Ako zvládnuť nezvládnuteľné dieťa a stres?
Moje dieťa ma vôbec nerešpektuje. Ma 7 rokov, ale vobec ma nepočúva, papuluje, na vsetko ma odpoveď. Berie ma ako seberovneho. Na druhej strane nemám chvíľu kludu, tisickrat za den, on sa nudí, lepí sa na mna ked si sadnem večer na chvíľu v obývacke, lozi po mne, taha za vlasy....Ja uz nevladzem. Nemam minútu pre seba, stale niečo chce, zaspava o 22.00, aj to len so mnou. Otec nezaujem, toho zaujima len mobil a keho klidek nic nenaruší.
Asi len taky vylev, neviem ako to riešiť . Je jedináčik, stale vyzaduje pozornosť ale kamarátov k nám volať bechce ani nikam nechce ísť.
Som vyčerpaná a nahnevaná na seba, ze som otrasna matka.
Dieta si treba vychovat, nema hranice, navyse mas doma aj dalsie väcsie decko.
Maju ta na salame, malemu vychovnu lekciu a staremu dietatu nenavarit a sex nebude.
@anonym_autor Úplne ťa chápem, toto už je fakt vyčerpanie 😔 ale to neznamená, že si zlá mama. Skôr máš doma dieťa, ktoré nemá nastavené hranice a zároveň strašne potrebuje tvoju pozornosť.
Skús pár vecí postupne, nie všetko naraz:
– nastav jasné hranice (napr. keď povieš nie, tak to platí, aj keď sa hnevá)
– nereaguj na každé papuľovanie, niekedy ho proste ignoruj
– skús zaviesť režim (čas na hranie, čas bez teba, čas na spanie)
– večer skúsiť postupne zaspávanie bez teba – najprv len sedieť pri ňom, potom sa vzďaľovať
– keď sa na teba lepí, daj mu pozornosť cielene cez deň (napr. 20 minút len pre neho), aby ju nevyžadoval nonstop
A hlavne ty potrebuješ pauzu. Aj keby len 10 minút denne pre seba. Bez toho sa to bude len zhoršovať. toto iste ma moja teta, presne aj ten vek a aj “otca” ale ma ešte dve deti k tomu, ale už skoro dospelé (17-19) od iného otca. Nechápem týchto chlapov
Mas doma dve nezvladnutelne deti, ani sa ti necudujem. Jedine riesenie vypadnut z domu a nechat dieta oteckovi na starost. Oni si nejak poradia, alebo aj neporadia, to je otcova zodpovednost a ty si odpocinies. Zajtra poobede sa zober a chod hocikde. Na par hodin.
@anonym_autor treba ísť na filialnu terapiu ak je možnosť kde sa naučíte pracovať s deťmi ktoré majú silné emócie a ťažkú osobnosť
@anonym_autor treba ísť na filialnu terapiu ak je možnosť kde sa naučíte pracovať s deťmi ktoré majú silné emócie a ťažkú osobnosť
@mullerova46 boli sme, vobec to nepomáhalo.
@anonym_autor určite nie je prirodzene, aby bol syn celý čas iba s tebou a nemal žiadne vzťahy s inými ľuďmi. Tam by som začala. Ak nemá vzťah s otcom, treba budovať vzťahy s dedkom, ujom, sesternicou, susedkou.. Kamarátov môžeš zavolať aj ty, pripadne sa dohodnúť na nejakej hre vonku, na ihrisku.
Myslím, že syn sa cíti skôr opustené, sám, je z toho smutný a frustrovaný, no sám si toho ani nie je vedomý.
Ty by si mala pracovať na svojich hraniciach. Tebe niečo prekáža, vadí. Hranice sú o tebe, nie o synovi. Ide o to, čo spravíš ty, keď ich on prekročí.
Najskôr by som ho pripravila. Napr.:Po večeri si pôjdem na pól hodinu oddýchnuť. Ak by ma vyrušoval, požiadam ho nech prestane. Raz, pokojne, no pevne. Ak neposluchne, poviem mu, nech odíde inde, alebo odídem ja. Potom by som sa išla i sama prejsť, zamkli. Ak nič z toho, tak aspoň nijako nereaguj (ani slovne) na jeho pokusy o pozornosť. Proste v tomto prípade ho ignoruj. Hlavne zachovaj pokoj, primeraný tom, nerozčuluj sa. Príprav sa, že na začiatku to môže byt náročné, ale po niekoľko razoch si zvykne.
@anonym_autor určite nie je prirodzene, aby bol syn celý čas iba s tebou a nemal žiadne vzťahy s inými ľuďmi. Tam by som začala. Ak nemá vzťah s otcom, treba budovať vzťahy s dedkom, ujom, sesternicou, susedkou.. Kamarátov môžeš zavolať aj ty, pripadne sa dohodnúť na nejakej hre vonku, na ihrisku.
Myslím, že syn sa cíti skôr opustené, sám, je z toho smutný a frustrovaný, no sám si toho ani nie je vedomý.
Ty by si mala pracovať na svojich hraniciach. Tebe niečo prekáža, vadí. Hranice sú o tebe, nie o synovi. Ide o to, čo spravíš ty, keď ich on prekročí.
Najskôr by som ho pripravila. Napr.:Po večeri si pôjdem na pól hodinu oddýchnuť. Ak by ma vyrušoval, požiadam ho nech prestane. Raz, pokojne, no pevne. Ak neposluchne, poviem mu, nech odíde inde, alebo odídem ja. Potom by som sa išla i sama prejsť, zamkli. Ak nič z toho, tak aspoň nijako nereaguj (ani slovne) na jeho pokusy o pozornosť. Proste v tomto prípade ho ignoruj. Hlavne zachovaj pokoj, primeraný tom, nerozčuluj sa. Príprav sa, že na začiatku to môže byt náročné, ale po niekoľko razoch si zvykne.
@anonym_f60d13 ďakujem. Vsade sa pise o nastavení hraníc, ale nikde nie je napísané ako sa nastavuju.
Ja ťa chápem , drzé a neposlušné dieťa by som ja nedala , stala by sa zo mňa alkoholička

Tu je problem otec a nie dieťa. Ste dvaja rodičia, mal by sa mu venovať a nie hrať sa na mobile