icon

Ako riešiť dieťa, ktoré bije zvieratá?

27. apr 2026

Prichytila som neterku (bola na návšteve) ako bije potajme našu mačku. Štipala ju, keď počula moje kroky rýchlo prestala a tvárila sa že ju iba hladká. Opýtala som sa čo sa deje a ona že nič. Že sa len hrajú, že preto mačka mňaučala. Stalo sa viac krát že som počula mačku mňaučat, ale keď som prišla tak nič, preto som to teraz odsledovala, uz som ju našla aj zavretú v kúpeľni, vraj si nevšimla že tam je a náhodou ju zavrela. Ako to riešiť ? Neter ma len 6 rokov. A keď som sa jej pytala nepriznala sa.

Strana
z3
anonym_f44a1f
Včera o 19:54

@anonym_autor vycapat decko aj jej rodicov. Lebo zrejme od nich ma takuto vychovu

janulik2008
Včera o 20:09
@anonym_fd614d

@anonym_753b84 podľa môjho názoru ju nemáš čo trestať. Vysvetlila by som jej čo a ako a povedala to aj rodičom, ale nie pred ňou. Je našim cieľom dieťa zhodiť, ponížiť? alebo ho naučiť sa ohľaduplne a s citom správať k zvieratám?

@anonym_fd614d ponizit? Moj vtedy 3 rocny bratranec provokoval nasho psa. Pes nemal s detmi ziadny nikdy problem (susedove deti mu pamlsky z ruky davali) no a stalo ze pes tusim zabrechal. Tak jeho otec nam povedal ze co to za psa ze steka na dieta. Totizto on bol nauceny z domu psa kopat atd a nas na toto nebol zvyknuty. 😀 ked sme boli u nich tak co on vystrajal s ich psom a mackami🫣 na to bratrnacovho otca odpoved bola ze je maly. Zaujimave ze ked neter mala tolko co on tak vedela ze do psa sa nekope ani nic.

Strana
z3