icon

Ako zvládnuť strach dieťaťa z vody?

3. máj 2026

Ahojte, píšem sem aby ste mi poradili lebo som už bezradná.
Moje dieťa od bábätka nemá rád vodu, vždy vrieskal keď sme ho kúpali. Myslela som si že časom z toho vyrastie. Ale je to horšie. Nikdy nič sa mu nestalo netopil sa, tak vôbec neviem prečo sa tak bojí. Nakúpila som mu hračky do vody, do vane dlho nechcel ani čupnúť si alebo sadnúť si.Do bazéna cez leto ani za svet nechce ísť. My nechodíme ani na kúpalisko lebo sa bojí vody.
Teraz chvíľu si posedí vo vani, umyje sa so špongiou a sprchovým gélom, no neni to také dôkladné. Tak ho ešte umývam ja a hlavne vlasy mu umývam. Neznáša keď po ňom tečie voda, neznáša keď ho chcem so sprchou osprchovať. Vylezie z vane a musí ho manžel držať aby neušiel a ja ho šikovno umyť. Ale pri tom kričí vrieska nie neumyvaj ma nechcem vodu. Akože som hotová z neho.
Zažili ste takéto deti čo sa báli vody? Čo mám robiť s ním? Umývať sa treba. Chudáci susedia keď toto počujú budú si myslieť že ho tyrame a pri tom ho chceme len umyť.

anonym_63dc15
3. máj 2026

@anonym_autor kolko ma dieťa rokov?

Moj synček tiež nemal rád vodu, od narodenia, pomohlo, keď sme sa s nim kupali my, alebo surodenci

bielasovicka
3. máj 2026

@anonym_autor koľko ma rokov?

anonym_0ea259
3. máj 2026

@anonym_autor Niektoré deti sú také, aj môj najstarší syn, keď bol malý vrieskal ako keby sme ho bili, hlavne keď sme mu vlasy umývali. Nemal rád ak mu šla voda do očí. Je už puberťák a hlavu si v bazéne pod vodu nedá. So sprchovaním nemá problém. Mladší syn keby mohol tak je ponorený bazéne celý deň.

anonym_213042
3. máj 2026

Môj tiež od narodenia pri kúpaní plakal ale keď bol väčši tak mu bazen a tak nevadili...ale samozrejme bud sedel v kratkej vode alebo sme sa kupali s nim.
Ked mal 6 tak som ho nahlasila na plavecky kurz a teraz pláva ako ryba.

romikk22
3. máj 2026

My tak isto. Syn ma 8 a nezmasa kupaliska 😆 od narodenia mu vadilo ked mu voda šplechla do tvare alebo aj na oblečenie. Ma rad zimu sneh ale leto celkovo nie plus ta voda

autor
3. máj 2026

Má 6 rokov. Stále som myslela že bude väčší a vyrastie z toho, no nič také sa nedeje a ako je väčší stále väčší krik robí pri každom umývaní. Fakt skúšala som všetko ako mu príjemnit to umývanie aj cez hru, no nič naňho neplatí.

anonym_ee1b55
3. máj 2026

Môj má strach z kúpania tuším od roka a hlavu umyť, nedaj bože. Ale keďže som mala podozrenie na AS, tak už som vedela ktorá bije. Hlavne rýchlo umyť, nekomentovat, nekricat. Inak to nejde asi

anonym_3c4c4c
3. máj 2026
@anonym_autor

Má 6 rokov. Stále som myslela že bude väčší a vyrastie z toho, no nič také sa nedeje a ako je väčší stále väčší krik robí pri každom umývaní. Fakt skúšala som všetko ako mu príjemnit to umývanie aj cez hru, no nič naňho neplatí.

@anonym_autor a ruky ked si umyva to mu nevadi?

andreatytler
4. máj 2026

@anonym_autor Chodte to riesit s psychologom. Za par rokov bude prisilny na to aby ste ho nasilu drzali pocas umyvania a co budete robit potom.

autor
4. máj 2026
@anonym_3c4c4c

@anonym_autor a ruky ked si umyva to mu nevadi?

@anonym_3c4c4c Ruky mu nevadia umyť si, ani zuby, to všetko umyje sa bez problémov.

zuzubb007
4. máj 2026

Fúha tu treba zvažovať vyšetrenia, nieje to normálne hlavne u 6 ročného je to extrém, možno nejaká forma poruchy tam bude, určite odborníka

autor
4. máj 2026
@zuzubb007

Fúha tu treba zvažovať vyšetrenia, nieje to normálne hlavne u 6 ročného je to extrém, možno nejaká forma poruchy tam bude, určite odborníka

@zuzubb007 Akú poruchu myslíš?