Hneváte sa na svet, ak vaše dieťa má diagnózu?
@anonym_autor hnevame sa na doktorov, ktori to sposobili
čo má s tým svet?
@anonym_675fb5 niekto má všetko peniaze, dobrý život, dobrého partnera, zdravé deti... A niekto chcel len zdravie aj to dietatu vezme..
@anonym_autor hnevame sa na doktorov, ktori to sposobili
@anonym_07ee15 a ak to nespôsobili lekári?
@anonym_675fb5 niekto má všetko peniaze, dobrý život, dobrého partnera, zdravé deti... A niekto chcel len zdravie aj to dietatu vezme..
@anonym_autor nikdy nevidis inemu do taniera a "do duse"... co koho trapi... Tym nevravim, ze niektori sa nemaju objektivne lepsie a ini horsie... ale zivot nie je spravodlivi...
Volakedy by najskor dieta s diagnozou zomrelo alebo malo este mizernejsi zivot ako teraz... Zalezi aj od diagnozy
@anonym_07ee15 a ak to nespôsobili lekári?
@marhulka13 no, to uz sa kazdy moze hnevat tak ako to citi... na prirodu, na boha, na seba...
@anonym_autor nikdy nevidis inemu do taniera a "do duse"... co koho trapi... Tym nevravim, ze niektori sa nemaju objektivne lepsie a ini horsie... ale zivot nie je spravodlivi...
Volakedy by najskor dieta s diagnozou zomrelo alebo malo este mizernejsi zivot ako teraz... Zalezi aj od diagnozy
@anonym_07ee15 áno to je pravda dcéra má diagnózu na ktoru predtým ľudia zomierali... Viem, že niektorým život naloží ešte viac ale občas to na mňa doľahne
@anonym_07ee15 áno to je pravda dcéra má diagnózu na ktoru predtým ľudia zomierali... Viem, že niektorým život naloží ešte viac ale občas to na mňa doľahne
@anonym_autor to je absolutne pochopitelne a zazivame to vsetci
@anonym_autor Je to normálne, hlavne, keď sa toho nakopí a doľahne depresia. No po každej depresii príde oživenie...a tak dokola. Zmieriť sa s tým úplne nie je možné, zvyknúť si časom je ľahšie. Veľa síl a pekných dní!
@anonym_autor Je to normálne, hlavne, keď sa toho nakopí a doľahne depresia. No po každej depresii príde oživenie...a tak dokola. Zmieriť sa s tým úplne nie je možné, zvyknúť si časom je ľahšie. Veľa síl a pekných dní!
@anonym_e6b195 ďakujem 🩷🩷
@anonym_autor Diabetes, však? No teraz kým je malá je to pre teba ťažké, veľmi ju ľutujes, ale ona sa tak prispôsobí, ona tú chorobu nebude vôbec vnímať ako hendikep. Mám takých študentov na strednej, pre nich je to len technická záležitosť, majú apky, perá, zvládajú to ľavou zadnou a ešte sú aj výborní v štúdiu, aj na vysokú idú
❤️Prestaň sa trápiť, prenesies na ňu pocit, že je to veľký problém.
Hnev to nie je, ale je mi to niekedy ľúto.
Nehnevam. Mame vaznu diagnozu, ale viesco? Vidim, ze mnohi maju este vaznejsie a horsie. Nevyliecitelne choroby u deti, necakane umrtia u mladych manzelov a ovdovenie popri drobcoch, katastrofalne manzelstva ci osudy,... jednoducho cim som starsia (a to som relativne mlada medzi 30-40), tym viac vnimam to, ze nie je chyza bez kriza.... Skor ci neskor si skoro kazdy potiahne tu kratsiu zapalku - pretoze vcera to bola moja suseda a kolegyna, dnes som to ja, zajtra to budes Ty. Tym nikomu nic vazne nezelam, ale jednoducho zijeme si v urcitej bubline dokonalych idealov, kym nieco nepostretne aj nas, to je fakt. Okrem facku ked bola zistena diagnoza nasmu dietatu bola druha facka, ked som zacala chodit po nemocniciach. Pri prvej navsteve NUDCH na vaznejsich oddeleniach mi az isli slzy do oci - plne chodby od malinkatych babatiek az po vacsie decka. Ale vies, vazne diagnozy. Nie take "zlucitelne s normalnym zivotom". A zrazu vidis nieco ine, ako Tvoj bezny zivot v domceku, s detmi na zahradke, pripadne na prechadzke mestom, na MD a sice mozno doma financne natesno, ale bez nejakych specialne vaznejsich problemov. A zrazu z tej bubliny vystupis a nie je to len o tom, ze "po cuvas" od kamaratov ze tomu sa stalo toto, tomu toto... Zrazu tam v tych pribehoch, ktore si ludia podavaju, stojis Ty ci Tvoje dieta.
@anonym_07ee15 a druha autorka vec je toto co pise anonymka, s tym velmi suhlasim. Nic sa absolutne neda porovnavat na stupienku "kto ma horsi udel", pretoze faktom je to, ze niekto moze mat pri mentalne a telesne postihnutom leziacom dietati ovela vyrovnanejsi zivot a ovela menej trapenia (tym, ako to prijima a akych ludi ma vo svojom okoli a su proste team, nie je sam), nez niekto, koho podla Teba trapi banalna hlupost, ale jednoducho to nedokaze prijat, zit, a este je na vsetko sam alebo s takym partnerom, ze len prida... Cize ono je to vsetko relativne, ale cim skor sa clovek zmieri so svojim trapenim (ak s tym nedokaze nic robit) tym lepsie prenho. A potom ako hovorim, uz len "budeme zit najlepsie ako vieme".
@anonym_autor Diabetes, však? No teraz kým je malá je to pre teba ťažké, veľmi ju ľutujes, ale ona sa tak prispôsobí, ona tú chorobu nebude vôbec vnímať ako hendikep. Mám takých študentov na strednej, pre nich je to len technická záležitosť, majú apky, perá, zvládajú to ľavou zadnou a ešte sú aj výborní v štúdiu, aj na vysokú idú
❤️Prestaň sa trápiť, prenesies na ňu pocit, že je to veľký problém.
@aurelia2000 kvôli tomu? Ak je dieťa mentálne Ok - čo pri týchto diagn. je bežné , tak je to ešte ako tak.
Medzi najťažšie diagn. patria tie s mentálnym postihom. Je to obrovské trápenie pre rodičov.
Nehnevam. Mame vaznu diagnozu, ale viesco? Vidim, ze mnohi maju este vaznejsie a horsie. Nevyliecitelne choroby u deti, necakane umrtia u mladych manzelov a ovdovenie popri drobcoch, katastrofalne manzelstva ci osudy,... jednoducho cim som starsia (a to som relativne mlada medzi 30-40), tym viac vnimam to, ze nie je chyza bez kriza.... Skor ci neskor si skoro kazdy potiahne tu kratsiu zapalku - pretoze vcera to bola moja suseda a kolegyna, dnes som to ja, zajtra to budes Ty. Tym nikomu nic vazne nezelam, ale jednoducho zijeme si v urcitej bubline dokonalych idealov, kym nieco nepostretne aj nas, to je fakt. Okrem facku ked bola zistena diagnoza nasmu dietatu bola druha facka, ked som zacala chodit po nemocniciach. Pri prvej navsteve NUDCH na vaznejsich oddeleniach mi az isli slzy do oci - plne chodby od malinkatych babatiek az po vacsie decka. Ale vies, vazne diagnozy. Nie take "zlucitelne s normalnym zivotom". A zrazu vidis nieco ine, ako Tvoj bezny zivot v domceku, s detmi na zahradke, pripadne na prechadzke mestom, na MD a sice mozno doma financne natesno, ale bez nejakych specialne vaznejsich problemov. A zrazu z tej bubliny vystupis a nie je to len o tom, ze "po cuvas" od kamaratov ze tomu sa stalo toto, tomu toto... Zrazu tam v tych pribehoch, ktore si ludia podavaju, stojis Ty ci Tvoje dieta.
@anonym_06e733 toto je krasne napisane a suhlasim s tym na 1000000%.
@anonym_autor
Vies co “jedine” som v zivote chcela? Zdrave dietatko, aspon jedno. Jedno mam. S dozivotnou dg., vdaka ktorej mozno nikdy nebude samostatne a stastne urcite moc nebude. A vdaka ktorej sa velmi vyrazne zmenil a este asi len zmeni aj moj zivot. Na svet sa nehnevam, cim viac o svojom trapeni hovorim s kamaratkami, tym viac prichadzam na to, ze vsade je daco. Je zdrave dieta ten najvacsi dar? Isteze, pre mna je a asi aj ty si tak nastavena. No su menej vazne problemy deti a ich rodicia nie su stastni, lebo (milion dovodov). Miera utrpenia sa nemusi umerne zvysovat so zavaznostou dg. A co zeny, ktore maju 2-3…zdravucke deti, maju 30-40r. a su v terminalnom stadiu smrtelnej choroby? My zijeme. Ja zijem, ty zijes. Lazdy poondeny den mame moznost zazit este nieco pekne. Alebo aspon raz za tyzden, mesiac, rok🙂 Kolki ludia uz tu moznost nemaju. A kolki maju, no nezaziju; lebo tazka rezistentna depresia a pod.
Nieco mame nadelene, hladajme si vsetko to okolo (resp okrem zony deti a materstva, ktore je v istom zmysle pre nas nenaplnene), co nas bavi, tesi.
@anonym_autor aj moja malá diagnózu na ktorú by v minulosti zomrela ale vďaka špeciálistovy zo zahraničia operácii
a liečbe sa uzdravila
Čo s tým ma svet?
@anonym_autor Tu je otázne, či tú diagnózu zdedilo po tebe. Či si v tehotenstve fajčila, pila, užívala psych. lieky.
@anonym_autor Tu je otázne, či tú diagnózu zdedilo po tebe. Či si v tehotenstve fajčila, pila, užívala psych. lieky.
@anonym_a88ca5 tak keby som robila takéto veci,tak by som bola asi vadna..
@anonym_autor chapem ta , svet nie je spravodlive miesto. Mna vytacaju rady nevzdelanych ludi ktori maju zdrave decko zadarmo bez roboty a myslia si ze niektore diagnozy su vymyslene.
@anonym_a88ca5 tak keby som robila takéto veci,tak by som bola asi vadna..
@anonym_autor A čo vadní ľudia sem nepíšu ?
Prečo na svet? Ten nemá s tým nič, skôr by som si ukladala otázku či za to môžem ja, prípadne prečo k tomu došlo? Vždy nejaký dôvod existuje
@anonym_autor Akú diagnózu? Žlatačku? Chrípku? Progeriu?
@anonym_autor Akú diagnózu? Žlatačku? Chrípku? Progeriu?
@anonym_46d673 asi cukrovku.
@anonym_autor chapem ta , svet nie je spravodlive miesto. Mna vytacaju rady nevzdelanych ludi ktori maju zdrave decko zadarmo bez roboty a myslia si ze niektore diagnozy su vymyslene.
@anonym_c3cc63 Sám som bol taký... Kým som nemal deti... ADHD? Vyhovorka lemravych rodičov, čo si nevedia vychovať decko... výsledok? Mám také deti dva z troch. No dovi dopo, moja. Už držím hubu a krok.
@anonym_autor Všetci máme svoje trápenia, to je úplne normálne. A máme tendenciu vidieť to svoje trápenie ako najhoršie.
Hnevať sa na svet? Blbosť... za svoj život som sa odučil hnevať sa na toho, kto za to nemôže. Pracujem na tom, aby som v každom utrpení videl aj nejaké pozitívum, možno obetu...
Áno, deti zomierajú a ja som ich už zo 30 pochoval. Od mŕtvo narodených bábätiek až po 17 ročnú leukemičku. Bolo to spravodlivé? Nie. Ale čo s tm urobíme? Nemáme moc život zobrať, ani ho späť vrátiť. Hľadaj šťastie tam, kde sa dá nájsť.
Aj toto, čo opisuješ - zdravé dieťa je pre teba top vrchol šťastia... Okay, ale zdravé nerovná sa šťastné... Koľko chorých ľudí chodí po svete a sú šťastnejší ako zdraví milionári? Veľa... Koľko zdravých deti v dospelosti skončia ako alkači, narkomani, štetky...
Možno by som na tvojom mieste navštívil odborníka a porozprával sa s ním... určite to neuškodí.
@anonym_c3cc63 Sám som bol taký... Kým som nemal deti... ADHD? Vyhovorka lemravych rodičov, čo si nevedia vychovať decko... výsledok? Mám také deti dva z troch. No dovi dopo, moja. Už držím hubu a krok.
@thirstymonk presne. Mala som kamaratku ktora sa ma furt pytala preco uz neockujem pre nu som bola fuj antivaxer, ADHD je vymyslene atd...ked porodila jej dieta nema vobec ziadne ockovanie..
@thirstymonk presne. Mala som kamaratku ktora sa ma furt pytala preco uz neockujem pre nu som bola fuj antivaxer, ADHD je vymyslene atd...ked porodila jej dieta nema vobec ziadne ockovanie..
@anonym_c3cc63 čo s tým má očkovanie?
@anonym_c3cc63 čo s tým má očkovanie?
@ekira1 ze aj ti co sudia sa mozu dostat do pozicie toho sudeneho, ale teba sa dotkla tema ockovania nie ta pointa. Bol to priklad.

čo má s tým svet?