icon

9-týždňové veľmi naviazané bábätko. Ako to zvládnuť?

9. máj 2026

Ahojte. Mam 9-tyzdnove babatko, ktore sa posledne tyzdne totalne na mna naviazalo. Predtym vydrzala s manzelom, dokazal ju uspat, bol s nou ked som odbehla na chvilu, ale uz viac nevie. Ja s nou problem nemam, pri mne takmer vobec neplace, zaspi mi, usmieva sa, "rozprava", ked sme doma.. Ale ked nebodaj niekam musim ist, tak u manzela len place az do uplneho hysaku a potom zaspi od unavy. Manzel je s nami doma a stara sa o nu so mnou od narodenia. Brat ju so sebou zatial nikam moc neviem, lebo odmieta vsetky sposoby prenosu okrem ruk. Ziadna satka, nosic, kocik, autosedacka len na chvilu, nic. Nase vychadzky su len pred domom na 10 min v kociku a musi na mna celu dobu vidiet. Potom sa jej to prestane pacit a spusti plac. Cestovanie autom je tiez poctivo orevane. Ja viem, ze je to zrejme normalne v jej veku, ale ta neschopnost ju aspon na chvilu niekam polozit, alebo dat manzelovi ma a aj manzela totalne ubija. Mali ste niekto podobne babatko? Kedy sa to zacalo menit?

anonym_bb7965
9. máj 2026

@anonym_autor Pane Bože, veď má 9 týždňov, toto je zvláštna otázka od novorodičky... Podľa mňa máš málo oxytocínu, myslím to vážne.

autor
9. máj 2026
@anonym_bb7965

@anonym_autor Pane Bože, veď má 9 týždňov, toto je zvláštna otázka od novorodičky... Podľa mňa máš málo oxytocínu, myslím to vážne.

@anonym_bb7965 ako to suvisi s oxytocinom? Vies to vysvetlit? A preco to panebozekanie? Napis viac ved 🙂.

petronelag
9. máj 2026

Keď má len 9 týždňov, tak to je normálne správanie, postupne sa bude vyvíjať.

anonym_bf24de
9. máj 2026

V deviatich týždňoch je správanie bábätka plus mínus náhodné. Bude sa meniť ešte veľakrát, každých pár týždňov. Je pomerne pravdepodobné, že od dcérky odchádzaš vystresovaná, dieťa to cíti a následne si tvoju neprítomnosť odplače. Buď viac v pohode a aj bábo bude. Je to ťažké, viem, mám dve deti. Držkaj sa.

anonym_bb7965
9. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_bb7965 ako to suvisi s oxytocinom? Vies to vysvetlit? A preco to panebozekanie? Napis viac ved 🙂.

@anonym_autor Oxytocín, ktorý je vo všeobecnosti známy ako hormón lásky, je zodpovedný za materinské puto medzi matkou a dieťaťom. Ja som ho mala asi veľa, inak, pichli mi ho pred pôrodom. Minimálne počas šestonedelia som sa nevedela od bábätka odlepiť, nevadilo mi, že si vyžadovalo moju pozornosť.

anonym_4cfaed
9. máj 2026

@anonym_autor bola 9 mesiacov v tvojom bruchu doslovne s tebou zviazana co od nej chces? Ona to v mozgu este ani nechape ze je samostatne fungujuci clovek. A co to stale niektore maju ze nemozu nikde ist a nikde dieta polozit? Kam potrebujes teraz tak strasne chodit? Ake cestovanie autom prosim ta???

anonym_6b47e5
9. máj 2026

@anonym_autor u nás takto podobne 😃, a ešte aj horšie ..už ma vyše roka , nalepena non stop na mne , v noci musí spať pri mne. Ooooobčas zaspí pri manželovi.
Ale je to dieťa..ono ta potrebuje a je to aj tak správne že sa dobre pri tebe cíti a potrebuje ťa. Teraz si tu pre ňu, nic iné neexistuje a ešte nebude dosť dlho. Apropo v kočiku boli tiez revy..ustalo to keď začala sedieť a vidí svet. Rovnako doma , aj ked to fyzioterapeuti neodporúčajú nam pomohlo kresielko, videla ma, mala hrazdičku pred sebou .hračky, čierno biele obrazky...vydrzala aspin kym som dačo spravila

autor
9. máj 2026
@anonym_4cfaed

@anonym_autor bola 9 mesiacov v tvojom bruchu doslovne s tebou zviazana co od nej chces? Ona to v mozgu este ani nechape ze je samostatne fungujuci clovek. A co to stale niektore maju ze nemozu nikde ist a nikde dieta polozit? Kam potrebujes teraz tak strasne chodit? Ake cestovanie autom prosim ta???

@anonym_4cfaed k lekarovi napr, riesim si zdravotne problemy a bohuzial tam chodit musim. K pediatrovi tiez chodim autom. Ja nebyvam v meste, tu nieje vsetko pod bytovkou, zial… Ty si bola iba doma? Ako si to zvladla? Ja nemam potrebu nikam utekat, ale obcas proste musim niekam ist a mam z toho uz uzkosti par dni dopredu.

autor
9. máj 2026

dakujem za komentare zeny, uz som mala pocit, ze som v tom sama ♥️

maryetta
9. máj 2026

Mala si ju 9mesiacov. Ona ta proste potrebuje. U teba ma najvacsi pokoj. Istotu ktoru pozna a citi. A mozno nejaka separacna uzkost... viac vnima ludi okolo. Zacina rozlisovat...

lydiasabolova
9. máj 2026

a nemáš niekoho, kto by k lekárom chodil s tebou? ja som musela tiež tak behať s mojimi problémami a chodila so mnou švagriná a tá mi dcérku postrážila, kým som bola v ordinácii 🙂

anonym_33e085
9. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_4cfaed k lekarovi napr, riesim si zdravotne problemy a bohuzial tam chodit musim. K pediatrovi tiez chodim autom. Ja nebyvam v meste, tu nieje vsetko pod bytovkou, zial… Ty si bola iba doma? Ako si to zvladla? Ja nemam potrebu nikam utekat, ale obcas proste musim niekam ist a mam z toho uz uzkosti par dni dopredu.

@anonym_autor ved nech ide muz s tebou ked je s vami doma. Vam rodicom to nedocvakne?

anonym_bc8716
10. máj 2026

Normálne správanie dieťaťa a pochopiteľne
Aj mne prišlo zvláštne, že ta to ubíja 🫣
Asi skôr dieťa nadobudlo puto s tebou ako ty sním
Neviem fakt, zvláštne

anonym_5171fe
10. máj 2026

@anonym_autor proste ťa potrebuje pri sebe...prečo je to tak? Prečo niektoré deti vydržia nie len s tatom ale aj s kamaratkou babkou a zvyškom rodiny ti nikto nepovie.Proste každé babatko je iné a meni sa to okolo toho pol roka.Je to náročne...niektore zas s maminkou idu aj na zachod...niektore nechce spat same v izbicke.....mozno neskor ty tieto situacie nebudes poznat 🙂

anonym_5171fe
10. máj 2026
@anonym_bc8716

Normálne správanie dieťaťa a pochopiteľne
Aj mne prišlo zvláštne, že ta to ubíja 🫣
Asi skôr dieťa nadobudlo puto s tebou ako ty sním
Neviem fakt, zvláštne

@anonym_bc8716 prosim ta a ty nepoznas ze niekam potrebujes idt a neda sa lebl mala place a jr to dtaly stav? Tu autorka nepise ze nema rada dieta alebo nieco ale niekedy mi to nepochopebie od mamiciek ala dokonalych pride hrozne