icon

Ako zvládnuť živého syna v puberte?

Dnes o 15:12

Mam syna, stvrtaka, je to showman, vsade stredobodom pozornosti, ma to v znameni aj v povahe-podedene. Srdce ma dobre. Len ho je vsade plno. Teraz prichadza do puberty, zacal vyrusovat, rozoberat sexualne temy, nema problem ani v skole. Dostava poznamky. Je to vesely divoch, vzdy vsade, kde je sranda. Srandista. Je zivy. Co ho caka? Ak bude dostavat poznamky? Ja mu dohovaram, ako sa spravat v skole. Co este ako matka mozem urobit? Dakujem za rady.

Strana
z2
anonym_520900
Dnes o 15:16

Za nevhodné správanie dať aj trest a nie len dohováranie, aby pocítil dôsledky svojich činov… a to som človek, za každú srandu, ktorý má rád aj veľmi nevhodný humor, čierny humor, dvojzmysly a podobne… ale treba vedieť kedy a kde je to vhodné… a bolo by fajn, keby sa to naučil

anonym_6041d0
Dnes o 15:17

Nerob nič. Nechaj syna aký je. Bude stále veselý a bude mať veľa kamarátov.
Si myslíš že utiahnuté dieťa je super? ani náhodou.

zmrzlinka2021

@anonym_autor úplne normálny človek. Je to jeho temperament. Treba rešpektovať jeho povahu a učiť ho k rešpekte iných ľudí. Ale nepotlacat v ňom jeho podstatu.

anonym_75d51c

@anonym_autor stvrtak-takze 10 rocny chlapec a rozobera sex temy? Otec je zapojeny do vychovy syna?

anonym_75d51c
Dnes o 15:18
@anonym_6041d0

@anonym_6041d0 nesuhlasim. A medzi utiahnutym dietatom a takym ktore sa chova ako opisala autorka je vela priestoru pre vhodnejsie spravanie

anonym_b86d6c
Dnes o 15:18

@anonym_autor podľa mňa sme všetci mali takého spolužiaka v triede a všetci sme boli radi v jeho spoločnosti. "veselý divoch" :D je to dieťa, tak ho nechaj byť dieťatom, keď dospeje možno mu tá veselosť bude chýbať. Ak prestane rozoberať sexuálne témy on, tak začne určite iný spolužiak. Asi sa s nim normálne porozprávaj o sexe aj o tom, že do školy to úplne nepatrí. No a keď dostane poznámku, tak čo ? Ja dodnes spomínam na tie blbé poznámky čo sme v škole dostávali za každú somarinu - za to že sme sa hlásili, za to že sme boli neaktívny, za to že spolužiak omylom pľuvol žuvačku do riaditeľky príčesku, za namočené tampóny nalepené na strope.. On na to bude raz tiež rád spomínať. Kým sa doma správa slušne a nemá neúctu k rodičom, ale je len veselý divoch tak neokradaj o osobnosť

reenie
Dnes o 15:19

@anonym_autor buď rada...veselé dieťa máš😀 a poznámka hore dole, časom sa na to zabudne. Píšem ako babka, lebo som babka, som toho zažila😀 vždy sa nájde človek, ktorému jeho povaha bude vadiť, učiteľ, kolega, sused.. taký je život..

dadis
Dnes o 15:26
@anonym_75d51c

@anonym_autor stvrtak-takze 10 rocny chlapec a rozobera sex temy? Otec je zapojeny do vychovy syna?

@anonym_75d51c By si bola prekvapena, co 10r deti vedia a MALI BY vediet!!. V tomto velu uz niektore dievcata menstruuju a deti by mali byt oboznamene s tym, ze deti vznikaju spojenim muza a zeny, co je menstruacia, hygiena, zakladna ochrana pred zneuzitim a o ochrane svojho tela.. Preco narazas na zlu vychovu dietata?? Preco spominas otca??

anonym_75d51c
Dnes o 15:30
@dadis

@anonym_75d51c By si bola prekvapena, co 10r deti vedia a MALI BY vediet!!. V tomto velu uz niektore dievcata menstruuju a deti by mali byt oboznamene s tym, ze deti vznikaju spojenim muza a zeny, co je menstruacia, hygiena, zakladna ochrana pred zneuzitim a o ochrane svojho tela.. Preco narazas na zlu vychovu dietata?? Preco spominas otca??

@dadis autorka pise ze syn rozobera sex temy nie o tom ze diskutuje ako funguje ludske telo-to je rozdiel. Vedomosti o ludskom tele by mali deti mat, uplne suhlasim. Otca spominam preto lebo je zastupca muzskeho rodu, a mozno od neho by syn mohol lepsie prijat instrukcie co sa v skole hovori/nehovori

dadis
Dnes o 15:34
@anonym_75d51c

@dadis autorka pise ze syn rozobera sex temy nie o tom ze diskutuje ako funguje ludske telo-to je rozdiel. Vedomosti o ludskom tele by mali deti mat, uplne suhlasim. Otca spominam preto lebo je zastupca muzskeho rodu, a mozno od neho by syn mohol lepsie prijat instrukcie co sa v skole hovori/nehovori

@anonym_75d51c Aka si uzkoprsa.. a mama nevie povedat, ze o sexe sa v slusnej spolocnosti nerozprava?? Btw v spolocnosti, v ktorej sa pohybujem ja, nebol den, kedy sa nieco sexualne nepovie...preco sa pred detmi tvarit, ze to nie je sucast beznych dotahovaciek?? A mimochodom muzi/aj otcovia su prave ti, co stiplave reci oblubuju..

anonym_75d51c
Dnes o 15:37
@dadis

@anonym_75d51c Aka si uzkoprsa.. a mama nevie povedat, ze o sexe sa v slusnej spolocnosti nerozprava?? Btw v spolocnosti, v ktorej sa pohybujem ja, nebol den, kedy sa nieco sexualne nepovie...preco sa pred detmi tvarit, ze to nie je sucast beznych dotahovaciek?? A mimochodom muzi/aj otcovia su prave ti, co stiplave reci oblubuju..

@dadis ale ja nehovorim ze mamu ma nahradit otec. Ja vravim ze AJ otec by mal byt zapojeny do takeho rozhovoru s dietatom. Ze s dietatom maju diskutovat obidvaja, nie len mama. Otec ma mozno spomienky na to ako sa on spraval v detstve a moze ponuknut inu perspektovu

anonym_975697
Dnes o 15:44
@dadis

@dadis prečo má výchovu riešiť mama a otec bude ignorovať syna?
otec bol prítomný pri plodení dieťaťa a je to jeho syn, tak sa má postarať aj o výchovu nie len doniesť peniaze

patrike
Dnes o 15:49

Tento to dotiahne v zivote dalej, co sa penazi aj zien tyka, nez utiahnuty bezproblemovy jednotkar. Mierne ho koriguj, ale neber mu osobnost.

anonym_b06d3b
Dnes o 16:00

každá trieda má svojho šaša

anonym_94bd08
Dnes o 16:02

@anonym_autor buď rada že je aký je. Ja som bola od malička tichá, utiahnutá a odvrhnutá. Čo by som dala za to keby to bolo naopak

anonym_ed41b5
Dnes o 16:04

Aké sexuálne témy v škole rozoberá?

oslo1
Dnes o 16:04

Bud rada, ze je taky aky je. Moj syn je pravy opak, tichy, utiahnuty, sam o sebe hovori, ze je hanblivy (I am shy). Inak je pohodak, velmi oblubeny a vo svojom okruhu aj pusu otvori. Ale tiez by som bola rada, keby bol trochu dravejsi.

anonym_df2abf
Dnes o 16:18

Treba skúsiť vyriešiť dôvod, prečo má potrebu na seba pútať pozornosť. Môj syn tak prekonáva napríkad stres a riešime k tomu aj možné ADHD 🙂.
Nikdy nie je na škodu ísť ku psychologičke na sedenie.

autor
Dnes o 16:18
@anonym_520900

Za nevhodné správanie dať aj trest a nie len dohováranie, aby pocítil dôsledky svojich činov… a to som človek, za každú srandu, ktorý má rád aj veľmi nevhodný humor, čierny humor, dvojzmysly a podobne… ale treba vedieť kedy a kde je to vhodné… a bolo by fajn, keby sa to naučil

@anonym_520900 lenze on uz iny nebude.je taky.to by bol bez mobilu napr stale🫤😞

autor
Dnes o 16:19
@anonym_75d51c

@anonym_75d51c jasne. Prave dobrali rozmnozovaciu sustavu 😀

januska12323
Dnes o 16:19

Treba ho aj vychovať, niektoré veci sa na hodine a v spoločnosti nehodia. Je dosť veľký aby to pochopil.

autor
Dnes o 16:20
@anonym_df2abf

Treba skúsiť vyriešiť dôvod, prečo má potrebu na seba pútať pozornosť. Môj syn tak prekonáva napríkad stres a riešime k tomu aj možné ADHD 🙂.
Nikdy nie je na škodu ísť ku psychologičke na sedenie.

@anonym_df2abf zvazujem. 🙂

autor
Dnes o 16:20
@anonym_6041d0

@anonym_6041d0 len ma kvoli tomu problemy v skole..

autor
Dnes o 16:21
@anonym_ed41b5

Aké sexuálne témy v škole rozoberá?

@anonym_ed41b5 brali rozmozovaciu sustavu.. tak o tom vtipkuje..🙉😀

autor
Dnes o 16:22
@januska12323

Treba ho aj vychovať, niektoré veci sa na hodine a v spoločnosti nehodia. Je dosť veľký aby to pochopil.

@januska12323 myslis, ze ho nevychovavam? Proste trepne, co ho napadne, aby bol zaujimavy.. 🙉

autor
Dnes o 16:22
@anonym_b06d3b

každá trieda má svojho šaša

@anonym_b06d3b asi tak🙉😅

autor
Dnes o 16:23
@anonym_75d51c

@dadis ale ja nehovorim ze mamu ma nahradit otec. Ja vravim ze AJ otec by mal byt zapojeny do takeho rozhovoru s dietatom. Ze s dietatom maju diskutovat obidvaja, nie len mama. Otec ma mozno spomienky na to ako sa on spraval v detstve a moze ponuknut inu perspektovu

@anonym_75d51c je pritomny aj otec.ten bol tichy.je po mne extrovert, ale ja som nebola az taka🙉

anonym_520900
Dnes o 16:23
@anonym_autor

@anonym_520900 lenze on uz iny nebude.je taky.to by bol bez mobilu napr stale🫤😞

@anonym_autor ak veci, ktoré v škole hovorí a robí sú naozaj cez čiaru, tak by bez toho mobilu bol, kým by sa nenaučil, kedy je okej si robiť srandu a kedy nie… ty ho vidíš inak ako učiteľky, určite sa s nimi treba porozprávať, že za čo presne tie poznámky sú… ak sa na hodinách nudí, lebo všetko vie, tak dohodnúť sa s nimi na práci navyše, ale ak idú aj známky dole len za cenu šaškovania, to by u mňa neprešlo… rovnako ak napríklad vtipkuje na účet spolužiakov, ktorým sa to nemusí páčiť… medzi srandou a urážkou vie byť tenká hranica… neviem či je tvoj syn takýto, ale určite by som sa o to byť tebou zaujímala, lebo nejedna mamka vidí svoje dieťa skreslene a úplne inak sa sprava dieťa v škole a doma

autor
Dnes o 16:24
@anonym_6041d0

@anonym_6041d0 ved mam aj take a tento extrovert mi pride, ze ma zivot veselsi, len mu to sposobuje problemy v skole🫤

autor
Dnes o 16:25
@anonym_520900

@anonym_autor ak veci, ktoré v škole hovorí a robí sú naozaj cez čiaru, tak by bez toho mobilu bol, kým by sa nenaučil, kedy je okej si robiť srandu a kedy nie… ty ho vidíš inak ako učiteľky, určite sa s nimi treba porozprávať, že za čo presne tie poznámky sú… ak sa na hodinách nudí, lebo všetko vie, tak dohodnúť sa s nimi na práci navyše, ale ak idú aj známky dole len za cenu šaškovania, to by u mňa neprešlo… rovnako ak napríklad vtipkuje na účet spolužiakov, ktorým sa to nemusí páčiť… medzi srandou a urážkou vie byť tenká hranica… neviem či je tvoj syn takýto, ale určite by som sa o to byť tebou zaujímala, lebo nejedna mamka vidí svoje dieťa skreslene a úplne inak sa sprava dieťa v škole a doma

@anonym_520900 znamky ma ok a z ludi si srandu nerobi.. srdce ma dobre

Strana
z2