icon

Ako zladiť denný režim s dvomi deťmi?

jearptal
Dnes o 12:21

Ahojte zeny, znova sa obraciam sem a tu na Vás, lebo velakrat som tu dostala super tipy..
Narodila sa mi druha dcerka, jednu mam tento mesiac 3 ročnú a druha ma 2 mesiace..
Aky mate cca rezim s 2 detmi? Mne uz starsia poobede nechce veľmi spinkat a menšia ma dosť látke spanky, tak sa snažím nejak rozmýšľať, ako to skĺbiť. Keď sa hráte s 3 ročnou tak menšie dieta je stále pri vas? Alebo uspieť a dáte do postielky? Od kolkych mesiacov ste sa vedeli s babatkom ako tak hrať? Ja skúšam kontrastne knižky, ale nechce nikde ležať, len a len na rukach, inak ak ju neuspim je plac.. starsia zase moc nechce spolupracovať s babom, mam tým na mysli ze keď chcem aby sme si pozerali spolu knižky, a hovorili babatku co na nich je tak ani za svet..celkovo malu odmieta, menšia bude mať pomaly dva mesiace.. ako to bolo u vás? Za akú dobu si staršie dieta zvyklo na súrodenca? Keď ju dám aj k nej lákať alebo poviem ci ju pohladka, tak sa doslova odtiahnuť, niekedy jej vidím až strach v očiach:D napravi sa to? Co poprípade robit? Cez den chodievame von, malicka zaspi a so staršou sa vždy na ihrisku hram, naháňam atď

.. pokračovanie v komentari

jearptal
autor
Dnes o 12:22

A naozaj si dávam pozor, vždy keď mam na rukach babatko, hneď objemom alebo vezmem na ruky aj staršiu, pusa jednej pusa druhej.. a predsa nijak so za ten mesiac aj pol k nej zatiaľ cestu nenasla
. Jedine co mame zaužívané je to, že babatko spolu kúpeme, vtedy mi pomáha, pomaha aj krémovat, poda ak tak keď mi niečo spadne a tam to končí. Bojím sa aby sa mali radi.. ja som jedináčik cely život, tak preto zisťujem ako to funguje inde.. dakujem

anonym_cbbeb9
Dnes o 12:27

Uplne normalne som vsetko okolo babatka robila aj popri starsom. Ked spalo, odlozila som do postielky alebo v zavinovacke polozila atd a robila co sa da bez babatka. Pripadne skus nosic. Nijak specialne som to neprezivala, proste vzdy bolo na rukach/vo vajci/niekde pri nas babo kym bolo hore, ked spalo tak spalo. S tym vztahom Ti neviem poradit, nase deti sa vzajomne mali radi od babatka.

jearptal
autor
Dnes o 12:28
@anonym_cbbeb9

Uplne normalne som vsetko okolo babatka robila aj popri starsom. Ked spalo, odlozila som do postielky alebo v zavinovacke polozila atd a robila co sa da bez babatka. Pripadne skus nosic. Nijak specialne som to neprezivala, proste vzdy bolo na rukach/vo vajci/niekde pri nas babo kym bolo hore, ked spalo tak spalo. S tym vztahom Ti neviem poradit, nase deti sa vzajomne mali radi od babatka.

@anonym_cbbeb9 presne tak skúšam aj ja, lenže babo hocikde okrem mojich ruk place ak nespi.. rak skúsim teda ten nosic, možno to pomoze

anonym_618f04
Dnes o 12:37

U nás pomohlo zapojiť staršie dieťa do akcie pri všetkom a celé leto sme prakticky boli von. Často pomoc tretej osoby (manžel alebo babky, tety), strážili mimčo a ja som sa venovala staršiemu alebo opačne. Žiarlivosť neodznie úplne asi nikdy ale čím bude bábo väčšie, tým viac budú interagovať deti spolu a vybudujú si bližší vzťah. A úplne najviac pomohla filialna terapia - terapia hrou so starším.

maryetta
Dnes o 12:51

Mame 4 deti. Nastastie ani raz sme nevnimali nejaku ziarlivost ci odmietanie surodenca. Akurat pri poslednej najstarsi nechcel sestru ale brata 🤣

ariannazara
Dnes o 13:27
@maryetta

Mame 4 deti. Nastastie ani raz sme nevnimali nejaku ziarlivost ci odmietanie surodenca. Akurat pri poslednej najstarsi nechcel sestru ale brata 🤣

@maryetta moj tak isto, chvalabohu ze to bude brat lebo ronil slzy ze on sestru nechce 😆 potesila som sa riadne ked mi na 3D sone povedal ze chlapec 😂

maryetta
Dnes o 13:56
@ariannazara

@maryetta moj tak isto, chvalabohu ze to bude brat lebo ronil slzy ze on sestru nechce 😆 potesila som sa riadne ked mi na 3D sone povedal ze chlapec 😂

@ariannazara pritom mame na striedacku. 🩵🩷🩵🩷
Takze mal uz aj sestru aj brata. Ale teraz najmensiu miluje najviac. Je to jeho srdcovka a uz sa asi aj sebe ospravedlnil ked povedal-ako som mohol byt tak sprosty.... ze som ju nechcel. Vsak je taka zlata.

terry658
Dnes o 14:16

@jearptal ja mám 2,5 ročného a mesačnú.
Spánok, keď zaspí bábo uspávam staršieho. Aj môj protestuje so spaním qle keď nespí tak má v noci bdelé okná, takže spať musí.
Ja sa s ním nejak extra nehrám. Pomáha mi variť a upratovať. Hrá sa so súrodencami, keď prídu zo školy. Chodime na prechádzky alebo na dvor. Veľa sa rozpravame.
Našťastie žiarlivosť nejak extra nie je.