icon

Ako reagovať na fyzické napadnutie dieťaťa na ihrisku?

ladyketrib
Dnes o 06:52

Dobrý deň, moja dcéra (19 mes.) bola včera fyzicky napadnutá na šmyklavke iným starším dievčaťom (3-4r). Stalo sa to v medickej záhrade. Na šmyklavke dostala kopanec do hlavy. Jej matka/opatrovateľka/teta, neviem kto to bol, sa odmietala ospravedlniť po mojej niekoľko násobnej slovnej konfrontácii a arogantné dievča si zapchávalo uši. Ako mám postupovať? Trestne oznámenie na polícii?

a0
Dnes o 07:33
@ladyketrib

@a0 to nebolo nepatrne, bolo to síce len raz, ale naschval. Ide o to, že zákonný zástupca sa mal ospravedlniť. Pokiaľ tak neučini, rovnako arogantne vychováva aj svojich potomkov - dnešná voľná výchova.

@ladyketrib a ty teda vychovávaš svoje dieťa tak, že ho učíš, že je v poriadku vrieskať na cudzích ľudí? 🤦‍♀️ veď si uprac na svojom dvore, potom rieš aroganciu iných. Ver mi, neraz budeš stáť aj na druhej strane, keď bude na vine tvoje dieťa. Naozaj neverím, že ju kopla schválne, to je len výplod tvojej hlavy. Znovu sme pri tom, že si mala normálne to väčšie dieťa pustiť alebo jej slušne povedať, že má počkať. 3r dieťa neni dospelý, nevyhodnocuje podľa tvojich predstav.

ladyketrib
autor
Dnes o 07:35

deti berú dospelých za vzor a ak dieťa uvidí, že dospelý prejaví základ slušnosti a ospravedlní sa, začne to robiť tiež. Ak ale vidí len arogantne správanie, ako som mala možnosť vidieť včera, vyrastie z neho rozmaznaný egoista a bude mať velke problémy v živote. To uz ale nebudú moje problémy.

simsalabim
Dnes o 07:36
@ladyketrib

@simsalabim stála som svojej dcére za zadkom a ako píšem, bola to sekunda, to by nikto nečakal, že druhé decko kopne 19 mesačne batoľa.

@ladyketrib vies co? Mojej dcere sa stalo, ze ju na ihrisku chytilo za krk ine dievcatko - bolo to v casti, kde bolo treba prejst cez lanovy mostik - a stlacalo jej krk, normalne akoby ju chcela uskrtit... dcera mala asi 3 roky, ale vzdy bola drobna, ako vila, mensia ako rovesnici. Toto dievcatko malo tak 6 rokov a asi sa jej zdalo, ze dcera je na tom mostiku pomala. Tiez som stala pri dcere a tiez to bola sekunda. Ale na dane dievca som zrukla a ked nepustila, buchla som ju do nohy - bolo to vo vyske, inak som sa k nim nevedela dostat. Ani mi nenapadlo, volat policajtov alebo cokolvek riesit. Toto su este male deti, viac dosiahnes tym, ze situaciu sledujes a razne zasiahnes. Kedze vela rodicov sedi na lavicke a cumi do mobilu, ja som si svoje deti vzdy strazila a neostychala som sa zasiahnut, ak bolo treba. Mimochod, dcera mala stopy na krku po tom utoku.

biba_18

úprimne ak by sa toto mne stane na ihrisku, že moje dieťa ublíži inému dieťaťu - ale matka vrieska jak drbnutá hysterka - asi by som na ňu pozerala s otvorenými ústami a neospravedlňovala by som sa ani náhodou…
ospravedlňovať sa má zmysel normálnemu človeku čo vníma kontext - čo sa stalo, prečo, kto je za to zodpovedný a čo robiť aby sa to neopakovalo. u hysterky sa toto vylučuje 😏

motylik2559
@ladyketrib

@a0 to nebolo nepatrne, bolo to síce len raz, ale naschval. Ide o to, že zákonný zástupca sa mal ospravedlniť. Pokiaľ tak neučini, rovnako arogantne vychováva aj svojich potomkov - dnešná voľná výchova.

@ladyketrib A uz len 1 vec, pises ako druhy rodic arogantne vychovava svojich potomkov - ty si sa uz pozrela na svoje spravanie? To co predvadzas tu a to co si uz opisala ako situaciu a ako si sa zachovala tam, je akoze podla teba ok? Ved sama si arogantna, takze neviem co teda vyrastie z tvojho dietata raz. Sama sa absolutne nevies chovat, to co tu predvadzas hovori za vsetko, ani stipka pokory k zenam...Tak vela stastia do zivota, budes to mat tazke s takymto nastavenim🤷‍♀️😄

anonym_130842
Dnes o 07:37

Ok tak chod podat trestne oznamenie,budes potrebovat svoj obciansky udaje druhej strany....Asi niektori potrebuju zazit vysmech od policajtov aby sa spamatali
Len pod trestny cin ublizenia na zdravi to asi nespada

ladyketrib
autor
Dnes o 07:39
@motylik2559

@ladyketrib A uz len 1 vec, pises ako druhy rodic arogantne vychovava svojich potomkov - ty si sa uz pozrela na svoje spravanie? To co predvadzas tu a to co si uz opisala ako situaciu a ako si sa zachovala tam, je akoze podla teba ok? Ved sama si arogantna, takze neviem co teda vyrastie z tvojho dietata raz. Sama sa absolutne nevies chovat, to co tu predvadzas hovori za vsetko, ani stipka pokory k zenam...Tak vela stastia do zivota, budes to mat tazke s takymto nastavenim🤷‍♀️😄

@motylik2559 ja iba odpovedám a argumentujem k danej téme. Prečo ma urážaš? Prečo mi nadávaš? Napísala som ti niekedy urážku? Skoda, že sa nedá zablokovať užívateľa, hneď by si išla do bloku. Sprav si poriadok v hlave.

ladyketrib
autor
Dnes o 07:40
@biba_18

úprimne ak by sa toto mne stane na ihrisku, že moje dieťa ublíži inému dieťaťu - ale matka vrieska jak drbnutá hysterka - asi by som na ňu pozerala s otvorenými ústami a neospravedlňovala by som sa ani náhodou…
ospravedlňovať sa má zmysel normálnemu človeku čo vníma kontext - čo sa stalo, prečo, kto je za to zodpovedný a čo robiť aby sa to neopakovalo. u hysterky sa toto vylučuje 😏

@biba_18 ako vieš, že som vrieskala? Ty si tam bola, ty si to videla

ivik4
Dnes o 07:41

Kks uz teraz mi je luto ucitelky v MŠ do ktorej bude chodit tvoje dieta 😵‍💫

motylik2559
Dnes o 07:42
@ladyketrib

@motylik2559 ja iba odpovedám a argumentujem k danej téme. Prečo ma urážaš? Prečo mi nadávaš? Napísala som ti niekedy urážku? Skoda, že sa nedá zablokovať užívateľa, hneď by si išla do bloku. Sprav si poriadok v hlave.

@ladyketrib Co konkretne ta urazilo na mojich komentoch? No vies, skus si precitat celu tvoju zalozenu diskusiu ako sa tu spravas k zenam a ked to ani potom nepochopis, tak hadaj v kom je chyba?🤷‍♀️ Napisala som ti tak, ako sa ty bavis s druhymi, ale este stale v ramci slusnosti🙂

anonym_eac226
Dnes o 07:42
@ladyketrib

deti berú dospelých za vzor a ak dieťa uvidí, že dospelý prejaví základ slušnosti a ospravedlní sa, začne to robiť tiež. Ak ale vidí len arogantne správanie, ako som mala možnosť vidieť včera, vyrastie z neho rozmaznaný egoista a bude mať velke problémy v živote. To uz ale nebudú moje problémy.

@ladyketrib😅 alebo prezije v obohatenej euhniji... Chudak domorody chalan dostal kopanec od 2 opic, okradnuty, samozrejme...

simsalabim
Dnes o 07:43
@ladyketrib

@biba_18 ako vieš, že som vrieskala? Ty si tam bola, ty si to videla

@ladyketrib vies co, tak uz si pripusti, ze napad s trestnym oznamenim je od veci... A zmier sa s tym, ze podobne veci sa ti este na ihrisku mozu opakovat velakrat. Porozmyslaj, ako reagovat tak, aby sa ti protistrana ospravedlnila, ked na tom tak trvas. Ale napad s policiou je.....trochu sibnuty.

motylik2559
Dnes o 07:44
@ladyketrib

@ladyketrib A poriadok v hlavicke si sprav v prvom rade ty. Hadam sa ti nepaci zrkadlenie? Odpisala som ti len takym stylom, akym sa tu ty bavis s ostatnymi. Neprijemne vsak?🙂

ladyketrib
autor
Dnes o 07:44
@simsalabim

@ladyketrib vies co, tak uz si pripusti, ze napad s trestnym oznamenim je od veci... A zmier sa s tym, ze podobne veci sa ti este na ihrisku mozu opakovat velakrat. Porozmyslaj, ako reagovat tak, aby sa ti protistrana ospravedlnila, ked na tom tak trvas. Ale napad s policiou je.....trochu sibnuty.

@simsalabim vsak som sa normalne pýtala, aký je postup a ako by to riešili druhé matky

nelca84
Dnes o 07:45
@ladyketrib

@ladyketrib a ty si sa správala slušne? Vrieskala, pardon "niekoľkonásobne si ich slovne konfrontovala" tak, že to druhé dieta si zakrývalo uši. Ty si akým vzorom pre svoje dieťa? Stačí vidieť ako sa správaš tu.

biba_18
Dnes o 07:46

@ladyketrib nebola. no nechce sa mi veriť že reálne relatívne nehysterická matka niekoľko násobne slovne konfrontuje inú matku tak, že to druhé dieťa si zapcháva uši 😏 môže sa stať, nevravím… ale dnes, keď už môžeš byť kľudná a aj tak útočíš na ostatné ženy, tak je veľká pravdepodobnosť že tam na mieste si nehysterická teda nebola…

anonym_5d88fc
Dnes o 07:49

Celkom chápem, ak sa od detí premotivovaných, úzkostlivých matiek iné deti dištancujú. A premotivované matky sa potom sťažujú, že ich dieťa sa nemá s kým hrať.

ladyketrib
autor
Dnes o 07:54
@biba_18

@ladyketrib nebola. no nechce sa mi veriť že reálne relatívne nehysterická matka niekoľko násobne slovne konfrontuje inú matku tak, že to druhé dieťa si zapcháva uši 😏 môže sa stať, nevravím… ale dnes, keď už môžeš byť kľudná a aj tak útočíš na ostatné ženy, tak je veľká pravdepodobnosť že tam na mieste si nehysterická teda nebola…

@biba_18 definuj prejav hystérie

ladyketrib
autor
Dnes o 07:55
@anonym_5d88fc

Celkom chápem, ak sa od detí premotivovaných, úzkostlivých matiek iné deti dištancujú. A premotivované matky sa potom sťažujú, že ich dieťa sa nemá s kým hrať.

@anonym_5d88fc píšeš o sebe, vsak? Úplne rozumiem, že sa od teba každý dištancuje

anonym_55fa01
Dnes o 07:55

Ja si na ihrisku strážim aj svoje 4ročné dieťa, ak tam vidím rozvírené deti, respektíve nejakú ohrozujúcu situáciu. Ak je tam dieťa, ktoré bolo na šmykľavke skorej, počkám čo sa dostaneme na radu. Ak sa moje menšie dieťa motká, stojím mu za zadkom, pretože iné deti na neho ohľad skrátka brať nebudú. Ak cudzie dieťa ohrozuje to moje, slušne ho upozorním. Ak nepomôže, upozorním jeho dozor. Ak to má aj ten v paži, pomyslím si o nej svoje a pre svoje dieťa vymyslím inú alternatívu. ALE. Ale ak sa situácia skutočne stala tak ako opisuješ, teda, že cudzie dieťa schválne koplo to moje a to má z toho modrinu, bola by som tiež veľmi nahnevaná a arogantnej matke by som rovnako vynadala. Stať sa môže. Ale úmyselne kopnúť iné dieťa do tváre a potom sa ti pomaly vysmievať do ksichtu, je už extrém.

anonym_315d79
Dnes o 07:56
@anonym_eac226

@ladyketrib😅 alebo prezije v obohatenej euhniji... Chudak domorody chalan dostal kopanec od 2 opic, okradnuty, samozrejme...

@anonym_eac226 zase ty s tvojimi primitivnymi komentmi a fotkami? Ako to, ze ta este nezmazali?

ladyketrib
autor
Dnes o 07:59
@anonym_55fa01

Ja si na ihrisku strážim aj svoje 4ročné dieťa, ak tam vidím rozvírené deti, respektíve nejakú ohrozujúcu situáciu. Ak je tam dieťa, ktoré bolo na šmykľavke skorej, počkám čo sa dostaneme na radu. Ak sa moje menšie dieťa motká, stojím mu za zadkom, pretože iné deti na neho ohľad skrátka brať nebudú. Ak cudzie dieťa ohrozuje to moje, slušne ho upozorním. Ak nepomôže, upozorním jeho dozor. Ak to má aj ten v paži, pomyslím si o nej svoje a pre svoje dieťa vymyslím inú alternatívu. ALE. Ale ak sa situácia skutočne stala tak ako opisuješ, teda, že cudzie dieťa schválne koplo to moje a to má z toho modrinu, bola by som tiež veľmi nahnevaná a arogantnej matke by som rovnako vynadala. Stať sa môže. Ale úmyselne kopnúť iné dieťa do tváre a potom sa ti pomaly vysmievať do ksichtu, je už extrém.

@anonym_55fa01 presne tak sa to stalo

tatiana288
Dnes o 08:00

Bez ohľadu na to, že autorka zrejme zjapala ako zmyslov zbavená. Skutočne by vám ostatným nevadilo, že niekto schválne kopne vaše dieťa do tváre až má z toho modrinu? Brali by ste to tak pokojne ako píšete tu? Ja teda neviem, skúšam si predstaviť v tejto situácii svoje dieťa, ktoré niekto úmyselne kopne do tváre. Nie sotí, ale kopne. Ja by som to asi tak pokojne nebrala.

anonym_86eb61
Dnes o 08:02

Tvoja dcéra išla pomaly po schodoch a zavadzala slečne za ňou. Tak ju tá slečna kopla do hlavy. Ako? ja si to neviem predstaviť, keď bola tvoja dcéra vpredu, ako ju dieťa stojace na schodíkoch za ňou mohli kopnúť do hlavy?

Ty si zodpovedná za svoje dieťa, ty máš sledovať jeho bezpečnosť. Zároveň nemáš čo vrieskať po iných deťoch. Tebe by sa páčilo, keby niekto vrieskal po tvojej dcére až tak, že si zapcháva uši? mala by si zmeniť svoj uhol pohľadu, takých konfliktov bude ešte veľa. Nielen na ihrisku, ale aj v škôlke, v škole. A tvoje dieťa preberá tvoje vzorce správavia. Aby raz nevrieskalo po deťoch ako ty.

cyberk
Dnes o 08:03

Keby si nic nespravila, boli by tu komentare ako by ine nahucali na rodica aj to dieta..
Mna by take chovanie tiez nahnevalo. 4r ma uz dost rozumu, vediet, ze take veci sa nerobia.
Ked sa stane, ze moje dieta sa tacka alebo je moc pomale, tak bud pustime druhe dieta na rad skor alebo ju dam uplne prec, ty si tam asi cakala ako truba, ked to dieta dokazalo tvoje predbehnut a este aj kopat bez tvojho zasahu… vina je na oboch stranach tvojej aj tej opatrovatelky.

anonym_acf43b
Dnes o 08:04
@ladyketrib

@anonym_ec66ce takže normalizuješ arogantne správanie, neúctu a nerešpektovanie slabších.

@ladyketrib A ty si bola kde, ked sa to stalo?? Pri tak malych detom som bola vzdy pri nich.

Ja, ked jedno dievcatko chcelo stupit kna krk mojmu synovi v skakacom hrade ( mal cca 3-4roky) , prosto naschval mu sla robit zle, ani sa k tomu nedostala, lebo som tam bola kusoo od neho a hned som malej povedala svoje, ale nie krikom, len doraznejsie. Su to deti. Neviem kde ona mala rodicov, lebo mnohi na ne kaslu.

Ale trestne oznamenie?? To si mala.vyriesit hned ba mieste

anonym_2af1da
Dnes o 08:05

Moja mala modre otlacky zubov na ruke .asi 1,5rocne prislo ,zahryzlo sa a pustit nechcelo stane sa bohuzial ….

biba_18
Dnes o 08:05

@tatiana288 vadilo by mi to. ale vadilo by mi aj to ako by na mňa a moje dieťa zjapala, či ako ona píše niekokoľko násobne slovne konfrontovala 😏

anonym_f3dda9
Dnes o 08:07

@ladyketrib Neprijemne. Na trestne oznamenie potrebujes dokazy. Mas svedkov, su na ihrisku kamery? Ak by tam boli kamery, tak by si trestne oznamenie mohla skusit. Aj ked zas nevies co za zakonneho zastupcu to je, sby si este ty nemala problemy.

tatiana288
Dnes o 08:10
@biba_18

@tatiana288 vadilo by mi to. ale vadilo by mi aj to ako by na mňa a moje dieťa zjapala, či ako ona píše niekokoľko násobne slovne konfrontovala 😏

@biba_18 Kto vie ako to bolo. Možno ju do takého afektu dostala matka, ktorá sa jej arogantne smiala do tváre. Ak by sa slušne za dcéru ospravedlnila a svojmu decku dohovorila, reagovala by zrejme "rozumnejšie". Ale nepríde mi v poriadku tu autorku až takto haniť. A áno, som si vedomá, že TO je hlúposť.