icon

Ako zvládnuť živého syna v puberte?

19. mar 2026

Mam syna, stvrtaka, je to showman, vsade stredobodom pozornosti, ma to v znameni aj v povahe-podedene. Srdce ma dobre. Len ho je vsade plno. Teraz prichadza do puberty, zacal vyrusovat, rozoberat sexualne temy, nema problem ani v skole. Dostava poznamky. Je to vesely divoch, vzdy vsade, kde je sranda. Srandista. Je zivy. Co ho caka? Ak bude dostavat poznamky? Ja mu dohovaram, ako sa spravat v skole. Co este ako matka mozem urobit? Dakujem za rady.

Strana
z2
autor
19. mar 2026
@anonym_94bd08

@anonym_autor buď rada že je aký je. Ja som bola od malička tichá, utiahnutá a odvrhnutá. Čo by som dala za to keby to bolo naopak

@anonym_94bd08 tak on je presne opak.zabava celu triedu.len skoda, ze aj cez hodinu a rusi to🫤

euka210
19. mar 2026

@anonym_autor bud rada, ten sa v zivote nestrati. Ja mam introvertov, len jeden je taky "zivsi" ale len doma. On ma takeho kamosa sowmana, vekom sa kludni. Jeho babka hovorila, ze syn bol taky a v dospelosti je ok.

anonym_b6fe65
19. mar 2026

podla toho co pises tak ho ospravedlnujese za jeho spravanie, nema dovod sa zmenit... treba mu nastavit hranice, co moze a co uz je cez ciaru a nastavit mu aj dosledok vyhovorka ze je zivy, taky... je blbost. ak si ho neupraces teraz co bude v 15-20tke?? bude vam skakat po hlave? bud je to nevhodnou vychovou alebo tam moze byt dg. ADHD (napriklad). treba si nastavit zrkadlo...

anonym_520900
19. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_520900 znamky ma ok a z ludi si srandu nerobi.. srdce ma dobre

@anonym_autor to vieš na 100%? Lebo to tvrdila aj mamička dieťaťa, ktoré šikanovalo naše, až kým nevidela dôkazy a bola vo veľkom šoku, dovtedy si ho obhajovala a ospravedlňovala, že on je len živý a chalan … ešte raz, nehovorím, že tvoj syn taký je alebo že tam smeruje, určite môže byt aj dobrák, len veselá kopa, ale snažila by som sa spolupracovať s učiteľkami, vypočuť ich pohľad, dohodnúť nejaké pravidlá, spýtať sa, či si myslia, že by bolo vhodne navštíviť CPPP

anonym_1c1075
19. mar 2026

@anonym_autor Jeden takýto nevychovaný zmrd sa akurát rieši v dcérinej triede. Sú piataci a je dlhodobo nezvladateľný, vekom sa to horší a rodičia ho neriešia, lebo hranicu normálnosti majú zrejme nielen posunutú, ale úplne zrušenú. A tiež má sexuálne narážky na chlapcov aj dievčatá. Momentálne považuje za veľmi vtipné vysmievať sa dievčatám, brať im z tašiek vložky a lepiť ich po triede, zosmiešňovať ich, vykrikovať na ne ponižujúce veci, napríklad pri obed s zakričal na celú jedáleň, že paradajková omáčka je ako krámy jeho spolužiačky XY... A mamička bola ešte na rodičovskom urazená, že vraj sú to deti a je to sranda. Som prekvapená, že ženy matky tu takéto dieťa považujú za šikovné a div ho neobdivujú, lebo sa vraj v živote nestratí. Ľutujem učiteľov a spolužiakov a verte, že keď bude objektom jeho živosti vaše dieťa, obdiv vás hneď prejde.

autor
19. mar 2026
@patrike

Tento to dotiahne v zivote dalej, co sa penazi aj zien tyka, nez utiahnuty bezproblemovy jednotkar. Mierne ho koriguj, ale neber mu osobnost.

@patrike dakujem 🙂

anonym_21145c
19. mar 2026

Veselosť sa nevylučuje aby vedel dodržiavať pravidlá
A možno až moc privieras oči
lebo sranda
veselý
a to je pre neho prednejšie aby pre ostatných bol showman,
no na vlastný úkor

anonym_21145c
19. mar 2026

Na tvojom mieste,viac by som mu pomohla zdvihnúť sebavedomie
Že nieje len šašo,miestny zábavac
Byt zaujímavý pre ostatných a na vlastný úkor, nieje dobrá vlastnosť
A určite ma kopec iných na kt.môže stavať
Na to by som sa zamerala

dadis
19. mar 2026
@anonym_975697

@dadis prečo má výchovu riešiť mama a otec bude ignorovať syna?
otec bol prítomný pri plodení dieťaťa a je to jeho syn, tak sa má postarať aj o výchovu nie len doniesť peniaze

@anonym_975697 Brala som to ako vycitku, ci je otec zapojeni do vychovy... akoby ti chlapci, kde je otec zapojeny, neboli sasovia 🙄😁

anonym_d8124d
19. mar 2026
@anonym_6041d0

Nerob nič. Nechaj syna aký je. Bude stále veselý a bude mať veľa kamarátov.
Si myslíš že utiahnuté dieťa je super? ani náhodou.

@anonym_6041d0 Takže správať sa ako blb je ok ?? Wow. Ja byť pri takom človeku, tak by mi vadil. Že je v puberte je jedna vec, ale treba sa správať aj tak normálne a slušne. To, čo si robí doma je jeho vec ale na verejnosti, medzi inými treba nejakú úroveň. Znepríjemňuje takto život ostatným ľuďom, medzi ktorými sa pohybuje, minimálne v škole teda, neviem kde všade ešte chodí liezť na nervy. "Utiahnuté dieťa" je slušné dieťa, vychované a pokojné, ktoré má svoj svet a tak neobťažuje iných svojim správaním a nie, nemá zlý život len za to, že sa neprejavuje ako zmyslov zbavený 😉😎.

anonym_792389
20. mar 2026

v 10 rokoch sexualne temy? no super, o 3 roky bude robit co? obchytavat dievcata?

anonym_792389
20. mar 2026

a v zivote som uz zazila takych "vtipnych" dospelych za kazdu cenu, kazdemu liezli na nervy. a tiez asi boli chvaleni v detstve, aki su zabavni a vzdy v centre diania

anonym_9b7c57
20. mar 2026

Mali sme takeho na ZS. Volali sme ho triedny saso. A teda zabavali sme sa v tom veku na tom aky je saso, ale nie v pozitivnom zmysle. Jeho rodicia si tiez mysleli, aky je srandovny a zabava triedu. My sme ho v podstate mali za blbecka.

majasimon
20. mar 2026

Zober to aj z pohľadu učiteľky, že tú poznámku mu nedá pre nič za nič. Určite musel byť viackrát napomenutý kým pristúpila k poznámke. Radosť učiť v takej triede keď silou mocou sa snaží byť vtipný. Nech je vtipný, zábavný, obľúbený, ale je dosť veľký, aby rešpektoval ako sa na vyučovaní správa.
Nie každý deň má učiteľka alebo spolužiaci náladu na zábavky od šaška. A ako bolo vyššie spomenuté, možno tie deti sa bavia, ale myslia si, že blbeček.

autor
20. mar 2026
@anonym_792389

v 10 rokoch sexualne temy? no super, o 3 roky bude robit co? obchytavat dievcata?

@anonym_792389 jasne.. 🙈🙈🙈 necitala si vsetko.tak pssst

autor
20. mar 2026

Dakujem za kazdy nazor🙂

anonym_2749ba
22. mar 2026
@anonym_autor

Dakujem za kazdy nazor🙂

@anonym_autor a teba konkrétne co najviac trápi - to, že vyrušuje, že povedal naozaj niečo nevhodne, poznámky, ktoré mu môžu spôsobiť problémy, to, že neodhadne situáciu a nezdrží sa byt stredobodom pozornosti v nevhodnej chvíli… ?
Pretože to, že ma poznámku, teba nemusí trápiť, nemusíš ho chcieť zmeniť, alebo naopak môžeš. Podľa toho by som ti poradila. Lebo ak mas niečo riešiť kvôli druhým ľudom - teba osobne to netrápi, tak to fungovať nebude.
Vo všeobecnosti - rozhovory, vyvolávanie opačnej perspektívy, výmena rolí, empatia voči druhým, riešenie príčiny a vhodnejšie napĺňanie potrieb v čase, mieste, spôsobe nielen riešenie následkov.

anonym_19ea7e
28. mar 2026

@anonym_autor Teraz je šašo ktorí zábava celú triedu a vyrušuje.O pár rokov príde riadna puberta a potom sa zbadáte 😁 Ešte budete mať len potom veselo 😀😀

Strana
z2