Čo robíte s deťmi, keď sú choré?
Ahojte, aké aktivity robíte s deťmi doma, keď sú choré ? Dcéra má 4 roky, ale už neviem, aké aktivity jej vymýšľať, je jej dlho.
Aktivity syn odjakživa vymýšľa skôr on mne 🤷♀️ keď je chorý tak leží a oddychuje pri televízore, kľudne aj celé dni, nevadí mi to, keďže hneď ako sa cíti lepšie, ide sa hrať..
Ked boli chore tak lezali a nevladali sa ani pohnut. Max ked zisla teplota tak sa hrali alebo sme citali. Ked im uz nic nebolo a vymyslali tak boli dostatocne ok na to aby mohli robit to co robili ked uz boli zdrave.
@anonym_autor Moji pozerali telku, ked boli chori - rozlozila som v obyvacke gauc, lezali ako v posteli pod paplonom a pozerali rozpravky. Bol to taky ritual.
Ked je dieta s horuckami tak lezi
Ked ma obyc sople tak je to katastrofa, neviem ani ja
A do toho vzdy ochoriem aj ja
albi knihy, plastelina, malovanie, vystrihovanie, take tvorivé zošity, spoločenské hry, pomaha mi v domacnosti
mám odloženú krabicu hračiek čo má iba ked je doma chorý aby to bolo niečo ,,nove,,
Vždy mám v zásobe pracovné zošity, kde sú nálepky, to deti baví najviac, potom nejaké menšie lego modely, ktoré kupujem, keď sú niekde v zľave, puzzle, modelovacia hmota atď.
Záleží na tom ako choré. S horúčkami leži v posteli, čítame, rozprávame sa, veľa spí.
S teplotou, bežný život doma v kľudnejšom režime, hráme sa, varíme, upratujeme, niečo tvoríme.
Bez teplôt, ideme aj na prechádzku
@anonym_autor ak nemá veľmi teplotu, a vládze, chodíme vonku, kreslime, pozeráme telku, čítame, tvoríme z plastelíny, lepime. Teraz sme aj sadili.
@anonym_autor podla mna je dobre nechat deti aj bez cinnosti, syn si potom myslel ze je normalne ho bavit 24/7. Pri chobobe som mu postavila skladaci stan, alebo mozte sadit semienka a dat za okno, tekvica isto vyrastie , farby na sklo a malovali sme zavaraninovy pohar , pripadne fixky na tricko, ci na kamene
Uprimne nerozumiem komentarom, moje deti lezali a spali, no tak jej evidentne nelezi a nespi = je dost chore a nemoze ist do skolky ale zaroven je evidentne stale malo chore na to, aby lezalo a spalo. Moje dieta malo xkrat napr. sopel a zo skolky ho vylucili. Na nalade a energii mu to ale neubralo.
Autorka tu vela nenavymyslas, my citame, hrame sa, skladame, kreslime, nalepky, pracovne zosity, bunker staviame a ked je zle tak telka alebo tablet alebo sa proste chvilu nudi a zabavil sa aj sam 🤷♀️ nic ine zatial asi uplne nevymysleli. Nasho 5-rocneho lego teraz bavi ale to by ma zachranilo opat iba na chvilu
Uprimne nerozumiem komentarom, moje deti lezali a spali, no tak jej evidentne nelezi a nespi = je dost chore a nemoze ist do skolky ale zaroven je evidentne stale malo chore na to, aby lezalo a spalo. Moje dieta malo xkrat napr. sopel a zo skolky ho vylucili. Na nalade a energii mu to ale neubralo.
Autorka tu vela nenavymyslas, my citame, hrame sa, skladame, kreslime, nalepky, pracovne zosity, bunker staviame a ked je zle tak telka alebo tablet alebo sa proste chvilu nudi a zabavil sa aj sam 🤷♀️ nic ine zatial asi uplne nevymysleli. Nasho 5-rocneho lego teraz bavi ale to by ma zachranilo opat iba na chvilu
@petamich ja zas úprimne nerozumiem otázke. Ak je chorá len trocha, že sa jej nechce ležať, nech sa spolu hrajú a robia aktivity ako po bežné dni keď je zdravá? Ľudia sa snažia robiť program pre dieťa na celé dni a potom sa dieťa nevie zahrať samé. 🤷♀️
@petamich ja zas úprimne nerozumiem otázke. Ak je chorá len trocha, že sa jej nechce ležať, nech sa spolu hrajú a robia aktivity ako po bežné dni keď je zdravá? Ľudia sa snažia robiť program pre dieťa na celé dni a potom sa dieťa nevie zahrať samé. 🤷♀️
@13uzivatelka11 ano vlastne mas pravdu 🙂 len asi chcela inspiraciu, ine je nejako stravit 3-4 hodiny po skolke a ine mat dieta doma napr. dva tyzdne s ovcimi kiahnami napr. ze chapem, ze autorka mozno chcela inspiraciu, lebo uz mi je doma obom dlho, aspon tak to chapem ja, len ano a tu mas pravdu, nic zazracne ine nevymyslis no
@anonym_autor ja síce deti nemám, ale ja keď som bola dieťa a bola som doma chorá rada som maľovala omaľovánky.

moje deti keď boli choré tak ležali a spali aj pol dňa. Nemali záujem o žiadnu aktivitu