icon

Ako sa zmieriť s dcérou, ktorá sa zle učí?

11. mar 2026

Som ucitelka. Moja dcera nosi domov zle znamky napriek tomu, ze sa jej naplno denne venujem. Dnes 4 z vlastivedy, doma to vie, na pisomke nie. Je stvrtacka. Vobec nie je sikovna po mne ani po muzovi. Skola ju nebavi, je gymnastka. Ale ani v gymnastike nie je na profi uroven. Kolegyne sa mi na nu stazuju. Dost ma to depta. Chcem to v sebe prijat, nedari sa mi. Som z toho nestastna. Mam pocit, ze potom na nu tlacim, aj ked o mojich pocitoch nevie. Diktaty 5ky, nasobilku si nevie zapamatat. Uz teraz sa desim 5-9rocnikov. 😔

autor
12. mar 2026
@magdalienka11

@anonym_autor život nám prináša situácie, ktoré ta majú niečomu naučiť. Tvoja dcéra prišla do života, asi aby ťa naucila inému pohľadu na svet. Tvoju schopnosť ukázať dcére, že svoju hodnotu nemusí stále dokazovať, aby ste ju ľúbili, aby cítila, že ma vo vás dôveru, bezpečie.... ktovie. Treba nájsť jej pozitívne stránky, snáď sa to urovna.

@magdalienka11 dakujem❤️

autor
12. mar 2026
@vulka

@anonym_autor Vyučí sa za krajčírku, založí malú dielničku a úspech príde možno väčší ako tí vaši lekári, právnici,...

@vulka dakujem za tento pohlad🙂

autor
12. mar 2026
@anonym_d9063b

@anonym_autor 4ty rocnik je taky prelomovy,uz nie su uplne prvy stupen,ale ani 2hy stupen.Teda u nas to tak je,na vsetky ucitelky si musia zvyknut.Neni to 1 ucitelka na vsetky predmety.Daj jej cas,buduci rok bude opät lepsie,to uz bude oficialne 2hy stupen.

@anonym_d9063b dakujem❤️

anonym_83cb88
12. mar 2026
@anonym_autor

Dcera nevie, co citim. Takze ma nemusite urazat. Dakujem tym, ktori mi dali rady.. 🌷

@anonym_autor by si sa čudovala, koľko toho deti vycítia… oveľa viac ako si rodič zvyčajne myslí.

akvi
12. mar 2026

Inak ak si niekto mysli, ze na pg-cke sa nejako extra venuje porucham ucenia, tak ani nahodou. Preto necakajte, ze ucitelky odhalia lusknutim prsta nejaku poruchu, ktora nema nejake jednoznacne prejavy. To, ze autorka to na vlastnom dietati nespozorovala, je uplne ok. Obzvlast, ak pise, ze doteraz bolo vsetko v poriadku. Ani ucitelka to nemusela podchytit. Dievcata vedia kompenzovat velmi velmi dobre, takze obcas sa na nejake tie poruchy prichadza dost neskoro. Problem je potom v tom, ze dieta zacina vyrazne zaostavat preto, lebo boli chabe zaklady, ktore nema sancu dobehnut vo vyssich rocnikoch. A malokto sa unuva zistovat, kde je moment, kedy problem vznikol. V nasich skolach je to cele postavene tak, ze vedomosti sa nabaluju a ak nie je na co nabalovat, ruca sa vsetko. Nik si nedava namahu vracat sa do bodu, kedy dieta nieco nepochopilo..

Autorka - u teba vidim problem, ze mas nejake ocakavania, ktore sa neplnia a to ta frustruje. Zacni pracovat na sebe, nie na dietati. Aspon pre zaciatok. Tvoje dieta musi byt riadne frustrovane a nestastne - nie z toho, ze ma zle znamky, ale z toho, ze ty to neprijimas. A tym to este zhorsujes. A vobec to nemusis davat otvorene najavo, dieta to citi.. Daj ju vysetrit, vylucte poruchy a hlavne pracuj na sebe, aby dieta necitilo tvoju frustraciu a hnev. Dieta potrebuje byt prijate take, ake je.

Smutne mi pride to, ze na zaklade uplne nepodstatnych znamok v 4.triede ZS si niekto dovoli predpovedat katastrofalny osud dietata, ktore nutne musi ist na hroznu ucnovku, kde zarucene budu same socky a zla partia a na 100% dopadne zle.. Potom presne tak to aj v spolocnosti vyzera, je totalny nedostatok zrucnych remeselnikov a pracovnikov v sluzbach, pretoze kazdy rodic si mysli, ze jeho dieta predsa nemoze ist na ucnovku, lebo tam chodia jedine blbci.. 🙄

A este mi neda - nenapadlo ti, ze tvoje dieta mozno absolutne nebavi to, co sa v skole ucia? Iba tak na zamyslenie..

anonym_ab1513
12. mar 2026

@anonym_autor neviem, ako vaše učenie prebieha, ani čo by pomohlo viac. Vo všeobecnosti sa učíme, keď je nas mozog v pokoji, sme oddýchnutý, učenie nas baví, dáva nám zmysel, chápeme potrebu poznať to, o čom sa učíme..
Chcela som ti však skôr napísať iné. podľa mňa si skvelá matka a cítiť, ako veľmi ti na dcérke záleží. Neviem ako sa bude učiť moje dieťa, čo z neho vyrastie. No viem, že v prvom rade chcem s ňou budovať a mať dobrý vzťah. Nechcem, aby mi ho kazili moje predstavy, očakávania, obavy ani učenie a školské výsledky. Pokojne sa s ňou uč, ak chceš, ale nie za cenu stresu, nervov, vyčerpania, pokazených vzťahov. Len toľko…

anonym_a90160
12. mar 2026

Aj moja dcera vyzerala ako nechapava a su z toho poruchy ucenia,pamate. Dnes sa nauci,zajtra nevie...Potrebuje redukovane ucivo a aj tak dava niektore predmety na 3. Nerob z nej debila,radsej ju daj vysetrit v CPPP,az potom vynasaj sudy.

anonym_440916
12. mar 2026

Ty nemozes byt ucitelka😕

autor
12. mar 2026
@anonym_83cb88

@anonym_autor by si sa čudovala, koľko toho deti vycítia… oveľa viac ako si rodič zvyčajne myslí.

@anonym_83cb88 to nie je nas pripad. Je to jedno stastne dievca, ktore ma ma ocividne vela toho o zivote naucit.. 🩷

autor
12. mar 2026
@akvi

Inak ak si niekto mysli, ze na pg-cke sa nejako extra venuje porucham ucenia, tak ani nahodou. Preto necakajte, ze ucitelky odhalia lusknutim prsta nejaku poruchu, ktora nema nejake jednoznacne prejavy. To, ze autorka to na vlastnom dietati nespozorovala, je uplne ok. Obzvlast, ak pise, ze doteraz bolo vsetko v poriadku. Ani ucitelka to nemusela podchytit. Dievcata vedia kompenzovat velmi velmi dobre, takze obcas sa na nejake tie poruchy prichadza dost neskoro. Problem je potom v tom, ze dieta zacina vyrazne zaostavat preto, lebo boli chabe zaklady, ktore nema sancu dobehnut vo vyssich rocnikoch. A malokto sa unuva zistovat, kde je moment, kedy problem vznikol. V nasich skolach je to cele postavene tak, ze vedomosti sa nabaluju a ak nie je na co nabalovat, ruca sa vsetko. Nik si nedava namahu vracat sa do bodu, kedy dieta nieco nepochopilo..

Autorka - u teba vidim problem, ze mas nejake ocakavania, ktore sa neplnia a to ta frustruje. Zacni pracovat na sebe, nie na dietati. Aspon pre zaciatok. Tvoje dieta musi byt riadne frustrovane a nestastne - nie z toho, ze ma zle znamky, ale z toho, ze ty to neprijimas. A tym to este zhorsujes. A vobec to nemusis davat otvorene najavo, dieta to citi.. Daj ju vysetrit, vylucte poruchy a hlavne pracuj na sebe, aby dieta necitilo tvoju frustraciu a hnev. Dieta potrebuje byt prijate take, ake je.

Smutne mi pride to, ze na zaklade uplne nepodstatnych znamok v 4.triede ZS si niekto dovoli predpovedat katastrofalny osud dietata, ktore nutne musi ist na hroznu ucnovku, kde zarucene budu same socky a zla partia a na 100% dopadne zle.. Potom presne tak to aj v spolocnosti vyzera, je totalny nedostatok zrucnych remeselnikov a pracovnikov v sluzbach, pretoze kazdy rodic si mysli, ze jeho dieta predsa nemoze ist na ucnovku, lebo tam chodia jedine blbci.. 🙄

A este mi neda - nenapadlo ti, ze tvoje dieta mozno absolutne nebavi to, co sa v skole ucia? Iba tak na zamyslenie..

@akvi dakujem. Ona nevie, ze mna to trapi. Ja na nu najhnevana nie som. Som smutna hlboko vo vnutri, preco to tak musi byt a kolegyne mi to od sept.denne pripominaju. Totizto podla starych kolegyn mozu na 1-4 za zly prospech rodicia! Cize ja! Od sept.uz mam toho dost.😞 Nic zle nerobim. Denne sa s nou ucim. Je to nas spolocny cas, robim to rada. A potom pride 4 z vla a ja mam pocit, ze ma kolegyne za chrbtom riesia, ze sa dcerke nevenujem.. Bola som tak vychovavana, ze z ucnovky nic nedokazem, ze ma tam zvedie zla partia. Srale mi to znie v usiach. Pritom moja kadernicka ma za par hodin zarobene tolko, co ja mozno za par dni/tyzden. Moja dcera si zo zlych znamok nic nerobi. Mamina, ved neprepadnem.
😁 Ja jej hovorim, ze si to opravi, nevie, ze ma to trapi. Asi fakt za to nemoze.. 🩷

autor
12. mar 2026
@anonym_440916

Ty nemozes byt ucitelka😕

@anonym_440916 kvoli comu? Lebo ma stve, ze dcera, ktorej sa plne venujem, ma zly prospech?

autor
12. mar 2026
@anonym_a90160

Aj moja dcera vyzerala ako nechapava a su z toho poruchy ucenia,pamate. Dnes sa nauci,zajtra nevie...Potrebuje redukovane ucivo a aj tak dava niektore predmety na 3. Nerob z nej debila,radsej ju daj vysetrit v CPPP,az potom vynasaj sudy.

@anonym_a90160 nerobim z nej debila. Je nechapava, za to nie je debil.. je slaba v skole, pomala, proste to tak je. Pochodili sme cele slovensko, tlacim jej fotky a ona si to aj tak nevie spojit v tej vlastivede..

ankare
12. mar 2026

@anonym_autor Nerieš známky a teš sa z toho, že máš zdravé, veselé a šťastné dieťa. To je najviac.

enmery
12. mar 2026

Začni hľadať v čom je Tvoja dcéra dobrá a nie, čo nevie. Mala som spolužiačku, ktorá bola proste totálne nič, zo všetkého mala 5ťky, pomáhali učitelia, my ako spolužiaci v škole jej mamka sa mohla aj rozkrájať, ale milovala ju a hľadala, čo to dieťa dokáže. A to nebola žiadna učiteľka, napriek jednoduchej práci mala emocionálnej inteligencie viac. A jej dcéra sa má dnes dobre, našla svoj talent aj vďaka podporujúcej matke.

autor
12. mar 2026
@enmery

Začni hľadať v čom je Tvoja dcéra dobrá a nie, čo nevie. Mala som spolužiačku, ktorá bola proste totálne nič, zo všetkého mala 5ťky, pomáhali učitelia, my ako spolužiaci v škole jej mamka sa mohla aj rozkrájať, ale milovala ju a hľadala, čo to dieťa dokáže. A to nebola žiadna učiteľka, napriek jednoduchej práci mala emocionálnej inteligencie viac. A jej dcéra sa má dnes dobre, našla svoj talent aj vďaka podporujúcej matke.

@enmery ja ju tiez podporujem.ona nevie, ze to v sebe riesim. Je stastna a milovana. Zije si svoj zivot.🩷

autor
12. mar 2026
@kalifka

@anonym_autor deti s ADHD, rôzne dys... diagnózy, zdravotným znevýhodnením navštevujú bežne stredné školy - majú maturity a študujú na vysokých školách.
Naozaj neverím, že ty si učiteľka...

@kalifka abs som sa tym nezaoberala, kedze sa ma to bytostne doteraz netykalo. Mam plno takych ziakov, ale netusim, kde koncia.. kolo mna vsetky deti z rodiny, deti kamosiek chodia na gymnazia.. tam som chodila aj ja a vsetci z okolia a rodiny..

autor
12. mar 2026
@ankare

@anonym_autor Nerieš známky a teš sa z toho, že máš zdravé, veselé a šťastné dieťa. To je najviac.

@ankare ale v rodine a u kamosiek su tiez zdrave deti a este aj sikovne v skole.vies.som vdacna, kedze tehotenstvo bolo tazke, ale...

ankare
12. mar 2026
@anonym_autor

@ankare ale v rodine a u kamosiek su tiez zdrave deti a este aj sikovne v skole.vies.som vdacna, kedze tehotenstvo bolo tazke, ale...

@anonym_autor ....a existujú aj choré deti a oveľa menej sikovne než Tvoje dieťa. 🤔

anonym_ab1513
13. mar 2026
@akvi

@akvi práve to známkovanie a celkovo školský systém je nastavený nevhodne. Detskí psychológovia píšu, ako sa deti nemajú medzi sebou porovnávať, ma sa oceniť snaha nielen výkon a potom bum, nastúpia do školy a cele naopak.

@anonym_autor teba trápia najmä známky a názory iných učiteliek. Avšak práve v tom môže byt problém, nie v tvojej dcérke. Nechcem tým povedať, že nemáte riešiť učenie alebo hľadať spôsoby, liečbu, ktorá by jej pomohla.
No možno dcérka robí pokroky, vyvíja snahu, je usilovná, pracovitá a zlepšuje sa v nejakom smere, niektoré veci ju bavia. Len to nie je podľa školských regulí a štatistického priemeru, či podľa ostatných žiakov. Lenže práve ten individuálny posun, práca na sebe je omnoho dôležitejšia. Ak v škole nevidia, koľko času do niečoho investovala, ocen ju aspoň ty.
Píšeš, doma sa učí, pri odpovedi či na písomne to zabudne. Opäť - jedine hodnotenie známka. Pátraj ale po príčine. Naozaj bola tak nabiflovana, že do rana zabudla? Pomohlo by jej učivo 5 minút ráno alebo pred hodinou zopakovať? Ma pri písomke taký stres, že mozog vypne? Z čoho, že je to na čas a ona nestihne, alebo sa už dopredu obava výsledku, alebo ju položí už prvá otázka, ktorú nevie… Pri odpovedi sa hanbí pred deťmi, ma strach z učiteľa či čosi iné?

autor
13. mar 2026
@anonym_ab1513

@akvi práve to známkovanie a celkovo školský systém je nastavený nevhodne. Detskí psychológovia píšu, ako sa deti nemajú medzi sebou porovnávať, ma sa oceniť snaha nielen výkon a potom bum, nastúpia do školy a cele naopak.

@anonym_autor teba trápia najmä známky a názory iných učiteliek. Avšak práve v tom môže byt problém, nie v tvojej dcérke. Nechcem tým povedať, že nemáte riešiť učenie alebo hľadať spôsoby, liečbu, ktorá by jej pomohla.
No možno dcérka robí pokroky, vyvíja snahu, je usilovná, pracovitá a zlepšuje sa v nejakom smere, niektoré veci ju bavia. Len to nie je podľa školských regulí a štatistického priemeru, či podľa ostatných žiakov. Lenže práve ten individuálny posun, práca na sebe je omnoho dôležitejšia. Ak v škole nevidia, koľko času do niečoho investovala, ocen ju aspoň ty.
Píšeš, doma sa učí, pri odpovedi či na písomne to zabudne. Opäť - jedine hodnotenie známka. Pátraj ale po príčine. Naozaj bola tak nabiflovana, že do rana zabudla? Pomohlo by jej učivo 5 minút ráno alebo pred hodinou zopakovať? Ma pri písomke taký stres, že mozog vypne? Z čoho, že je to na čas a ona nestihne, alebo sa už dopredu obava výsledku, alebo ju položí už prvá otázka, ktorú nevie… Pri odpovedi sa hanbí pred deťmi, ma strach z učiteľa či čosi iné?

@anonym_ab1513 povie, ze zabudla.🙈ze ju nenapadlo.

anonym_24070a
13. mar 2026

Akože pani rodička a vy ste to kam dotiahli? :D K učiteľskému povolaniu, ktoré je na Slovensku na spodke rebríčka v tom ako to vníma spoločnosť a zároveň je plat mizivý? No to gratulujem.

Tvoje decuľko ak je športový typ tak môže napríklad robiť súkromné hodiny v nejakom fitku pre ľudí a zarábať 25-35e za hodinu a ľudia jej budú ďakovať a budú ju brať za anjela spásy, že im niekto pomôže zmeniť život.... A ty zarábaš koľko? 7€ na hodinu a všetci ťa majú len za učku? :D

anonym_72584f
13. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_ab1513 povie, ze zabudla.🙈ze ju nenapadlo.

@anonym_autor mne sa mari ze ked sa dcera pred 2 rokmi zacala ucit stvrtacku vlastivedu, bolo to dost tazke a velmi lahko sa da zabudnut a pomylit a este ak dieta nie je zrele si zapamatat take “dospelacke” temy” ak ma ine zaujmy ako nejake mesta pamiatky historiu atd. Stacilo ze otazky boli v pisomke polozene inak a uz ju nenapadlo co tam malo byt.
Ja som sa napr nevedela naucit dejepis a to som bola cista jednotkarka. Boli to muky pre mna. Ale ja mam celkovo velky problem so zapamatavanim si a to mam iq nadpriemer. Ale mam smolu.
Ake predmety jej idu dobre? Co ju bavi? Podla toho by si mohla vybrat neskor povolanie.

autor
13. mar 2026
@anonym_24070a

Akože pani rodička a vy ste to kam dotiahli? :D K učiteľskému povolaniu, ktoré je na Slovensku na spodke rebríčka v tom ako to vníma spoločnosť a zároveň je plat mizivý? No to gratulujem.

Tvoje decuľko ak je športový typ tak môže napríklad robiť súkromné hodiny v nejakom fitku pre ľudí a zarábať 25-35e za hodinu a ľudia jej budú ďakovať a budú ju brať za anjela spásy, že im niekto pomôže zmeniť život.... A ty zarábaš koľko? 7€ na hodinu a všetci ťa majú len za učku? :D

@anonym_24070a tak ja povazujem VS vzdelanych ludi za tych, kt.to niekam dotiahli.mam viac titulov.takze ma tu nemusite hejtovat.svoju pracu mam rada. Do akeho veku bude moct vykonavat fitness trenerku? A co potom?

reela
13. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_24070a tak ja povazujem VS vzdelanych ludi za tych, kt.to niekam dotiahli.mam viac titulov.takze ma tu nemusite hejtovat.svoju pracu mam rada. Do akeho veku bude moct vykonavat fitness trenerku? A co potom?

@anonym_autor moze ist potom na fyzioterapeutku pre deti... mensia zataz

akje
13. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor teraz bez urážky, ale na to, že máš niekoľko titulov, by si mohla aj sama zhodnotiť, ake zamestnania existujú, ake možnosti zárobkov sú, čo robia ľudia bez VS a že úspešní nie sú iba ti s titulmi.
Chápem, v akej situácii sa nachádzaš, ale čo mi hlava neberie je to, že máš viac titulov a samostatne si nevies zanalyzovať možnosti na základe informácii o svojej dcérke.

Dievcatko máš stále ešte malé, v čom bude schopná si zarábať sa ukáže časom. Neboj. Jednoducho sa tým nestresuj, sleduj a rozvíjaj ju.
Ty ako jej mama vies, čo jej ide, čo ju baví, kde vidíš jej potenciál (reálny, nie ten v predstavách o vysokoskolskom štúdiu), v čom ju vies podporiť.

Kolegyniam by som odkázala, že dcérka robí všetko pre to, aby mala dobre známky… ty ako pedagóg si ju doma skúšala a všetko vedela. Namiesto kritiky by teda mohli prísť s riešením ako dcérke pomôcť. A uvidis ako zareagujú. Možno ti dajú iba pokoj a možno sa do procesu zapoja aj ony a pomôžu jej so stresom. Máš veľký benefit, že ta berú ako rovnocennú a nie ako “iba rodiča”. Tak skús využiť vo svoj prospech.

akvi
13. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor cize mas pocit, ze bez VS to nemoze nikam dotiahnut?? To je velmi zvlastne myslenie pre mna. Ja mam nadpriemerne inteligentne dieta, mohlo ist na akukolvek VS a zvladlo by ju. Lenze moj na ziadnu ist nechcel, vobec vlastne nechcel chodit do skoly, neznasal to tam od malicka a nic sa na tom nezmenilo. A vies co, aj bez tej VS je uspesny, robi pracu, ktora ho nesmierne bavi a naplna a zhodou nahod je aj vyborne platena. Lepsie, ako X prac, kde je VS potrebna.. Ja si neviem predstavit, ze by som nutila dieta ist na nejaku skolu len preto, "lebo to nikam nedotiahne".. Treba konecne prestat premyslat tak, ze k dobremu zivotu je nutna VS. No nie je, naozaj nie. A cim dalej, tym to bude platit viac.. Uspesni su a budu ludia, ktori dokazu vyuzit svoj potencial, je uplne jedno, ci budu mat VS alebo nie..

ria_sprout
13. mar 2026

Neverím ani za mak, že učiteľka by namiesto diagnózy o ktorej by ako vyštudovaná ucitelka jednoducho musela vedieť by používala slová, že je nechápava či primitívna. Neverím že existuje nejaká taká matka, odmietam tomu veriť.

anonym_875af4
13. mar 2026

@anonym_autor mala som kadejaké známky do 5. ročníka. Nie úplne že zlé, ale na vysvedčení 1-3. Potom mi niečo precvaklo v hlave a v 6.roč. samé 1. Potom od vtedy Max jedna dvojka na vysvedčení. Gympel a vš som spravila bez problémov. Rodičia sa so mnou neučili, bola iná doba, plus mala som veľa súrodencov, nebol čas sa mi venovať separátne. Tak len tak, že aj také deti sú, že nejak im to vnútorne docvakne, dozrejú, ja neviem... U nás na gympli žiaci ktorí mal trojky, trochu robili po škole a potom šli na vš niektorí - možno trochu neskôr, ale spravili si ju a majú. Proste niektorým to docvakne neskôr, že sa neučíš pre nejakého rodiča/učiteľku, ale pre seba... Alebo musíš nájsť ten obor, čo ťa chytí za srdce, nejakú motiváciu vnútornú, ja neviem... Choďte do toho cpp, poraďte sa, nemáš čo stratiť. ale je aj dosť možné, že sa dcérka "prebudí", keď to vôbec nebudete čakať. Hlavne ju neodpisuj v duchu, je to ešte malé kurátko, len ju podporuj, ideš na to dobre, že sa jej venuješ. Moje deti sa teraz všetky 3 tvária, že nechcú ísť na VŠ (my obaja s mužom sme vš). Absolútne im do toho nekecám, dočkáme času, keď zistia ako to chodí s hľadaním roboty a výškou výplaty a možno si to ešte celé premyslia, keď budú v inom veku ako teraz, keď prvá končí zš a je múdra ako rádio.😁

belbel
13. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor "povazujem VS vzdelanych ludi za tych, kt.to niekam dotiahli", keď takto rozmýšľa učiteľka 😖

autor
13. mar 2026
@akvi

@anonym_autor cize mas pocit, ze bez VS to nemoze nikam dotiahnut?? To je velmi zvlastne myslenie pre mna. Ja mam nadpriemerne inteligentne dieta, mohlo ist na akukolvek VS a zvladlo by ju. Lenze moj na ziadnu ist nechcel, vobec vlastne nechcel chodit do skoly, neznasal to tam od malicka a nic sa na tom nezmenilo. A vies co, aj bez tej VS je uspesny, robi pracu, ktora ho nesmierne bavi a naplna a zhodou nahod je aj vyborne platena. Lepsie, ako X prac, kde je VS potrebna.. Ja si neviem predstavit, ze by som nutila dieta ist na nejaku skolu len preto, "lebo to nikam nedotiahne".. Treba konecne prestat premyslat tak, ze k dobremu zivotu je nutna VS. No nie je, naozaj nie. A cim dalej, tym to bude platit viac.. Uspesni su a budu ludia, ktori dokazu vyuzit svoj potencial, je uplne jedno, ci budu mat VS alebo nie..

@akvi parada. Ale ked ani zs nezvlada, co potom SS? Ci aj bez nej sa presadi/uzivi? Fakt je to prvy pripad v mojom sirsom okoli. Mne ide o nu. Aby sa dokazala o seba postarat, ked tu raz nebudeme.