Ako reagovať na fyzické napadnutie dieťaťa na ihrisku?
Dobrý deň, moja dcéra (19 mes.) bola včera fyzicky napadnutá na šmyklavke iným starším dievčaťom (3-4r). Stalo sa to v medickej záhrade. Na šmyklavke dostala kopanec do hlavy. Jej matka/opatrovateľka/teta, neviem kto to bol, sa odmietala ospravedlniť po mojej niekoľko násobnej slovnej konfrontácii a arogantné dievča si zapchávalo uši. Ako mám postupovať? Trestne oznámenie na polícii?
Pre aký vek bol hrací prvok určený? Pri každej preliezke/ húpačke atď, je to uvedené. Neraz som bola svedkom, že matka vytrepe batoľa na šmykľavku pre vek od 5 rokov, dieťa sa bojí a zablokuje ďalších 10 detí. Vždy sa medzi nimi nájde niekto so slabšou frustračnou toleranciou a dieťa sotí. Ja to neobhajujem , žiadna z nás by nebola ok s tým, keby jej dieťa kopli do hlavy, ale v tomto prípadne by som sa nejakého formálneho ospravedlnenia nedožadovala a do budúcna sa snažila takýmto situáciám predchádzať...
@kristina2412 to tam nebolo napísané, ale keď pojdem okolo medickej, odfotím a poslem sem
Tiež by som vyletela na to dieťa a aj zhúkla naňho (krik ti nezrobí modrinu pod okom). Ja toto nemám rada na ihriskách, priznám sa. Som háklivá na drzé deti. Snažím sa byť pri malom dieťati a sledujem už dopredu, ktoré dieťa sa ako správa a keď vidím, že ide smerom k môjmu dieťaťu nejaké rozbláznené tak dávam extra pozor, ale niektoré situácie proste nevieš predvídať. Tiež by som sa nasrdila, ak by matka dotyčného nepovedala ani bu ani mu. Ja by som sa hanbila, ak by moje dieťa niečo také urobilo...ale zasa trestné oznámenie by mi nenapadlo ;) žiaľ, doba je, aká je.
@anonym_8980b0 reagujem na autorku. absolutne netuším kto si ani čo si písala. tak kľud…
@anonym_eac226 zase ty s tvojimi primitivnymi komentmi a fotkami? Ako to, ze ta este nezmazali?
@anonym_315d79 co je na tom primitivne, tu tocite 7. stran o kopanci-nekopanci a tam v NL ta dvaja vyrastkovia sejmu, pretoze mozu. Do toho chalana sa vies vcitit? Cudzinec vo vlastnom rodisku. To to 🇪🇺 dopracovali, ty zablokovana!
@anonym_315d79 co je na tom primitivne, tu tocite 7. stran o kopanci-nekopanci a tam v NL ta dvaja vyrastkovia sejmu, pretoze mozu. Do toho chalana sa vies vcitit? Cudzinec vo vlastnom rodisku. To to 🇪🇺 dopracovali, ty zablokovana!
@anonym_eac226 Ty si so smerackej primitívnej úderky a pravidelne sem dávaš takéto obrázky moslimov a černochov s dehonestujúcimi komentármi. Sa choď dať vyšetriť.
sa tiež budem správať agresívne a budem k tomu vychovávať aj moju Niku. Čítam, ako to tu chodi, dnešné matere uprednostňujú voľnú výchovu, a budem aj ja. Nech je moja dcéra agresívna na druhé decká, bude to vždy problém niekoho iného
@ladyketrib možno keby si s kľudom opísala situáciu a hlavne nezvelicovala, tak by ti aj normálne odpovedali 🙂
🤔 podla mna potrebujes akutne druhe dieta,aby si sa ukludnila a znormalizovala.V prvom rade si tam mala byt ty,aby si chranila svoje dieta.Ale podaj trestne oznamenie,budes vsetkym tak na poklepkanie po cele.Take matky ako ty to je v skolkach peklicko.
@anonym_ec66ce takže normalizuješ arogantne správanie, neúctu a nerešpektovanie slabších.
@ladyketrib je to blbe co sa ti stalo. Tieto chore komentare si nevsimaj. To dieta potom mozno bude sikanovat niekoho v skole a v skolke a samozrejme tieto hrdinky z konika hodia rukou, ze vsak to nic nie je. Chapem ze si nahnevana. Niektori ludia su vadni. Toto sa stalo mojmu synovi v detskej herni, starsie dievca im sustavne buralo dom co si postavili z velkych kociek, jej matka to mala na haku a ked sa moj syn zacal branit a tlacil ju odtial prec, spustila taky cirkus ako keby ju drhol urobila divadlo, jej matka samozrejme zachvat a moj syn sa este musel ospravedlnit. Tiez som bola nahnevana.
Zial nezmozes nic. Vdaka Bohu ze nemala horsi uraz.
@mogaa to iste napíšem Tebe, keď Tvoje dieťa na ihrisku dokopu staršie deti.
Veď to boli stále malé deti.
@ladyketrib no ja na svoje dieťa na ihrisku dávam pozor....takže sa báť oň nemusíš....
Však normalne na zákonných zástupcov. To mne je jasne, že trestnoprávna zodpovednosť je od 14 rokov. Moje dieťa ma modrinu pod okom z toho kopanca.
@ladyketrib Vy len nedávajte dieťa do škôlky lebo vám o***** dekel 🙈
@anonym_e60a7d v živote ma nikto nevidel vystresovanu ani nahnevanu, som bezemočny člocek. Situácie riešim vždy bez emócii a s nadhľadom a zároveň pragmaticky. Rovnako ako diskutérky na modrom koniku.
@ladyketrib citujem ťa - situácie riešim vždy bez emócii, s nadhľadom a pragmaticky 🤣
Nič z tohto si tu na 7 stranách nepredviedla, práveže presne naopak.
V prvom rade nedokážeš situáciu opísať tak, aby z úvodného príspevku bolo jasné, čo sa stalo - z kopania sa stalo jedno kopnutie, dieťa mohlo mať 4 roky, alebo aj 3 -(sakramentský rozdiel, i keď stále ide o veľmi malé dieťa) a ty si “kľudne” (viem si to podľa tvojich príspevkov predstaviť) vyzývala jeho matku, nech sa ti alebo teda tvojmu batoľaťu ospravedlní a to takým “tenkým” hláskom a takým “kľudom”, až si to 3 ročné zapchávalo uši.
Moja rada je
1. nauč sa ovládať, lebo čo tu predvádzaš nie je žiadna kľudná debata a
2. rada je, spracuj v sebe to, že si nedokázala ochrániť vlastné dieťa, pri ktorom si stála, pretože je to tvoja vina, že si nechala ďalšie dieťa predbiehať na schodíkoch/rebríku to tvoje
Ak by sa cez moje dieťa dralo iné dieťa a ja stojím pri ňom, tak mu normálne poviem, že musí počkať, kým to moje vylezie a šmykne sa. Ak nereaguje na slová, stačilo mu zabrániť, aby liezlo cez moje dieťa.
Či to 3 ročné koplo tvoje dieťa úmyselne alebo nie nejdem riešiť, ale kedže tvoj prejav tu je vyslovene hysterický, mám pochybnosti ako k celej situácii došlo.
@ladyketrib citujem ťa - situácie riešim vždy bez emócii, s nadhľadom a pragmaticky 🤣
Nič z tohto si tu na 7 stranách nepredviedla, práveže presne naopak.
V prvom rade nedokážeš situáciu opísať tak, aby z úvodného príspevku bolo jasné, čo sa stalo - z kopania sa stalo jedno kopnutie, dieťa mohlo mať 4 roky, alebo aj 3 -(sakramentský rozdiel, i keď stále ide o veľmi malé dieťa) a ty si “kľudne” (viem si to podľa tvojich príspevkov predstaviť) vyzývala jeho matku, nech sa ti alebo teda tvojmu batoľaťu ospravedlní a to takým “tenkým” hláskom a takým “kľudom”, až si to 3 ročné zapchávalo uši.
Moja rada je
1. nauč sa ovládať, lebo čo tu predvádzaš nie je žiadna kľudná debata a
2. rada je, spracuj v sebe to, že si nedokázala ochrániť vlastné dieťa, pri ktorom si stála, pretože je to tvoja vina, že si nechala ďalšie dieťa predbiehať na schodíkoch/rebríku to tvoje
Ak by sa cez moje dieťa dralo iné dieťa a ja stojím pri ňom, tak mu normálne poviem, že musí počkať, kým to moje vylezie a šmykne sa. Ak nereaguje na slová, stačilo mu zabrániť, aby liezlo cez moje dieťa.
Či to 3 ročné koplo tvoje dieťa úmyselne alebo nie nejdem riešiť, ale kedže tvoj prejav tu je vyslovene hysterický, mám pochybnosti ako k celej situácii došlo.
@anonym_7bade3 aha, takže ty máš pochybnosti? Ja mám tiež pochybnosti, že máš dokončené základne vzdelanie a ty budeš tvrdiť opak. Môže to tak byt, aj nemusí a je na mne, či uverím, že máš dokončené vyššie vzdelanie ako 7. tried osobitnej školy. Každá nech verí tomu, čo uzná za vhodne. Aj tak sú v medickej kamery, dôkazy nepustia.
Situáciu som opisovala už niekoľko krát: rozmaznané decko obehlo na šmykľavke po schodoch Niku, následne ju kopla do hlavy, čomu som ja nedokázala zabrániť, ale hneď ako ju kopla, som zhukla na rozmaznané decko, čo to robí a prečo kope bábätko. Hneď začala utekať k svojej opatrovníčke, načo som išla aj s malou za opatrovníčkou, objasnila situáciu a žiadala ospravedlnenie. Opatrovníčka povedala, že ona nie je jej mater. Ja na to: ale mňa nezaujíma, čo ste, nemáte základnú elementárnu slušnosť ospravedlniť sa. Zároveň som jej povedala, že týmto štýlom voľnej výchovy bude rozmaznané decko za chvíľu kopať do nej.
@ladyketrib Vy len nedávajte dieťa do škôlky lebo vám o***** dekel 🙈
@anonym_995a29 chodí rok do jaslí, doteraz nebol problém. Asi tam nie sú pripečene biomatere s voľnou výchovou.
@ladyketrib no ja na svoje dieťa na ihrisku dávam pozor....takže sa báť oň nemusíš....
@mogaa pani dokonalej, 100% matke, najdokonalejšej v celej galaxii sa to predsa stať nemôže. Pani najdokonalejšia matka si zaslúži medailu.
toto je už fakt prehnané. trestne oznamenie na 4 ročné dieťa alebo ma koho? Veď to su ešte male deti, ktoré nemajú zvládnute správanie a impulzy skôr by som sa zamyslela nad tým ako prebehla ta tvoja "konfrontácia" lebo z toho že si dieťa zapchávalo uši, to skôr vyzera ze si naň alebo na tú ženu dosť nakričala. Deti si nezapchávajú uši len tak. kopanec nie je Ok ale takéto situácie sa na ihriskách stavajú denne v mš ani nehovorim. Neviem čo by si hovorila keby ťa učiteľka zavolá do mš že má tvoje dieťa rozbitú hlavu.Normálne sa to rieši medzi rodicmi.. toto mi príde skôr ako tvoja prehnaná reakcia dospelého akoby nejaky extremny utok dieťaťa.tochu sebareflexie by nezaškodilo
@anonym_995a29 chodí rok do jaslí, doteraz nebol problém. Asi tam nie sú pripečene biomatere s voľnou výchovou.
@ladyketrib to vážne ideš hovoriť o "pripečených biomaterách" keď chceš volať políciu na 3-ročné dieťa? 😂😂🙈 Hovorim trochu sebareflexie by nezaškodilo...deti sa na ihrisku občas postrčia alebo kopnú to nie je trestný čin ale bežná situácia. Skôr vidno že si ju nezvladla ty nie to dieta.ked si male zapchávalo uši hovorí dosť jasne aký tón tá "konfrontácia" mala ale vlastne všetky tvoje odpovede pod touto témou to len dokazuju
Tiež by som vyletela na to dieťa a aj zhúkla naňho (krik ti nezrobí modrinu pod okom). Ja toto nemám rada na ihriskách, priznám sa. Som háklivá na drzé deti. Snažím sa byť pri malom dieťati a sledujem už dopredu, ktoré dieťa sa ako správa a keď vidím, že ide smerom k môjmu dieťaťu nejaké rozbláznené tak dávam extra pozor, ale niektoré situácie proste nevieš predvídať. Tiež by som sa nasrdila, ak by matka dotyčného nepovedala ani bu ani mu. Ja by som sa hanbila, ak by moje dieťa niečo také urobilo...ale zasa trestné oznámenie by mi nenapadlo ;) žiaľ, doba je, aká je.
@anonym_693bf8 tak ja neviem, ako to teraz funguje. Ako som písala- bola som dieťa v 90. rokoch a vtedy sme mali úctu a rešpekt. V tých časoch by som rozmaznané decko vytahala za uši, dnes sa všetko rieši trestnými oznameniami. Ja nie som ten typ, čo si nechá kydať na hlavu a či už je to facka, zhuknutie alebo oznámenie, podstatne je, že situáciu riešim a nenechám zo svojho dieťaťa robiť fackovacieho panáka len preto, že iná mater nevie vychovať to svoje. Keď si tuna matere nechajú svoje deti otĺkať, ich problém. Ja si svoje nenechám.
@ladyketrib to vážne ideš hovoriť o "pripečených biomaterách" keď chceš volať políciu na 3-ročné dieťa? 😂😂🙈 Hovorim trochu sebareflexie by nezaškodilo...deti sa na ihrisku občas postrčia alebo kopnú to nie je trestný čin ale bežná situácia. Skôr vidno že si ju nezvladla ty nie to dieta.ked si male zapchávalo uši hovorí dosť jasne aký tón tá "konfrontácia" mala ale vlastne všetky tvoje odpovede pod touto témou to len dokazuju
@anonym_995a29 ty si tam bola, ty si to videla. Prajem ti, aby si zažila rovnakú situáciu, pani premudrela.
@anonym_693bf8 tak ja neviem, ako to teraz funguje. Ako som písala- bola som dieťa v 90. rokoch a vtedy sme mali úctu a rešpekt. V tých časoch by som rozmaznané decko vytahala za uši, dnes sa všetko rieši trestnými oznameniami. Ja nie som ten typ, čo si nechá kydať na hlavu a či už je to facka, zhuknutie alebo oznámenie, podstatne je, že situáciu riešim a nenechám zo svojho dieťaťa robiť fackovacieho panáka len preto, že iná mater nevie vychovať to svoje. Keď si tuna matere nechajú svoje deti otĺkať, ich problém. Ja si svoje nenechám.
@ladyketrib ale ty stále nechápeš, že nemáš na koho ani prečo dávať oznámenie?
toto je už fakt prehnané. trestne oznamenie na 4 ročné dieťa alebo ma koho? Veď to su ešte male deti, ktoré nemajú zvládnute správanie a impulzy skôr by som sa zamyslela nad tým ako prebehla ta tvoja "konfrontácia" lebo z toho že si dieťa zapchávalo uši, to skôr vyzera ze si naň alebo na tú ženu dosť nakričala. Deti si nezapchávajú uši len tak. kopanec nie je Ok ale takéto situácie sa na ihriskách stavajú denne v mš ani nehovorim. Neviem čo by si hovorila keby ťa učiteľka zavolá do mš že má tvoje dieťa rozbitú hlavu.Normálne sa to rieši medzi rodicmi.. toto mi príde skôr ako tvoja prehnaná reakcia dospelého akoby nejaky extremny utok dieťaťa.tochu sebareflexie by nezaškodilo
@anonym_995a29 tá sebareflexia chyba tebe, keď si zastávaš agresora.
@anonym_7bade3 aha, takže ty máš pochybnosti? Ja mám tiež pochybnosti, že máš dokončené základne vzdelanie a ty budeš tvrdiť opak. Môže to tak byt, aj nemusí a je na mne, či uverím, že máš dokončené vyššie vzdelanie ako 7. tried osobitnej školy. Každá nech verí tomu, čo uzná za vhodne. Aj tak sú v medickej kamery, dôkazy nepustia.
Situáciu som opisovala už niekoľko krát: rozmaznané decko obehlo na šmykľavke po schodoch Niku, následne ju kopla do hlavy, čomu som ja nedokázala zabrániť, ale hneď ako ju kopla, som zhukla na rozmaznané decko, čo to robí a prečo kope bábätko. Hneď začala utekať k svojej opatrovníčke, načo som išla aj s malou za opatrovníčkou, objasnila situáciu a žiadala ospravedlnenie. Opatrovníčka povedala, že ona nie je jej mater. Ja na to: ale mňa nezaujíma, čo ste, nemáte základnú elementárnu slušnosť ospravedlniť sa. Zároveň som jej povedala, že týmto štýlom voľnej výchovy bude rozmaznané decko za chvíľu kopať do nej.
@ladyketrib toto naozaj nie je na trestné oznámenie. Ale chápem ta, minule sa jeden chalanisko rozbehol a narazil schvalne do mojej malej, navrieskala som na neho že sa skoro posral a s revom odisli domov 😅 ja si nenechám nič a ani od decka
@anonym_995a29 ty si tam bola, ty si to videla. Prajem ti, aby si zažila rovnakú situáciu, pani premudrela.
@ladyketrib nemusím tam byt aby som videla, že chceš riešiť správanie malého dieťaťa políciou.samo to o sebe hovorí dost..mrzí ma že sa to stalo ale takto vyhrotené reakcie situáciu nikomu nezlepsia
@ladyketrib ale ty stále nechápeš, že nemáš na koho ani prečo dávať oznámenie?
@januska12323 ja som sa pýtala, ako to chodí a ako by postupovali ini, keby sa im to stalo. To mi je jasne, že trestne oznámenie môžem podať jedine na rodiča, v zahraničí je to bezna prax a následne sa to dostane pred súd. neviem, ako to chodí na SR, preto je tu asi ta diskusia.
moje dieťa raz pohrýzlo iné dievčatko. a dosť silno.
robiť kvôli tomu teátro🤔🙈 a až takéto teátro.
Fotené dnes ráno. Biomatere “volna výchova” napisu, že Nika naschval spadla na kopačku rozmaznaného fagana.
@ladyketrib
veď choď na políciu, čo ti v tom bráni.

takže pripečené 😏 možno aj pre nastenkinu macochu by sme boli pripečené že nechápeme že marfušku anjelika muchy štípu…
prosím, už nič nepíš… stratíš aj tú štipku súcitu s tebou a tvojim dieťaťom…
@biba_18 tak načo na mňa reaguješ? Kto ti to káže?