icon

Ako pomôcť dieťaťu s návykom na záchod?

kiara620
Včera o 19:43

moje 5 ročne dieťa nechce ani za svet kakať na záchod alebo nočník len do nohavíc čo mám robiť? Vie velmi dobre že jej treba a kde ma ísť že na záchod ale odmieta a protestuje, pritom ju dávam stále sedieť na ten záchod, snažím sa aby nemala tvrdú stolicu ale už som z toho zúfalá
😏💁🏼 stretli ste sa niekto s takým niečím?

anonym_e44a74
Včera o 19:44

@kiara620 stretli, v 5,5roka konecne nekakal do pleny ale hajzlik

kiara620
autor
Včera o 19:45
@anonym_e44a74

@kiara620 stretli, v 5,5roka konecne nekakal do pleny ale hajzlik

@anonym_e44a74 ako ste to dosiahli? tiež protestoval?

parvinka0001
Včera o 19:47

Len čas pomôže,nenutit na silu .môj zadržiaval uplne snažil sa to vždy rozbehať aby nemusel ísť kakať . Trvalo to síce dlho ale prešlo ho to

anonym_e44a74
Včera o 19:47
@kiara620

@anonym_e44a74 ako ste to dosiahli? tiež protestoval?

@kiara620 nijak, proste pochopil, ze v sede sa mu lachsie tlaci ako po stojacky do pleny

kiara620
autor
Včera o 19:49
@parvinka0001

Len čas pomôže,nenutit na silu .môj zadržiaval uplne snažil sa to vždy rozbehať aby nemusel ísť kakať . Trvalo to síce dlho ale prešlo ho to

@parvinka0001 rada by som tomu dala čas ale v škôlke sa im to nepáči a môžu mi ju aj vylúčiť zo škôlky to je problém že občas jej aj tam ujde

anonym_e44a74
Včera o 20:19
@kiara620

@parvinka0001 rada by som tomu dala čas ale v škôlke sa im to nepáči a môžu mi ju aj vylúčiť zo škôlky to je problém že občas jej aj tam ujde

@kiara620 aj my sme mali zakakane spodare, no zial, potom zatlacal a tvrde bolo, hroza :( ale uz je ovela lepsie, samozrejme, nezadrziava ale aj tak najradsej kaka az doma

evkatk
Včera o 23:20

Na nočník treba klásť kakať hneď ako začne tlačiť a to najneskôr od 9.mesiaca. Potom si na to zvykne a už nezačne, kým nebude sedieť na nočníku. Po roku je už neskoro. Veď od 16 . 17. mesiaca je už odplienkované, ak nie je zaostalé alebo nemá zanedbanú výchovu. Nedávno som čítala, že niektoré deti majú úchylku, že v teple výkalov pociťujú slastný pocit, nechcú nielen na záchod, ale bránia sa aj obriadeniu. Často sa schovajú a nechcú odtiaľ vyjsť, aby vo výkaloch boli čo najdlhšie. V staršom veku to má horšie pokračovanie.