icon

Moja dcéra má záchvaty zlosti. Čo robiť?

Dnes o 02:40

Už som zúfalá pretože dcéra začala cca mesiac dozadu rebelovat? Neviem ako to nazvať. Ma 5,5 roka chodí do škôlky. Vždy bola zlate dievča až samozrejme na pár výnimiek ale mala som pocit že to mám pod kontrolou ale toto čo sa deje posledný mesiac myslím že to pod kontrolou nemám. Začalo to tým že nechce chodiť do škôlky. Áno snažili sme sa aj sa snažíme prísť na to čo je koreň problému ale nejako bezvýsledne. Už asi 2x sa mi pred škôlkou rozplakala že ona tam nejde. Doma ma úplne výbuchy zlosti na mňa. Raz som ju už aj okrikla keď na mňa vybehla lebo už som to nezvládla dovtedy som sa snažila trpezlivo jej vysvetľovať že takto sa správať nemôže. Je najstaršia takže je “hnusná” k svojmu mladšiemu bratovi akokeby ho “šikanuje” toto urob toto nerob. Oni sa vedeli pekne hrať aj ho mala rada coz netvrdím že teraz nie ale teraz je to hrozne. Rozprávame sa s ňou ale na nič konkrétne sme neprišli ibaže ma v škôlke dievčatá ktoré už idú do školy nasej zle vychádzajú roky a tie že sa občas sa s ňou nechceli hrať ale hneď ako som to v škôlke povedala riešili to a vyriešili to. Samozrejme ucitelka nieje im za nosom celý čas či je všetko ok. Pri každom nie len tŕpnem aby na mňa nejako nevyskocila. Proste hundre na všetko. Snažím sa prísť na koreň ale neviem. U nás doma žiadna zmena

anonym_9488d2
Dnes o 02:43

ja si myslim ze zaziva v skolke sikanu -- mala som to rovnako. frustracia dietata je velka, nevie preco sa k nemu zrazu spravaju v skolke inak, myslim si, ze preto, ze to nevie spracovat, tak nastavaju zmeny spravania doma :((

anonym_424610
Dnes o 04:35

tiez si myslim,ze to ma zo skolky .. to co predvadza doma asi zaziva aj v skolke... porad sa s ucitelkou nech na nu dohliadnu ... pripadne ju skus ak mas moznost zo skolky na par dni vziat a uvidis ci sa chovanie nezmeni... dost spravi,ak budes mat cas aj ciste len na nu .. nechas syna s muzom a vziat dceru na zmrzlinu,do zoo alebo nieco zabavne- nie kupovanie veci a podplacanie ...a mozno sa aj sama rozvyprava co sa deje

anonym_575877
Dnes o 04:36

Môže byt, že pokracuje zlerobenie alebo uz si to zafixovala v hlave a nepokracuje to
Hej tiež som za, nejako jemne ju prijmut aby sa ti otvorila

anonym_2a50c7
Dnes o 04:41

@anonym_autor chces povedat ze tie deti sa s nou nechceli hrat, riesila si to v skolke a aj vyriesila? Snivaj dalej 😄 Nikto sa s nou nebude hrat len preto ze to mama riesila s ucitelkami, skor naopak.

Tvoja dcera zaziva v skolke presne to co aplikuje na mladsim bratovi, a frustraciu zo skolky kde je "pod papucou" si vybija na tebe.
Bezna vec v tomto veku. Musi sa naucit to spracovat a vychadzat s ostatnymi detmi. Len treba odsledovat ci naozaj nie je sikanovana.

katkaseiner
Dnes o 05:06

kym si napisala ze ma 5,5 roka, myslela som si ze mas teenagerku...to este len pockaj čo bude 🤦

autor
Dnes o 05:07
@katkaseiner

kym si napisala ze ma 5,5 roka, myslela som si ze mas teenagerku...to este len pockaj čo bude 🤦

@katkaseiner ale ona zmenila správanie v podstate z dňa na deň

anonym_2ce04e
Dnes o 05:32

@anonym_autor Mrzí ju, že nejde do školy, podľa mňa sa už v škôlke nudí, potrebovala zmenu. Takto dáva najavo svoj protest.

anonym_341a8d
Dnes o 06:27

Nam sa stalo nieco podobne s dcerou, akurat bola mladsia. Inak to bolo v podstate totozne a tiez zo dna na den. U nas to bolo sposobene tym, ze ucitelka nie uplne zvladla situaciu a jej spravanie nebolo uplne vhodne (nechcem to tu rozpisovat a konkretizovat). Bol to potom proces, aby dcera zase zacala chodit do skolky rada a skoncili tie sialene amoky… ked sa jej pocit bezpecia v skolke obnovil, vsetko sa vratilo do normalu. Nastastie ucitelka nebola z jej triedy, o to to bolo jednoduchsie. Moze byt, ze dcera zazila v skole nejaku tazku situaciu s detmi/pedagogom… a nevie to inak spracovat.

zdenusa4
Dnes o 06:38

Toto nevyzerá veľmi dobre, asi to niečo bude zo škôlky, ale ťažko povedať čo. Jedine ešte chvíľu vydržať a snažiť sa zistiť s učiteľkami. Ak na nič neprídete, asi by bolo lepšie vyhľadať psychologičku, aby to neprerástlo do neúnosnej a nezvládnuteľnej miery.

anonym_45bc40
Dnes o 06:51

Riesim nieco podobne s dietatom.Ale akonahle prisli zachvaty hroznej zlosti ja som okamzite vyhladala pomoc psychologa.Su situacie na ktore au rodicia prikratky a dietatu treba pomoct.

anonym_a5972a
Dnes o 07:54

Mozno ma meltdown, proste to nevie ovladat