icon

Ako zvládnuť starostlivosť o dcéru počas mojej choroby?

Dnes o 10:37

Ahojte, mám takú dilemu. Som v 36tt a obchádza ma nejaká choroba, cítim sa veľmi slabo, a potrebovala by som to deň - dva vyležať. Nechuti mi ani jesť. Maximálne kus ovocia do seba dostanem. Mám ale dcéru 4 ročnú. Pri nej sa mi nedá poriadne oddýchnuť, je veľmi aktívna, stále niečo vyžaduje, síce sa zahrá sama, ale aj poobedny spánok už doma nemáva. Bývame v byte, čiže ani možnosť, že by sa zahrala na dvore nie je. Cítim sa vyfľusnutá. Manžel ide od zajtra preč na 3 dni. Svokra bude zajtra po nočnej, jedine poobede by vedela prísť pomôcť. Ale aj dnes som celý deň sama s ňou a to je ešte len obed, a už cítim, že to nezvladam, už som aj na dcéru kričala, keď robila “napriek”. Mohla by som ju dať k mojim rodičom, ktorý síce nebývajú úplne najbližšie, ale sú ochotní. Lenže tam je to čistá anarchia, nechcem ju tam nechávať bez môjho dozoru. Môj otec zoberie malú von, nenatrie ju, lebo potom sa nezískava vitamín D. Pred obedom ju napcháva sladkosťami, čokoládami, potom nechce obed, hocičo si dcéra vypýta (ani nepoprosí, povie daj mi, tak dostane). Poobedny odpočinok u nich prebieha, že jej aj na 2-3h pustí telku a tam sedí. Pripadne telefon do ruky, ze však si len fotky a videa pozerá. Alebo ju nechajú aj par minút bez dozoru. Moja mamina nie je na tom zdravotne najlepšie, ona sa len tak staticky vie s ňou hrať hry viac menej. Čiže skôr môj otec by sa staral. Teraz je moja dilema, či zavrieť pred týmto oči a oddýchnuť si, alebo to nejako prežiť s dcérou v byte zavreté. Ako by ste sa zachovali ?

simik22
Dnes o 10:39

Dala by som k rodičom keď ti je veľmi zle

anonym_035853
Dnes o 10:41

@anonym_autor kvôli zdraviu by som pár dní ozelela.tú anarchiu.
Keď my bolo fakt na figu tak môj muž si bral z roboty aj dva týždne dovolenky aj očrku

anonym_d13edd
Dnes o 10:42

Daj dcérku k rodičom a hovor si, že ty si ich výchovu prežila a vnučku majú radi 🙂

anonym_7032a6
Dnes o 10:43

@anonym_autor Normálni starí rodičia, aj Teba vychovali a žiješ. Posli ju tam a nerieš, nech si to dieťa užije aj trošku voľnosti.

anonym_72365d
Dnes o 10:47

Mozno preto si taká vyflusnuta. Lebo nedáš ani sebe ani dcére dýchať. Daj ju k rodičom a predychaj, že bude chvíľu žiť voľne a nie jak cvičena opička, čo nemôže skoro všetko.

januska12323
Dnes o 10:54

Choďte tam obidve a pomôž s tým čo považuješ za nutné, napríklad to natretie keď ide von. Inak nerieš, pár dní telka a sladkosti ešte nikomu neublížili.

anonym_fe7bfa
Dnes o 10:56

nemas nejaku kamaratku, ktora by ti vedela pomoct? chapem, ze dceru k rodicom davat nechces...

anonym_9b2fa2
Dnes o 11:00

Je to problem ze si raz za cas da sladkost a pozrie telku? Dala by som ju k starym rodicom

titla
Dnes o 11:02

Krizova situacia. Dej dceru rodicom, 2 dni anarchie na jej celozivotne nasledky nenecha a ty vylez chorobu. Hranice a pravidla vo vychove musia byt, ale preco by sa prilezitostne nemohli povolit, ked si to situacia a okolnosti vyzaduju? Vsak ju tam neposielas na 2 mecasnu prevychovu. 2 dni s dekom prezije.

anonym_5aadaf
Dnes o 11:06

V tvojej situacii by som dala aj k takym dedkovcom. Kym ju nebiju a nekricia na nu (toto by som ja netolerovala nikdy, u nas sa nebije a nekrici), tak ten mobil a tv sa da odpustit ked ina pomoc uz nie je. A ty si oddychni a naber silu. Coskoro ta caka porod, tak nech si fit. Drzim palce.

anonym_02e6f6
Dnes o 11:28

Pred dvoma rokmi som v takýchto horúčavách čakala svoje druhé dieťa a prvé malo rok a pol .Muž v zahraničí,svokrovci nezáujem ,moja mama tak isto .Nikto mi nepomohol ani len kvôli tomu aby som sa najedla.Vlastne od narodenia som na nich sama .Už nemáš veľa do pôrodu .Ak ti niekto môže pomôcť tak to vezmi

anonym_65df1a
Dnes o 11:32

@anonym_autor keby mi bolo az tak zle, ze sa nedokazem o dieta postarat tak sa nepytam tu na MK ale davam ju k rodicom. Takze v tomto pripade by som sa dokazala postarat ale nikto sa nedokaze do teba vcitit ako realne ti je zle.

anonym_f392ab
Dnes o 11:36

@anonym_autor tak bud je ti tak zle, ze tych par dni anarchie u tvojich rodicov je mensie zlo alebo je ta anarchia u rodicov tak zavazna, ze to budes musiet pretrpiet aj chora. Ty vies co je horsie, nie my.

anonym_e775fc
Dnes o 11:42

@anonym_autor a co akoze by sa jej take hrozne stali u tvojich rodicov?Na tom nevidim nic toe,jeden,dva dni tvoja proncezna z cukru predsa vydrzi.

mogaa
Dnes o 11:44

neviem čo vlastne riešiš, resp.chceš počuť....no ak ti je tak zle, tak daj dieťa rodičom, veď vychovali aj teba....či si myslíš že ťa to nejako poznačilo? pár dní dieťaťu pri inom režime vôbec neuškodí, väčšina starých rodičov deti rozmaznáva, na výchovu a dodržiavanie pravidiel sú v prvom rade rodičia.....

anonym_17f130
Dnes o 11:55

@anonym_autor Ty si celá anarchia. Najradšej by si asi dcére nasadila vojenský režim - ešte aj určovať, kedy bude vstávať a kedy pôjde spať. To je normálny život, čo má u dedka a babky. Ak s tým nie si stotožnená, tak ju tam nedávaj a stráž si ju.

doriiis
Dnes o 11:57

Je až neuveriteľné, koľko ženských je nevdacnych, že má k dispozícii starých rodičov, ktorí sú ochotní sa starať a na pár dní vziať dieťa k sebe. Že anarchia. Trt anarchia, to len tá debilna výchova, čo teraz fičí, kde pomaly deti nesmú vidieť ani slnečné svetlo.
Buď rada, že rodičov ešte máš, že ich máš normálnych a že dcéra moze zažiť svojich starkých. Prestaň robiť drámu zo slnka, telky a sladkosti a daj tam to dieťa.
Ešte aby si ich, keď sa ti narodí druhé nežiadala o pomoc. Potom ťa tie debiliny o anarchii veľmi rýchlo prejdu

marhulka13
Dnes o 12:24
@doriiis

Je až neuveriteľné, koľko ženských je nevdacnych, že má k dispozícii starých rodičov, ktorí sú ochotní sa starať a na pár dní vziať dieťa k sebe. Že anarchia. Trt anarchia, to len tá debilna výchova, čo teraz fičí, kde pomaly deti nesmú vidieť ani slnečné svetlo.
Buď rada, že rodičov ešte máš, že ich máš normálnych a že dcéra moze zažiť svojich starkých. Prestaň robiť drámu zo slnka, telky a sladkosti a daj tam to dieťa.
Ešte aby si ich, keď sa ti narodí druhé nežiadala o pomoc. Potom ťa tie debiliny o anarchii veľmi rýchlo prejdu

@doriiis s tebou väčšinou nie vždy súhlasím, no teraz úplne.
Moji tiež takto chodili babke, tiež neriešila zdravé jedlo a pod. Po návrate som ich zas dala dokopy a bolo. Babka nám už zomrela, ale tie zážitky, čo s ňou majú, na tie spomínajú doteraz.

anonym_9b2fa2
Dnes o 12:26
@doriiis

@doriiis najlepsie prazdniny boliu starych rodicov na chalupe, ked sme cele dni behali po dvore, jedli kolace a pozerali so starou mamou telenovelu 😀 teraz naozaj aby deti mali pomaly vojensky rezim, same prikazy, zakazy, ziadny cukor, ziadna telka…

anonym_643106
Dnes o 12:47

@anonym_autor tetaz potrebujes chranit seba..daj ju k rodicom, prezije

anonym_c1d0e9
Dnes o 13:48

Keby ti bolo tak zle,tam jej tu telku aj sama pustis, aby si si oddychla. Vam uz vazne vsetkym vyhrava z toho,ze deti nic nesmu 🤦‍♀️ telka,mobil,sladke je smrt. Namiesto toho,aby ste deti usmernovali a vysvetlovali,len vsetko zakazujete. Normalni stari rodicia,co vnucku lubia. Nie,ze by si bola rada,ze ti pomozu a maju zaujem.

terezka1947
Dnes o 14:05

@anonym_autor asi ti az tak zle nie je, keď ju máš ku komu dať a spekulujes.

hori
Dnes o 14:46

Ja sa skôr potastavim nad vetou “Muž ide od zajtra na 3 dni preč.” A to mu nevadí, že doma necha chorú ženu vo vysokom štádiu tehotenstva so 4-ročným dieťaťom??? Takze… ty na Pn-ku, muž na OČR-ku starať sa o teba a dieťa k rodičom. Tak by to malo po správnosti byť! Nie sme kobyly, aby sme vydržali všetko!

anonym_d22d7a
Dnes o 15:15

@anonym_autor zaplat si opatrovateľku na 2-3 hodiny co s nou pôjde von

citronove_koliesko
Dnes o 16:48
@hori

Ja sa skôr potastavim nad vetou “Muž ide od zajtra na 3 dni preč.” A to mu nevadí, že doma necha chorú ženu vo vysokom štádiu tehotenstva so 4-ročným dieťaťom??? Takze… ty na Pn-ku, muž na OČR-ku starať sa o teba a dieťa k rodičom. Tak by to malo po správnosti byť! Nie sme kobyly, aby sme vydržali všetko!

@hori presne, muz ide na 3 dni prec? No tak nepojde alebo zoberie aj dceru. Vybavene.
Ak nejde na operaciu alebo nemusi ist do vazenia tak ostane doma.

anonym_4f82a6
Dnes o 16:56

@anonym_autor asi ti nie je tak zle, keď riešiš čokoládu pred obedom a nenatretie pokožky.

anonym_4f82a6
Dnes o 17:02
@anonym_4f82a6

@anonym_autor asi ti nie je tak zle, keď riešiš čokoládu pred obedom a nenatretie pokožky.

@anonym_4f82a6 a s tym vitamínom D ma otec pravdu. Myslíš, že ju v týchto horúčavách nechá napr. 2 hodiny pobehovať na priamom slnku?