icon

Kedy začne 18-mesačné dieťa ako tak rešpektovať

Včera o 19:23

Dievčatá,prosím kedy príde obdobie že dieta začne pocuvat??😐😐ja už som niekedy na nervy,mala je úžasná,ale odkedy začala chodit,už ma nechce ani za ruku viesť,ona len sama,a keď sme niekde tak chcem aj pochodit ale keď ideme niekam kam ona chce ísť tak hneď REV,ale taký že sa za nami ľudia otáčajú,alebo keď sa niekde rozbehne hovorím tam nejdeme ideme inam hneď rev,keď sme pri ceste chcem ju zobrať za ruku hneď nervy,ona bola taká kludna ale odkedy chodí tak to je čistý drak😂😂😂ma 18m zachvilu a snažím sa jej aj v klude vysvetlovat že pôjdeme tam kde chce ísť ona zachvilu,ale mám pocit že ani tomu nechápe,keby normálne plakala ale ona doslova reve začne sa trepať kričať hádzať rukami a som na nervy😂😂neviem či je to tak len u nás alebo čo robím zle,ale aj keď sa kukam okolo seba tak deti len placu ale tá moja sa vrti ako vretenica a kričí z plných pľúc😂🥴

anonym_126003
Včera o 19:26

to fakt!!! 18m a pocuvat!! pocuvat ta nebude ani v 18r. 🙂 je na tebe aby si nastavila dietatu hranice co moze a co nie. a ano revom si vydobija svoje to je normalne. nie je to robot na baterky ale ziva bytost s vlastnou identitou

anonym_e747d6
Včera o 19:28

Vitaj vo svete deti. Nie, nezlepší sa to. Bude mať stale viac svoju pravdu, bude tvrdohlavejsia, bude to horšie🙂

autor
Včera o 19:33
@anonym_126003

to fakt!!! 18m a pocuvat!! pocuvat ta nebude ani v 18r. 🙂 je na tebe aby si nastavila dietatu hranice co moze a co nie. a ano revom si vydobija svoje to je normalne. nie je to robot na baterky ale ziva bytost s vlastnou identitou

@anonym_126003 ja už som si fakt myslela že robím niečo zle:DDD napr kamarátka s ktorou chodíme von ma 2r a ten je taký kľudný že aj na ihrisku celý čas stojí pri nás a moja strela stále behá vylieza všade naháňa sa a vždy zhrozená na mňa Kuka že aká je ziva😐🙈a teda aj keď zakricim nelez tam pod za mnou úplne na saláme…

svetlonos
Včera o 19:46

@anonym_autor
😂😂😂 Ejha, že ty si dnes dala vtipné huby na večeru??
V 18 mesiacoch je cesta cieľom, samozrejme o smere rozhoduje ten prcek 😁.
Mali sme obdobie, keď som to vzdala, šli sme pred panelák a za hodinu sme prešli asi 30 metrov 🤣. Keď som potrebovala nakúpiť, Bohu zaplať, že potraviny boli len cez cestu asi 2 minúty pešo, dala som do kocara, strčila do ruky piškóty a bolo. Jasne že protestoval. A keď mi úplne už odmietol sedieť v kocari, prestala som chodiť do obchodu. Chodil muž. Niečo pred 2 rokom som s ním chodila na 3 hodinové prechádzky bez kocara. Bol to park, kde by som sama tu trasu prešla za 20 minút. Ale užívali sme si to, to už má počúval aj keď chcel ísť sám, boli sme mimo cesty, áut, príroda.
Neboj to sa zlepší časom. A každé dieťa má inú povahu. Druhý bude mať 3 roky a ten má teraz fázu - ja sám, nie za ruku a po meste. Hruza. No neunúval sa pedagogický vysvetľovať ako nesmieš zlatinko na cestu, lebo auta blablabla. Chytím ho, jačí, strčil do kocara, zapnem popruhmi a vybavené. Na pešej zóne ho zase pustím. Alebo ho chytím za ruku a v krajnom prípade vezmem, zdvihnem a prenesiem. V skratke poviem, nie nesmieš ísť sám, sú tam auta. Budem mu ja vysvetľovať ako by ho zrazilo a maminka bude plakať? Haló, má 3 roky a hlavu ako baran. On chce teraz hneď a viac ho nič nezaujíma v Tom momente. Potom v kľude vysvetlí na príklade pri hre alebo v knižke. A teda v 1,5 roku ani neriesim. Urobím rozhodnutie, a ja som šéf - dieťa má vo mne istotu aj keď sa mu to v Tom momente nepáči, má hranice. Aj keď sa mi teda nie vždy podarí všetko vyriešiť super. Ale po vojne je každý generál, aj ja 🫣.
Neboj prejde to časom. Ak ťa to trošku poteší, deti ktoré dokážu dlho plakať pre niečo čo nedostanú, majú silnú vôľu. V živote sa nestratia 😏😁. Len pre rodičov je to hodine na nervy.

anonym_825e04
Včera o 19:51

Casom pochopi, ze hranice stanovujete vy rodicia, ale tie hranice musite stanovovat konzistentne a vytrvalo. To, ze sa ich bude skusat nedodrzat, to jej uz ostane navzdy, Ona sa stava samostatnou osobnostou, ktora uz vie co chce a ked sa nedeje to co by chcela to este nevie spracovat, tak vresti. Je to v poriadku, casom sa nauci spracovat aj negativne emocie. Mas uplne zdrave dieta, ktore sa vyvija primerane veku. Ozbroj sa trpezlivostou, moze byt aj horsie. Ste dospeli, vy to mate zvladat, ona sa este len uci.

andreatytler
Včera o 20:04

Mas asi dieta co je samostatne a ma na veci svoj nazor a nenecha si diktovat ako ma zit. Kamoska ma dieta, kam ma polozis tam budem. Neporovnavaj. Tvoje take nikdy nebude. Ma to vyhody v tom ze sa bude sam obliekat, just a bude rad objavovat nove veci,. Ochutna nove jedla, vyskusa nove hry, bude ho bavit ucenie, lebo to je plne novych objavov. Ale budes mat dennodenne nervy lebo nebude robit to co jej povies ak s tym ona nesuhlasi. Pomaha dat vela na vyber tam kde ti to je jedno. Chces malinovy yogurt alebo jahodovy. Ak potrebujes niekam is urob s nou dohodu. Dobre pojdeme do parku ale potom pojdes so mnou do obchodu. Ked ide o bezpecnost ako behanie na cestu, tak tam nic neries. Zober pod pazuchu a nech place. Ja som brala kociar ale syn neznasal v nom sediet. Povedala som ze ak pojde na cestu, pojde do kociara. A v momente co sa rozbehol na cestu isiel na 5 minut do kociara. Naucil sa asi za 3 tyzdne. Vykasli sa na to ci sa za tebou otacaju ludia. Aj moj tak vrieskal ze si ludia mysleli ze ho mucim.

marianarem
Včera o 20:26

@anonym_autor Ale co si, ja poznam deti, co su ako tvoja. Nerobis nic zle, proste ma taku povahu. Ono do buducnosti takato povaha nie je zla, takyto clovek sa skor sam seba zastane, presadi sa, bude tazsie manipulovatelny. Dolezite ale je neustupovat jej vo vsetkom, len aby bol klud, nesmie sa stat vladcom rodiny. Moze ukazat, ked jej nieco nevyhovuje, ale zaroven aj vidiet, ze aj ty mas svoje hranice, cez ktore nejde vlak.

anonym_d2f154
Včera o 20:54

každé dieťa je iné. Moja dcéra v tomto veku pekne rozumela čo som po nej chcela.
Ale tebe to nepomôže.
Reaguje na svoje meno?

euka210
Včera o 21:57

@anonym_autor je to taka povaha. Jeden syn chodil pekne za ruku atd.druhy samostatna jednotka a tahalo ho to stale k potoku. Jeho som musela mat stale na ociach. Su situacie, kedy nemozes dovolit dietatu co chce a musis to prezit aj za tu cenu revu. Moj sa v 3r hodil o zem v strede mesta. Manzel ho zobral na plece a slo sa dalej. Vekom sa to bude lepsit, ale su to roky.

evkatk
Včera o 23:49

Dieťa cca od 10 mesiacov dokáže chápať, čo od neho dospelý chce. Ak je správne vedené, tak nebude vrieskať a vzdorovať. Možnosti prečo to robí, je viac - zanedbaná výchova prílišným rozmaznávaním (všetko má povolené, nenastavené hranice), vrodená porucha správania, autizmus,...

zonjushe
Dnes o 04:47

Ja napr brutalne porovnavam. A to preto, ze mam 4 deti a kazde jedno malo extremne obdobie vzdoru. Kazde jedno!!!Ja len sem tam vidim na ihrisku dieta, ktore by robilo take extremne cirkusy ako tie moje. Pri poslednej som dufala, ze to nebude take tazke, predsa len, aka je pravdepodobnost ze 4 zo 4 deti bude take vzdorovite. Moje kamaratky toto nepoznaju. Najmladsia ma 3,5 a uz 2 roky sa trapime, neda sa s nou nikde ist, inak je to boj. To iste bolo u starsich. Vyrastli z toho ale trvalo to velmi dlho.

lululu2
Dnes o 12:40

@anonym_autor doma mam aj ja presne taky isty kus 🙂 non stop ataky na moj posledny zdravy nerv. Chodit zacala ako 10 mesacna a az teraz co ma 20 mesiacov sa uz niekedy aj podari s nou niekam ist bez neustaleho boja. Je vzdy a vsade, neustale robi a chce to, co nemoze, ide si len za vlastnou hlavou, za ruku sa necha drzat len na sekundy, konsenzus nas obchadza kilometrovymi oklukami a jedine riesenie, ked nastane u nas hysak, su mega silne hranice. Par sekund ju necham na podlahe, nech zo seba vyda najsilnejsiu furstraciu - lezi na zemi, kruti sa, bucha kazdou koncatinou, reve z celych pluc a ked ju upozornim, ze kde ostala slza, tak sa jej niekedy podari aj jednu, dve vycarovat 🤣 Po minutke ju uz dokazem aspon zdvihnut a nasilnicky v mojich rukach odniest napr. do kocika, prebalovacieho pultika, autosedacky.. no na druhej strane sa snazi byt maximalne samostatna vo vsetkych kazdodennych cinnostiach, je velmi chapava a motoricky extremne sikovna. Co sa tyka odvadzania pozornosti, niekedy sa da, no su dni, ktore proste len musime prezit..

autor
Dnes o 16:36
@anonym_d2f154

každé dieťa je iné. Moja dcéra v tomto veku pekne rozumela čo som po nej chcela.
Ale tebe to nepomôže.
Reaguje na svoje meno?

@anonym_d2f154 jasne že reaguje,niekedy sa otoci až na 5ty krát😂ale inak je veľmi šikovná,aj sa pohra sama,na ihriskách by stále za inými detmi chodila zo je tiež boj jej vysvetliť že to sú veľké deti a nemôže sa s nimi hrat😐😂