Čo robiť pri zmene správania 5-ročného syna?
Dobrý večer. Chcela by som sa opýtať či sa s tým niekto nestretol. Môj 5 ročný syn, doteraz bezproblémový v škôlke sa zmenil. Začal vraj používať neslušné slová, tie opakuje po starších deťoch, nechce spolupracovať a vraj sa aj strká a robí zle iným deťom, nechce sa deliť o hračky. Doma zas vystrája ak mu niečo nekúpime alebo nedovolíme hrať hry. Doteraz hranice akceptoval teraz je to zo záchvatmi 🤷. Je to obdobie alebo to treba riešiť? Je mi z toho smutno. máme pekné vzťahy z rodiny to nemá. Stretol sa s tým niekto? Ja sa snažím zistiť či sa niečo nestalo ale synček nič nepovie. Ďakujem ♥️
@anonym_autor môj mal minuly tyždeň 6. Už rok je drzí zúrivec na porazenie. 5 rokov anjelik vsetci ho milovali. Teraz totalne vytaca aj mna, manzela aj učiteĺky. Je to tak rok a zhorsovalo sa to postupne.
@anonym_autor môj mal minuly tyždeň 6. Už rok je drzí zúrivec na porazenie. 5 rokov anjelik vsetci ho milovali. Teraz totalne vytaca aj mna, manzela aj učiteĺky. Je to tak rok a zhorsovalo sa to postupne.
@anonym_b5c454 má dovolené na mobile 10 minút denne. Tiež som si hovorila či to nieje z toho 🫣ale tak každý kamarát ma dovolené tak som pristúpila na takýto limit
@blunka a žiadnu zmenu doma nemáte?
U nás možno to, že som zmenila prácu a málo času spolu trávime 😏
@anonym_autor HRAŤ HRY??? To ozaj mu dávate hrať hry žena? To sú už ľudia ozaj takto prepnutí, že dávajú päťročným a deťom na prvom stupni hrať hry ??? Poznám prípad človeka, ktorý ponúka takúto zábavu školkarovi a dieťa je agresívne..
@blunka nssmerovať energiu na šport nepomáha?
@anonym_autor HRAŤ HRY??? To ozaj mu dávate hrať hry žena? To sú už ľudia ozaj takto prepnutí, že dávajú päťročným a deťom na prvom stupni hrať hry ??? Poznám prípad človeka, ktorý ponúka takúto zábavu školkarovi a dieťa je agresívne..
@anonym_3a76da mate vlastne deti??? Podla mna je teraz tazke odolat tymto veciam a deti su ako magnetom za hrami. Aj moj synovec ma zakazane ale sestru to stoji strasne vela usilia a pomaly rozhadana cela rodina, lebo si nepraje aby davali jej malemu hrat hry, lenze jej svokre a svagrine sa to velmi tazko vysvetluje, kedze maju na to iny nazor
@anonym_b5c454 má dovolené na mobile 10 minút denne. Tiež som si hovorila či to nieje z toho 🫣ale tak každý kamarát ma dovolené tak som pristúpila na takýto limit
@anonym_autor 10 minút denne ho nezabije na hrách ak tam nehrá niečo nevhodné jeho veku samozrejme. Neverím že je to tým. Skôr tým že ste zmenili prácu a máte menej času na toto sú deti veľmi citlivé. Chce to možno nejako ten čas vynahradiť možno aj za cenu ak si prácu potrebujete nechať že budete menej toho voľného času dávať domácnosti a viac synovi. A je už veľký dá sa s ním o veciach rozprávat. Aj o tých zachvatoch. A teda ako nevhodné správanie by bolo vhodné teda obmedziť niečo ako priamo následok. Je v pohode byť smutný a nespokojný a to ako to to dieťa vyhadri ho treba postupne učiť. Deti majú obdobia takže často sa dočasne zdá ako by dieťatko spravilo regres a potom zase príde zlepšenie treba si držať tie hranice teraz keď je kríza a byť dôsledný. Podľa man to prejde.
@anonym_autor
Všetky deti v škôlke mojej dcéry sa hrali na počítači/tablete/mobile … moja sa nehrala. Má 7 rokov a stále sa nehráva. V škole môjho syna mali takmer všetky deti mobil, môj nemal, neskôr mal tlačítkový (keď začal chodiť sám na krúžky). Prvý smartfón dostal 11 ročný. Dcérine spolužiačky majú všetky mobil, ona ho dostala preto, lebo sama chodila po meste ako 10 ročná, ale absolútne ju nezaujíma, len ho nosí v taške a keď niečo, zavolá. To len tak do budúcna, že, nemusíš robiť všetko, čo ostatní. Dnes už sú štúdie na to, čo včasné pchanie tabletov/mobilov robí s mozgami detí, nechápem, že to ľudia ignorujú. Najviac ma baví, ako sa ľudia idú zabiť, aby dieťa nebolo očkované a potom im strčia do ruky telefóny a tablety 🤦♀️ (čo nemusí byť tvoj prípad, píšem všeobecne). Deti sa inak vkuse menia, o ďalšie tri roky ho zase nebudeš spoznávať.
Zase sa tu ludia chytili jednej veci. Mali sme obdobny problem a dieta hra nula minut hry. Islo o vzdor. O snahu zapadnut medzi "hviezdy" triedy. Postupne od toho ustupuje, ale to az vekom.
Opakuje z kolektivu.. ono, to obdobie vzdoru vzdy pride, u nikoho skor u niekoho neskor alebo po nejakom obdobi kludu.. ako je to normalne, je starsi, viac si uvedomuje, chce mat slovo, nechce aby mu druhi vraveli..
A stale nevie kontrolovat emocie, mozog to nedokaze.. tak robi/reaguje ako vie.. toto dozrieva v mozgu, az ked su deti skolaci, takze ono to este potrva
Ja neviem, ale ved nemoze byt, ze kde ho das, tam bude. Co povies, urobi. toto by nebolo normalne.. Uz ma vlastny nazor, dava ho najavo, len treba este na tom sposobe popracovat postupne. Deti v skolke maju starsich surodencov, rodinu, kamaratov, su lahko ovplyvnitelne, skusaju..
Podla mna to je proste vyvin osobnosti, dieta rastie
A rodicia velmi podcenuju deti, v zmysle, ze sak to je ich male dieta. Je aj nie je.. uz 2r vie velmi dobre kalkulovat, vie co a ako, kto co povoli, za kym ist a tak..
Su to take spongie, nasavaju a ukladaju v pamati
Aké hry hráva, ktoré mu nedovolíte? Nie náhodou na počítači, tablete, mobile či PS? Ak áno, tak to má z toho.
čisté varenie z vody, ale odprezentované ako fakt.
@anonym_autor No to je to, že každý kamarát má dovolené, tak aj ja dovolím. Pritom je to 5ročné dieťa. Hranie hier vytvára u deti závislosť. Niektoré to zvládajú v pohode a niektoré nie. Poznám viaceré deti, ktoré sa nevedia ovládať, nepočúvajú, odmietajú skončiť resp. vyžadujú si to často a rodičia nevedia čo s nimi.
Nemusíte robiť to čo robia "všetci" rodičia. Skúste použiť vlastný rozum. Verte mi, že je kopec rodičov, čo to deťom nedovoľuje.
Skúste úplne prestať a uvidíte či sa po čase správanie dieťaťa upraví.
Kľudne môže byť že je to v škôlke divočina a on sa len pridal...
@anonym_3a76da mate vlastne deti??? Podla mna je teraz tazke odolat tymto veciam a deti su ako magnetom za hrami. Aj moj synovec ma zakazane ale sestru to stoji strasne vela usilia a pomaly rozhadana cela rodina, lebo si nepraje aby davali jej malemu hrat hry, lenze jej svokre a svagrine sa to velmi tazko vysvetluje, kedze maju na to iny nazor
@tannia197 mám deti, okolo hier na mobile a PC či konzolách ani nepáchli a skúsil by im to niekto dať do ruky v tak nízkom veku! Len mne sa o deti nestará nik iný, nikde ich nepohadzujem a to mám náročnú prácu. K takej babke a tete by už nešli. Predstav si, že hry ani nepýtajú. Dnes rozhodli, že túžia ísť do kníhkupectva.
@anonym_autor ano pred rokom som nastupila do prace (maj) potom z nej odišla a od septembra nastupila do inej kde som doteraz.Čas nemám na nič 😀 . Ale mám aj o rok staršie dieťa a to sa nezmenilo, tak to tomu nepripisujem. Hry sa nehrajú žiadne, povedala som im dávno že mám starý telefon a môj nemá hry, tak tým to bolo vybavené. Tabet nevlastníme. PC mám stolný tam mi nechodia to berú že je moja práca. Takže HRAMI to nebude určite. Ja ani nemám problém keby sa trochu pohrali ja som sa tiež hrávala, len im to nechcem ukázať že to máme aj doma lebo by to pýtali potom.

Aké hry hráva, ktoré mu nedovolíte? Nie náhodou na počítači, tablete, mobile či PS? Ak áno, tak to má z toho.