Ako zvládnuť živého syna v puberte?
Mam syna, stvrtaka, je to showman, vsade stredobodom pozornosti, ma to v znameni aj v povahe-podedene. Srdce ma dobre. Len ho je vsade plno. Teraz prichadza do puberty, zacal vyrusovat, rozoberat sexualne temy, nema problem ani v skole. Dostava poznamky. Je to vesely divoch, vzdy vsade, kde je sranda. Srandista. Je zivy. Co ho caka? Ak bude dostavat poznamky? Ja mu dohovaram, ako sa spravat v skole. Co este ako matka mozem urobit? Dakujem za rady.
@anonym_autor bud rada, ten sa v zivote nestrati. Ja mam introvertov, len jeden je taky "zivsi" ale len doma. On ma takeho kamosa sowmana, vekom sa kludni. Jeho babka hovorila, ze syn bol taky a v dospelosti je ok.
podla toho co pises tak ho ospravedlnujese za jeho spravanie, nema dovod sa zmenit... treba mu nastavit hranice, co moze a co uz je cez ciaru a nastavit mu aj dosledok vyhovorka ze je zivy, taky... je blbost. ak si ho neupraces teraz co bude v 15-20tke?? bude vam skakat po hlave? bud je to nevhodnou vychovou alebo tam moze byt dg. ADHD (napriklad). treba si nastavit zrkadlo...
@anonym_520900 znamky ma ok a z ludi si srandu nerobi.. srdce ma dobre
@anonym_autor to vieš na 100%? Lebo to tvrdila aj mamička dieťaťa, ktoré šikanovalo naše, až kým nevidela dôkazy a bola vo veľkom šoku, dovtedy si ho obhajovala a ospravedlňovala, že on je len živý a chalan … ešte raz, nehovorím, že tvoj syn taký je alebo že tam smeruje, určite môže byt aj dobrák, len veselá kopa, ale snažila by som sa spolupracovať s učiteľkami, vypočuť ich pohľad, dohodnúť nejaké pravidlá, spýtať sa, či si myslia, že by bolo vhodne navštíviť CPPP
@anonym_autor Jeden takýto nevychovaný zmrd sa akurát rieši v dcérinej triede. Sú piataci a je dlhodobo nezvladateľný, vekom sa to horší a rodičia ho neriešia, lebo hranicu normálnosti majú zrejme nielen posunutú, ale úplne zrušenú. A tiež má sexuálne narážky na chlapcov aj dievčatá. Momentálne považuje za veľmi vtipné vysmievať sa dievčatám, brať im z tašiek vložky a lepiť ich po triede, zosmiešňovať ich, vykrikovať na ne ponižujúce veci, napríklad pri obed s zakričal na celú jedáleň, že paradajková omáčka je ako krámy jeho spolužiačky XY... A mamička bola ešte na rodičovskom urazená, že vraj sú to deti a je to sranda. Som prekvapená, že ženy matky tu takéto dieťa považujú za šikovné a div ho neobdivujú, lebo sa vraj v živote nestratí. Ľutujem učiteľov a spolužiakov a verte, že keď bude objektom jeho živosti vaše dieťa, obdiv vás hneď prejde.
Tento to dotiahne v zivote dalej, co sa penazi aj zien tyka, nez utiahnuty bezproblemovy jednotkar. Mierne ho koriguj, ale neber mu osobnost.
@patrike dakujem 🙂
Veselosť sa nevylučuje aby vedel dodržiavať pravidlá
A možno až moc privieras oči
lebo sranda
veselý
a to je pre neho prednejšie aby pre ostatných bol showman,
no na vlastný úkor
Na tvojom mieste,viac by som mu pomohla zdvihnúť sebavedomie
Že nieje len šašo,miestny zábavac
Byt zaujímavý pre ostatných a na vlastný úkor, nieje dobrá vlastnosť
A určite ma kopec iných na kt.môže stavať
Na to by som sa zamerala
@dadis prečo má výchovu riešiť mama a otec bude ignorovať syna?
otec bol prítomný pri plodení dieťaťa a je to jeho syn, tak sa má postarať aj o výchovu nie len doniesť peniaze
@anonym_975697 Brala som to ako vycitku, ci je otec zapojeni do vychovy... akoby ti chlapci, kde je otec zapojeny, neboli sasovia 🙄😁

@anonym_autor buď rada že je aký je. Ja som bola od malička tichá, utiahnutá a odvrhnutá. Čo by som dala za to keby to bolo naopak
@anonym_94bd08 tak on je presne opak.zabava celu triedu.len skoda, ze aj cez hodinu a rusi to🫤