icon

Čo robíte s deťmi, keď sú choré?

19. apr 2026

Ahojte, aké aktivity robíte s deťmi doma, keď sú choré ? Dcéra má 4 roky, ale už neviem, aké aktivity jej vymýšľať, je jej dlho.

anonym_51a79f
19. apr 2026

moje deti keď boli choré tak ležali a spali aj pol dňa. Nemali záujem o žiadnu aktivitu

13uzivatelka11
19. apr 2026

Aktivity syn odjakživa vymýšľa skôr on mne 🤷‍♀️ keď je chorý tak leží a oddychuje pri televízore, kľudne aj celé dni, nevadí mi to, keďže hneď ako sa cíti lepšie, ide sa hrať..

martinkatinka
19. apr 2026

Kniha, telka, spanok

anonym_56ff7a
19. apr 2026

Ked boli chore tak lezali a nevladali sa ani pohnut. Max ked zisla teplota tak sa hrali alebo sme citali. Ked im uz nic nebolo a vymyslali tak boli dostatocne ok na to aby mohli robit to co robili ked uz boli zdrave.

dadis
19. apr 2026

@anonym_autor Moji pozerali telku, ked boli chori - rozlozila som v obyvacke gauc, lezali ako v posteli pod paplonom a pozerali rozpravky. Bol to taky ritual.

anonym_1c2606
19. apr 2026

Ked je dieta s horuckami tak lezi
Ked ma obyc sople tak je to katastrofa, neviem ani ja
A do toho vzdy ochoriem aj ja

minesasubu
19. apr 2026

albi knihy, plastelina, malovanie, vystrihovanie, take tvorivé zošity, spoločenské hry, pomaha mi v domacnosti
mám odloženú krabicu hračiek čo má iba ked je doma chorý aby to bolo niečo ,,nove,,

a0
19. apr 2026

Vždy mám v zásobe pracovné zošity, kde sú nálepky, to deti baví najviac, potom nejaké menšie lego modely, ktoré kupujem, keď sú niekde v zľave, puzzle, modelovacia hmota atď.

anonym_b3db9f
19. apr 2026

Záleží na tom ako choré. S horúčkami leži v posteli, čítame, rozprávame sa, veľa spí.
S teplotou, bežný život doma v kľudnejšom režime, hráme sa, varíme, upratujeme, niečo tvoríme.
Bez teplôt, ideme aj na prechádzku

anonym_38e93b
19. apr 2026

@anonym_autor ak nemá veľmi teplotu, a vládze, chodíme vonku, kreslime, pozeráme telku, čítame, tvoríme z plastelíny, lepime. Teraz sme aj sadili.

zabka79
19. apr 2026

@anonym_autor podla mna je dobre nechat deti aj bez cinnosti, syn si potom myslel ze je normalne ho bavit 24/7. Pri chobobe som mu postavila skladaci stan, alebo mozte sadit semienka a dat za okno, tekvica isto vyrastie , farby na sklo a malovali sme zavaraninovy pohar , pripadne fixky na tricko, ci na kamene

petamich
19. apr 2026

Uprimne nerozumiem komentarom, moje deti lezali a spali, no tak jej evidentne nelezi a nespi = je dost chore a nemoze ist do skolky ale zaroven je evidentne stale malo chore na to, aby lezalo a spalo. Moje dieta malo xkrat napr. sopel a zo skolky ho vylucili. Na nalade a energii mu to ale neubralo.

Autorka tu vela nenavymyslas, my citame, hrame sa, skladame, kreslime, nalepky, pracovne zosity, bunker staviame a ked je zle tak telka alebo tablet alebo sa proste chvilu nudi a zabavil sa aj sam 🤷‍♀️ nic ine zatial asi uplne nevymysleli. Nasho 5-rocneho lego teraz bavi ale to by ma zachranilo opat iba na chvilu

13uzivatelka11
19. apr 2026
@petamich

Uprimne nerozumiem komentarom, moje deti lezali a spali, no tak jej evidentne nelezi a nespi = je dost chore a nemoze ist do skolky ale zaroven je evidentne stale malo chore na to, aby lezalo a spalo. Moje dieta malo xkrat napr. sopel a zo skolky ho vylucili. Na nalade a energii mu to ale neubralo.

Autorka tu vela nenavymyslas, my citame, hrame sa, skladame, kreslime, nalepky, pracovne zosity, bunker staviame a ked je zle tak telka alebo tablet alebo sa proste chvilu nudi a zabavil sa aj sam 🤷‍♀️ nic ine zatial asi uplne nevymysleli. Nasho 5-rocneho lego teraz bavi ale to by ma zachranilo opat iba na chvilu

@petamich ja zas úprimne nerozumiem otázke. Ak je chorá len trocha, že sa jej nechce ležať, nech sa spolu hrajú a robia aktivity ako po bežné dni keď je zdravá? Ľudia sa snažia robiť program pre dieťa na celé dni a potom sa dieťa nevie zahrať samé. 🤷‍♀️

petamich
19. apr 2026
@13uzivatelka11

@petamich ja zas úprimne nerozumiem otázke. Ak je chorá len trocha, že sa jej nechce ležať, nech sa spolu hrajú a robia aktivity ako po bežné dni keď je zdravá? Ľudia sa snažia robiť program pre dieťa na celé dni a potom sa dieťa nevie zahrať samé. 🤷‍♀️

@13uzivatelka11 ano vlastne mas pravdu 🙂 len asi chcela inspiraciu, ine je nejako stravit 3-4 hodiny po skolke a ine mat dieta doma napr. dva tyzdne s ovcimi kiahnami napr. ze chapem, ze autorka mozno chcela inspiraciu, lebo uz mi je doma obom dlho, aspon tak to chapem ja, len ano a tu mas pravdu, nic zazracne ine nevymyslis no

anonym_1b06a5
19. apr 2026

@anonym_autor ja síce deti nemám, ale ja keď som bola dieťa a bola som doma chorá rada som maľovala omaľovánky.

nikaeli
20. apr 2026

U nás išlo aj Človeče, či pexeso. A Lego.

anonym_1028bf
20. apr 2026

@anonym_autor tak až tak chorá byt nemôže keď ma náladu vymýšľať ze je jej dlho. Ma ležať a oddychovať. To sa robí pri chorobe.

princezna_bosorka
21. apr 2026

@anonym_autor telka, albi kuzelne citanie, kreslenie (pastelky, voskovky, vodove farby, tempery, malovanie vodou, senzoricka hra - mame plastelinu, kineticky piesok, zafarbenu ryzu a cicer, vzdy im vyberiem jedno z toho) a pod. Ak by si sa bala neporiadku pri tom poslednom, staci kupit v domacich potrebach 2 m plastoveho obrusu a rozlozit to na zem. inak na senzoricku hru najdes mrte napadov a eshopov na nete aj pod heslami senzory play alebo messy play. Deti maju 2r a 4r a vyuzivame to prakticky pri kazdej chorobe a aj ked sa dlho neda ist von kvoli pocasiu.

eskop
21. apr 2026

@anonym_autor moja sa chce hrať ako keby bola zdravá. Ak má teplotu jasné leží.. ale ak nie tak normálne sa hráme spoločenské hry, s plastelinovu, slizom, kreslime si.. potom si poobede pospi.. medzi tým si ideme ľahnúť trošku na gauc má chvíľku mobil.. taký kľudný pomalší deň .. alebo ideme aj na chvíľku na záhradu keď je pekné počasie ,tam si sadne do hojdačky a oddychuje

diana7522
21. apr 2026

Aj my to práve riešime. Samozrejme, keď je malej zle, tak len oddychujeme, ale práve potom už príde aj čas, keď jej začne byť dlho. Tiež využívame pracovné zošity, s nálepkami, maľovanie, tvorenie a napríklad aj detské časopisy zvyknem kúpiť, ale potom sú tu dni, keď malej je už lepšie, ale ja sa cítim zle a potrebujem ju zabaviť, samozrejme TV, ale snažím sa to obmedziť a teraz som objavila skvelú aplikáciu do mobilu. Volá sa Readmio. Sú tam príbehy, ktoré môžem čítať ja a pridávajú sa zvuky. Malú to veľmi baví, ale keď mi bolo zle, nemala som hlas, tak som práve využila, že v Readmiu nájdem aj audiorozprávky a tie ma zachránili. Pustím, na displeji sa nič neodohráva, takže malá oddychuje, leží alebo si niečo kreslí. Super ju to zabaví. A dokonca aj tam som objavila pracovné listy. Musím ich ešte skúsiť vytlačiť. 🙂 za mňa super
@anonym_autor