Ako komunikovať s autistickým dieťaťom?
Ahojte, neviem ako začať teda či chcem radu alebo len podporu? Už ozaj neviem syn 3 roky - zisteny autizmus
Nerozprava, nieje odplienkovany- v inych veciach je zase až “priliš šikovny, fotograficka pamat, logicke myslenie” atd.. neviem, s priatelovej strany taky nezajem proste, ze si mysli “že nema” ze len nerozorava ked začne bude ok.. ale ma svojim sposobom priznaky , uz ked aj dr potvrdili.. ale neviem ja mam zmiesane pocity že aj hej aj už nie.. neviem.. ako vy fungujete s takym dietatom? Ako ho prinutit do toho aby zacal aspon niečo hovorit?
môže sa kludne rozrozpravat neskôr , klinicka logopedička a každy den doma cvičit
môže/ nemusí sa stat že sa rozkeca v 5-6 rokoch ale potom čisto...
len sa mu treba maximalne venovat a ono sa ti to vrati
to odplienkovanie ano je to u nich na dlhšie, dlhšie to väčšinou trva ale treba riešit skušat nevzdat sa je pas tak musi mat plienky
treba mu vela čitat, ukazovat obrazky jednoduche a pomenovat všetko
tieto deti vedia sa zlepšit , naučit sa vzorce spravania, vedia sa zasmiat , objat, každý pas je totalne absolutne iny
to že teraz je to tak neznamena že o rok nebude inde,
musiš makat sama možno sa priatel prida. držim palce
a co robis pre to aby dieta napredovalo? 50% deti s PAS nerozprava alebo VELMI slabo. dolezite su terapie ak mate problem len rec je to super. urcite ho "nedonutis" nasilu aby zacal rozpravat, proste nie je zrely na rozpravanie, toto treba trenovat. drzim palceky
Priatel topka😏 Tvari sa, ze je vsetko OK. Chuda dieta.
@anonym_autor okrem iného pracujem aj s detičkami s autizmom. Ak môžem poradiť v dobrom,čím skôr začať s rôznymi terapiami ABA terapia, JIAS sluchový tréning a pod. Prinútiť ho aby rozprával ,to nejde..... Treba mu pomôcť. Určite by som sa poobzerala po okolí na nejaké špecializované centrum,resp. zariadenie pre deti s autizmom a podľa možnosti vozila ho tam...aspoň na nejakú chvíľu. Držím silno palce!
Priateľ si to nechce pripustiť
A ty asi tiež moc nie,ked nechodíte na terapie a tréningy 🫣

Ako sa prejavuje fotografická pamäť, ak nerozpráva?