Kedy sa zlepší situácia s uplakaným dieťaťom?
Baby, ktoré ste mali non stop uplakane babo, kedy sa to konečne zlepšilo? Co pripadne pomáhalo? Naša ma 5 mesiacov a niekedy mám fakt dosť, akurát vonku je spokojnejšia a vtedy, ked sa niečo deje. Nepíšte mi, prosím, nikto, že to ju niečo boli, nič jej nie je, už sme boli všade mozne. Je to povaha. Inak je fakt sikovna, zvedava, ale ten rev a frustracia zo vsetkeho su strasne. Dik
@anonym_autor nič jej nie je? To akože dieťa plače bezdôvodne? Aj pokiaľ je najedena, vyspala, nema bolesti, neznamená, že ma uspokojené všetky potreby. Aj záujem, zvedavosť, zbieranie skúsenosti, podnetne prostredie, blízkosť a iné dieťa potrebuje.
@anonym_autor mám také dieťa doma , vonku zle, v autosedačke hrozne, s ľuďmi hrozne, doma tiež uplakaná...má 13 mesiacov a zlepšilo sa to keď sme začali viac komunikovať a začala sa viac pohybovať
@anonym_autor nič jej nie je? To akože dieťa plače bezdôvodne? Aj pokiaľ je najedena, vyspala, nema bolesti, neznamená, že ma uspokojené všetky potreby. Aj záujem, zvedavosť, zbieranie skúsenosti, podnetne prostredie, blízkosť a iné dieťa potrebuje.
@anonym_bdf69c mojej aj keby do riťky nafukate, nepomôže 😅
@anonym_autor ak nič nezistili len vydržať. Ja pracujem v škôlke. V triede mám autistu, má 6rokov. Keď bol bábätko stále plakal, lekári tvrdili , že sú to koliky. A jemu už prerastalo črevo a z toho bol autizmus.
@anonym_autor To je povaha,bude nespokjna navzdy ,ale inym sposobim ,naozaj,moju to ano v 9 r nepreslo🙂
@anonym_bdf69c ona potom podla tohto nemá nikdy uspokojene potreby. Ale toto môže napísať len človek, čo ma prirodzene kludne deti a vôbec nemá tušenie, o čom to je s nekludnym dieťaťom. Človek sa môže aj na hlavu postaviť a za pár minút to pokračuje.
@anonym_bdf69c mojej aj keby do riťky nafukate, nepomôže 😅
@anonym_c9a266 do ritky fúkať naozaj nepomôže. Len zistiť príčinu a čo potrebuje. Niekedy postaci aj šťastná, vyrovnaná a pokojná mama.
@anonym_bdf69c ona potom podla tohto nemá nikdy uspokojene potreby. Ale toto môže napísať len človek, čo ma prirodzene kludne deti a vôbec nemá tušenie, o čom to je s nekludnym dieťaťom. Človek sa môže aj na hlavu postaviť a za pár minút to pokračuje.
@anonym_autor chapem, tu nejde o kritiku teba. Nemusis sa snažiť viac, myslím si, že robíš, všetko, čo je v tvojich silách. Niekedy nejde o to robiť ďalšie a ďalšie veci, ale skôr sa zastaviť, pozorovat a urobiť tu jednu správnu.
To, že my nevieme, kde by mohla byt príčina, neznamená, že žiadna nie je a deti plaču bezdôvodne. To píšu ľudia, ktorí si nevedia rady a nečudujem sa im, keď sú z toho zúfalí.
“akurát vonku je spokojnejšia a vtedy, ked sa niečo deje.” - môže to byt prostredím, je rada vonku, rada pozoruje svet, len ti to nevie povedať - plače… tebou, že si vtedy uvoľnenejšia, neriešiš domácnosť a 10 ďalších veci, venuješ sa jej, ide z teba iná energia - neplače alebo sa môže mysľou odpútať od niečoho iného, čo ju trápi (bruško, zúbky, bolesti..) - menej plače
Toto nie je hotová odpoved. Skôr skus pouvažovať sama nad tým, ale bez tlaku, nemusíš každý plač ihned dietata zastaviť. Riešenie a príčina sa môžu zjaviť neskôr.
@anonym_autor chapem, tu nejde o kritiku teba. Nemusis sa snažiť viac, myslím si, že robíš, všetko, čo je v tvojich silách. Niekedy nejde o to robiť ďalšie a ďalšie veci, ale skôr sa zastaviť, pozorovat a urobiť tu jednu správnu.
To, že my nevieme, kde by mohla byt príčina, neznamená, že žiadna nie je a deti plaču bezdôvodne. To píšu ľudia, ktorí si nevedia rady a nečudujem sa im, keď sú z toho zúfalí.
“akurát vonku je spokojnejšia a vtedy, ked sa niečo deje.” - môže to byt prostredím, je rada vonku, rada pozoruje svet, len ti to nevie povedať - plače… tebou, že si vtedy uvoľnenejšia, neriešiš domácnosť a 10 ďalších veci, venuješ sa jej, ide z teba iná energia - neplače alebo sa môže mysľou odpútať od niečoho iného, čo ju trápi (bruško, zúbky, bolesti..) - menej plače
Toto nie je hotová odpoved. Skôr skus pouvažovať sama nad tým, ale bez tlaku, nemusíš každý plač ihned dietata zastaviť. Riešenie a príčina sa môžu zjaviť neskôr.
@anonym_bdf69c pardon, ale naozaj s tým zjavne nemáš skúsenosti. Takto pomudrovat je ľahké každému, kto to nezažil. Môžeš byť rada. Škoda, že v tom chyba osveta, a pritom je takých deti vraj cca 13%.
@anonym_bdf69c toto je rada nad všetky zlatá hahaha 😅 veď ok , budem pokojná vyrovnaná ( sama som chorá ale nevadí ) a budeme tu žiť v špine, hnoji lebo treba pozorovať bábätko a byť prítomný na 100%.... Tak za prvé ja nie som animátor ja som matka ktorá musí obstarať viac ako ju , seba , muža , domácnosť, variť aj upratať. Každá normálna mama sa snaží to rýchlo odbiť a byť s dieťaťom. Áno komunikačná bariéra je veľmi náročná a veľa by sa ňou vyriešilo ale časom prichádzam na to že dieťaťu vadilo napr že som niečo položila nie do ľava ale do prava ( príklad) a fakt nemám ani veštecku guľu ani mentálnu kapacitu na to aby som na 100000% hľadala odpoveď na to čo ona chce. Proste vidno že nemáte skúsenosť 😁 taká čo má takéto bludy nenapíše lebo vie. A hlavne vie aké je to náročné a materská s takýmto dieťaťom a dieťaťom ktoré je šťastné kde ho dáte je neporovnateľný rozdiel. Každá matka normálna tejto doby trávi s dieťaťom čo najviac času a venuje sa mu. Nedá ho do postieľky a nejde na rolu a potom tu plače.
@anonym_bdf69c pardon, ale naozaj s tým zjavne nemáš skúsenosti. Takto pomudrovat je ľahké každému, kto to nezažil. Môžeš byť rada. Škoda, že v tom chyba osveta, a pritom je takých deti vraj cca 13%.
@anonym_autor môj syn keď tiež taký, večne mu niečo vadí, je umrnčaný a to ma 17 mesiacov. Len vonku je pokojný a teda byť celý deň vonku sa tiež nedá. Ešte aj v noci sa budí s plačom. Úplne ťa chápem. Ja som si vravela, že do roka ho to možno prejde a kdeže. Nastupujem už do práce, tak som zvedavá ako to zvládne s ním doma manžel. Neviem poradiť, len píšem, že nie si v tom sama.

@anonym_autor ty máš uplakané moja stále len sko keby krici 😂 normálne má boli niekedy z toho aj hlava, len keď je ukazujem hračky alebo ju niečo zaujme tak vtedy je spokojná.. ale teda neviem čo s tým, tiež má 5 mesiacov