akcii, je asi novy level hejtu. Pritom zbytocnych shopov s handrami za par eur je na kazdom rohu kopec, Pepco, Kik,...

h_petra
8. mar 2021

Strašne musíš byť frustrovaná, keď nemáš iný rozptyl mysle, len sa zaoberať takýmito témami

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
8. mar 2021

@liljana Nepochopili ste pointu. Nezávidím jej "jej riziko" čierneho predaja.
Závidím jej to, že ona kúpila bundu, ktorú nepotrebuje! A ja nemám pre syna nič, lebo ona vykúpila všetky a mimo akciových našu veľkosť nemali. Kde mam teraz ja akože ísť? Mam jej písať ci mi jednu nepredá za plnú sumu a + poštovné??!

balaskovae
8. mar 2021

@zazvorka87 nie je to zly napad, no podla mna im je absolutne jedno, kto si to kupi, hlavne, ze to predaju. no je to hnusne zvlast v tejto dobe ked je problem nieco taketo normalne v obchode kupit