Citlivé štvorročné dieťa a neustály plač. Riešiť to so psychológom?
Maminky, ktoré mali podobný problém.
Učiteľka mi povedala že mala stále plače v škôlke, či už jej niekto niečo povie, či učiteľka alebo deti tak sa rozplače. Doma samozrejme tiež keď niečo tak sa rozplače. Inak vraj je šikovná, zapája sa len ten plač. Do škôlky chodí rada. Vždy keď po ňu prídem tak keď sa jej spýtam ako bolo tak povie dobre, a keď sa jej chce tak mi porozpráva viac.
Učiteľka mi teda povedala ze by bolo fajn navštíviť psychologičku aby vraj nemala problémy v škole.
Myslíte že ju to vekom prejde alebo predsa len vyhľadať odbornú pomoc.
Ahoj, ako ucitelka ti odporucam pocuvat vasu ucitelku a navstivit psychologa. Dieta moze byt emocne nezrele, aj ked v ostatnom je velmi sikovna a v ms sa jej paci...mozno pridete na pricinu placu alebo jeho spustace, pripadne dostanete tipy ako s tym pracovat. Skoda vsak, ze namiesto toho aby si pocuvla rovno ucitelku ktora s tvojou malou travi cepe dni sa vypytujes na modrom koniku... Ist k psychologovi po radu a diagnostiku nieje hanba ani zvelicovanie problemu, niektorym detickam to proste treba, inym nie. Aj tu ti kazdy odpise vseobecne, kedze kazde dieta je ine...
Ahoj, ako ucitelka ti odporucam pocuvat vasu ucitelku a navstivit psychologa. Dieta moze byt emocne nezrele, aj ked v ostatnom je velmi sikovna a v ms sa jej paci...mozno pridete na pricinu placu alebo jeho spustace, pripadne dostanete tipy ako s tym pracovat. Skoda vsak, ze namiesto toho aby si pocuvla rovno ucitelku ktora s tvojou malou travi cepe dni sa vypytujes na modrom koniku... Ist k psychologovi po radu a diagnostiku nieje hanba ani zvelicovanie problemu, niektorym detickam to proste treba, inym nie. Aj tu ti kazdy odpise vseobecne, kedze kazde dieta je ine...
@jankajanka13 Prečo by sa autorka nemohla opýtať mamičiek aj tu na MK?
To už len uč. v mš majú pravdu ?
@jankajanka13 ano psychologicka moze pomôcť ale ja by som sa napr.tiez pýtala na skúsenosti mamičiek....apropo čakacka u psychologa na termín u nas je napr.minimalne 6 mesiacov a viac..
@anonym_44a6fa ucitelky v MS videli xy deti za tie roky a vedia dost dobre posudit, co je este normalne a co sa uz vymyka priemeru a bolo by lepsie u lekara pozriet... Diagnostika nie je hanba, skutocne vedia cielene dietatu pomoct...
Autorka a ty sa spytuj sama seba, ako od malicka na jej rev reagujes - ak si vzdy vyskocila a automaticky vyriesila jej problem, je to schema, ktorej sa drzi dodnes - nieco sa mi nepaci, nieco nechcem, nieco mi nevyhovuje, tak revem a ocakavam riesenie - bez toho hladat riesenie sama... riesenie treba zacat robit doma.
@anonym_44a6fa joj ty budes dalsia taka... podstatou je to, ze kazde dietatko je ine, jedinecne a kazde ktore mozno riesilo tento problem v 4 rokoch malo iny dovod na plac a podobne. Preto je dobre ked dostane niekto odporucanie na psychologa jednoducho ho navstivit a potom sa pytat inych mamiciek s konkretnym problemom, ako to mali oni, ako to zvladali ;) pretoze presne po takychto diskusiach sa na psychologa potom rodicia vykaslu a my v ms sa s takymi detmi trapime pretoze im nevieme pomoct 🙂 ..takze podstatou mojej odpovede je ze by bolo dobre, keby sa rodicia vseobecne konecne riadili odporucaniami pedagogov s ktorymi su deti 8h denne niekolko rokov a poznaju stovky deti skor ako diskusiami na nete
Je to typ dieťaťa. Niečo podobné bol môj brat. Prejsť prejde, otázka je že kedy. On mal 15 a ešte reval pre všetko.
Prešlo ho to až niekedy tesne na prahu dospelosti.
Aj tu na MK čítaš ako matky píšu že revali pre niečo. Pre ostatných hlúposť, pre danú matku dôležitá vec ktorá ju rozplakala. Sú ľudia ktorých rozplače ozaj aj správa z druhého konca sveta.
môj plakal ešte v prvej triede na ZŠ, napr. preto, že mali skončiť nejakú činnosť a on to ešte nemal dokončené... potom postupne prešiel z plaču do agresivity a to bolo ešte horšie, určite treba psychológa aj my sme vyhľadali a chodili sme pravidelne ešte na strednej škole
môj plakal ešte v prvej triede na ZŠ, napr. preto, že mali skončiť nejakú činnosť a on to ešte nemal dokončené... potom postupne prešiel z plaču do agresivity a to bolo ešte horšie, určite treba psychológa aj my sme vyhľadali a chodili sme pravidelne ešte na strednej škole
@anonym_b4b042 môj syn je piatak a hovorí že jeho spolužiačka to isté , za všetko plače. pamätám si ju , keď nastupovali do 1 ročníku , všetky deti išli po jednom k učiteľke a ona nešla a plakala . musela s ňou ísť mama . doteraz vraj keď si skladajú niečo na výtvarnej a nepodarí sa jej to, tak hneď plač . minule sa zabávala cez prestávku a potom plakala na písomke lebo si to nestihla zopakovať , ale učí sa vraj dobre . má 1 - 2 . ale vkuse sa na ňu sťažoval keď s ňou sedel že za všetko rumázgala . aj teraz keď sa ho opýtam či ešte plače tak mávne rukou že "ano" .
@puertorico Aj moja dcéra má v triede dievča s podobným správaním. Oni si proste celá trieda na to zvykli, že to tak je. Ale samozrejme nie je to normálne. Keď sa to spomenulo na rodičovskom, tak samozrejme matka sa zastávala, že to nie je možné, to ona nerobí, ona taká nie je...
Emočná nezrelosť, sama som si tým prešla ako dieťa. Proste sa to zastaviť nedá, postupne to odznie, do dnes mám dni, kedy si potrebujem len tak poplakať, po náročných dňoch. Avšak je fajn to riešiť so psychológom, ako dieťaťu pomôcť, aby všetko začalo lepšie zvládať, čím skôr dostane pomoc, tým rýchlejšie sa s tým naučí pracovať.

@ivet98 co znamena niečo? Niečo v style ze jej niečo zakáze, nedovoli alebo proste v tom zmysle že dcéra ma urobiť niečo čo nechce a ked to musi urobiť sa rozplače?