Ako zvládnuť škôlkarské choroby a prácu bez pomoci?
Ahojte, ako sa vám podarilo zvládnuť škôlkarské choroby v kombinácii s novom prácou? Mám novú robotu, dve deti v škôlke, rodina ďaleko (moji rodičia príležitostne vypomáhajú, svokrovci takmer vôbec) a momentálne sme už druhý týždeň chorí s deťmi. Obavám sa, ako to ideme zvládnuť na jeseň, v zime a kde naberieme toľko voľna. Manžel tiež ostáva s deťmi, ale rovnako je limitovaný dovolenkou a nejakým voľnom. Ako ste to riešili, ak ste nemali starých rodičov poruke?
@anonym_autor ved aj ty chod na OCR. Ci kvoli financiam radsej minies dovolenku?
Dve deti v škôlke chýbali minimálne . Viac ich zasiahla karanténa(covid) že museli ísť domov ako choroby. A potom kiahne . Inak minimum .
Tak, že idem zatiaľ robiť len na dohodu niektoré dni v mesiaci 🙈 v mojej práci by som mala veľmi veľký problém s OČR tak to dočasne vyriešime takto, aj keď finančne to samozrejme nie je bohviečo..
@anonym_autor ved aj ty chod na OCR. Ci kvoli financiam radsej minies dovolenku?
@anonym_4fb36e ale veď OČR si vezmeme, s tým počítame.. skôr sa obavám, ako to budú vnímať zamestnávatelia.. ja mam novú robotu a nulový nárok na čokoľvek
@anonym_autor asi tak,ze som kazdy mesiac minimalne tyzden na OCR 🙄🙄 fakt kazdy jeden. Veľmi ma to mrzí,ale nic s tym nespravim
@anonym_4fb36e čo na to zamestnávateľ? Je s tým v pohode?
@anonym_autor asi tak,ze som kazdy mesiac minimalne tyzden na OCR 🙄🙄 fakt kazdy jeden. Veľmi ma to mrzí,ale nic s tym nespravim
@anonym_4fb36e pripajam sa, tak to je 😒 fakt kazdy jeden.bez mamy by som to nedala
mám robotu HO, takže mne nevadí ak tu kýchajú vedľa mňa
@anonym_autor dovolenku by som si odložila na leto, teraz využite Očr, máte na to nárok
ja som tiez mala novu pracu a skolkar akurat nastupil. do tyzdna som bola doma a tych ocr bolo nespocetne. Nastastie som mala sefku, ktora si pamatala, ake je to s malymi detmi, takze to dobre dopadlo. a asi aj preto, ze moja praca nebola naviazana na pracu inych kolegov, takze nemali preco na mna zazerat. medzi ocr som vzdy pridala a robila aj "do zasoby".
ja som tiez mala novu pracu a skolkar akurat nastupil. do tyzdna som bola doma a tych ocr bolo nespocetne. Nastastie som mala sefku, ktora si pamatala, ake je to s malymi detmi, takze to dobre dopadlo. a asi aj preto, ze moja praca nebola naviazana na pracu inych kolegov, takze nemali preco na mna zazerat. medzi ocr som vzdy pridala a robila aj "do zasoby".
@hradnapani ja mám to isté, ani týždeň som nebola v práci a hneď Očr, týždeň v škôlke a zase doma s druhým. Nemá mi kto pomôcť. Ale šéfka mi povedala, že deti sú vždy na prvom mieste, robota neutecie. Jedna kolegyňa mala a aj má s tým problém ale jej sa to nijak nedotýka, len sa jej "nepozdáva" že nemám opatrovateľku...no preto, že nemám ani taký plat, z ktorého by som jej platila a ani by som nenechala dieťa s teplotou cudzej žene
@anonym_autor dovolenku by som si odložila na leto, teraz využite Očr, máte na to nárok
@kavasmliekom to je v poriadku.. skôr ma trápi, či to budú rešpektovať, keď budem každý mesiac možno aj týždeň mimo roboty 😔
@kavasmliekom to je v poriadku.. skôr ma trápi, či to budú rešpektovať, keď budem každý mesiac možno aj týždeň mimo roboty 😔
@anonym_autor sak aspon prve tri mesiace nech vykryva manzel a potom sa striedat
@anonym_autor sak aspon prve tri mesiace nech vykryva manzel a potom sa striedat
@anonym_b13cb8 nie vždy je to možné. Súčasťou mužovej roboty je aj cestovanie a služobné cesty. Keby to bolo celé také easy, nepýtala by som si rady
@anonym_autor my opatrovateľkou
@pe_mi mali sme kedysi výpomoc, ale nebolo to udržateľné.. finančne dosť náročné a navyše Opatrovatelka práveže nechcela byť s deťmi v čase choroby.. a neviem, či nájdem osobu, ktorá by bola pripravená prísť k nám len tak hocikedy keď deti ochorejú.. to sa stáva niekedy aj z večera do rana, že deti začnú horuckovat a my zijeme na dedine, nie sme v žiadnom veľkom meste, kde je kopec možností
@anonym_autor no my nevieme ci to budu respektovat. Niektori respektuju, ini poste potrebuju ludi na ktorych sa mozu spolahnut. Zalezi aj ci tam bude tlak zo strany kolegov ak by boli opakovane poziadani robit aj tvoju pracu.
Nastastie manzel mohol posas choroby deti pracovat z domu. Dohodol sa so šéfom, ze doobeda bude s detmi a potiahne dlhsie poobede a vecer. Ja som sa dohodla s riaditeľom, ze si pripravy a vsetky svoje povinnosti spravim vecer. Ihned po vyučovaní som utekala domov prestriedat manzela.
@pe_mi mali sme kedysi výpomoc, ale nebolo to udržateľné.. finančne dosť náročné a navyše Opatrovatelka práveže nechcela byť s deťmi v čase choroby.. a neviem, či nájdem osobu, ktorá by bola pripravená prísť k nám len tak hocikedy keď deti ochorejú.. to sa stáva niekedy aj z večera do rana, že deti začnú horuckovat a my zijeme na dedine, nie sme v žiadnom veľkom meste, kde je kopec možností
@anonym_autor nemáte v okolí susedu mladú dôchodkyňu, ktorá by bola ochotná vypomôcť za dohodnutú sumu?? Samozrejme, že prvý deň, dva by si zostala s dieťaťom doma ty alebo manžel a keď sa dieťaťu polepší pomohla by suseda..
Striedame sa s mužom. Ja ostávam s dieťaťom vtedy, keď som aj ja chorá a tak či onak by som bola na PNke. Muž počas OCR odrobi to, čo je nutné riesit. Ja rovnako, čo treba, to riešim z domu aj počas PN, či OCR. Mna aj muža práca počká. Cize často po OCR/PN dorabame veci aj nezaplatenymi nadcasmi. Ak máme toho veľa v práci, tak na doliečenie príde študentka opatrovať. Alebo ja idem skoro ráno do práce a muž robí vtedy, keď prídem z práce a robí až do noci. Lepime to ako sa len dá a snažíme sa vyjsť zamestnávateľom v ústrety vždy, keď to ide. A vychádza aj on nám. Ja som mala dosť veľa aj PNky. Ja študentke platím skoro toľko, ako je môj plat za hodinu. Žiaľ, inak to nejde občas.
@anonym_autor ak nemate možnosť homeofficu tak bez ďalšej výpomoci to bude ťažké. Prvy syn bol 4 dni v školke a 2 týždne doma. Druhý uz lepšie ale ked su dvaja, väčšinou si tie choroby aj tak medzi sebou podavaju. Prvy vyzdravie a druhy ochorie. Akurát časom tá chorobnosť uz nie je taká častá.
Nijako. Jednoducho som musela ostať na nejaký čas doma. V práci to neakceptovali.