Odplienkované dieťa, kaká do gatiek
Ahojte žienky.
Idem si pre radu. Dcérka ja cca mesiac/dva? odplienkovaná, čúra krásne do nočníka/wc. V podstate tým, že je už staršia, má dva roky aj pár mesiacov, odplienkovanie bola dňová záležitosť, hneď v prvý deň ako sme dali gaťky čurala do nočníka, pýtala sa. Zo začiatku aj kakala. No potom začala kakať do gatiek. Myslím, že je to tým, že má tvrdú stolicu. Pretože veľakrát sa vypýtala kakat na nocnik, no tam jej to nešlo a keď sa hrala/ čupila, začalo to ist a vypýtala sa na nocnik, no nádielka už bola von/ prípadne na pol von. Mate niekto podobnú skúsenosť? My sme sledovani aj na gastre, kvôli niekdajšej ABKM, spomínala som tvrdšiu stolicu aj lekárovi, on tvrdí, že kým odchadza, je to ôk. Aj keď je dosť tvrdá. Skúšala som aj slivkové šťavy, kapsičky, viac polievok. Bez zmeny. Vody pije dosť. Mate niekto nejake rady/tipy/triky? Pripadne, ci ste mali takú skúsenosť aj keď detičky nemali tvrdú stolicu? V septembri nastupujeme do škôlky a mam z toho trošku stres. Aby tam nezadrziavala stolicu, pripadne, aby mi ju nevrátili kvôli tomu domov, keďže ja nastupujem po mesiaci do prace. Vdaka za všetky rady.
@anonym_autor Skus wc s redukciou a pod nohy stupienok, nech ma kolienka kusok vyssie
@anonym_autor Toto sme posledné dva mesiace riešili. Aj nám sa vykakala raz do gatiek. Ale už chodí bez plienok a cika a kaká do nocnika.
U nás to je tiež tak . Cikať do ročníka ,zo začiatku aj kakať ale odkedy mala tvrdú stolicu tak kaka do gatiek .
@anonym_autor náš má riedku stolicu, a kaká do slipkov :((( Čo je asi ešte horšie, lebo je to potom všade
@anonym_autor Toto sme posledné dva mesiace riešili. Aj nám sa vykakala raz do gatiek. Ale už chodí bez plienok a cika a kaká do nocnika.
@pr85 a ako ste to vyriešili, ak sa môžem spýtať? Co pomohlo?
@anonym_autor Skus wc s redukciou a pod nohy stupienok, nech ma kolienka kusok vyssie
@beata_k ja som skúšala aj na nocniku davat pod nôžky takú krabicu, aby mala vyššie, ale nepomohlo to.
ak ideš do práce, určite ti ju nevrátia. Učiteľky vymýšľajú len pri matkách ktoré sú doma - vtedy rady natárajú aj čo nie je pravda len aby sa zbavili dieťaťa.

Na zachod nechce? Nocnik mate ten nizky ci vysoky? Lebo ten nizky je uplne iny sed, ako ked dieta cupi a kaka (zazili sme tento problem).