Ako reagovať na fyzické napadnutie dieťaťa na ihrisku?
Dobrý deň, moja dcéra (19 mes.) bola včera fyzicky napadnutá na šmyklavke iným starším dievčaťom (3-4r). Stalo sa to v medickej záhrade. Na šmyklavke dostala kopanec do hlavy. Jej matka/opatrovateľka/teta, neviem kto to bol, sa odmietala ospravedlniť po mojej niekoľko násobnej slovnej konfrontácii a arogantné dievča si zapchávalo uši. Ako mám postupovať? Trestne oznámenie na polícii?
@ewellina pochopila len to porovnanie stále nesedí.. Dieťa nie je "zodpovednosť"na urovni ze ho máš mať pod kontrolou každú sekundu bez zlyhania. Deti robia chyby a prave preto sa učia. Pointa celej diskusie je že reakcia dospelých má byť primeraná ..nie ze sa z toho spravi hon na čarodejnice🤨
@anonym_995a29 Ale stále je zákonný zástupca za dieťa zodpovedný. Samozrejme, deti robia chyby, ale treba sa snažiť predchádzať či zabrániť takýmto situáciám a keď sa napriek tomu stane, tak sa treba slušne ospravedlniť a dieťaťa rozumne usmerniť.
@anonym_995a29 Ale stále je zákonný zástupca za dieťa zodpovedný. Samozrejme, deti robia chyby, ale treba sa snažiť predchádzať či zabrániť takýmto situáciám a keď sa napriek tomu stane, tak sa treba slušne ospravedlniť a dieťaťa rozumne usmerniť.
@ewellina s tým sa dá súhlasiť jasne ze rodič má dieťa usmerniť a ospravedlnenie je na mieste ale to stále nemeni nič na tom, že ide o malé deti a takéto situácie sa jednoducho stanu ajj keď sa rodič snaží. Nedá sa tomu vždy predísť na 100 % pointa alee je zee primeraná má byť aj reakcia druhej strany
@ladyketrib tak potom sa necuduj zee to celé eskaluje. Keď dospelý reaguje agresiou na detske správanie problem len násobi..a ak je toto tvoj "štandard" tak ten najväčší problem v tej situácii uuz nebolo to dieťa
@anonym_995a29 píšem o odpovedi na agresiu premudrelych na fóre, neviem, o čom píšeš ty.
@anonym_995a29 píšem o odpovedi na agresiu premudrelych na fóre, neviem, o čom píšeš ty.
@ladyketrib no zaujímave lebo ešte pred chvíľou si písala, že agresiou reagujes na agresiu všeobecne nielen na fóre... Trochu si to už sama zamotávaš ..raz je to ihrisko raz fórum. Pointa ale zostáva rovnaká a to že týmto štýlom len prilievaš olej do ohna
@ladyketrib no zaujímave lebo ešte pred chvíľou si písala, že agresiou reagujes na agresiu všeobecne nielen na fóre... Trochu si to už sama zamotávaš ..raz je to ihrisko raz fórum. Pointa ale zostáva rovnaká a to že týmto štýlom len prilievaš olej do ohna
@anonym_995a29 na ihrisku reagujem na agresiu asertivnym správaním. Nemýl si agresiu s asertivitou. Čo sa týka fóra, tu je permanentná agresivita a degradovanie mojej osoby, na ktorú reagujem rovnako agresívne.
@anonym_995a29 na ihrisku reagujem na agresiu asertivnym správaním. Nemýl si agresiu s asertivitou. Čo sa týka fóra, tu je permanentná agresivita a degradovanie mojej osoby, na ktorú reagujem rovnako agresívne.
@ladyketrib Asertivita nie je krik ani vyhrotená konfrontácia ..to je prave ten rozdiel a z toho co tu sama popisuješ (aj reakcie ostatných) to presne pôsobí ako eskalácia než pokojné riešenie. že fórum je agresívne? No možno áno .. ale ty si si zvolila reagovat rovnako. nie je to už obrana je to len pokračovanie toho istého. Ak chceš pôsobiť asertívne musí to byt vidieť na spôsobe komunikácie. Zatiaľ to tak nevyzera
19 mesiacov je podľa mňa dosť málo na to,aby som dcéru pustila samú na šmykľavku bez toho aby som ju držala...čiže druhé dieťa by sa jej ani neopovážilo dotknúť....a nieto, že viac krát ju kopať do hlavy 🤦to len môj postreh ☺️
@ikuska27 presne. Mam 14 mesacne, uz sa vie smykat, aj vyliezt hore. Stojim vzdy natesno za nim a neviem si predstavit, ze by sa mi v tejto situacii odvazilo stvorrocne dieta moje predbehnut, nakolko schody blokujem ja sama. Ak by aj nejakym zazrakom ine dieta slo predbiehat moje, dostane „zdrba“. Cize tu nejde o „zlomok sekundy“, ak si dieta strazim, nic take sa nestane
Ja nechapem ako to dieta koplo tvoju malu do hlavy. To ked si hore sadlo a sa smyklo tak ju koplo ci ako? 😀🤔
Fascinuje ma ten počet reakcií na trolliu tému 👌
@ladyketrib necitam celu diskusiu lebo na to nemam cely den,ale volakedy bolo bezne ze sa deti stuchali,kopali,mali modriny co sa medzi sebou bili. Ja nehovorim,ze je to spravne,ale zial taketo prejavy maju ludia vrodene,niektori ich casom potlacia ini nie. Uplne hladas problem tam kde nie je. Aj ucitelka v skolke nam hovorila, ze zial deti sa medzi sebou hadaju,niekedy sa objimu,niekedy sa štuchnu vsetko je to v poriadku vzhladom na vek. Je mi jasne,ze ma obvinis ze to som ja z tej Medickej,popripade ze som hlupa osoba. Mier!
Ja nechapem ako to dieta koplo tvoju malu do hlavy. To ked si hore sadlo a sa smyklo tak ju koplo ci ako? 😀🤔
@janulik2008 treba prečítať diskusiu, nebudem sa tu opakovať 4x ako papagáj.
@janulik2008 treba prečítať diskusiu, nebudem sa tu opakovať 4x ako papagáj.
@ladyketrib akoze 10 stran hadania sa? 😀 inak co som citala na zaciatku tak ked si videla ako dievcatko na tvoju malu tak pozrela, preco si nezakrocila? 🤔
Inak sestra mala dceru dost skoro a raz tak mala sa zlakla psa a utekala, nejako sa jej pomotali nohy a spadla. Chuda mala taku modrinu na čele mala ze az 🫣🫣🫣
Ty tu dávaš komentujúce do laty? Ty si jedna drzá, arogantná a hlúpa osoba, ktorá nedokáže ochrániť svoje 19 mesačne decko stojac mu za riťou a potom , keď mu ine dieta ubliži , tak robi cirkus. Ty si tomu dieťaťu mala zabranit preliezť tvoje decko. Žiadny kopanec by sa nekonal. Bodka. To, že si ty neschopná mater ťa neoprávňuje agresivne na všetkych utočit. Pripadáš mi ako cigaňa z osady. To, že si vyrastala v 90 rokoch a toto je tvoje 1.decko ťa neospravedľnuje, že si si neustražila svoje decko. Keď si videla , že to 3 ročné ho ide preliezť , tak si ho mala stopnut. Jednoduche a logicke. Jedine, že by si pozerala do blba a nevidela to.
Po tom, čo si tu predviedla neverím, že tu tvoju kralovnu zemegule Niku to dieta koplo nárokom. Verim tomu, že to bolo omylom, keď nadňu preliezlo, ale opakujem, to je tvoja chyba a môžeš sa od jedu aj roztrhnúť.
Už len tvoj opis , že to dieťa bolo arogantné, rozmaznane o tebe veľa hovori. Je to dieťa, ktoré sa chcelo šmyknút a tvoje dieta mu zavadzalo, tak ho predbehlo a koplo. Ty si tam bola nato, aby si svoje decko ochranila a tomu druhemu nedovolila ho preliezt. Nepotrebuješ nato ani skončit základku, ani mať 10 deti. Stači zdravy rozum. To dieta malo 3- 4 roky, ono nevie rozmyslat, predvidat. Nato si tam ty. Nadávaš tu inym ženam do pripečenych, utočiš na volnu vychovu ale sama nedokazeš dat pozor na svoje decko a zlo si vybijas na 3 ročnom decku. Dávaj na svoje decko pozor, alebo s nim nechod na ihrisko.

@anonym_995a29 považujem to za štandard, že na agresiu odpovedám agresiou.
Nie sme v Biblii, že kto do teba kameňom, ty do neho koláčom.
@ladyketrib tak potom sa necuduj zee to celé eskaluje. Keď dospelý reaguje agresiou na detske správanie problem len násobi..a ak je toto tvoj "štandard" tak ten najväčší problem v tej situácii uuz nebolo to dieťa