icon

Ako zvládnuť provokujúce správanie u trojročnej dcéry?

Včera o 18:58

Ahojte

V prvom rade by som poprosila , aby ste sa vyjadrovali iba k teme a navrhovali riesenie ak mate skusenosti... Je to skor otazka na rodicov.

Mame 3 rocnu dcerku. Posledny mesiac , dva jej zacalo take obdobie kedy mna, alebo manzela velmi provokuje. Robi to kazdy den. Napriklad pred spanim na vecer, alebo niekedy cez den. Zoberie nieco a chce mi tym stuchat do tvare, do usi, zacne ma olizovat, kusat, hadze veci ktore sa jej dostanu pod ruky, hadze sa na mna, vezme do ust vankus, alebo paplon, minule ma kusla do krvi... atd... Pri kazdej tejto veci co robi sa smeje. Snazila som sa jej to vysvetlit po dobrom. Ze sa taketo veci nerobia, ze ju budu boliet zubky, ze to nieje pekne atd.
Odisla som uz aj z izby prec, ona samozrejme zamnou a pokracovala v tom dalej. Nepomaha ani krik, ani vyhrazky ako napriklad ze jej nieco zakazem a ani capnutie po zadku...
Sme vazne zufali s manzelom ... Nechcem byt na nu zla a po dobrom to tiez nejde. Strasne provokuje a ja som v takej situacii uz tak zufala ze niekedy vybuchnem a ona sa aj tak iba smeje. Mali vase deti taketo obdobie? Uz si nevieme rady 😔 Inak som s nou nonstop , manzel v praci a ja aj po materskej som s nou doma , hrajeme sa ci vonku, alebo dnu. Je sikovna, uci sa rychlo , vzdy usmievava, pekne rozprava a vie veci rychlo pochopit ...
Dakujem krasne za vase rady 🤎

Strana
z2
victory7897
Včera o 19:01

@anonym_autor no vychádza mi z toho že sa chce šaliť , proste povystrajat,poštekliť atď... Chápem že nie každý je nato

autor
Včera o 19:05
@victory7897

@anonym_autor no vychádza mi z toho že sa chce šaliť , proste povystrajat,poštekliť atď... Chápem že nie každý je nato

@victory7897 my sa salime , povystrajame , ponahaname sa ale toto co robi je iny sposob. Je to skor len to ze robi zle... Ked sa salime tak sa steklime , alebo sa schovavame, nahaname sa a ked poviem ze uz stacilo tak pochopi...

anonym_1fe5fe
Včera o 19:05

Pohrýzla tá ? Normálne by som jej dala na zadok. To nie je že byt zlá, ale zadať hranice vo výchove
Aké že ju budú bolieť zúbky? Však to je uplna hlúposť. A ona to vie.
Tu už treba prestať rečniť aj tak tá houby počúva, ale začať hranicu že dosť !

autor
Včera o 19:08
@anonym_1fe5fe

Pohrýzla tá ? Normálne by som jej dala na zadok. To nie je že byt zlá, ale zadať hranice vo výchove

@anonym_1fe5fe dostala vtedy na zadok ked ma pohryzla proste som skrikla od bolesti a hned som jej bez vahania a rozmyslania dala na zadok. Az ma to potom este viac bolelo lebo ma to mrzi. Ono obcas ani to nepomoze hned ju plac prejde a pokracuje v tom stale... 😔

anonym_1227bb
Včera o 19:09

@anonym_autor je nevysantena, ma prebytocnu energiu, pripadne odburava nahromadeny stres.Alebo naopak je pretazena a vecer nevie ako to spracovat. Prave to hryzenie a agresivita je znamka, ze je v nejakom strese, ze to na nu dolahne. Treba aj vysledovat spravny cas na vecerne kupanie a ulozenie na spanok. Nech sa nepresvihne cas kedy by uz mala spat. Su deti ktore pri unave zaspia hocikde a deti ktore pri unave zacnu naopak vystrajat a nevedia prestat. Vacsinou to konci placom a scenou.
Chodi uz fo skolky?

zmrzlinka2021
Včera o 19:10
@anonym_1fe5fe

@anonym_1fe5fe hranice sa neurčujú násilím. Vidíme to na generácii ktorá bola bita

anonym_a105f1
@anonym_autor

@anonym_1fe5fe dostala vtedy na zadok ked ma pohryzla proste som skrikla od bolesti a hned som jej bez vahania a rozmyslania dala na zadok. Az ma to potom este viac bolelo lebo ma to mrzi. Ono obcas ani to nepomoze hned ju plac prejde a pokracuje v tom stale... 😔

@anonym_autor Ja by som dala facku že by hlava odletela. Neznášam také decká

autor
@anonym_a105f1

@anonym_a105f1 to by som zas nespravila

anonym_82cc6d
Včera o 19:11

Ak by ma dieťa opakovane hrýzlo až do krvi, moja poznámka k tomu by určite nebola, že ju budú bolieť zúbky. Smeruj bolesť na seba, že týmto ubližuje maminke. Cielene ti robí zle a treba zistiť príčinu. Nenudí sa, má cez deň dostatočné vyžitie, nerobí to keď je unavená? Dovoľuje si to aj na otca, alebo len na teba? Aký nasleduje trest? Ak jej pohrozíš , že jej zoberieš hračku, dodržíš to?

glorikarebeka
Včera o 19:12
@anonym_a105f1

@anonym_a105f1 to ako fakt? facku 3 ročnej?

anonym_82cc6d
Včera o 19:12
@anonym_a105f1

@anonym_a105f1 Môžeš mi, prosím, napísať výchovný dopad facky trojročnému dieťaťu?

autor
Včera o 19:13
@anonym_1227bb

@anonym_autor je nevysantena, ma prebytocnu energiu, pripadne odburava nahromadeny stres.Alebo naopak je pretazena a vecer nevie ako to spracovat. Prave to hryzenie a agresivita je znamka, ze je v nejakom strese, ze to na nu dolahne. Treba aj vysledovat spravny cas na vecerne kupanie a ulozenie na spanok. Nech sa nepresvihne cas kedy by uz mala spat. Su deti ktore pri unave zaspia hocikde a deti ktore pri unave zacnu naopak vystrajat a nevedia prestat. Vacsinou to konci placom a scenou.
Chodi uz fo skolky?

@anonym_1227bb a nie do skolky ide az v septembri...

anonym_a105f1
Včera o 19:16
@anonym_82cc6d

@anonym_a105f1 Môžeš mi, prosím, napísať výchovný dopad facky trojročnému dieťaťu?

@glorikarebeka
@anonym_82cc6d Hneď by vedela kde má miesto

anonym_2e76f5
Včera o 19:17

Chytit dieta, ruku, fyzicky zastavit, po tom kriku. Vazna tvar a jasna stopka. Nie ze ide dalej za mnou a pokracuje. Ako dospelemu vysvetlit a nasledne zistit pricinu.. ze ju budu boliet zuby je take naivne, teba to bude boliet, ublizovat druhemu je velke cez ciaru, to nesmie... Nech to nerobi v skolke druhym potom, ked vidi, ze mama to zvladla.. alebo opacne, nevidela to inde a nechce to skusit doma, v bezpecnom prostredi vyskusat? Je tam toho vela kolo toho..
Ale u teba by mala vidiet jasnu stopku, emociu, hlas, ze toto teda fakt nesmie nikomu robit

anonym_82cc6d
Včera o 19:17
@anonym_a105f1

@glorikarebeka

@anonym_a105f1 Mrzí ma, že ťa rodičia mlátili a vychovali z teba rovnakého slabocha, ktorý musí fackať trojročné dieťa, aby si vynútilo rešpekt.

anonym_a105f1
Včera o 19:19
@anonym_82cc6d

@anonym_a105f1 Mrzí ma, že ťa rodičia mlátili a vychovali z teba rovnakého slabocha, ktorý musí fackať trojročné dieťa, aby si vynútilo rešpekt.

@anonym_82cc6d nemlátili neboj sa 😅😅😅

anonym_b8a54f
Včera o 19:20
@anonym_a105f1

@glorikarebeka

@anonym_a105f1 fackat 3-rocne dieta? Ak ti toto pride v poriadku a adekvatna vychovna metoda, tak to ta uprimne lutujem.

autor
@anonym_82cc6d

Ak by ma dieťa opakovane hrýzlo až do krvi, moja poznámka k tomu by určite nebola, že ju budú bolieť zúbky. Smeruj bolesť na seba, že týmto ubližuje maminke. Cielene ti robí zle a treba zistiť príčinu. Nenudí sa, má cez deň dostatočné vyžitie, nerobí to keď je unavená? Dovoľuje si to aj na otca, alebo len na teba? Aký nasleduje trest? Ak jej pohrozíš , že jej zoberieš hračku, dodržíš to?

@anonym_82cc6d do krvy iba raz inokedy len tak uplne mierne nic hrozne, ale uz len to ze to skusa ma provokuje... To ze som jej povedala ze ju budu boliet zubky to som jej povedala ked dala do ust vankus alebo paplon... Nie ked uhryzla mna... A ano aj k manzelovi si takto dovoluje... Ked jej poviem ze jej vezmem ovecku bez ktorej nezaspi tak samozrejme zacne : nie, nie! Ale za 2 sekundy pokracuje v zlosteni dalej... Je pravda ze nespi kazdy den , venujem sa jej stale. Rano ked vstaneme sme spolu pri ranajkach sme spolu potom ideme von mame pieskovisko, smykalku,zbierame spolu jahody, maliny, polievame kvety, ma bicykel, motorku, proste hrajeme sa nonstop... Dnes som jej povedala ze este raz to spravi a idem prec! Pokracovala tak som odisla do kupelne a zamkla som sa . Plakala buchala a ked som po case otvorila pokracovala dalej 😔

anonym_82cc6d
@anonym_a105f1

@glorikarebeka

@anonym_a105f1 Dúfam, že nemáš dcéru, ktorú takto trýzniš. Vieš, aby si raz nenašla chlapa čo jej tiež občas jednu vylepí, aby vedela kde má miesto. Ono totiž, ak svoje dieťa budeš viesť k tomu, že sa veci riešia fackami, prenesie si to aj do dospelosti. Ty si krásny príklad.

anonym_42118f

@anonym_autor toto robia aspergeri, /PAS/ mozem o umyselnych provokaciach pisat knihy, ani nejdem pisat co robi syn. Tu nepomoze krik ani bitka mozes sa aj rozkrajat.

anonym_82cc6d
Včera o 19:21
@anonym_a105f1

@anonym_82cc6d nemlátili neboj sa 😅😅😅

@anonym_a105f1 Tak potom nechápem kde si sa naučila takémuto slabošstvu.

anonym_5b53f1
Včera o 19:22
@anonym_82cc6d

@anonym_82cc6d dieťa treba capnúť a naopak nie na neho kričať, pretože to je ešte horšie. A vysvetľovať? 3-ročnému dieťaťu? To akože fakt? 🫣

bbbublina
Včera o 19:22

Ja nie som zástanca bitiek, ale treba dieťaťu nastaviť zrkadlo. Kusne ma jedenkrát vysvetlím, kusne druhý krát, opäť vysvetlím, kusne tretí krát a kusnem aj ja. Nie samozrejme do krvi, ale musí pochopiť, že to boli. Takto som reagovala pri mladšej a už nekusla ani raz.
V takom tom stave, kedy sa dieťa blázni, niekedy ani nevníma, čo ty rozprávaš. Za mňa keď začne, odídem od nej z miestností. Jasné a stručne povedať dosť. Nejaké dlhé vysvetľovanie naozaj v tom stave nevníma.

anonym_a105f1
Včera o 19:23
@anonym_82cc6d

@anonym_a105f1 Dúfam, že nemáš dcéru, ktorú takto trýzniš. Vieš, aby si raz nenašla chlapa čo jej tiež občas jednu vylepí, aby vedela kde má miesto. Ono totiž, ak svoje dieťa budeš viesť k tomu, že sa veci riešia fackami, prenesie si to aj do dospelosti. Ty si krásny príklad.

@anonym_82cc6d Preto sú rozmaznané, lebo nie je žiadna výchova

anonym_82cc6d
Včera o 19:24
@anonym_a105f1

@anonym_82cc6d Preto sú rozmaznané, lebo nie je žiadna výchova

@anonym_a105f1 Každý si pod pojmom výchova predstavuje niečo iné. Niekto vychováva láskou, trpezlivosťou, vysvetľovaním a stanovením hraníc. Inému sa s tým nechce zdržovať tak jednu z fleku decku hneď vylepí. To druhé za mňa nie je výchova, ale zlyhanie rodiča, ktorý nezvláda rodičovstvo.

sisska96
Včera o 19:25
@anonym_autor

@anonym_82cc6d do krvy iba raz inokedy len tak uplne mierne nic hrozne, ale uz len to ze to skusa ma provokuje... To ze som jej povedala ze ju budu boliet zubky to som jej povedala ked dala do ust vankus alebo paplon... Nie ked uhryzla mna... A ano aj k manzelovi si takto dovoluje... Ked jej poviem ze jej vezmem ovecku bez ktorej nezaspi tak samozrejme zacne : nie, nie! Ale za 2 sekundy pokracuje v zlosteni dalej... Je pravda ze nespi kazdy den , venujem sa jej stale. Rano ked vstaneme sme spolu pri ranajkach sme spolu potom ideme von mame pieskovisko, smykalku,zbierame spolu jahody, maliny, polievame kvety, ma bicykel, motorku, proste hrajeme sa nonstop... Dnes som jej povedala ze este raz to spravi a idem prec! Pokracovala tak som odisla do kupelne a zamkla som sa . Plakala buchala a ked som po case otvorila pokracovala dalej 😔

@anonym_autor však jasne lebo vie že nebude mať žiadne následky

autor
Včera o 19:25
@anonym_42118f

@anonym_autor toto robia aspergeri, /PAS/ mozem o umyselnych provokaciach pisat knihy, ani nejdem pisat co robi syn. Tu nepomoze krik ani bitka mozes sa aj rozkrajat.

@anonym_2e76f5 skusala som ju stopnut . Ci svysenym hlasom, alebo raznym napomenutim, manzel skor pohladom , stopne ju ale mam pocit ze to berie ako zabavku ...
@anonym_42118f ja som sa uz pri nej aj rozplakala od zufalstva pozerala co sa deje spozornela a potom sa na mna so smiechom hadzala...

ullala
Včera o 19:27
@anonym_a105f1

@glorikarebeka

@anonym_a105f1 ty kde si mala miesto cele detstvo a kde ho mas teraz? Co je to pes?

anonym_a105f1
Včera o 19:30
@ullala

@anonym_a105f1 ty kde si mala miesto cele detstvo a kde ho mas teraz? Co je to pes?

@ullala správa sa ako besný pes

anonym_e5f9ec
Včera o 19:32

problem s trojrocnou dcerou. som cakala 17ku.

Strana
z2