Bojí sa vaše dieťa, keď doma kričíte?
Keď doma kričíte boja sa vaše deti ?
Myslim tak že to prežívajú , naše začne tak revat že až ostane červene akoby “zadržalo dych” ten záchvat taký detsky stáva sa vám to
@anonym_autor Moj ma uz 6 rokov a nema rad ani zvyseny hlas. Neplace, ale vzdy proti tomu nejako protestuje a cely znekludnie. A to teda my s muzom po sebe nekricime, len sa niekedy dostaneme do takej vasnivej debaty vacsinou na nejaku spolocensku temu, dnes napriklad o nezamestnanosti a imigrantoch 🙂 Moji rodicia, ked sa ozaj hadali a kricali po sebe, tak to sme plakali obidve so sestrou, este aj ako skolacky.
Nie, toto svojmu dieťaťu nerobím. Som dospela a ovládam sa
Mam kamosku ktorej muž reval na deti ako sialneny. Trvalo jej kým odišla. Ale jedno dieťa kokce, má potvrdené že je to na psychickom podklade a druhe má tiky
Ja rozumiem, že nie vždy sa dá ovládať, ale Ty si dospelá a vidíš, že očividne má Tvoje dieťa strach - takže nekrič, radšej odíď z miestnosti. Ale už po ňom nekrič. Lebo nie, nie je normálne, že takto reaguje, ono sa už asi jednoducho moc bojí. Skús na sebe pracovať.
Neviem, u nas maju všetci sluch na dobrej úrovni, takže nekricime. Ale tipujem, ze by to deti minimálne prekvapilo. Skôr ako strach by si mysleli, ze mi preplo 😅
Reakcia ktorú opisuješ , znie ako ze hovoríš o malom dietati. Co realne take mohlo spraviť, ze to riešite krikom? Kľud 🤌🏼🧘🏽♀️
@anonym_autor Je nutné zakladať takúto tému a provokovať tu ľudí?Ak by si aj takto jačala,tak si asi d.bnutá na hlavu,keď to vlastnému dieťaťu robíš..
@anonym_autor Keď dieťa niečo zlé spraví, tak si zaslúži krik od rodiča, ale samozrejme závisí aj od kontextu.
Vazne? tu sa nekrici tuto dokonale manky by dieta aj pochvalili za to ked sa chcu hodit pod auto.
@anonym_autor Keď dieťa niečo zlé spraví, tak si zaslúži krik od rodiča, ale samozrejme závisí aj od kontextu.
@anonym_32b117 žiadne dieta si nezaslúži krik! Rodič co doma hulaka reve a kričí na deti nezvládol situáciu a mal by so sebou niečo robiť
nestava sa nam nic take... ja kricim resp zvysim.hlas iba ak deti sa idu prizabit, neviem vtedy ostat kludna proste skriknem....ked spravia nieco zle ja skor sepkam (somrem si pre seba) a vtedy sa boja s cim pridem😂
Vazne? tu sa nekrici tuto dokonale manky by dieta aj pochvalili za to ked sa chcu hodit pod auto.
@anonym_ac3fa9 Moment,zvyšila som už aj ja hlas,keď boli zlí,ale nikdy sa mi dieta nezajakavalo.To ako musí niekto hulákať,aby dieta takto na to reagovalo?Psychopatkám ozaj nepatria deti...
Nekric,prosim. Poznam pripad,kedy zenska ziapala neustale po starsich detom a najmladsie od babatka to pocuvalo. Neskor malo tiky a ine neprijemnosti. Vsak ked vidis,ze mu to nerobi dobre,tak naco sa pytas ako to maju ini? Tvojmu dietatu to nerobi dobre,tak nekric.
@anonym_autor mas spatnu vazbu, ze to na neho zle vplyva.
Obcas som na mojich videla, ze sa boja, takze som krik minimalizovala. Zaviselo aj od povahy ddietata.
Nekricime doma, iba keď sa zacnu decka bit vo vedľajších izbách a nechce sa mi tam ist, tak zakricim na ne zo spalne😀 ale raz sa mi stalo a dcéra zostala totálne vyhukana, vtedy si sj vravím, že nakoniec dobre, je to dokaz, že ns ňu nekricim obyčajne😀
@anonym_ac3fa9 ja napríklad kričím naozaj veľmi sporadicky, normálne som chodila k psychológovi, riešila svoje traumy, učila sa dychové cvičenia,… lebo som nechcela byť uvrieskaný rodič, jak bola moja mama. 🙂 Vždy sa dá nájsť cesta, ako byť calm down, necítim sa však ako dokonalý rodič, každý robí predsa nejaké chyby ale zhadzovanie ľudí z tvojej strany, lebo to robia inak, tiež nie je v poriadku.
Jasne,posluchnu az vtedy ked zakricim,ale tam mi povie pubertak:mama nekric,ja sa ta bojim.Ale to je tak raz za uhorsky rok.
Asi ma ukameňujú matky čo nekričia, ale podľa mňa keď si dieťa zaslúži a prekračuje hranice, tak treba aj nakričať. Aj na mňa nakričali, aj mne dali po riti a tu som. Veľa rodičov má dnes benevolentný prístup a tzv. soft parenting a potom deťom chýba disciplína a skáču po hlave rodičom, učiteľom a šikanujú iné decká. Dieťa má mať v rodičovi autoritu, lebo to nie je jeho kamarát (ok, ste AJ kamaráti, ale hlavne si rodič ktorý má z toho dieťaťa vychovať dobrého človeka so správnymi hodnotami). Podľa mňa sa dieťa musí trochu báť rodiča, resp. následkov svojich činov, aby malo nejakú mentálnu stopku voči niektorým veciam ktoré robiť nemá.
Ale zároveň si myslím, že je rovnako dôležité dieťa aj chváliť keď niečo urobí dobre, viesť ho k samostatnosti a chváliť ho veľa a hovoriť mu, že si naňho hrdá.
Asi ma ukameňujú matky čo nekričia, ale podľa mňa keď si dieťa zaslúži a prekračuje hranice, tak treba aj nakričať. Aj na mňa nakričali, aj mne dali po riti a tu som. Veľa rodičov má dnes benevolentný prístup a tzv. soft parenting a potom deťom chýba disciplína a skáču po hlave rodičom, učiteľom a šikanujú iné decká. Dieťa má mať v rodičovi autoritu, lebo to nie je jeho kamarát (ok, ste AJ kamaráti, ale hlavne si rodič ktorý má z toho dieťaťa vychovať dobrého človeka so správnymi hodnotami). Podľa mňa sa dieťa musí trochu báť rodiča, resp. následkov svojich činov, aby malo nejakú mentálnu stopku voči niektorým veciam ktoré robiť nemá.
Ale zároveň si myslím, že je rovnako dôležité dieťa aj chváliť keď niečo urobí dobre, viesť ho k samostatnosti a chváliť ho veľa a hovoriť mu, že si naňho hrdá.
@anonym_634ed9 je rozdiel "nakricat", teda zvysit hlas aby to co sa riesi malo istu vahu a ine je nepricetne ziapat po dietati az tak, ze sa boji a od placu zachadza.
@anonym_634ed9 je rozdiel "nakricat", teda zvysit hlas aby to co sa riesi malo istu vahu a ine je nepricetne ziapat po dietati az tak, ze sa boji a od placu zachadza.
@viestta Samozrejme. Rodič by mal mať pod kontrolou svoje emócie, ale aj rodič je len človek. Nechápem rodičov, ktorý zjapú kvôli tomu, že ich dieťa je napríklad nešikovné a niečo rozbije, rozleje (stava sa aj dospelym) ale nevidím to ako dôvod na krik. Skôr by som zakričala keby ma začne biť, dožadovať sa tabletu, mobilu, ničiť svoje/naše veci doma alebo je proste zlé.. To je dôvod nato aby som zakričala
@viestta máte pravdu
@viestta Samozrejme. Rodič by mal mať pod kontrolou svoje emócie, ale aj rodič je len človek. Nechápem rodičov, ktorý zjapú kvôli tomu, že ich dieťa je napríklad nešikovné a niečo rozbije, rozleje (stava sa aj dospelym) ale nevidím to ako dôvod na krik. Skôr by som zakričala keby ma začne biť, dožadovať sa tabletu, mobilu, ničiť svoje/naše veci doma alebo je proste zlé.. To je dôvod nato aby som zakričala
@anonym_634ed9 pravdu máte
Naša suseda keď je doma kričí na deti dosť často.
Aj som sa jej na to pýtala že čo sa deje u nich či je všetko v poriadku. A ona že deti ju neposlúchajú robia si zle bijú sa a ona má potom nervy a kričí. Chudata deti.

vsak nekric, ked sa ta boji az tak, ze sa zachadza