icon

Ako zvládnuť mentálne vyhorenie z materstva?

Dnes o 17:33

Ahojte. Ako si pomôcť ?
Cely deň sa starám, sila zotrvačnosti, staršia absolútne nepočúva, cely deň robí zle mladšej, som uhučaná. Kričím, nevladzem, neviem nájsť v tom celom samu seba. Dnes som jej už dala po zadku a vôbec nie som z toho môjho správania nadšená. Cely čas mi ide v hlave, že takto nechcem fungovať a žiť. Obidve sú choré, už 1000x od začiatku šk.roka. Ale energie milión.

anonym_a22a49
•
Dnes o 17:41

Zapriahnut muža a vrátiť sa do prace

anonym_dafdd8
•
Dnes o 17:46

Aky mas vek deti? Pracujes? Mas muza ci si na ne sama?

anonym_477634
•
Dnes o 17:47

@anonym_autor 🫂 Rodičia z tvojej, alebo partnerovej strany, niekoho súrodenec, by ti nevedeli s niečím pomôcť?

autor
•
Dnes o 17:48
@anonym_dafdd8

Aky mas vek deti? Pracujes? Mas muza ci si na ne sama?

@anonym_dafdd8 mám muža, ktorý podniká. Čiže nonstop robí. 1 a 3. Pracujem len preňho - pomáham mu s administratívou.

autor
•
Dnes o 17:49
@anonym_477634

@anonym_autor 🫂 Rodičia z tvojej, alebo partnerovej strany, niekoho súrodenec, by ti nevedeli s niečím pomôcť?

@anonym_477634 mama sa snažila, ale staršia ako nastúpila do škôlky, je to čistá tragédia. Chodi domov prestimulovana, vypúšťa všetko doma a babka to nezvláda - tie hysterické plače a nálady po škôlke . Mladšej idu zuby, je na mne permanentne zavesená. Tak sa od nás dištancovala. Manzelova rodina sa nezaujíma.

anonym_1bb823
•
Dnes o 17:56
@anonym_autor

@anonym_477634 mama sa snažila, ale staršia ako nastúpila do škôlky, je to čistá tragédia. Chodi domov prestimulovana, vypúšťa všetko doma a babka to nezvláda - tie hysterické plače a nálady po škôlke . Mladšej idu zuby, je na mne permanentne zavesená. Tak sa od nás dištancovala. Manzelova rodina sa nezaujíma.

@anonym_autor Keď muž non stop maká tak musí slušne zarobiť a tak si môžeš najať nejakú pomocníčku do domácnosti a budeš mat viac času pre seba

anonym_137012
•
Dnes o 18:00
@anonym_autor

@anonym_dafdd8 mám muža, ktorý podniká. Čiže nonstop robí. 1 a 3. Pracujem len preňho - pomáham mu s administratívou.

@anonym_autor ked nonstop robi, ma potom aj taky prijem ktory by vam umoznil zaplatit pani na upratovanie, alebo obcasnu opatrovatelku pre deti a tym padom neruseny cas pre Teba alebo vas dvoch?

anonym_477634
•
Dnes o 18:04
@anonym_1bb823

@anonym_autor Keď muž non stop maká tak musí slušne zarobiť a tak si môžeš najať nejakú pomocníčku do domácnosti a budeš mat viac času pre seba

@anonym_1bb823 podnikanie môže byť v niektorých obdobiach veľmi ťažké a nemusí hneď, resp. vždy byť spojené s vysokým príjmom. A teraz tie ťažké obdobia majú mnohí (inflácia, drahé palivá a energie plus kríza odbytu vplyvom vojen, ekologické transformácie, sucho, nástup AI a s tým spojené reálne aj nereálne očakávania...)

anonym_1bb823
•
Dnes o 18:06
@anonym_477634

@anonym_1bb823 podnikanie môže byť v niektorých obdobiach veľmi ťažké a nemusí hneď, resp. vždy byť spojené s vysokým príjmom. A teraz tie ťažké obdobia majú mnohí (inflácia, drahé palivá a energie plus kríza odbytu vplyvom vojen, ekologické transformácie, sucho, nástup AI a s tým spojené reálne aj nereálne očakávania...)

@anonym_477634 je to len návrh, nemusíš byt hystericka

autor
•
Dnes o 18:07
@anonym_477634

@anonym_477634 veď práve. Investujeme všetok zisk aktuálne späť do firmy. Manžel a ja mame výplatu. A určite veľa ľudí, ktorí robia v normálnych joboch vedia zarobiť oveľa viac ako my dvaja dokopy 😀

svetlonos
•
Dnes o 18:09

@anonym_autor
Staršiu daj na dva celé dni babke, žiadna škôlka a nebude prestimulovana. Môžu si urobiť pekný program. Malej daj prulosim ťa nurofen, netrápte sa. Naša má teraz 1,5 lezú jej očné a teda je to zábava... Pár dní bola takmer nepoloziteona. Pri varení úplne super zo bolo 🤯. Veď edy dám ten nurofen a vybavené. Bratcek jej menší má tiež 3 roky a objavil mamvpažizmus. Tiež toho podluchu je momentálne minimum. Mala všetko po ňom opakuje ... . Ak sa aspom trochu dá, nájdi si pani/študentku, čo ti malé vezme von, staršiu babke bez škôlky a ty si vtedy rob čo chcela. Nie domácnosť! Buď sa vyspí alebo urob niečo pekné pre seba l, držím palce a prajem pevné nervy.

anonym_1bb823
•
Dnes o 18:48
@anonym_autor

@anonym_477634 veď práve. Investujeme všetok zisk aktuálne späť do firmy. Manžel a ja mame výplatu. A určite veľa ľudí, ktorí robia v normálnych joboch vedia zarobiť oveľa viac ako my dvaja dokopy 😀

@anonym_autor tak potom je tu otázka či má zmysel celé podnikanie a či by nebolo lepšie sa obhliadnuť za inou prácou

petronellla87
•
Dnes o 18:50

Mam deti s 1,5 rocnym rozdielom, babky su mimo, co mi pomohlo je opatrovatelka k detom. Ono to obdobie od 1-2 rokov je take debilne no ja som hi nemala rada. Ale cim budu starsie tym.to byde lepsie. Drz sa

beata_k
•
Dnes o 18:54

@anonym_autor Na to asi nie je odpoved. Uz by si na nu prisla. Ale potesim ta. Ono to raz prejde. Drz sa, je to tazke

anonym_685fb1
•
Dnes o 19:09

@anonym_autor skúšala si nosic nato bundu prechadzky zobrat starsiu kolobezka bicykel gumaky nech skace do vody...su vo veku poznavania..je to tazke po sebe ale je to obdobie...ja som to riesila ze ku mne chodila studentka brigadnicka 15 rocna....ta sa naozaqj starsej povenovala neskor ju dokonca aj na kruzok vodila velmi mi to pomohlo...robila a naucila nas rozne aktivity

stranakovazuzana0
•
Dnes o 19:15

@anonym_autor mne chodí muž na týždňovky,takže je doma len víkendy.Malého máme 2 ročného a ešte 18 ročného.Starí rodičia ani z jednej strany nepomáhajú vôbec a tiež už idem často zo zotrvačnosti a nevládzem.Chodím aspoň 2x v týždni cvičiť(vtedy straži starší syn)a keď sa cítim psychicky zle,tak po večeroch maľujem obrazy a ešte chodíme do materkého centra,kde sa malý pekne zahrá a môžem si tam tiež trošku oddýchnuť.Chodila k nám nejaký čas aj opatrovateľka(študentka),aby som si stihla porobiť,ale nemalo to žiaden efekt,lebo malý chcel byť aj tak vkuse pri mne.Takže moja rada je,že ak sa ti dá,tak choď načerpať sily cvičením,ak máte materkské centrum,tak ho navštív(vedia sa tam zahrať aj malé detičky)a skús si nájsť niečo,čo ťa baví a vypneš pri tom.Ak sa cítiš umavená fyzicky,tak si cez deň pospi s malou,robota doma ti neutećie a aj pol hodinka poobedného spánku ti môže pomôcť.

anonym_73faa7
•
Dnes o 19:27

@anonym_autor presne preto som viac menej na materskej skroo vovec nebola a od zaciatku si vyhradzovala aspon hodinu a s pribudajucimi mesiacmi cas na seba a pracu aby som si mentalne oddychla. Nie je nic horsie pre dieta ako vyhoreta matka. Takze urcite skus si zariadit cas aj na seba.

anonym_519a44
•
Dnes o 19:57

Čo potrebuješ počuť, praktické rady alebo útechu?Prakticka rada je, že si nájdi pomoc v domácnosti, keď sú zdravé,tak aj k deťom.A útechou je, že tento stav je dočasný.Bude lepšie, keď sa deti uzdravia a ešte lepšie bude, keď vyrastú.Zatial ti prajem pevné nervy a čo najviac pokojných období bez choroby

anonym_e9269c
•
Dnes o 20:11

Je to len obdobie. Kym su deti relativne zdrave. A su to "iba" zuby... pride dalsie obdobie-mozno sj narocnejsie. Nadych. Vydych. Obcas niekam vypadnur. Zmenit prostredie. Dobit baterky. Nacerpat energiu. 💪🏻

nadijaeren
•
Dnes o 20:53

Napiste mi. Zvládneme to

anonym_43b7e8
•
Dnes o 21:01
@nadijaeren

Napiste mi. Zvládneme to

@nadijaeren Ano? Budes jej chodit kocikovat mladsie, alebo so starsim chodit na prechadzky? Ahaaa, nie, ty si "kouc", ktory jej akurat nablaboli kraviny. Tak dik za taku pomoc🙄

anonym_611e41
•
Dnes o 21:01
@anonym_43b7e8

@nadijaeren Ano? Budes jej chodit kocikovat mladsie, alebo so starsim chodit na prechadzky? Ahaaa, nie, ty si "kouc", ktory jej akurat nablaboli kraviny. Tak dik za taku pomoc🙄

@anonym_43b7e8 a vytiahne z nej prachy

anonym_43b7e8
•
Dnes o 21:05
@anonym_611e41

@anonym_43b7e8 a vytiahne z nej prachy

@anonym_611e41 Nieeee🤭