Je kamarátka aj napriek chybe dobrá mama?
Vzali sme deti do parku na kolobezky, na kolacik, neskor do nakup.centra na hranolky. Syn kamisky ju cele poobedie skusal, bol zivy, drzy, predvadzal sa. Kamoska to super zvladala. Az v nakup.centre, ked bol zase drzy-az ju urazil, mu strelila facku. Chalan ostal v soku, skrotol, bol ako vymeneny. Ma 11r. Kamoska odvtedy mlci, len mi napisala, ze nie je dobra mama a ze jej zivy syn si taku mamu nezasluzi. Ona sa po trpezlivost otocila viackrat. Je velmi dobra, trpezliva mama. Ako ju mam presvedcit, ze je aj napriek tomu dobra mama a ze to bol skrat po niekolkych hodinach skusania hranic? Chalan neni zly, len sa rad predvadza, puta pozornost a nie najvhodnejsim sposobom. Mrzi ma tato situacia. Mam ju rada. Je super kamoska a hlavne mama.. 🫤
@anonym_autor napis to co si napisala tu rovmno jej. Alebo este lepsie, hned jej zavolaj a podebatujte
@viestta napisala som. Nereaguje. Asi ju to velmi vzalo. 🫤
Musí si to spracovať sama. Je pekné, že si jej napísala, čo si jej napísala, resp. že ti na nej záleží, ale spracovať to za ňu nemôžeš.
nechaj jej cas musi sa s tym vysporiadat sama. Skus sa jej ozvat neskor, neries to a skor jej povedz to co si napisala tu niekedy ked bude prilezitost. Ono je to vzdy tazke ked clovek strati nervy a urobi nieco co nechcel
@viestta napisala som. Nereaguje. Asi ju to velmi vzalo. 🫤
@anonym_autor napis jej aby si o sebe nic zle nemyslelw ze si tam pre nu a ze ked sa bude chciet porozpravat nech sa ozve .
@anonym_autor každý druhý deň si vyčítam že som zlá mama. Nechaj ju musí si to trošku spracovať
chalan potrebuje asi iny pristup, nie nekonecnu trpezlivost a potom facky zo skratu.. kamoska by si mala menej vycitat, ze nie je 'dobra' a skor pouvazovat, co je pre jej syna vlastne to dobre
@anonym_autor Určite ju mrzí tá facka,ale mrzí ju viacnásobne viac, že pred svedkom- tebou .Pretože možno bola oprávnene, ale cíti, že nezlyhala len pred synim,ale hanbí sa aj pred tebou.
Musí to spracovať to je celé.
Pri všetkej úcte, ale ak trebalo 11 ročnému vylepit na verejnosti tak ten sa určite nespraval len detsky drzo. Povedzme si narovinu, že sa správal jak rozmaznany debil.Facku si zjavne zaslúžil.
A predpokladám,že kamoške rupli nervy prvýkrát a preto je v šoku aj ona aj mladý.Mali jej takto rupnúť nervy už pred rokmi a hranice nastavené už mali byť dávno.Lebo ten malý sa nespráva takto prvý deň ani prvýkrát ani naposledy.Vsakze.Takze zlá mama nie je,len vychovávala tak moderne, rešpektujuco a ono to je vidieť.Takze treba začať vychovávať,hovoriť nie a nastavovať hranice
chalan potrebuje asi iny pristup, nie nekonecnu trpezlivost a potom facky zo skratu.. kamoska by si mala menej vycitat, ze nie je 'dobra' a skor pouvazovat, co je pre jej syna vlastne to dobre
@reanda mas nejaky tip?
@reanda mas nejaky tip?
@anonym_autor ako by som mohla mat tip, ked ich vobec nepoznam? ona by sa mala zamysliet.. a nie sa nechat chlacholit recami, ako je dobra mama, lebo je nekonecne trpezliva a jedno posmyknutie z nej zlu mamu nerobi.. ona zrejme dobre citi, ze to, ako to so synom maju, dobre nie je.. len sama nevie, kde robi chybu, lebo asi za chybu povazuje nieco ine, ako to, co nou skutocne je.. ak ma zaujem nieco riesit, nech si da poradit, ale asi nie cez kamosku od ludi z fora, co o jej situacii vedia kulove
Veľakrát pomôže otázka, čo by si povedala, keby sa to stalo tvojej najlepšej kamarátke? Väčšinou kamarátov dokážeme vnímať viac empatický, ako seba samého, u seba sme častokrát príliš kritickí. Takže by som sa jej opýtala, kebyže ty si tá, ktorá po náročnom správani svojho syna a opakovanom upozornovaní atď stale by skúšal hranice, a by si mu nakoniec dala facku, čo by si myslela o tebe? Myskela by si, te si zla mama? Ze si zlyhala? Alebo by ta možno utesovala, že ale no tak, po tom všetkom je pochopiteľne, že ti rupli nervy....
Už sa to stalo, namiesto sebabicovania treba povedať, že toto moje správanie sa mi nepáčilo, a položiť otázku, ako by som podobnú situáciu zvládla nabudúce inak, lepšie?
A dalaia vec, stále môže ísť za synom a porozprávať sa po vychladnutí emócií o celej situácii. Môže povedať, že ju mrzí ze ho udrela. Samozrejme dodať, že jeho správanie bolo maximálne nevhodné a bola právom na neho nahnevaná a keď prekročí hranice nabudúce, bude potrestaný, avšak iným spôsobom.
Podľa mňa je za tým viac
Lebo chyby sa stávajú, tak ako dieťa robí chyby,tak aj dospelí
Len ide o to ako to spravcuju ,k tomu postavia
je to aj príklad pre dieťa
A dospelí miesto nápravy aby to riesil uzavretim sa a zavrhnutim sa , podľa mňa to je horšie ako ta facka

@anonym_autor napis to co si napisala tu rovmno jej. Alebo este lepsie, hned jej zavolaj a podebatujte