Nadpriemerne nadané deti: Je to normálne správanie?
Prepacte,moj vylev, ale moj syn ma len 8 rokov a uz sa divne chova.. Ma dni ked je super, potom dni ked odvrava. Ozaj je mi to luto, doma sa nehadame, ani ziadna nadavka, a napriklad, pri domacich zacne vysilovat, a je zly. Nespoznavam ho. Je to normalne ci puberta ci schizofrenik? Proste ako dokaze byt dobry dokaze byt zly. Psycho mu povedali ze ma nadpriemernu IQ. Ale ja to ozaj nedavam.
Velmi sa bojim, dokaze byt totalne super ale ked ma zly den, je hrozny.Akoby iny clovek.
Je mi do placu, citim sa ako na nic mama. :(
Prosim co sa deje, skora puberta?
@anonym_autor Ako vyzera to nezvladanie? Mozno syn to zvlada vnutorne zle, len ti to nepovie. Liecis sa? Chodis s tym k psychiatrovi?
@motylik2559 odvrava ja je drzy na mna hnusny vcera ked sa mi ospravedlnoval sa usmieval, citala som, ze to je forma toho,ze deti to robia nevedomky, zevraj je to reakcia na stres a ze deti sa snazia takto posobit milsie.
@anonym_autor "dan" za nadpriemernost by som povedala. Asperger by sa prejavoval uz od detstva, nie az v 8r a to by boli zachvaty hnevu a zlosti...ale skusit to vylucit u psychol. Aky je v skole? Ako sa tam sprava...
@euka210 presne tak. Deti s nadpriemernym IQ maju specificke spravanie. Mám take doma. On napriklad tym, ze je inteligentny, tak vie presne ako Ta zraniť, ked je nahnevany. Riesi veci, co ine bežné dieťa netrapia. Máme také dieťa, toto mi povedala docentka psychologička s dlhoročnou praxou.

@motylik2559 niekedy nezvladam. to je pravda. ale som len clovek
@anonym_autor Ako vyzera to nezvladanie? Mozno syn to zvlada vnutorne zle, len ti to nepovie. Liecis sa? Chodis s tym k psychiatrovi?