3-ročné dieťa v nemocnici – ako riešiť stravu pri vyberavom jedákovi?
Ahojte. Prosím Vás, tie ktoré ste prežili hospitalizácie s malymi deťmi, ako ste prosím riešili stravu, pri extrémne vyberavom dieťati? Ja mam z toho neskutočný stres. Boli sme viackrát v nemocnici ale keď bol malý a bol väčšinou na mlieku.
Teraz ako 3 ročný, ja neviem co s nim budem robiť. Ideme mimo nášho mesta, nemá mi kto nosiť stravu pre neho. Doma mu varím co ma rad, nech sa naje, popri tom samozrejme vždy dostane na obed co mame. Sém tam zje ale väčšinou ani neskúsi. Nezje mi lupacky, džem, maslo, skratke raňajky na sladko ako väčšinou v nemocnici bývajú. Ideme cca na 5 dní. Keď je hladný, tak je neskutočne nervózny. Vopred ďakujem za rady a skúsenosti.
Navar dopredu a zamraz a v chladničke to niečo vydrží, môžu mať aj mrazak
A vedia zabezpečiť aj stravu ak ma nejaké špeciálne diéty ale iba ak je to o jazýčku,tak dôležité je to aby dostal živiny čo potrebuje a to bude mať určite, prípadne niečo dokupis
@anonym_autor moj najmensi je doma vyberavy...ale ked je v cudzom prostredi, tak zje zrazu i to, co by doma nikdy nezjedol.
moja doma nic a u cudzich zje aj panty .. takze by som ho nechala nech je to co je ...
Naučí sa jesť všetko a nevymýšľať. Ja by som to brala, ako výzvu. Povieš mu, že musí všetko zjesť, aby sa čo najskôr vyliečil a mohol ísť domov.
Naučí sa jesť všetko a nevymýšľať. Ja by som to brala, ako výzvu. Povieš mu, že musí všetko zjesť, aby sa čo najskôr vyliečil a mohol ísť domov.
@anonym_f41758 keď si predstavím že ani ja ako dospelá som do seba v nemocnici skoro nič nedostala kvôli stresu. Je to dieťa ,bude v nemocnici,bude sa trápiť a ešte hi bude nútiť jesť ?
@anonym_f41758 keď si predstavím že ani ja ako dospelá som do seba v nemocnici skoro nič nedostala kvôli stresu. Je to dieťa ,bude v nemocnici,bude sa trápiť a ešte hi bude nútiť jesť ?
@anonym_2d33dd rieši sa otázka, čo bude dieťa jesť, keď je prieberčivé a nemajú nikoho blízko, kto by doniesol stravu. Nie, že dieťaťu nechutí kvôli chorobe a má ho nútiť. Nauč sa čítať s porozumením.
Viem, že ideme už dlhšie....zmenila som aj doma. Prístup, že ma na večeru jedlo co mu chuti a keď vymysla, iné nedám. Najskôr trucoval ale už cielime to, že ponúknem opäť neskôr a už sa naje. No poviem tak, trápime sa od začiatku prikrmov s jedlom. Jedno co závidím ostatným, keď sa dieťa normálne naje. Viem, že bude v strese z celého pobytu tam. Bud sa stane ze to pretrpime alebo sa to zlomí a bude jesť, v to dufam ale neverím tomu 🫣

Donášková sluzba ti donesie jedlo aj do nemocnice
A väčšinou je na oddelení aj nejaká chladnička tak si mizes nejaké potraviny aj uskladniť