Je normálne, keď 2,5 ročné dieťa plače dvadsaťkrát denne?
Uz rozmyslam, ci je to normalne neustale zachvaty hnevu a zlosti a placu, vkuse len na ruky stale mama mama mama. Uz nevladzem. Nemam ist s nou k nejakemu DR?
Ty chod k psychologické aby ti ukázala ako nereagovať na každý rev a dcéra sa učila komunikovat inak ako revom
@anonym_autor vynucuje si. Skús ju v tom momente zaujať niečím.Ked prestane, tak jej povedz, že keď niečo chce, musí ti to povedať bez plaču.A stále dokola a bez rozculovania.
Keď bude dobrá, vtedy ju zober na ruky a pochval ju, aká je zlatá. Potrvá to, ale do mesiaca to bude ok.
@anonym_autor daj na zadok
Ano, je to normalne. Este nevie ani poriadne komunikovat, ani spracovat negativne emocie ak sa nieco nedeje tak ako chce ona. Nebude plakat do maturity, dovtedy sa nauci aj komunikovat svoje poziadavky aj spracovat negativne emocie. Kedze ty si dospela, mala by si zvladat komunikaciu s nou a aj byt trpezlivejsia ako dvojrocne dieta.
Samozrejme, že to nie je normálne. Riadne si ju rozmaznala.
Vysvetluj. Ked nepomoze, ignoruj.
@anonym_autor
Máš len jedno dieťa však? 😂 Ešte tak počítať to do 20! My máme 3 a ver, že nie vždy sa mi dá reagovať na každý plač. Ideme po inom chodníku a 3 ročný révy, že na opačnej strane chce ísť kôli chodenie po múriku. Do toho plače unavená 1,5 ročná a 6 ročný sa sťažuje na boľavé nožičky, no chudatko "až" 30 minút už kráča!
Chytím za ruku, nejde, šupneme ho do vozíka k malej a veziem s kľudom angličana dve uvrieskane deti ďalších 10 minút domov. A doma? Mäso na panvici, prípadne taká cibuľa a do toho plače kôli blbine? Jasne, viem že emócie atď. Ale nie, nenechám tu cibuľu zhoriet ani ju nebudem smažiť na 7 krát, lebo to a ono. Proste si poplaču, keď majú zrovna taký deň. Pokiaľ sa mi dá, potulim vystiskam, pohladkam, vysvetlím. Joj a ten vek 2,5 - 3 roky, oni proste chcú a hotovo, teraz okamžite hneď!! Nuž a ja si v Tom Momente prajem slúchadlá. A keď je toho moc aj si ich veru dám 😁. Minule som z malého chytili tylinitus na 3 dní 🤯.
Pokiaľ si neublížia čo nie sú unavený atď, len pustia že zrovna chcú ísť von a nejde to, poviem nie až poobede a hotovo. Daj si slúchadlá. Nehovorím o ignoráciu ale aj s nimi môžeš to malé objať, len tí aspom bubienky neutrhne. Je to obdobie, veď oni fakt tie emócie nevedia spracovať. Ale chápem ťa, tiež je to u mňa koľkokrát des a takto večer mi tá teória ide super, keď už spia 🤪.
Držím palce, dr skús riešiť, či náhodou ju niečo neboli alebo podobné 🙂 Pevne vlnervy ti prajem a za vagón trpezlivosti.

2,5 rocna dcera kamosky si chcela najskor vsetko vydobyt kricanim. Ked zistila, ze to nepomaha, tak momentalne presla na upenlivy plac a na ruky, vzdy ked nedostane, co chce, alebo ked jej mama povie nie. Asi chodili s tou tvojou na rovnake skolenie...