Ako riešiť dieťa, ktoré bije zvieratá?
Prichytila som neterku (bola na návšteve) ako bije potajme našu mačku. Štipala ju, keď počula moje kroky rýchlo prestala a tvárila sa že ju iba hladká. Opýtala som sa čo sa deje a ona že nič. Že sa len hrajú, že preto mačka mňaučala. Stalo sa viac krát že som počula mačku mňaučat, ale keď som prišla tak nič, preto som to teraz odsledovala, uz som ju našla aj zavretú v kúpeľni, vraj si nevšimla že tam je a náhodou ju zavrela. Ako to riešiť ? Neter ma len 6 rokov. A keď som sa jej pytala nepriznala sa.
Mna by napadlo ze povedat decku ze macka s tebou odkomunikovala co presne bolo (povedz ozajstne detaily cas okolnosti aj to ze prestane ked ides a finguje hladkanie, aby ti decko uverilo ze si nevymyslas ) a macka sa ta spytala na povolenie rozskriabat mu xicht ked sa to stane znova....ze co cicke mas povedat
Nenechavat ich same.
Moj brat raz vymakol synovca, svojho krstneho syna, ako robi zle psovi. Riadnu mu dal po zadku, vravel ze len stal pred nim slzy v ociach, ale psovi uz potom nic nerobil. Dnes je ten chalan uz dospely, nie je to ziaden psychopat ani nic, ak sa obavas toho.
Ani nevravim ze jej mas jednu uvalit. Ale ja by som ju teda dobre sprdla, dala trest (zrusit vylet, polhodka sediet na stolicke, ziadna telka/zmrzka), nabonzovala rodicom nech sa hanbi ona aj oni, a ak by sa to opakovalo, ziadne navstevy na dobre dlho.
mala si ju vziat za ruku a nech rodicom povie co robila macke. Sest rocna je uz velka, ma vediet, ze nikomu sa neublizuje, ani zvieratkam. Ale toto maju riasit rodicia
Nenechavat ich same.
Moj brat raz vymakol synovca, svojho krstneho syna, ako robi zle psovi. Riadnu mu dal po zadku, vravel ze len stal pred nim slzy v ociach, ale psovi uz potom nic nerobil. Dnes je ten chalan uz dospely, nie je to ziaden psychopat ani nic, ak sa obavas toho.
Ani nevravim ze jej mas jednu uvalit. Ale ja by som ju teda dobre sprdla, dala trest (zrusit vylet, polhodka sediet na stolicke, ziadna telka/zmrzka), nabonzovala rodicom nech sa hanbi ona aj oni, a ak by sa to opakovalo, ziadne navstevy na dobre dlho.
@anonym_753b84 podľa môjho názoru ju nemáš čo trestať. Vysvetlila by som jej čo a ako a povedala to aj rodičom, ale nie pred ňou. Je našim cieľom dieťa zhodiť, ponížiť? alebo ho naučiť sa ohľaduplne a s citom správať k zvieratám?
6 rocna je dost velka aby za prve rozumela jasne ze sa nieco take nema (ze vobec ublizovat zivym tvorom), takze uplne v pohode raz KED nechape vysvetlenie a od rodicov tiez neprichadza stanovisko a riesenie, najblizsie keby som ju prichytila, urobila som bububu a jasne sa vymedzila voci tomuto spravaniu (ano, pokricala by som na nu ze toto sa teda robit nebude, mozete ma aj zozrat s topankami, uplne v pohode by som na nu pokricala aby pochopila ze toto je uplne no go). A macku by som vzdy zatvarala ak ma k vam prist.
@anonym_753b84 podľa môjho názoru ju nemáš čo trestať. Vysvetlila by som jej čo a ako a povedala to aj rodičom, ale nie pred ňou. Je našim cieľom dieťa zhodiť, ponížiť? alebo ho naučiť sa ohľaduplne a s citom správať k zvieratám?
@anonym_fd614d nesuhlasim. Totot nie je 2-3rocne dieta ktore nechape co robi, ale 6 rocna ktora zrejme opakovane a umyselne ublizovala zvieratu
6 rocna uz ma rozum a vie co robi... iste by som ju nenechala s mackou osamote..hodila by som rec s mamou a jej vysvetlila,ze macku to boli kedze je aj ona zivy tvor a ani jej by sa nepacilo,keby jej niekto robil zle .. iste by som sa netvarila,ze som nic nevidela ...
@anonym_fd614d nesuhlasim. Totot nie je 2-3rocne dieta ktore nechape co robi, ale 6 rocna ktora zrejme opakovane a umyselne ublizovala zvieratu
@anonym_a2e5ae potrestať ju majú rodičia, nie ty.
@anonym_a2e5ae potrestať ju majú rodičia, nie ty.
@anonym_fd614d keby vidím ako mi dieťa bije mačku, zbila by som ho jak žito a nech si vraví kto čo chce, presne ako píšu hore, 6 ročné deťa vie čo robí, tak isto aj ja viem čo robím a potom by som zbila aj rodičov z dôvodu ich výchovy!
Myslela som si že diskusia bude o nejakom jeden a pol ročnom alebo dvojročnom batoľati čo nemá ani motoriku riadne ani rozum a proste ani nevie čo napríklad tými rukami vlastne robí... Ale 6 ročná má už rozum, robí to zámerne, v rodine sú všetci psychicky ok? Lebo to vyzerá tak že utrpenie iných jej robí dobre a aby to nebola malá psychopatka-teda jemnejšie povedané nemala poruchu osobnosti nejakú...
@anonym_fd614d no evidentne je to malý rozmaznany fracek, keďže v 6 rokoch ubližuje zvieratám a teda autorka nemá právo ju potrestať, keďže nie je jej rodič, ale povedala by som to rodičom pred ňou. Žiadne maznanie sa s ňou že chudiatko malé, možno nevedela.
@anonym_autor so zákerným úsmevom a slovami, zlatíčko, ako si ju hladkala?Takto?A urobila by som jej to, čo ona mačke.Poriadne by som ju vyštípala a pre ďaľší raz by som jej zakázala k mačke sa priblížiť. 6 ročná už musí vedieť, že nikomu nesmie ubližovať.Ani ľuďom, ani zvieratám.
Neterku aj s rodicmi by som vyhodila z domu. Rodicom by som vysvetlila, co sa stalo a zabuchla dvere. Pokial je fieta psycho nebude mat ziadnu ujmu … tym je to jedno, pokial je normalne zahanbi sa a viac to nespravi. Poriadok nech si neskor robia rodicia. Macku by som kvoli nikomu nezatvarala … macka je obet nie utocnik … 6 rocna je dost velka na to, aby pochopila, ze nie vsetci sa z nej pototo a nie kazde spravanie jej prejde
@anonym_autor treba ich vyhodiť, cez okno, rodičom vynadať, zbiť, odstrihnúť sa od nich, už nikdy v živote na nich nepozrieť a podať trestné oznámenie, oznámiť škole, susedom všetkým a mačku chúďa úbohé vziať na terapiu, a potom aj seba. 🤔🙄
Decko by som okamžite zdrapla za ruku a bleskovo, surovo, nasilu odvliekla pred rodičov. Hlasno, rázne, ostro oznámila že ich dieťa robí zle zvieratám. Že ak sa nenapraví, nie je viac vítaná v mojom dome (blaf, ale takéto falošné odsúdenie odsúdenie jej pomôže pochopiť váhu toho, čo robí) že som z nej sklamaná. Nech sa hanbí, nech sa trochu bojí.
Deti vedia byť veľmi kruté. V tomto veku veľmi dobre vie čo robí. Preto treba rázne a ostro dať najavo že neprichádza do úvahy. Ľudia sa učia skrz hanbu velice rýchlo. Pýtať sa jej či to urobila a prečo to urobila je zbytočné, lebo bude aj tak zatĺkať. Treba dať jasne najavo svoje znechutenie a rýchlo jej to dopne.
@anonym_autor treba ich vyhodiť, cez okno, rodičom vynadať, zbiť, odstrihnúť sa od nich, už nikdy v živote na nich nepozrieť a podať trestné oznámenie, oznámiť škole, susedom všetkým a mačku chúďa úbohé vziať na terapiu, a potom aj seba. 🤔🙄
@anonym_067f0f Si normálna? Alebo aj ty vychovávaš doma pankhartov, ktorí vonku odstrihávajú jaštericiam nohy a priväzujú petardy na mačky a príde ti to v porádečku?
.. dietatu by som povedala, ze vies o vsetkom a macka ju nema za to rada. Zamedzila styk s mackou, a rodicov by som sa spytala, ci su si vedomi, co robi ich dieta zvieratam, ze to je vedome ublizovanie a mali by to riesit, cim skor so psychologom.
Mna by napadlo ze povedat decku ze macka s tebou odkomunikovala co presne bolo (povedz ozajstne detaily cas okolnosti aj to ze prestane ked ides a finguje hladkanie, aby ti decko uverilo ze si nevymyslas ) a macka sa ta spytala na povolenie rozskriabat mu xicht ked sa to stane znova....ze co cicke mas povedat
@martinmmartin vaše komentáre má niekedy dvíhajú zo stoličky , ale toto ma naozaj pobavilo
nenechavala by som s nou macku samu, nech to maca nema traumu.. a mala by na navsteve sedela pekne pri rodicoch, nema co labzovat kade tade. AK by som ju vymakla znovu ze robi zle, je to moja rodina, neter, normalneby som povedala, ze ja som videla co robi a hodila by som s nou rec, preco zvieratu ublizuje? ci ma niekto aj jej toto zacat robit, rovnako si si uvedmuje ze to zviera jej to raz aj vrati a nie pekne. Nech si dovoli nieco do nejakeho psa a je vymalovane. Samozrejme, aj svojmu surodencovi by som oznamila, ze dieta toto robi, xkrat som to videla, nech si to odsleduju, ci to nie je nejake nestandardne spravanie, ci neublizuje vseobecne zvieratam a dohovoria dietatu.
Ale zaklad, zvierata detom davam z dosahu, cuzdim, aj napr dcera mala skrecka, mame psa.. pridu kamosky, skrecok putuje este pred ich prichodom do inej izby, pes ide tiez po zvytackach prec, nase zvery nie su hracky.
A mačka sa akože nechala tryznit? Neskrabla to dievčatko, ani neusla, nič iba mňaukala? Netypické.
A mačka sa akože nechala tryznit? Neskrabla to dievčatko, ani neusla, nič iba mňaukala? Netypické.
@anonym_010446 záleží od povahy, niektoré to trpia a niektoré nie a dajú to rázne najavo
@anonym_autor patologicke spravanie, je jedno ze terazj e mala a zlata. Ked uz sa to vie tak ju nenechat samu so zvieratkami.
Neviem preco, ale pri tomto prispevku sa mi vynorila scena z filmu jeffrey dammer, ako jeho otec na policii vyhlasili " ale vsak nemal ziadne naznaky" a on uz od zakladky pitval cokolvek velke a zive a nevedeli si s nim roky dat rady...🫣🫣🫣
K teme, okamzite by som zamedzila jej styk s mackou, oznamila pred rodicmi, ze zamerne ublizuje macke a z toho dovodu sa k nej uz nepriblizi. A zvysok si musia poriesit sestra/brat s rodinou doma. Okamzity trest by dieta dostalo iba vtedy, keby bolo dieta same u mna, bez rodicov- kde by to nemalo efekt, ze by som to povedala o par hodin/dni svojmu surodnecovi, aby si dieta poriesil....
@anonym_010446
Tiež ma to ako prvé napadlo. Známa ma mačku a denne opatrovala 4 -5 deti od 1 do 3 rokov. Bola zvyknutá, veľa odpustila, nejak vyčistila, že deti neubližujú naschvál. Ona deťom vysvetlila čo áno s vo nie. A náš malý ju chytal stále za chvost. Xy krát mi rázne povedala, že to nesmie. Raz sa mačka naštvala a škrabla ho. Už nikdy ju nechytil.
Harant hnusný, velmi dobre vie, co robi, spravila by som jej to iste a ďalšie návštevy by už neboli. Ubližovanie zvieratám je jeden z hlavných znakov psychopatie.
@anonym_010446
Tiež ma to ako prvé napadlo. Známa ma mačku a denne opatrovala 4 -5 deti od 1 do 3 rokov. Bola zvyknutá, veľa odpustila, nejak vyčistila, že deti neubližujú naschvál. Ona deťom vysvetlila čo áno s vo nie. A náš malý ju chytal stále za chvost. Xy krát mi rázne povedala, že to nesmie. Raz sa mačka naštvala a škrabla ho. Už nikdy ju nechytil.
@anonym_21aa4a mám doma mačky a poviem vám, každá sa správa inak, kocúra nedokáže nikto vyprovokovať aby kusol, alebo škrabol, iba by sa mojkal, vidieť na ňom, že má nervy, rozhadzuje chvostom hore dole, ale nechá si robiť naozaj všetko, na druhú pozriete len krivo a radšej ide preč 😂 je to rovnaké ako s ľuďmi, niekto si nechá robiť so sebou všetko a druhý nie 🤔
Diagnostikovat 6-rocne dieta ako pomaly "psychopata" /pripadne tyrana/ je prehnane. Je to dieta, ktore robi chyby a klame, aby sa vyhlo trestu, co je v tomto veku bezny vyvojovy stupen a testovanie moci. Riesenim je ochrana macky a dosledna vychova, nie hned izolacia a cierny zoznam. Viditelne svedomie ma, kedze vedela, ze musi prestat a klamat, len nie je este dostatocne vyspela, aby chapala dosledky. Treba jej to vysvetlit, rodicom povedat a nerobit dramy. Ak sa bude dieta vyhanat a prehnane reagovat, urobi to viac zleho ako dobreho.
Diagnostikovat 6-rocne dieta ako pomaly "psychopata" /pripadne tyrana/ je prehnane. Je to dieta, ktore robi chyby a klame, aby sa vyhlo trestu, co je v tomto veku bezny vyvojovy stupen a testovanie moci. Riesenim je ochrana macky a dosledna vychova, nie hned izolacia a cierny zoznam. Viditelne svedomie ma, kedze vedela, ze musi prestat a klamat, len nie je este dostatocne vyspela, aby chapala dosledky. Treba jej to vysvetlit, rodicom povedat a nerobit dramy. Ak sa bude dieta vyhanat a prehnane reagovat, urobi to viac zleho ako dobreho.
@simca06022011 tak vieš, raz videli Dahmera, tak je jasné, že diagnostické komando z MK už má jasnú diagnózu. 🙈

@anonym_autor Porozpravala by som sa s jej mamou/otcom a macicku vzdy pri navsteve tohto dietata dala niekam kde dievca nebude mat na nu dosah