Môžem na vyšetrenie zobrať dcéru so sebou?
Ahojte, v pondelok mám ctg vyšetrenie + poradňu v nemocnici, lenže manželovi sa zmenil harmonogram a musí ísť do práce od rána. Mám 4 ročnú dcéru, nemá ju veľmi kto postrážiť, jedine v zálohe máme 83 ročnú prababku, ktorá ale už prekonala minulý rok mozgovú príhodu, a hoci sa z toho dostala, nerada by som ju už zaťažovala. Môžem zobrať dcéru so sebou, či to bude nevhodne ? Zavolala by som tam, lenže keďže je víkend, tak to už neporiešim :(.
Ďalší uniformovaný, presne tento prípad osobne poznám a vedel by keby chce, a bez problémov v práci. A úplne verne poznám aj názor ženy, keďže ju muž v tom omyle drží celý čas, že sa to nedá.
@anonym_61e69c nie, nie je uniformovaný, a pracovala som pred MD na rovnakej pozícii, takže viem 😉
@anonym_61e69c nie, nie je uniformovaný, a pracovala som pred MD na rovnakej pozícii, takže viem 😉
@anonym_autor ale kabyze zajtra rodíš, tak by si mohol zobrať voľno, vsak?
@anonym_autor ale kabyze zajtra rodíš, tak by si mohol zobrať voľno, vsak?
@anonym_472ad6 tak napríklad vo fabrike, je koľko krát x ľudí, ktorí môžu zaskočiť.. a ono zrovna väčšinou ani tí 3 ľudia nemôžu, lebo tiež riešia cez voľno doktorov, oslavy a podobne .. vždy keď niekto vypadne, je to veľký problém zohnať niekoho
@aurora33 vymenil by si službu s nejakou kolegyňou, ale dosť možné, že by tým porušil nejaké predpisy, keby musí ta kolegyňa ťahať už napríklad niekoľký deň po sebe .. ono snáď vedenie tiež ľahšie pochopí pôrod ako bežne vyšetrenie u dr
@anonym_472ad6 tak napríklad vo fabrike, je koľko krát x ľudí, ktorí môžu zaskočiť.. a ono zrovna väčšinou ani tí 3 ľudia nemôžu, lebo tiež riešia cez voľno doktorov, oslavy a podobne .. vždy keď niekto vypadne, je to veľký problém zohnať niekoho
@aurora33 vymenil by si službu s nejakou kolegyňou, ale dosť možné, že by tým porušil nejaké predpisy, keby musí ta kolegyňa ťahať už napríklad niekoľký deň po sebe .. ono snáď vedenie tiež ľahšie pochopí pôrod ako bežne vyšetrenie u dr
@anonym_autor takže kebyže chce, tak sa o dieťa postara. To mi stačí.
@anonym_autor takže kebyže chce, tak sa o dieťa postara. To mi stačí.
@aurora33 nemá zmysel sa hádať, tak budem robiť mužovi problémy v práci, kvôli môjmu vyšetreniu 🙂 hej, keby zakaždým sa mal starať o dieťa, keď to ja potrebujem, tak by mohol rovno dať výpoveď..
Ja by som zobrala so sebou dieťa k doktorovi ak nemáš inú možnosť komu ju dať postrážiť.
Ja keď som bola na RD všade som brala so sebou deti, manžel robil len ranné a od 8 do 16tej bol mimo domu.
Starý rodičia nemali záujem o vnúčatá a kamarátka ukáž mi takú kamarátku čo by zobrala dovolenku aby ti mohla postrážiť tvoje dieťa. A susedia keď každý sa stará len sám o seba
Toto sa tu už niekoľko krát riešilo. Viem že ti neodpoviem na to, či môžeš vziať dieťa so sebou (ale myslím že v pohode) no skôr by som uvažoval, či je pán manžel prezident a nedokáže si vziať paragraf v práci, aby ti pomohol s dcérkou, nech ty môžeš ísť pokojne na vyšetrenie. Prečo mu je práca viac ako rodina?
@pletko325 nemusí byť prezident, ja si tiež neberiem paragraf, keď sa to v práci absolútne nehodí...A okrem toho autorka to evidentne chápe, takže tu nepotrebuje čítať kydy na manžela
@anonym_autor neviem ako si to predstavuješ, CT netrvá 5 minut a tam ju s tebou nenechajú, rovnako pri gynekologickom vyšetrení nebude s tebou v ambulancii...lebo personál ti na dieťa dávať pozor nebude....to nie je že si ideš pre výmenný lístok alebo predpísať tabletky.....Ct trvá dlhšie ty tam musš ležať bez pohnutia a dieťa aj tak nemôže byť pri tebe, rovnako gynekologické vyšetrenie, muselo by ostať pri sestričke a tá z toho nadšená teda nebude.....rovnako je pre mňa nepredstaviteľné nechať ju čakať na chodbe bez dozoru.....sestra a iný personál tam nie je na stráženie detí.....
@aurora33 nemá zmysel sa hádať, tak budem robiť mužovi problémy v práci, kvôli môjmu vyšetreniu 🙂 hej, keby zakaždým sa mal starať o dieťa, keď to ja potrebujem, tak by mohol rovno dať výpoveď..
@anonym_autor pozri ak nemas inu moznost tak nemas vezmi dieta so sebou priprav ho ze 20 minut pocka na chodbe /cakarni same a hotovo
sestricka dava zeny na pasy plus asistuje tak ti ho nepostrazi poprosim ak tak nejaku zenu co bude tam cakat
ty vies ci tvoje dieta to zvladne alebo nie
@anonym_autor ja som tiež pár krát musela brať so sebou a pohoda 🙂 aj k mojej Dr, aj keď som už chodila na poradne do nemocnice (to som vtedy musela vziať obe staršie deti 😆)

@pletko325 nie je mu práca viac ako rodina, lenže takto na poslednú chvíľu by mal veľký problém zohnať niekoho, kto by ho zaskočil, keďže reálne prichádza do úvahy možno 3-4 ľudia ktorí by teoreticky mohli, ale aj to treba zohľadniť, aby nemali po sebe veľa služieb, nemôže byť po nočnej, atď, čiže to nie je take jednoduché, ako v iných zamestnaniach
@anonym_406535 bývam v tomto meste rok, kamarátky čo mám, majú tiež malé deti, susedia tiez chodia do práce a tiež majú deti
@anonym_dd7a08 čo sa týka pôrodu, to má manžel vyriešené, zavolal by kolegyni a došla by, ale to je mimoriadna situácia, to by prešlo
@anonym_8250fc pozriem, ďakujem 🙂
@anonym_82f519 keď mu dopredu poviem, nie je problém a dá sa si tam voľno ..
@anonym_82f519 pracovala som v podobnom zariadení, a neminula som ani ja ani jeden jediný paragraf, pretože to tak proste nefunguje, že si môže človek dovoliť na poslednú chvíľu neprísť do služby, ak sa tak stane (nejaká vážna choroba) tak je to vždy velky problém doriešiť a nikto to nemá rád, ked má konečne po niekoľkých dňoch voľno a svoje povinnosti a musí zaskakovať, ja som tiež vždy riešila kde dám choré dieťa, keď budem musieť ísť do služby..
@anonym_9e594c nebývame tu dlho, nemám tu nikoho takého, kamoške ktorá ma 3 ročne a ročne dieťa nedam ešte moje 4 ročne
@anonym_9d4042 ako tiež nechápem, normálnu otázku som položila, odpovede väčšina úplne odveci.. muž pracuje v špecializovanom zariadení, to nie je, že zavolám ďalším 30tim robotníkom a niekto za mňa príde.. môže to narušiť celý chod služieb, a veľmi ľahko aj porušiť zákonník práce, keďže 12h služby v takomto zariadení nemôžeš mať x po sebe.. a keďže sa tam robia denne nočné a je ich tam málo, tak reálne sa niekedy stane, keď niekto vypadne, že jednoducho ani nemá ísť do tej služby kto, a musí to tam ťahať 1 človek sám ( vždy by mali byť dvaja ludia v službe) . Ono kvôli pôrodu jasne, ale kvôli môjmu každému doktorovi jednoducho vždy muž nemôže. Aj on sám nemôže ísť k doktorovi kedy sa jemu zachce, ale keď jednoducho sa to dá a je to možné, cez dovolenku alebo voľno. Ale toto nepochopí nikto, kto nemá podobné zamestnanie.
@anonym_autor mne len neda nezareagovat na tu tvoju poznamku, ze tvojho manzela mozu zastupit tak 3-4 ludia, ze to nie je take jednoduche ako v inych zamestnaniach. Neviem, v akom svete zijes, ale v inych zamestnananiach dokaze kazdeho cloveka zastupit tak jeden dalsi clovek, v najlepsom pripade dvaja. Cize 3-4 ludia su luxus, ktory v beznych firmach neexistuje. Samozrejme, nehovorim o spolocnostiach typu Volkswagen a podobne, ale o beznych firmach, kde na jednom oddeleni mozu mat dovolenku maximalne dvaja ludia naraz.