icon

Pokračovať v odplienkovaní alebo ešte počkať?

Včera o 07:08

Čo by ste robili na mojom mieste? Skúsili sme odplienkovať 2r syna. Prvé 3 dni keď sme ho poslali sa vycikať, tak sa vycikal, občas si to aj sám uvedomil, sadol na nočník a vykonal potrebu no a sem tam nejaká nehoda. Asi 50/50 nehody a úspech. Potom 3 dni samá nehoda, do nočníka sa nevycikal a všetko skončilo na zemi. Tak sme odplienkovanie stopli, že vyskúšame neskôr. Teraz po dvoch týždňoch sme to vyskúšali opäť a sme v štádiu že občas nehoda, občas začne cikať mimo, ohlási sa, že ciká, pošlem na nočník a tam dokončí potrebu. Vyslovene, že by sa pýtal, tak to nie. Má to zmysel alebo si počkať, kým bude na to plne zrelý? Čo som si prebehla témy, tak sa dosť bijú názory, že buď lem vydržať alebo názor že počkať a keď je dieťa zrelé, tak to hneď chápe a pýta sa, teda je do pár dní úplne odplienkované. Po spánku máva plienku suchú alebo iba minimálne pocikajú, pričom nedávno bývala plná. Taktiež do nedávna nočník úplne odmietal, teraz sa teší, keď sa mu do neho niečo podarí.

anonym_cbddf0
Včera o 07:34

Pomaly, je to chlapec, ti na to pridu neskor.

anonym_aa0f31
Včera o 07:53

Keď sa raz rozhodneš zobrať plienku, tak už ju nevracaj ani na spanok ani vôbec. Jeden-dva dni budú nehody, ale pochopí to a začne sa aj pýtať

anonym_b1c461
Včera o 08:03

Najhorsie uplne naozaj najhorsie co mozes urobit je skusat potom sa nato 💩 a znova skusat a znova uvazovat, ze to stopnes. Prve dni budu nehody ale je to normalne a aj prirodzene, 2rocne dieta ak nema nejaku poruchu alebo oneskoreny vyvin je mentalne pripravene aby zvlsdlo odplienkovanie. Niektore deti maju nehody 2-3dni ine tyzden ale treba to vydrzat. Ved isto ani po prvom pade ked sa ucil chodit si mu to potom nezakazala a neskusila az neskor ale vytrvala si v tom nech sa nauci. Tak aj teraz ak chces odplienkovat priprav sa na par nehod, ktore su uplne normalne.

anonym_20da8a
Včera o 08:23
@anonym_aa0f31

Keď sa raz rozhodneš zobrať plienku, tak už ju nevracaj ani na spanok ani vôbec. Jeden-dva dni budú nehody, ale pochopí to a začne sa aj pýtať

@anonym_aa0f31 to určite nie.Moj bol odplienkovany a na spánok nosil plienku ešte dlho aj cez obed aj v noci.Spal tak tvrdo, že aj, keď sa pocikal a bol mokrý nezobudil sa.
@anonym_autor skúšaj pomaly a postupne.podla mňa tomu ešte nerozumie a chcelo by to 2-3 m čas.Treba ho každú chvíľu posadiť, alebo na stupienok k wc to sa bude tešiť, že už je velky

anonym_aa0f31
Včera o 08:29
@anonym_20da8a

@anonym_aa0f31 to určite nie.Moj bol odplienkovany a na spánok nosil plienku ešte dlho aj cez obed aj v noci.Spal tak tvrdo, že aj, keď sa pocikal a bol mokrý nezobudil sa.
@anonym_autor skúšaj pomaly a postupne.podla mňa tomu ešte nerozumie a chcelo by to 2-3 m čas.Treba ho každú chvíľu posadiť, alebo na stupienok k wc to sa bude tešiť, že už je velky

@anonym_20da8a pokiaľ dieťa cez noc nemá suchú plienku, tak na odplienkovanie ešte nie je pripravené. My sme odplienkovali az keď bola v noci plienka suchá a za dva dni to pochopili obe deti. No najhoršie, čo môže byť je raz plienku nedat, potom dať, potom zase nedať. Dieťa z toho bude úplne popletené. Ale to je iba môj názor, nikomu ho nevnucujem. Každé dieťa je iné

autor
Včera o 08:37
@anonym_b1c461

Najhorsie uplne naozaj najhorsie co mozes urobit je skusat potom sa nato 💩 a znova skusat a znova uvazovat, ze to stopnes. Prve dni budu nehody ale je to normalne a aj prirodzene, 2rocne dieta ak nema nejaku poruchu alebo oneskoreny vyvin je mentalne pripravene aby zvlsdlo odplienkovanie. Niektore deti maju nehody 2-3dni ine tyzden ale treba to vydrzat. Ved isto ani po prvom pade ked sa ucil chodit si mu to potom nezakazala a neskusila az neskor ale vytrvala si v tom nech sa nauci. Tak aj teraz ak chces odplienkovat priprav sa na par nehod, ktore su uplne normalne.

@anonym_b1c461 prečítala som si tu viacero diskusii a prevládal názor, že odplienkovávať až vtedy, kedy to dieťa jasne chápe a vtedy to ide rýchlo. Kým nie je vyvinuté, tak sa môžem aj na hlavu postaviť a nepôjde to. Preto som sa na to po 3 dňoch nie mierneho neúspechu ale maximálnej neúspešnosti kedy stojí vedľa nočníka a ciká mimo vykašlala. 2x denne som tepovala sedačku a raz koberec. Ozaj za 3 dni neskončila v nočníku ani kvapka. Proste tomu nechápal. Potom som si prečítala na fórach, že to zbytočne za týchto okoľností siliť. Ale nedalo mi to, preto som sa prišla poradiť. Lebo ako mi dávalo logiku to nesiliť a počkať na zrelosť, tak mi bolo ľúto sa úplne vracať ku plienkam keď bolo zopár úspechov.
Ak mu plienku už vracať nemám, tak ako to riešiť v aute či v obchode? On sa nevypýta. Ja by som v tom aj pokračovala, len čo ak nie je pripravený a budem ďalšie 2 mesiace behať po dome s hadrami, tepovačom a každý deň umývať autosedačku? Má to potom zmysel? Keby je to pár nehod ako píšeš tak neváham a pokračujem, ale keď mi 3 dni po sebe vôbec do nočníka necikal… chápeš ma, ja nečakám že bude hneď tip top odplienkovaný po 2 dňoch.

zuzanaete
Včera o 08:49

Pocikavanie v spanku nema nic spolocne s odplienkovanim pocas dna. Pocas spanku je to ovplyvnene tvorbou hormonu v dostatocnom mnozstve. Toto sa neda nijak vedome ovplyvnit a n8e je vynimocne, ze sa deti pocikavaju pocas spanku aj v piatich rokoch a pritom su cez den davno odplienkovane. Odplienkovanie pocas dna sa da natrenovat, ale zaroven tiez musi byt dieta pripravene a byt schopne si uvedomovat/vnimat, co sa deje s telom. Za mna, ked sa zoberie plienka, tak rodic sa nema pytat na cikanie a ani posielat dieta cikat. Tym prebera zodpovednost za cikanie a dieta sa uci spoliehat, ze ved ma mama posle. Nechaj to plne na dieta. Bude mat vacsiu sancu vnimat pocity plneho mechura a cikanie. Ak je dieta pripravene, tak rychlo pochopi. Za 2-3 dni bude bez nehod.

zuzanaete
Včera o 08:52
@anonym_autor

@anonym_b1c461 prečítala som si tu viacero diskusii a prevládal názor, že odplienkovávať až vtedy, kedy to dieťa jasne chápe a vtedy to ide rýchlo. Kým nie je vyvinuté, tak sa môžem aj na hlavu postaviť a nepôjde to. Preto som sa na to po 3 dňoch nie mierneho neúspechu ale maximálnej neúspešnosti kedy stojí vedľa nočníka a ciká mimo vykašlala. 2x denne som tepovala sedačku a raz koberec. Ozaj za 3 dni neskončila v nočníku ani kvapka. Proste tomu nechápal. Potom som si prečítala na fórach, že to zbytočne za týchto okoľností siliť. Ale nedalo mi to, preto som sa prišla poradiť. Lebo ako mi dávalo logiku to nesiliť a počkať na zrelosť, tak mi bolo ľúto sa úplne vracať ku plienkam keď bolo zopár úspechov.
Ak mu plienku už vracať nemám, tak ako to riešiť v aute či v obchode? On sa nevypýta. Ja by som v tom aj pokračovala, len čo ak nie je pripravený a budem ďalšie 2 mesiace behať po dome s hadrami, tepovačom a každý deň umývať autosedačku? Má to potom zmysel? Keby je to pár nehod ako píšeš tak neváham a pokračujem, ale keď mi 3 dni po sebe vôbec do nočníka necikal… chápeš ma, ja nečakám že bude hneď tip top odplienkovaný po 2 dňoch.

@anonym_autor Ja by som sa netrapila a vratila plienku. Vyskusat o mesiac. Ak je dieta pripravene, tak to ide naozaj lahko.

autor
Včera o 08:56
@zuzanaete

@anonym_autor Ja by som sa netrapila a vratila plienku. Vyskusat o mesiac. Ak je dieta pripravene, tak to ide naozaj lahko.

@zuzanaete myslíš, že aj napriek tomu, že si to občas uvedomí? Dnes trošku cvrkol na gauč, zahlásil “cikám”, povedala som mu aby šiel na nočník a tam sa vycikal. Taktiež tie 2 týždne nazad sa pekne sám hral, zahlásil kakám, presunul sa sám na nočník a vykakal sa. Preto mi je to ľúto úplne zahodiť, ale potom sú tu dni, kedy to všetko skončí mimo, tak som z toho zmätená. Čo som si prečítala diskusie, ak mali deti problémy s odplienkovaním tak to boli konzistentné problémy, nie raz tak a raz tak.

anonym_c70549
Včera o 10:26

Skúšaj,už určite neprestávaj. Moja 2 ročná pred 2 týždnami nočník ani vidieť nechcela. Dala som jej dole plienku,nechala som ju sa počkať do teplakov....jasne,že aj mláčky boli,no potom zrazu z jedného dňa na druhý,že mama cikať.....to musí tomu dieťaťu ,,zasvieti žiarovka v hlavičke,, 😁

anonym_6163a5
Včera o 12:26
@anonym_b1c461

@anonym_b1c461 a preco je toto najhorsie podla Teba? Ved predsa ked vidis ze dieta uz rozumie a myslis si ze nastal cas, je prirodzene ze das plienku dole a skusas. Tiez sme tak spravili, s 2 rocnym chlapcom, ktory uz ked isiel kakat, zakrical Kakoooo a cupol si a tlacil. Tak dostal slipky no a ani nocnik, ani wcko, ani presviedcat, ani motivovat. 2,5 dna nekakal, ani po cipku ani za pana nepustil. Ok, neslo to, tak sme si povedali plienka nazad, skusime o mesiac, dva. A zas je situacia uplne ina. Nejde vobec o to, ze by mi prekazali nehody, aj pocikane sme xkrat denne prezliekli, oprali, pocitali sme s tym. Len jednoducho dieta, ktore vyzeralo ze vie co ide robit a uz to aj signalizovalo, nebolo este schopne spolupracovat ked sa slo "na vec". Tak nerozumiem, co by bolo dobre napriklad na tejto situacii tahat dalej. 🙂

slavomira236
Včera o 12:51

@anonym_autor moj vnuk bide mat 2 na konci augusta skusaju tiez bez plienky ale beha doma bez gati. Teraz bol u mna a isiel pekne sam si sadnut. Ked ma teplaky pocika sa este. V noci ma plienku plnu teda rano uplne...

autor
Včera o 14:22
@anonym_c70549

Skúšaj,už určite neprestávaj. Moja 2 ročná pred 2 týždnami nočník ani vidieť nechcela. Dala som jej dole plienku,nechala som ju sa počkať do teplakov....jasne,že aj mláčky boli,no potom zrazu z jedného dňa na druhý,že mama cikať.....to musí tomu dieťaťu ,,zasvieti žiarovka v hlavičke,, 😁

@anonym_c70549 tak hlásim že dnes zatiaľ ani jedna nehoda. Samozrejme, musím veľa pripomínať, ale mám pocit, že je to na dobrej ceste. Aj sme boli v obchode, aj 40 minút v aute a žiadna nehoda, tak neprestávam a uvidím ako bude pokračovať. Viem, že ideálne by som nič pripomínať nemala, ale pokroky tam sú, tak neprestávam ale ani netlačím na pílu.