Ako zvládnuť synov strach z lekárov?
Ahoj potrebujem radu. Ako na syna 4roky ktorý sa boji lekárov? Nechce chodiť za nimi ked je v poriadku a potrebujem ist s nim po jedno potvrdenie. Mate nejake rady ako na to aby som ho čo najviac ukludnila? Mali ste niektora podobný problém? Dakujem
@anonym_autor Kolko ma rokov? Mozno z toho vyrastie. Mame v rodine dieta,ktore sa az chorobne boji lekarov,ale vekom sa to trosku zlepsuje.
@anonym_autor asi trpí syndrómom bieleho plášťa. To je prehnaný strach z lekárov. Neviem koľko má rokov. Dúfam, že ako malého ste ho ako rodičia nestrašili lekármi. Moja starká keď bola malá a robila zle tak ju rodičia strašili doktormi a teraz má extrémny strach z lekárov celý život.
@anonym_autor asi trpí syndrómom bieleho plášťa. To je prehnaný strach z lekárov. Neviem koľko má rokov. Dúfam, že ako malého ste ho ako rodičia nestrašili lekármi. Moja starká keď bola malá a robila zle tak ju rodičia strašili doktormi a teraz má extrémny strach z lekárov celý život.
@anonym_998467 musi ho vyšetriť pozrieť hrdlo, uši popocuvat a take bežné vyšetrenie. Ide o nového lekára. V zahraničí sme nemali dobre skusenosti. Ma taky problém ze plače. Uz len ked mu poviem ze ideme k doktorovi
@marca12 ako som pisala bude mať 4 roky . Kolko ma rokov to dieťa v rodine?
@anonym_91868a pisala som ze bude mat 4. Nie lekármi ho nestrašime aj so mnou chodi k lekárom aj teraz v tehu. Ale jemu len stačí povedat ze idem k lekárovi a uz chce plakať
Veď píše, že má 4 roky. Nečítate? Dieťaťu vysvetli, že nič mu nebudú robiť. Vždy hovor pravdu. Nehovor, že ho nebude bolieť očkovanie, odber krvi... Nebude ti veriť. Časom to bude lepšie. Ak má panický strach, nevieš to vyriešiť sama, bez malého?
Skúste sa doma hrať na lekára. Vezme paličku (z nanuka, lyžičku, pozrie ti do hrdla, popočúva ťa... Potom sa vymeníte. Urob z toho zábavu (predpíš mu lieky - cukríky). Sľúb mu odmenu (ZOO, zmrzlinu..), ak zvládne návštevu ozajstného lekára.
to prejde.
Skúste sa doma hrať na lekára. Vezme paličku (z nanuka, lyžičku, pozrie ti do hrdla, popočúva ťa... Potom sa vymeníte. Urob z toho zábavu (predpíš mu lieky - cukríky). Sľúb mu odmenu (ZOO, zmrzlinu..), ak zvládne návštevu ozajstného lekára.
@anonym_b48489 ďakujem. No to sa nedá kedze ho potrebujú aj pozrieť.
@anonym_b48489 to ano vždy mu hovorím ze nieco pojdeme kupit ale vždy plače alebo daco. V stredu nas to caka tak ho zajtra musím na to nejako pripraviť
Ja som svojho na to pripravovala dlhsie ako den predtym, moj je tiez bojko ale vekom to zvlada, on ani do kresla u zubara nesadol. Nastie mame super doktorov, ktori ho nenutili a po tretej navsteve uz sa az tak nebal, dal sa nahovorit na osetrenie. Ja som mojho na ocne vysetrenie pripravovvala asi 2 tyzdne kazdy den som to s nim rozoberala aby to zvladol. Den pred je velmi malo.
@anonym_autor Uz je trochu neskoro. Bolo by lepsie mat viac casu. Ja by som prelozila to vysetrenie aby som mala viac casu dieta pripravit. Inac mu ten strach len utvrdis ak ho tam zoberies nasilu.
Skus vsetko vysvetlit a ukaz mu to co presne mu bude robit. Chodte tam len tak posediet v cakarni, mozno bude vidiet ine deti odchadzat spokojne.
Hned na zaciatku poziadaj doktora aby vsetko dopredu oznamil a respektoval ak dieta potrebuje cas.
Musis byt jeho ochranca a vzdy stat pri nom. Ak zacne lekar robit nieco co dieta nechce, zastav lekara. Musis ukazat dietatu ze ti moze verit. Inac v tebe strati doveru a mozes mu povedat cokolvek, nebude ti to verit.
Vzdy povedz dietatu pravdu, aj ked ho bude cakat ockovanie. Tak bude dieta vediet, ze ked povies ze ho nic nebude boliet, je to pravda.
Jasne ze odmena moze pomoct a samozrejme pochvalit ked bude statocny.
kúp si detsku lekarsku sadu, hrávala som sa s dcérkou na lekára vyšetrovala som ju ona mna aj plyšiaky a bábiky aj pes bol vyšetrení... otvárala ústa vysvetlila som jej čo je zrkadielko na ORL prečo ho nahrievajú nad plamenom do uška som jej pozerala ... počúvala klepklala po kolene to mala najradšej... a ona mne to isté... vedela čo sa bude robiť a už len sledovala či to robí lekar tak ako mi doma... sú to deti hravou formou ....
dcére nepomohlo nič..plakala, kopala nohami, báchala rukami a to boli len klasické vyšetrenia popočúvať a ukázať hrdlo, keď bola chorá..mohla som vysvetľovať, kúpiť jej potom niečo za odmenu, hrať sa doma na lekárku a neviem čo všetko..nič..keď jej mali brať CRP tak hrozné čo robila, ja keď som potom vyšla z ordinácie do čakárne po vyšetrení, najradšej v myšacej diere by som sa videla..prešlo to až časom, teraz bude mať 9 rokov a úplne v pohode, jediné čo stále nemusí je odber krvi..
@anonym_998467 musi ho vyšetriť pozrieť hrdlo, uši popocuvat a take bežné vyšetrenie. Ide o nového lekára. V zahraničí sme nemali dobre skusenosti. Ma taky problém ze plače. Uz len ked mu poviem ze ideme k doktorovi
@marca12 ako som pisala bude mať 4 roky . Kolko ma rokov to dieťa v rodine?
@anonym_91868a pisala som ze bude mat 4. Nie lekármi ho nestrašime aj so mnou chodi k lekárom aj teraz v tehu. Ale jemu len stačí povedat ze idem k lekárovi a uz chce plakať
@anonym_autor To je este malicky. U nas sa to zlepsilo okolo 10 roku.
Moj sa tiež boji, a veľmi pomaha keď s nim ide manžel, nie ja.

Nerozumiem. Syn je zdravy, nema problem, lekar mu nema nic robit a ma problem s Tebou vojst so miestnosti, vziat papier a odist? Alebo ho ma vysetrit a dat potvrdenie?
A to akoze stresuje a zvracia, alebo ma hysaky a sveny na mieste, alebo aky mate vlastne problem?