Ako zvládnuť plač 2 ročného dieťaťa na návštevách?
Ahojte, idem si sem po nejaké rady lebo už som zúfalá. Mám takmer 2 ročného syna. Doma je úplne zlatý, áno sem tam má záchvat zlosti keď niečo nedostane ale to netrvá ani minútu a už sa zase smeje a hrá.
Problém nastane vždy keď niekam ideme. Či už známym, na návštevu rodine, kamarátom … neskutočný rev, nevie sa utíšiť a len chce ísť preč. Už som z toho zúfalá a neviem ako ho to “odnaučiť” .
Od malička sme chodili medzi ľudí, nikdy nebol odstrihnuty od ľudí, ma dokonca dvoch kamarátov v rovnakom veku s ktorými sme každý týždeň chodili niekam. Cele leto sme strávili na ihriskách, výletoch jednoducho kade tade ale s deťmi sa hrať nechce a neprestáva ani ten plač . Boli sme aj v detskom klube odkiaľ nás poslali domov aby sme prišli ďalší krát lebo sa nevedel ukľudniť. Neviem si už rady ako ho viac socializovat a zbaviť sa toho plaču. Jednoducho plače keď sa s ním deti chcú hrať, aj keď si ho nikto nevšíma. Nič nie je dobre. Mali ste to niektorá takto? A kedy ich to prešlo alebo ako ste to zvládali? Ďakujem za odpovede.
@vannyl je to len odobie ktoré prejde. Dovtedy radím neísť hlavou proti múru a vyhýbať sa situáciam ktoré syn nezvláda ako navstevy a pod.
Radim na pár mesiacov nikde nechodiť a potom skúsiť, lebo keď bude u niekoho robiť cirkus, už vás na návštevu nikto nepozve.A vlastne načo tam ísť? Veď z návštevy nikto nič nemá, len hostiteľ nervy .
tiez radim len vydrzat... moja zasa reve ked odchadzame z hocikadial... vzdy sa na mna pozera kazda osoba z okolia vsetci lebo moja reve akoby som.ju rezala ... pomaha jej dat jest cucoriedky (oblubene ovocie) 😂 zabudne ze odchadzame
Prepáč, ale vnímaš vôbec, čo syn potrebuje? Nie, toto, čo robíš, nebude ono. Veď ho tým len trápiš.Ako by si ho chcela odnaučiť potrebu mať svoje bezpečie, svojich blízkych a svoj priestor? Veď práve toto je teraz pre neho najdôležitejšie. Nie návštevy, nie cudzí ľudia. Fakt nie.
@vannyl Sestrin takto...max.k starym.rodicom jednym ci druhym... Inde plac, nedalo sa.. my sme chodili k nim a oni boli u nas vlastne len pred par mesiacmi a to uz ma 4 roky.. a este minule Vianoce bol len tak nakuknut ... Stale nema rad prilis vela deti, ak ked to si uz zvyka, kedze do skolky chodit musi, ale nema rad ani velky hluk.. To prejde, proste deticky su rozne.
Dcéra takto zvykla plakať keď sme niekam išli na návštevu aj keď niekto prišiel k nám. Bude mať v januári 4 roky a stále má určitých ľudí, pri ktorých plače 🤷♀️ čakám, kedy ju to prejde 😅
@vannyl
Netráp ho nemá náladu na návštevy. Deti sa v Tom veku hrajú vedľa seba nie spolu, okrem súrodencov. To že on "kamoša" Romanka pozná z ihriska neznamená, že má na neho stále náladu. Nepreháňaj ti so si ializacuou takého prcka. Dopraj mu kľud bez návštev, stretajte sa keď tak na ihrisku vonku, nech robí čo má rád. Na návštevy sa choď si ializovat sama. Reálne o socializácia máš záujem ty pre seba. Tomu malému úplne stačia ty. Neboj ešte nlsa nasiciakituje keď bude musieť 🤪.
Užite si čas vo dvojici a ty choď s kamoškou na kávu sama, všetci tak budú spokojní 🙂.
To dieta je citlive, u cudzich sa citi zle, cudzie priestory, cudzi ludia, chyba mu pocit bezpecia. A ja sa pytam, preco mu to vlastne robis? Este bude mat kopec prilezitosti sa socializovat, preco to musi robit teraz, ked mu to nie je prijemne?
Presne, dvojročné ešte nemajú kamarátov, resp. ich toľko nepotrebujú. Možno plače aj z mnohých podnetov, že je na chvíľu stredom pozornosti cudzích ľudí, od únavy....Venuj sa mu doma, zatiaľ nikam ho neťahaj, možno je introvert a to nezmeníš.

Neodnaucis, treba len pockat kym ho to neprejde, aj toto je len obdobie. Mas dve moznosti, nebudete chodit po navstevach a skusite to o par mesiacov, alebo budete chodit a on ich preplace a casom prestane plakat. Mozes si vybrat co je pre vas a pre neho lepsie.