icon

Ako reagovať na fyzické napadnutie dieťaťa na ihrisku?

ladyketrib
Dnes o 06:52

Dobrý deň, moja dcéra (19 mes.) bola včera fyzicky napadnutá na šmyklavke iným starším dievčaťom (3-4r). Stalo sa to v medickej záhrade. Na šmyklavke dostala kopanec do hlavy. Jej matka/opatrovateľka/teta, neviem kto to bol, sa odmietala ospravedlniť po mojej niekoľko násobnej slovnej konfrontácii a arogantné dievča si zapchávalo uši. Ako mám postupovať? Trestne oznámenie na polícii?

anonym_995a29
Dnes o 16:07
@ladyketrib

@anonym_995a29 že drobnosť, ty musíš byt dobre na hlavu. Však jej mohla nenávratne poškodiť zrak. Chod sa liečiť do Pezinka, keď niečo také vypotíš.

@ladyketrib tak teraz už naozaj preháňas .hovoriť o "nenávratnom poškodeni zraku" pri takomto incidente je ciste strašenie nikto neobhajuje kopnutie, ale robit z toho katastrofu a útocit na každého okolo je mimo. Nauč sa riešit veci primerane situácii

victoriab
Dnes o 16:16

@ladyketrib uz nefunguje tema viestta, admini nasadili silnejsi kaliber 🤣🤣🤣

anonym_7bade3
Dnes o 16:19
@ladyketrib

@anonym_7bade3 aha, takže ty máš pochybnosti? Ja mám tiež pochybnosti, že máš dokončené základne vzdelanie a ty budeš tvrdiť opak. Môže to tak byt, aj nemusí a je na mne, či uverím, že máš dokončené vyššie vzdelanie ako 7. tried osobitnej školy. Každá nech verí tomu, čo uzná za vhodne. Aj tak sú v medickej kamery, dôkazy nepustia.
Situáciu som opisovala už niekoľko krát: rozmaznané decko obehlo na šmykľavke po schodoch Niku, následne ju kopla do hlavy, čomu som ja nedokázala zabrániť, ale hneď ako ju kopla, som zhukla na rozmaznané decko, čo to robí a prečo kope bábätko. Hneď začala utekať k svojej opatrovníčke, načo som išla aj s malou za opatrovníčkou, objasnila situáciu a žiadala ospravedlnenie. Opatrovníčka povedala, že ona nie je jej mater. Ja na to: ale mňa nezaujíma, čo ste, nemáte základnú elementárnu slušnosť ospravedlniť sa. Zároveň som jej povedala, že týmto štýlom voľnej výchovy bude rozmaznané decko za chvíľu kopať do nej.

@ladyketrib za to, že poukážem na to, ako agresívne reaguješ začneš na mňa útočiť, že nemám skončené ani základné vzdelanie?
Tvoje reakcie na príspevky len potvrdzujú tvoju agresivitu a útoky na všetkých prispievajúcich, viem si predstaviť, ako kľudne si sa bavila s matkou/opatrovateľkou dieťaťa

Ako teraz pozerám na fotku, tak dieťaťu sa nanajvýš šmykla noha a tvoje nechtiac koplo. Keby ho koplo celou silou, tak má minimálne monokel pod okom.
Takže to len potvrdzuje moju teóriu, že pekne preháňaš a z kopania nakoniec nie je jedno kopnutie, ale nešťastné pošmyknutie nohy

veronicka88
Autor odpoveď zmazal
maminkadeticiek
Dnes o 16:21

Ved tam nic nema 😂😂😂 pocuvaj, take precitlivele matky ako si ty, su pre dieta naozaj akurat tak na pritaz.A hlavne,pockaj a sama uvidis.Tvoje dieta ma len 19 mesiacov.Este nemas dalsie,detom sa meni povaha,reakcie,ver mi,ze este nevies co ta caka s vlastnymi detmi,ake povahy,ake spravanie.Ved 19 mesacne to je nic.Uvidis aka bude tvoja mala ked bude mat 4,6,10 rokov.Ono sa hovori ze zariekaneho najviac.
Hlavne uvedom si,ze chces riesit kopanec dietata tiesit cez policiu.Vdaka tomu vieme,ze naozaj musis mat nejaku poruchu.

anonym_d11bde
Dnes o 16:22
@ladyketrib

Fotené dnes ráno. Biomatere “volna výchova” napisu, že Nika naschval spadla na kopačku rozmaznaného fagana.

@ladyketrib fuu, tak s týmto určite na políciu. Nikto neobhajuje čo sa tvojej malej stalo, ale fakt extrémne preháňaš.

anonym_404a1b
Dnes o 16:27
@ladyketrib

@simsalabim stála som svojej dcére za zadkom a ako píšem, bola to sekunda, to by nikto nečakal, že druhé decko kopne 19 mesačne batoľa.

@ladyketrib verím že je to nepríjemné a tvoje dieťa to bolelo. Ale trestné oznámenie?? Neblázni.
Vitaj vo svete ihrísk, detských konfliktov a drbnutych matiek a zvykaj si 🙂

maminkadeticiek
Dnes o 16:32

Inak to ako bezosystne pouzivas slovo "matere" hovori o tebe dist jasne aka si fuchtla.

anonym_86eb61
Dnes o 16:48
@ladyketrib

Fotené dnes ráno. Biomatere “volna výchova” napisu, že Nika naschval spadla na kopačku rozmaznaného fagana.

@ladyketrib na pohotovosti si bola? na traumačke, aj na očnom? aby si mala dôkaz, keď už pôjdeš na políciu 🤦🏻‍♀️ celý čas mám pocit, že preháňaš. Táto fotka to len dosvedčila.

ladyketrib
autor
Dnes o 16:52
@maminkadeticiek

Inak to ako bezosystne pouzivas slovo "matere" hovori o tebe dist jasne aka si fuchtla.

@maminkadeticiek krásne sa predvádzaš, ty chodiaca inteligencia.

ladyketrib
autor
Dnes o 16:53
@anonym_404a1b

@ladyketrib verím že je to nepríjemné a tvoje dieťa to bolelo. Ale trestné oznámenie?? Neblázni.
Vitaj vo svete ihrísk, detských konfliktov a drbnutych matiek a zvykaj si 🙂

@anonym_404a1b však to bola normálna otázka, normálne som sa opýtala, aký je postup.

ladyketrib
autor
Dnes o 16:58
@maminkadeticiek

@maminkadeticiek čo dotklo sa ta to, ty mater?

anonym_57f255
Dnes o 17:01
@ladyketrib

@ladyketrib Tak ja verim, ze ako matka si sa zlakla a ze si reagovala tak ako si to v tom momente citila. Kazda sme ina. Ja uz som tiez robila "policajta" na smyklavke, pretoze niektore deti aj ked maju len 4-5rokov, su drze. Povies im nesmies ho strkat, pockaj kym on vylezie a smykne sa, ale drzo bude na teba pozerat a strkat dalej. Vtedy aj ja zvysim hlas a je mi jedno ako sa na to tvari jeho matka. Aj ked pri dietati stojis, niekedy nedokazes zabranit ci ho niekto neudrie, nekopne. Bohuzial to sa stava, ale ine je ak je to nechtiac a ine ak je to naschval, lebo aj take su pripady. Pokial tomu viem zabranit, tak napomeniem to dieta nech to nerobi. V tvojom pripade by som urcite jeho matke nieco povedala, uz akym tonom by to bolo, neviem a dietatu by som takisto povedala, ze toto sa nerobi naschval kopat ine deti. Tvoj pripad na trestne oznamenie nie je i ked si nahnevana. Tak uz len do buducna davat este vacsi pozor ak sa da zabranit aby k takej situacii nedoslo, napriklad stat priamo pri tych schodikoch, povedat tomu dievcatku pockaj, stoj, nech najprv to dieta pred tebou vylezie az potom sa ty smyknes.

anonym_995a29
Dnes o 17:13
@ladyketrib

@maminkadeticiek čo dotklo sa ta to, ty mater?

ako tu útočíš na každeho kto s tebou nesúhlasi hovorí presne o tebe ako o celej situáci... Z jedného detskeho incidentu si spravila drámu a teraz urážaš viac ako polovicu diskutujúcich 🤦🏻‍♀️ nikto nespochybnuje ze sa to nemalo stat ale tvoja reakcia je úplne mimo mierky.. Momentálne pôsobiš skôr ako ten najväčší problém v tejto debate ty 🤨
@ladyketrib

maminkadeticiek
Dnes o 17:27
@ladyketrib

@maminkadeticiek krásne sa predvádzaš, ty chodiaca inteligencia.

@ladyketrib Toto ti pride ako predvadzanie a co tu ty predvadzas v diskusii a ako sa vyjadrujes vezcitne o inych detoch a zenach to ti pride normalne.Ty si fakt dobre nahlavu.Nechapem ako sa moze jedna zena,matka takto agresivne spravat.Pamataj ze sa ti toto tvoje spravanie vrati cez tvoje vlastne deti ako bumerang.Som zvedava ked tvoja inemu dietatu natiahne prvykrat looatkou aka budes potom uziapana.

anonym_55fa01
Dnes o 17:51
@maminkadeticiek

@ladyketrib Toto ti pride ako predvadzanie a co tu ty predvadzas v diskusii a ako sa vyjadrujes vezcitne o inych detoch a zenach to ti pride normalne.Ty si fakt dobre nahlavu.Nechapem ako sa moze jedna zena,matka takto agresivne spravat.Pamataj ze sa ti toto tvoje spravanie vrati cez tvoje vlastne deti ako bumerang.Som zvedava ked tvoja inemu dietatu natiahne prvykrat looatkou aka budes potom uziapana.

@maminkadeticiek Môžme už konečne prestať s týmto lynčom na autorku? Ja sa jej ani nedivím, že je rozčúlená a jej odpovede sú nepríjemné. Veď tu do nej všetky len ryjete, že je to pomaly krava a zľahčujete zranenie chúďatka dievčatka. Že tam má len malú modrinu a nič to nie je? Veď je to dievča mohlo ublížiť vážnejšie. Nie, nie je v poriadku, aby jedno 4 ročné rozmaznané dievčisko takto riešilo svoju potrebu hrať sa. 4 ročné dieťa už vie, že niekoho kopať do tváre, je zlé. Jedine, že by jej rodičia boli úplne primitívni, čo zrejme aj budú, keď jej nedali takéto základy. Za mňa sa k autorke správate až otrasne. Už vás všetky vidím ako by ste túto situáciu zvládli s nadhľadom a noblesou, jemne dievčisku povedali, že nono, toto sa nerobí. Nebola to nehoda, bol to zákerný úmysel a 4 ročné dieťa vie dobre čo robí. Ja by som zrejme na dievča v daný moment nakričala tiež. A nemyslím si, že si zapchávalo uši z úľaku. Skôr to bol prejav výsmechu, že nebude počúvať. A momentálne je úplne nepodstatné či tam dievčatko zavadzalo, alebo sa hralo pomaly. To až ma niekto predbehne v rade v Lidli tiež ho mám kopnúť do hlavy? Čo z takého decka vyrastie, keď sa mu tolerujú takéto "osadnícke" spôsoby?

anonym_86eb61
Dnes o 17:55
@anonym_55fa01

@maminkadeticiek Môžme už konečne prestať s týmto lynčom na autorku? Ja sa jej ani nedivím, že je rozčúlená a jej odpovede sú nepríjemné. Veď tu do nej všetky len ryjete, že je to pomaly krava a zľahčujete zranenie chúďatka dievčatka. Že tam má len malú modrinu a nič to nie je? Veď je to dievča mohlo ublížiť vážnejšie. Nie, nie je v poriadku, aby jedno 4 ročné rozmaznané dievčisko takto riešilo svoju potrebu hrať sa. 4 ročné dieťa už vie, že niekoho kopať do tváre, je zlé. Jedine, že by jej rodičia boli úplne primitívni, čo zrejme aj budú, keď jej nedali takéto základy. Za mňa sa k autorke správate až otrasne. Už vás všetky vidím ako by ste túto situáciu zvládli s nadhľadom a noblesou, jemne dievčisku povedali, že nono, toto sa nerobí. Nebola to nehoda, bol to zákerný úmysel a 4 ročné dieťa vie dobre čo robí. Ja by som zrejme na dievča v daný moment nakričala tiež. A nemyslím si, že si zapchávalo uši z úľaku. Skôr to bol prejav výsmechu, že nebude počúvať. A momentálne je úplne nepodstatné či tam dievčatko zavadzalo, alebo sa hralo pomaly. To až ma niekto predbehne v rade v Lidli tiež ho mám kopnúť do hlavy? Čo z takého decka vyrastie, keď sa mu tolerujú takéto "osadnícke" spôsoby?

@anonym_55fa01 a ty si tam bola, že vieš, že to bol úmysel? je to tvrdenie autorky.

ladyketrib
autor
Dnes o 17:56

To je sila, toto mi nikto neuverí, čo za pripečené matere sem chodia urážať slušných ľudí. Normálne o tomto napíšem blog a hodím tam screenshoty, to som este nezažila toľko pripečenych ľudí pohromade.

ladyketrib
autor
Dnes o 17:58
@anonym_55fa01

@anonym_55fa01 mne lynč nevadí, ja ich dávam pekne po porade do laty. Na moje rozumne argumenty a odpovedajú hejtom, čo svedčí o ich krcmovej úrovni.

anonym_55fa01
Dnes o 17:59
@anonym_86eb61

@anonym_55fa01 a ty si tam bola, že vieš, že to bol úmysel? je to tvrdenie autorky.

@anonym_86eb61 Nie nebola, a predpokladám, že ty tiež nie, aby si mohla autorkine tvrdenie vyvrátiť. Takže reagujem na situáciu tak ako ju opisuje autorka, miesto konšpirácii, ktoré si tu domýšľajú iné.

anonym_55fa01
Dnes o 18:00
@ladyketrib

@anonym_55fa01 mne lynč nevadí, ja ich dávam pekne po porade do laty. Na moje rozumne argumenty a odpovedajú hejtom, čo svedčí o ich krcmovej úrovni.

@ladyketrib Už sa ale troška kroť, zbytočne sa zhadzuješ. Ja ti verím, ale ak sa budeš vyjadrovať takto arogantne, budem jediná. Dcérky mi je ľúto, dúfam, že jej bude lepšie.

ladyketrib
autor
Dnes o 18:01
@anonym_e60a7d

@ladyketrib keby to bola pravda, tak sa tu nerozpisuješ na 6tich stranách, pekný deň prajem.

@anonym_e60a7d mám veľa voľného času, lebo si viem zorganizovať veci na rozdiel iných.

anonym_404a1b
Dnes o 18:05
@ladyketrib

@anonym_404a1b však to bola normálna otázka, normálne som sa opýtala, aký je postup.

@ladyketrib ok tak odpoveď je NIE. Nepodávaj trestné oznámenie. Veď nemáš na čo. Na polícii by si len pobavila policajtov a keby sa to nedajbože dostalo na súd, prokurátor by to samozrejme zmietol zo stola 🙂
Podľa fotky tvojho dieťaťa to naozaj absolútne nieje nič vazney veď tam skoro nič nemá.
Tu ide o to,že si pobavila mamičky tým trestným oznámením. Uznaj že trestné oznámenie že dieťa na ihrisku kopne tvoje dieťa je divne 🙂
Tvojmu dieťaťu bude ešte veľa x ublížené inými deťmi a aj oveľa viac. Ak ti môžem poradiť, neprežívaj to tak, lebo škodí to teba,ale aj tvojmu dieťaťu

ladyketrib
autor
Dnes o 18:10
@anonym_404a1b

@ladyketrib ok tak odpoveď je NIE. Nepodávaj trestné oznámenie. Veď nemáš na čo. Na polícii by si len pobavila policajtov a keby sa to nedajbože dostalo na súd, prokurátor by to samozrejme zmietol zo stola 🙂
Podľa fotky tvojho dieťaťa to naozaj absolútne nieje nič vazney veď tam skoro nič nemá.
Tu ide o to,že si pobavila mamičky tým trestným oznámením. Uznaj že trestné oznámenie že dieťa na ihrisku kopne tvoje dieťa je divne 🙂
Tvojmu dieťaťu bude ešte veľa x ublížené inými deťmi a aj oveľa viac. Ak ti môžem poradiť, neprežívaj to tak, lebo škodí to teba,ale aj tvojmu dieťaťu

@anonym_404a1b však dobre, otazka bola smiešna, to je jedna vec. To, že ma tu verejne zosmiešňujú matere, lebo som si dovolila kritizovať výchovu rozmaznaneho spratka, je choré.

aurora33
Dnes o 18:11
@ladyketrib

@anonym_404a1b však dobre, otazka bola smiešna, to je jedna vec. To, že ma tu verejne zosmiešňujú matere, lebo som si dovolila kritizovať výchovu rozmaznaneho spratka, je choré.

@ladyketrib ty si vychovaj svoje decko aby nezavadzalo iným.

ladyketrib
autor
Dnes o 18:12
@maminkadeticiek

@maminkadeticiek pamätaj - ako sa správaš ty ku mne, tak sa správam ja k tebe. Moje správanie je tvoje zrkadlo. Nič viac, nič menej.

ladyketrib
autor
Dnes o 18:15
@aurora33

@aurora33 nad touto odpoveďou si premýšľala celý večer?

ladyketrib
autor
Dnes o 18:17
@aurora33

@aurora33 z tohto som si normálne spravila screenshot a zaradim to do svojho blogu, lebo tieto primitívne odpovede materi mi nikto neuverí.

anonym_55fa01
Dnes o 18:17
@aurora33

@aurora33 No, ty si výkvet matiek.

ladyketrib
autor
Dnes o 18:19
@anonym_55fa01

@aurora33 No, ty si výkvet matiek.

@anonym_55fa01 vzorka matere v plnej paráde