icon

Ako pomôcť úzkostlivému 10 ročnému dieťaťu zvládať stres?

Dnes o 12:30

Ako by ste riesili situaciu- 10 rocne dieta, velmi uzkostlive. Kazdy vecer sa pyta, ci nemusi byt z niecoho v strese. Obcas to dojde az do stavu, ze vecer zaspi, nasledne sa prebudi a ide vracat pretoze pred spanim rekapituluje cely den. Obcas mam pocit, ze nema 10, ale 40. Sme normalna rodina, prostredia ma pokojne a prijimajuce, bojim sa vsak co bude do buducna, ako bude zvladat vacsiu psychicku zataz. Vysvetlovanie nezabera.

pribinak
Dnes o 12:32

Takéto úzkostné dieťa by malo sedieť u psychoterapeuta a hľadať čo v nom úzkosť vyvoláva
Pohladaj mu psychoterapeuta čím skôr, to môže prerásť do depresii, obscesii alwbo vážnych psChosomatickych prejavov

Držím palce

autor
Dnes o 12:33
@pribinak

Takéto úzkostné dieťa by malo sedieť u psychoterapeuta a hľadať čo v nom úzkosť vyvoláva
Pohladaj mu psychoterapeuta čím skôr, to môže prerásť do depresii, obscesii alwbo vážnych psChosomatickych prejavov

Držím palce

@pribinak presne toho sa bojim a zvazujem navstevu psychologa.

anonym_11be30
Dnes o 12:35

Môj syn ma 9 a tiež je veľmi precitlivený až úzkostlivý. Sme harmonická rodina, povedala by som, že ma až priveľa lásky aj pozornosti a ja neviem, či aj to nebolo na škodu a teraz je taký emotívny.
Večer zaspáva fajn, ale máva také dni, keď sa pýta, čo bude po smrti, či budeme zas spolu. Boji sa o naše zdravie, keď povie muž alebo ja, že nás niečo boli, boji sa, keď máme chrípku a horúčky. Boji sa, keď máme výmenu názorov s mužom, že sa rozvedieme… veľmi je kontaktný, mojká sa, pusinkuje, objíma. Asi som ti neporadila, ale pridám sa sem týmto komentárov.

anonym_5398f4
Dnes o 12:37

@anonym_autor Už dávno ste mali byť u psychologa, nie je to normálny stav, ktorý sami zvládnete.

anonym_943ee9
Dnes o 12:37
@anonym_autor

@anonym_autor tam nie je čo zvažovať, určite treba ísť

pribinak
Dnes o 12:38
@anonym_autor

@anonym_autor pohladaj niekoho, toto len tak nezmizne
Držím palce

autor
Dnes o 12:38
@anonym_5398f4

@anonym_autor Už dávno ste mali byť u psychologa, nie je to normálny stav, ktorý sami zvládnete.

@anonym_5398f4 pocas dna tento problem nie je, je to pokojne, vesele dieta, vyslovene len vecer ma.tieto stavy. Ale ano, psychologovi sa nebranime

motylik2559
Dnes o 12:48
@anonym_autor

@anonym_5398f4 pocas dna tento problem nie je, je to pokojne, vesele dieta, vyslovene len vecer ma.tieto stavy. Ale ano, psychologovi sa nebranime

@anonym_autor Ahoj, v skole je vsetko ok? Nie su tam nejakí spoluziaci, co by jej robilo zle? Ci to na nu nedolahne vsetko vecer, ked rekapituluje den ako pises. Ale urcite to chce odbornu pomoc, lebo cim dlhsie budes cakat, tym rychlejsie sa moze jej stav zhorsovat.

autor
Dnes o 12:58
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj, v skole je vsetko ok? Nie su tam nejakí spoluziaci, co by jej robilo zle? Ci to na nu nedolahne vsetko vecer, ked rekapituluje den ako pises. Ale urcite to chce odbornu pomoc, lebo cim dlhsie budes cakat, tym rychlejsie sa moze jej stav zhorsovat.

@motylik2559 bol jeden ale toho uz nastastie preradili na inu skolu, to bolo cca 2 roky dozadu. Je to maly perfekcionosta, donemoty vysvetlujem ze ked je ina znamka ako jednotka tak sa nic nedeje ale velmi tazko to znasa.

anonym_264d62
Dnes o 12:59

ja mam tiez ustrachane dieta, ale len v skole ze zacne byt z nicoho nic smutny, ideme k psychologicke a skusim aj homeopata aj ked som skepticka ale uvidime

anonym_de85d8
Dnes o 13:04

@anonym_autor ries to teraz aby sa v dospelosti nezosypal ked pridu dospelacke problemy

motylik2559
Dnes o 13:07
@anonym_autor

@motylik2559 bol jeden ale toho uz nastastie preradili na inu skolu, to bolo cca 2 roky dozadu. Je to maly perfekcionosta, donemoty vysvetlujem ze ked je ina znamka ako jednotka tak sa nic nedeje ale velmi tazko to znasa.

@anonym_autor A kedy sa zacala takto prejavovat? Kolko to cca trva?

anonym_d8326b
Dnes o 13:27

@anonym_autor skúste dopĺňať magnézium s B6 bez cukru pre deti, omega3... potrebuje zdravú a výživnú stravu plnú minerálov, vitamínov, probiotických potravín + kamilkový čaj, kúpeľ s epsomskou soľou... znižujú úzkosti a stres. Obmedzte cukor, čokoládu, priemyselne spracované potraviny... spôsobujú úzkostné stavy. Sladkosti nahraďte ovocím...

anonym_c03cfa
Dnes o 15:34

Urcite vyhladaj pomoc, toto vobec nie je normalne. Normalne sa pozastavujem nas tym, preco dieta takto patologicky reaguje, ak je z ok prostredia...

anonym_7f4a2e
Dnes o 16:14

Dieta az zvracia z uzkosti a ty “zvazujes” psychologa? Nemyslis vazne, hned ho objednaj

autor
Dnes o 16:26
@anonym_7f4a2e

Dieta az zvracia z uzkosti a ty “zvazujes” psychologa? Nemyslis vazne, hned ho objednaj

@anonym_c03cfa
@anonym_7f4a2e ano zvazujem, nakolko to nie je dennodenny stav, je to cca 1x za 3 mesiace

anonym_abed5d
Dnes o 16:54
@anonym_autor

@anonym_autor Je to dobrý nápad,len sa skús popýtať známych alebo nejak zistiť dobrú odborníčku/ka. Aby jej hneď zbytočne nedával lieky.Aj keď teda lieky môže predpísať len psychiater.

anonym_abed5d
Dnes o 16:59
@anonym_264d62

ja mam tiez ustrachane dieta, ale len v skole ze zacne byt z nicoho nic smutny, ideme k psychologicke a skusim aj homeopata aj ked som skepticka ale uvidime

@anonym_264d62 Na tých homeopatov by som sa nespoliehala.Ked som o tom čítala,tak som sa dočítala, že zakladateľ homeopatie tvrdil, že všetky choroby pochádzajú z duchovného syfilisu a z duchovnej kvapavky.Toto tvrdiť pri dnešných objavoch, výskumoch a informáciách na internete je dosť čudné.

anonym_264d62
Dnes o 17:00
@anonym_abed5d

@anonym_264d62 Na tých homeopatov by som sa nespoliehala.Ked som o tom čítala,tak som sa dočítala, že zakladateľ homeopatie tvrdil, že všetky choroby pochádzajú z duchovného syfilisu a z duchovnej kvapavky.Toto tvrdiť pri dnešných objavoch, výskumoch a informáciách na internete je dosť čudné.

@anonym_abed5d ano su na to kadejake nazory, ja poznam celkom dost ludi co homeopatiu vyuzivaju dokonca aj triedna ucitelka mojho syna . Uvidime co povie psychologicka

autor
Dnes o 17:25
@anonym_c03cfa

Urcite vyhladaj pomoc, toto vobec nie je normalne. Normalne sa pozastavujem nas tym, preco dieta takto patologicky reaguje, ak je z ok prostredia...

@anonym_c03cfa uzkosti ma spojene so skolou, nie s rodinou, doma je vsetko ok ale aj v skole vlastne, len ma prisnu triednu

anonym_44b031
Dnes o 18:12

@anonym_autor nam takto zacali psych.problemy. musite to riesit, psycholog urcite + asi sj psychiater, cakacie doby su pol roka tak sa objednajte. Od panickych atakov pomohla psychologicka, uzkostny vecer detsky sirup hypnoxx,alebo aspon medovkovy caj hodinu pred vecerom

slovakboy
Dnes o 18:24
@anonym_autor

@anonym_c03cfa uzkosti ma spojene so skolou, nie s rodinou, doma je vsetko ok ale aj v skole vlastne, len ma prisnu triednu

@anonym_autor tak vymeň školu. Ak je to spojené s triedou, je to zdroj. Psychológ áno, ale paralelne aj školu treba riešiť.

autor
Dnes o 18:48
@slovakboy

@anonym_autor tak vymeň školu. Ak je to spojené s triedou, je to zdroj. Psychológ áno, ale paralelne aj školu treba riešiť.

@slovakboy trieda je v poriadku, so spoluziakmi ma dobre vztahy a aj s triednou, len ta triedna je velmi prisna a to sposobuje nadmernu uzkost v mojom dietati. Ja s nou doma pracujem, vysvetlujem ale mozno keby to pocula od niekoho cudzieho tak by to skor vzala, neviem