icon

Afektívny záchvat u detí. Ako zvládnuť a pomôcť?

Včera o 10:15

Idem na vás s prosbou mladší brat ma 4 roky , už od malička v cca 9 mesiacoch možno viac začal plakať a prestaval dychat (zachvat s plaču)sfialovel to sa stalo prvý krát nevedeli sme s čoho doktorka nám nevie moc poradiť môže to byt vraj aj (dedične )treba do neho fuknuť alebo s vodou trošku aby sa zase nadýchol , keď bol menší robil to častejšie a častejšie preto sme sa snažili mu vyhovieť aby neplakal aj keď bol vonku . Teraz ma štyri robí to už menej ale stále niekedy si všímam že zas upozorňujeme ho aby sa nadychol pocuvne.poradte prejde to časom , vekom máte to aj vy niektorá doma 🙏🏻lebo už si nevieme rady ani čo na to zaberá .a najhorší pocit je vidieť ho tak a ten strach v nás keď bol ešte malinky aby sa mu nič nestalo

alison11
Včera o 10:34

@anonym_autor Časom to asi tak do 5rokov ztoho prejde na vresk,miesto plaču ke´d bude zúriť tak bude kričať a vrieskať,ale nemusí môže to len prejsť závisí odtoho či sa prejaví ADHD alebo autizmus u takých je prejde do zúrivosti kriku a búchaním sa a hádzaním z predmetmi.Držím palce a nebojte sa prejde to.

autor
Včera o 10:38
@alison11

@anonym_autor Časom to asi tak do 5rokov ztoho prejde na vresk,miesto plaču ke´d bude zúriť tak bude kričať a vrieskať,ale nemusí môže to len prejsť závisí odtoho či sa prejaví ADHD alebo autizmus u takých je prejde do zúrivosti kriku a búchaním sa a hádzaním z predmetmi.Držím palce a nebojte sa prejde to.

@alison11 on nebol nikdy že by sa muselo konať podľa neho len sa nevedel nadýchnuť .co sme sa dozvedeli od jeho dedka vraj to robil aj jeho otec keď bol malý a vekom mu to prešlo

simona92101
Včera o 10:57

@anonym_autor syn to ma od babatka,ked sa napr.udrie tak place tak az zmodrie a prestava dychat.ked prechadzal regresiami a vzdorom,byvalo to najhorsie,teraz uz bude mat 3 roky a zacina sa to lepsit.okolie aj v skolke su upozornení,co treba robit.poradim,nefukat,zobrat do narucia a prudko zmenit polohu(polahnut/posadit).a len vydrzat

autor
Včera o 11:01
@simona92101

@anonym_autor syn to ma od babatka,ked sa napr.udrie tak place tak az zmodrie a prestava dychat.ked prechadzal regresiami a vzdorom,byvalo to najhorsie,teraz uz bude mat 3 roky a zacina sa to lepsit.okolie aj v skolke su upozornení,co treba robit.poradim,nefukat,zobrat do narucia a prudko zmenit polohu(polahnut/posadit).a len vydrzat

@simona92101 presne v škôlke učiteľky tiež naše boli už upozornené viem niekedy sa nedajú toľké deti ustrážiť ale už 2 krát sa to stalo v škôlke pri páde a učiteľky si ho nevysimli po čase až .davame ho hneď na ruky a do polohy ľahnúť si na brucho vtedy sa nám zvykne nadýchnuť fúkanie pomáhalo keď bol menší teraz už len toto alebo ho jemne šplechnut vodou

alison11
Včera o 11:11
@anonym_autor

@alison11 on nebol nikdy že by sa muselo konať podľa neho len sa nevedel nadýchnuť .co sme sa dozvedeli od jeho dedka vraj to robil aj jeho otec keď bol malý a vekom mu to prešlo

@anonym_autor Tak to by malo prejsť do 5rokov.

anonym_da8f90
Včera o 12:00

Psychológ dieťa videl?

anonym_893dbc
Včera o 12:09
@alison11

@anonym_autor Tak to by malo prejsť do 5rokov.

@anonym_autor je to slabšie vyvinutá dýchacia a nervová sústava, ako píše alison11 prejde to vekom do tých 5 rokov.

autor
Včera o 21:02
@anonym_da8f90

Psychológ dieťa videl?

@anonym_da8f90 nie doktorka povedala že ach to do 5 rokov neprejde mame sa ozvať

simona92101
Dnes o 10:22
@anonym_da8f90

Psychológ dieťa videl?

@anonym_da8f90 na to psychologa netreba,presne ako pise vyssie,slabsie vyvinuta dychacia sustava,vekom to prejde.syn to ma zapisane aj v karte,mame ho sledovat pokial by zachvaty boli caste a stav taky ze sa ho nedari prebrat.u nas sa to lepsi ako rastie a stava sa to ozaj ked si ublizi.naposledy spadol z odrazadla a odral si do masa ruku