Ako pomôcť dieťaťu s návykom na záchod?
moje 5 ročne dieťa nechce ani za svet kakať na záchod alebo nočník len do nohavíc čo mám robiť? Vie velmi dobre že jej treba a kde ma ísť že na záchod ale odmieta a protestuje, pritom ju dávam stále sedieť na ten záchod, snažím sa aby nemala tvrdú stolicu ale už som z toho zúfalá
😏💁🏼 stretli ste sa niekto s takým niečím?
Len čas pomôže,nenutit na silu .môj zadržiaval uplne snažil sa to vždy rozbehať aby nemusel ísť kakať . Trvalo to síce dlho ale prešlo ho to
@anonym_e44a74 ako ste to dosiahli? tiež protestoval?
@kiara620 nijak, proste pochopil, ze v sede sa mu lachsie tlaci ako po stojacky do pleny
Len čas pomôže,nenutit na silu .môj zadržiaval uplne snažil sa to vždy rozbehať aby nemusel ísť kakať . Trvalo to síce dlho ale prešlo ho to
@parvinka0001 rada by som tomu dala čas ale v škôlke sa im to nepáči a môžu mi ju aj vylúčiť zo škôlky to je problém že občas jej aj tam ujde
@parvinka0001 rada by som tomu dala čas ale v škôlke sa im to nepáči a môžu mi ju aj vylúčiť zo škôlky to je problém že občas jej aj tam ujde
@kiara620 aj my sme mali zakakane spodare, no zial, potom zatlacal a tvrde bolo, hroza :( ale uz je ovela lepsie, samozrejme, nezadrziava ale aj tak najradsej kaka az doma
Na nočník treba klásť kakať hneď ako začne tlačiť a to najneskôr od 9.mesiaca. Potom si na to zvykne a už nezačne, kým nebude sedieť na nočníku. Po roku je už neskoro. Veď od 16 . 17. mesiaca je už odplienkované, ak nie je zaostalé alebo nemá zanedbanú výchovu. Nedávno som čítala, že niektoré deti majú úchylku, že v teple výkalov pociťujú slastný pocit, nechcú nielen na záchod, ale bránia sa aj obriadeniu. Často sa schovajú a nechcú odtiaľ vyjsť, aby vo výkaloch boli čo najdlhšie. V staršom veku to má horšie pokračovanie.
@kiara620 žiaľ nutenim to ešte podľa zhoršíš.
@kiara620 my sme mali sice trosku iny problem ale skusali sme motivacne ze napr za kazde kako do zachoda dostane nejaku dobnost (u nas to boli oblubene rozpravkove postavicky) alebo dostal papierik s niekolkymi polickami, za kazde vykakanie mohol jedno vyfarbit a ked mal plne tak mal slubenu nejaku vec po ktorej tuzil.
Na nočník treba klásť kakať hneď ako začne tlačiť a to najneskôr od 9.mesiaca. Potom si na to zvykne a už nezačne, kým nebude sedieť na nočníku. Po roku je už neskoro. Veď od 16 . 17. mesiaca je už odplienkované, ak nie je zaostalé alebo nemá zanedbanú výchovu. Nedávno som čítala, že niektoré deti majú úchylku, že v teple výkalov pociťujú slastný pocit, nechcú nielen na záchod, ale bránia sa aj obriadeniu. Často sa schovajú a nechcú odtiaľ vyjsť, aby vo výkaloch boli čo najdlhšie. V staršom veku to má horšie pokračovanie.
@evkatk Teraz je v móde nechať decko čím dlhšie s plienkami
@kiara620 ja mám zatiaľ 3 ročného, ani za svet. Ešte nevie ani tak komunikovať má oneskorený vývoj reči, radšej drží a keď už je na krajíčku viem a dám plienku lebo záchod ani za svet.
tiez sme to mali so synom...ani nove lego nepomahalo....musel dospiet proste, no kakal len doma
@evkatk Teraz je v móde nechať decko čím dlhšie s plienkami
@evkatk môj syn začal v roku a pol chodiť. Kde to ešte aby vedel na nočník.
@anonym_ef2640 To nie je o mode. To je o tom nechať dieťa kým je na to pripravené. U nás to bolo u syna v 2 a pol roku a rovno aj na noc aj do škôlky. Prišiel na to proste sam lebo bol pripravený.
@evkatk môj syn začal v roku a pol chodiť. Kde to ešte aby vedel na nočník.
@anonym_ef2640 To nie je o mode. To je o tom nechať dieťa kým je na to pripravené. U nás to bolo u syna v 2 a pol roku a rovno aj na noc aj do škôlky. Prišiel na to proste sam lebo bol pripravený.
@anonym_508f0c čo by mal chudák robiť, ak si ho nenaučila
@anonym_508f0c čo by mal chudák robiť, ak si ho nenaučila
@anonym_ef2640 veru, chúďatko moje, dodnes mi to vyčíta 😂😂😂.
@kiara620 prečo nechce chodiť kakať na záchod ani do nocnika?

@kiara620 stretli, v 5,5roka konecne nekakal do pleny ale hajzlik