Prečo bábätko plače pri mame a nie u iných?
Ahojte, som z toho velmi smutna, ale moje 2 mesacne babatko pri mne vacsinu casu preplace, mame aj svetle chvilky ked sa mojkame a pekne sa na mna usmieva ale vacsinu casu place :/ som z toho zufala, nejaky zdravotny problem za tym asi nebude pretoze ked si babatko na cely den aj noc vzala kamaratka, po tom ako som uz nevladala dalej po tyzdni co som nespala v noci viac nez 1-2 hodiny, tak mi povedala ze cely den bol pokojny, usmiaty a krasne spinkal, pri mne cez den nespi viac nez 20 minut, u nej zaspaval aj sam, nechapem co robim zle, som z toho velmi smutna naozaj, akonahle prideme domov tak je nepokojny, placlivy, a spanok neexistuje, snazim sa s nim pekne rozpravat, pusinkujem ho, nosim na rukach, a u druhych mu je lepsie nez u mna… mali ste niekto podobny problem?podotykam ze takyto zacal byt cca 2-3 tyzdne dozadu, predtym vedel pekne pospinkat aspon v kociari alebo doma len tak… neviem co sa zmenilo
Podľa mňa z jedného dňa u kamarátky vôbec nemožno usudzovať, že je bábätku lepšie u nej ako pri tebe. V tomto veku sa správanie detí vie meniť doslova zo dňa na deň. Okolo 6.–8. týždňa býva navyše obdobie zvýšenej plačlivosti a nepokoja. Veľmi často práve pri mame deti najviac dávajú najavo únavu, hlad či nepohodu, pretože sa pri nej cítia najbezpečnejšie. To, že bolo u kamarátky jeden deň pokojné, mohlo byť jednoducho náhodou alebo tým, že bolo v inom prostredí.
A ešte jedna vec – ak si dlhodobo nevyspatá, vyčerpaná a v strese, je možné, že to bábätko určitým spôsobom vníma. Nie preto, že by si robila niečo zle alebo že by sa ťa bálo, ale preto, že deti sú veľmi citlivé na napätie a emócie svojho hlavného opatrovateľa. To ale neznamená, že je problém v tebe. Skôr to znamená, že aj ty potrebuješ oddych a podporu. Z toho, čo píšeš, mám skôr pocit, že si na pokraji vyčerpania, nie že si zlá mama.
Neverím, ze niekto dá bábätko na noc a den kamarátke.
Neverím, ze niekto dá bábätko na noc a den kamarátke.
@anonym_6ec58f Radsej ho dat takto kamaratke, ako sa z unavy a zufalstva zrutit.
@anonym_autor Lebo si nervozna ty. My sme mali tiez s.malinikou problemy, skoncili sme v nemocnici a prve co skusili poslali ma na noc domov, ci nema tie stavy zo mna, ze ak som nervozna ja, je ona nervozna potom zo mna. Na noc a dalsi den prisla za nou do nemocnice namiesto mna moja mama. A zistili, ze zo mna tie stavy nema..Tak som tam bola s nou dalej uz ja.
@anonym_autor 2 mesačne bábätko si dala na 24 hodín svojej kamarátke? Si robíš srandu?
Ja tomu ani neverím.
@anonym_autor 2 mesačne bábätko si dala na 24 hodín svojej kamarátke? Si robíš srandu?
Ja tomu ani neverím.
@bielasovicka ano dala, pretoze mam celu rodinu momentalne mimo SR, a ja uz som nevladala ani stat na nohach, ci to mam radsej spadnut s babatkom v rukach? to je asi lepsie vsak? evidentne nemas potuchy o tom ake to je ked ti dieta preplace cely den na rukach, a to sme boli na vysetreniach v nemocnici, u osteopata a riesim vsetko mozne co sa da, aby som mu pomohla, kedze bol u nej spokojnejsi a pekne si tam pospal a ja jej 100% doverujem, nevidim ziaden dovod na to aby som to neurobila… zo vsetkeho ze som na to momentalne sama som taka pretazena ze pred seba ani nevidim, takze nesudte prosim vas
@bielasovicka ano dala, pretoze mam celu rodinu momentalne mimo SR, a ja uz som nevladala ani stat na nohach, ci to mam radsej spadnut s babatkom v rukach? to je asi lepsie vsak? evidentne nemas potuchy o tom ake to je ked ti dieta preplace cely den na rukach, a to sme boli na vysetreniach v nemocnici, u osteopata a riesim vsetko mozne co sa da, aby som mu pomohla, kedze bol u nej spokojnejsi a pekne si tam pospal a ja jej 100% doverujem, nevidim ziaden dovod na to aby som to neurobila… zo vsetkeho ze som na to momentalne sama som taka pretazena ze pred seba ani nevidim, takze nesudte prosim vas
@anonym_autor aj ja som mala taku dceru, co stále len revala, bol to slabinovy pruh s pricviknutym vajecnikom. Na diagnózu som prišla sama googlenim, nie pediater. Po operácii sa to zlepsilo,dnes ma dcéra 8 rokov, ale tiež stále reve za každú blbosť😅 ona bola však taká, že keď cely deň revala, tak bola taká vycerpana, že spala od 17tej do 7mej, s 1-2 prerušením na kojenie, takze som sa aspoň vyspala. Kto nemal take dieťa, tak to nepochopi. Ona sa aj zanasala, takze si ju nevedela na minútu spustit z ruky, lebo prestavala dychat. Pri takom dietati som nevedela ist ani na wc, ani sa najest. Totálny horor. Keby sa mi niekto ponukol, že si ju vezme, tak ju dam prec z domu aj na mesiac a nie len na 24 hodín. Lahko sa sudi, keď to človek nezažil.
@autorka nie je normálne, že dieťa place. Pátrajte po príčine a to ti vravím z vlastnej skusenosti.
@anonym_autor Citi z teba stres. Jedno take som mala. Nepomoze ti nic ine len sa ukludnit. A nie, akoze ukludnit, ale realne. Take babatko neoklames, ono to citi.
@anonym_autor aj ja som mala taku dceru, co stále len revala, bol to slabinovy pruh s pricviknutym vajecnikom. Na diagnózu som prišla sama googlenim, nie pediater. Po operácii sa to zlepsilo,dnes ma dcéra 8 rokov, ale tiež stále reve za každú blbosť😅 ona bola však taká, že keď cely deň revala, tak bola taká vycerpana, že spala od 17tej do 7mej, s 1-2 prerušením na kojenie, takze som sa aspoň vyspala. Kto nemal take dieťa, tak to nepochopi. Ona sa aj zanasala, takze si ju nevedela na minútu spustit z ruky, lebo prestavala dychat. Pri takom dietati som nevedela ist ani na wc, ani sa najest. Totálny horor. Keby sa mi niekto ponukol, že si ju vezme, tak ju dam prec z domu aj na mesiac a nie len na 24 hodín. Lahko sa sudi, keď to človek nezažil.
@autorka nie je normálne, že dieťa place. Pátrajte po príčine a to ti vravím z vlastnej skusenosti.
@anonym_fa27ca presne tak, to len clovek co to nezazil napise ako som ho mohla niekomu dat, no mohla, aby som nevyskocila uz od nervov a vycerpania z okna, ci je lepsie sa divat 7 dni vkuse na vlastne dieta co vkuse reve, nevies preco, a pediater aj nemocnica ti povie “to je asi brusko” … a tym to hasne
@anonym_autor tak ale potom musíš robiť niečo so sebou, problém je v tebe, a musíš to riešiť keď chceš od nervov vyskočiť z okna. Ved pediater povedal ze je dieťa v poriadku.
@anonym_autor tak ale potom musíš robiť niečo so sebou, problém je v tebe, a musíš to riešiť keď chceš od nervov vyskočiť z okna. Ved pediater povedal ze je dieťa v poriadku.
@bielasovicka pediater tiez nevie vsetko… ano suhlasim, som nervozna pretoze som vycerpana, a taksito ma velmi boli ze ho vidim plakat, uprimne viac verim fyzioterapeutke nez lekarovi ktory ma so vsetkym co poviem zahriakne, trapili sme sa od narodenia s kojenim, prislo sa na to, ze mal zablokovanu pravu cast krcnej chrbtice, zle sa mu prisavalo, museli sme prejst na UM, skusila som vsetky kvapky proti kolikam, probiotika, masirovanie bruska, vsetko co si len viete predstavit a nic nezaberalo, navyse sa rodina vybrala na dovolenku, muza mam v praci v zahranici a ked ostanete takto bez pomoci kohokolvek, tak … aj ja potrebujem spanok, som rada ze som si oddychla aspon na jeden den
@bielasovicka pediater tiez nevie vsetko… ano suhlasim, som nervozna pretoze som vycerpana, a taksito ma velmi boli ze ho vidim plakat, uprimne viac verim fyzioterapeutke nez lekarovi ktory ma so vsetkym co poviem zahriakne, trapili sme sa od narodenia s kojenim, prislo sa na to, ze mal zablokovanu pravu cast krcnej chrbtice, zle sa mu prisavalo, museli sme prejst na UM, skusila som vsetky kvapky proti kolikam, probiotika, masirovanie bruska, vsetko co si len viete predstavit a nic nezaberalo, navyse sa rodina vybrala na dovolenku, muza mam v praci v zahranici a ked ostanete takto bez pomoci kohokolvek, tak … aj ja potrebujem spanok, som rada ze som si oddychla aspon na jeden den
@anonym_autor ok ved ja toto chápem,je mi to jasné.
Hmmm nie je veľmi teplo u teba? Ze mozno aj to babo vnima. Ak nie tak len prenasas stres zo seba na babo a tym je nepokojne. Vsetko prejde. Si dobrá mama. Potrebujes aj ty energiu na fungovanie. Tiez som mala take doma. Pol roka prereval.
Skus ho nosit v ergonosici, mozno sa ukludni. Moze mat skryty reflux alebo koliky, na to je nosenie dobre. Inak to, ze u teba place, je normalna reakcia. Deti sa citia pri mame bezpecne, komu inemu sa mozu "vyzalovat"? Pri kamaratke mozno babatko neplakalo zo soku, ze nie je pri mame. Mozno sa chce kojit, ked ta citi (len tak na ukludnenie). Cumel pouzivate?
@anonym_autor mas celú rodinu mimo, aj manžela, si na dieťatko sama? Tak určite ako prvé rieš pomoc, oddych, spánok u seba… a potom uvidíš, či dieťatko je tak veľmi na teba napojené, že preberá tvoje vyčerpania alebo mu naozaj môže niečo byt.
A opýtaj sa kamarátky, nielen že malinké neplakalo a prespalo, ale aj čo robila a čo by ti odporučila ona robiť inak, keďže vás pozná oboch.

Nie si pri malom príliš napätá, nervózna? Deti vycítia všetky emócie.