icon

Prečo sa trojročný chlapec správa inak u starých rodičov?

lubosa1
Včera o 16:10

Ahojte baby. Idem si po serióznu radu. Neviem ako ďalej postupovať.
Mame 3 ročného chlapca. Vonku doma vacsinou poslušný klasické obdobie nie prišlo ale to sa da zatiaľ v pohode korigovať.
Problém nastal posledne 2 mesiace ked prideme k starým rodičov. Mame ich na skok chodili sme k nim od jeho narodenia pekne sa hral so všetkými ale cca pred 2 mesiacmi začalo take správanie že keď tam prideme hneď je ak odtrhnutý z reťaze. Všetko kope , vsetkych podla neho zo srandy búcha a nejde nijako zastaviť.
Aj ho upozornim aj ho vyvediem von ukludni sa skúsime ist naspäť a znova.
Potom ho uz musím zobrat preč doma ked sa ukludni v pokoji vysvetľujeme po chvíli si prizna sam ze hneval vsetkych a uz nebude ale vždy sa to opakuje.
Už neviem čo s tým či je to len obdobie.
Starký sú taky že aj zakazovali nemal u nich vsetko na co si spomenul a vsetko pekne fungovalo.
Kto dočítal az do konca ďakujem a budem vďačná za každú radu.

anonym_027701
Včera o 16:28

Som rada ,ze nemas psa ale vybrala si si zivot pestry s detmi.Pretoze nie je nic horsie ako stara dievka so psom.

anonym_446884
Včera o 16:31

Skúšali ste aj ignorovať?

svetlonos
Včera o 16:32
@anonym_027701

Som rada ,ze nemas psa ale vybrala si si zivot pestry s detmi.Pretoze nie je nic horsie ako stara dievka so psom.

@anonym_027701
To je koment úplne od veci ...

jazula
Včera o 16:34

Nie je tam v okolí dieťa, ktoré sa správalo v minulosti rovnako? Nezačal chodiť do škôlky alebo iného kolektívu? Moja si podobné “srandy” priniesla od jedného chlapčeka v škôlke…
A skúšala si sa ho opýtať, na čo konkrétne sa hnevá? Nezmenilo sa niečo u starkých?

lubosa1
autor
Včera o 16:38
@anonym_446884

Skúšali ste aj ignorovať?

@anonym_446884 skúšala ale to sa už nemôže ignorovať lebo ide vkuse do každého. Aj ked sa ho snažím rozptýliť hrou absolútne nereaguje a deje sa to len tam

svetlonos
Včera o 16:38

@lubosa1
Nás býva takýto keď je unavený, tiež ma 3 roky. Pokiaľ sme vonku a je zabavený/zaujatý hrou, nerobí to. Ale keď sme zavreti vnutri ak tiež sa vie bybijať. Skús odsledovať, kedy a pri kom to robí. A možno to ozaj videl u niekoho.
Treba ho odviesť z tej situácie/miesta. On ti trojročný Soho madlubuhe ako už nebude aké reálne toho nie sú až tak schopní.

lubosa1
autor
Včera o 16:40
@jazula

Nie je tam v okolí dieťa, ktoré sa správalo v minulosti rovnako? Nezačal chodiť do škôlky alebo iného kolektívu? Moja si podobné “srandy” priniesla od jedného chlapčeka v škôlke…
A skúšala si sa ho opýtať, na čo konkrétne sa hnevá? Nezmenilo sa niečo u starkých?

@jazula práveže neni nic sa nezmenilo jedneho dňa to začalo a pokračuje. Je to len u starých rodičov nie na ihrisku nie v obchode doma to sem tam skusi ale stačí ho upozorniť a nechá sa aj pekne rozptýliť hrou doma u starkých nejako nič zázračné nefunguje

thereisabear
Včera o 16:40

Ja by som ho brala hneď preč, aj keby sme tam boli len minútu. Doma v pokoji vysvetlila prečo.

lubosa1
autor
Včera o 16:41
@svetlonos

@lubosa1
Nás býva takýto keď je unavený, tiež ma 3 roky. Pokiaľ sme vonku a je zabavený/zaujatý hrou, nerobí to. Ale keď sme zavreti vnutri ak tiež sa vie bybijať. Skús odsledovať, kedy a pri kom to robí. A možno to ozaj videl u niekoho.
Treba ho odviesť z tej situácie/miesta. On ti trojročný Soho madlubuhe ako už nebude aké reálne toho nie sú až tak schopní.

@svetlonos dali sme si od starkých pauzu skúsim na par dni a na chvilu len čo to spraví lebo uz neviem. Snad je to len obdobie 😭

lubosa1
autor
Včera o 16:42
@thereisabear

Ja by som ho brala hneď preč, aj keby sme tam boli len minútu. Doma v pokoji vysvetlila prečo.

@thereisabear ano ved takto to uz riešim hned ho beriem preč dohovaranie nema význam v tom momente. Len ma zaujímalo ci si niekto tym presiel a nema nejaký tip

anonym_f10ebf
Včera o 16:43

Musis mu len povedat,ze ak to bude robit tak tam uz nepojdete a hotovo,ako nahle to urobi znova,hned ho brat domov.To iste aj na ihrisku,nevies sa pekne hrat sup domov.Ine nezaberie,ak bude tam chciet ist.

anonym_778b7d
@lubosa1

@anonym_446884 skúšala ale to sa už nemôže ignorovať lebo ide vkuse do každého. Aj ked sa ho snažím rozptýliť hrou absolútne nereaguje a deje sa to len tam

@lubosa1 zacne to robit, otocit ho na pate a ist domov. Zakazdym. Svokrovcom vysvetlit, preco ste odisli dodatocne. Ked sa na vsetkych hneva, nemusi tam chodit, to by mal vediet aj maly.

lubosa1
autor

Skúšali sme aj tak že prideme a najskôr som len ja s nim že ma kľud hráme sa a potom mu blikne že ozaj ved sme u deda prečo sa hrám len s mamou tak zavoláme deda ten sa pridá do hry a po chvíli už chlapec nevie koľká bije

lubosa1
autor
Včera o 16:45
@anonym_778b7d

@lubosa1 zacne to robit, otocit ho na pate a ist domov. Zakazdym. Svokrovcom vysvetlit, preco ste odisli dodatocne. Ked sa na vsetkych hneva, nemusi tam chodit, to by mal vediet aj maly.

@anonym_778b7d ano aj to som mu doma povedala že teda dedo a starka nič teda nemusíme tam chodiť a pritom sa na nich stále pýta a chce tam ist. Dobre ale budeme sa pekne hrať starka dedo sa na teba tešia povie ze aj on na nich.

lubosa1
autor
Včera o 16:50
@anonym_f10ebf

Musis mu len povedat,ze ak to bude robit tak tam uz nepojdete a hotovo,ako nahle to urobi znova,hned ho brat domov.To iste aj na ihrisku,nevies sa pekne hrat sup domov.Ine nezaberie,ak bude tam chciet ist.

@anonym_f10ebf no vyskúšame tak. Snad ho to teda po nejakej dobe prejde.

januska12323
Včera o 16:51

Pred návštevou vysvetliť aké správanie nebudeš akceptovať a keď s tým začne hneď odísť domov.

akvi
Včera o 16:54
@lubosa1

@anonym_778b7d ano aj to som mu doma povedala že teda dedo a starka nič teda nemusíme tam chodiť a pritom sa na nich stále pýta a chce tam ist. Dobre ale budeme sa pekne hrať starka dedo sa na teba tešia povie ze aj on na nich.

@lubosa1 a dedo s babkou ako reaguju? Maly skusa hranice a ak citi, ze dedo s babkou ich nemaju pevne, tak to proste robi. Potrebujes, aby aj oni zasiahli, nie ty, pretoze sa to tyka ich.. Takze ak nabuduce buchne deda, dedo nech mu chyti ruku a povie s kludnym hlasom, ale dorazne "toto nie". To uplne staci. Ziadne vysvetlovanie, kricanie uz vobec nie, len pevna a jasna hranica. A zopakovat zakazdym, nerobit si z toho srandu ani nejaku dramu..len zastavit a dat jasne najavo, ze taketo spravanie nie je ok. Ono castokrat starki dovolia detom nieco, co by nemali a potom im to prerastie cez hlavu. Aj nevinna hra, kde maly moze buchnut deda sa zrazu zvrhne na nieco, co je uz cez ciaru. Dieta je ale zmatene, pretoze do istej chvile to bola sranda a zrazu nie je.. Takze naozaj netolerovat ani naznak, ak uz je to takto velmi vyhrotene..

akvi
Včera o 17:01
@lubosa1

@anonym_f10ebf no vyskúšame tak. Snad ho to teda po nejakej dobe prejde.

@lubosa1 a este mi napadlo - chlapci obcas potrebuju aj taketo fyzicke "hry", takze dopriat mu ich, ale s jasne stanovenymi hranicami, kde dieta este dokazes zastavit. Idealne,ak to robia s otcom, take tie pasovacky, kde sa dieta moze valat po otcovi, aj ho buchnut, ale otec musi odkorigovat silu a aj vediet stopnut dieta, ked to je uz prilis a aj mu to vysvetlit. Je to praveze velmi zdrave pre dieta, ak spozna svoju silu a vie s nou pracovat.. Tiez si tam moze uplatnovat svoju moc, kedy ho otec necha "vyhrat" suboj a tvari sa, ze maly ho fyzicky porazil.. Takto sa naplna aj ta potreba buchnut a pod.. Chlapci maju v dnesnej dobe proste smolu, ze my stopujeme okamzite akekolvek fyzicke prejavy ich sily, ale oni to potrebuju..a prave v tej hre si to naplnaju tu potrebu a potom nemusia otlkat celu rodinu a deti na ihrisku..

jeennyv
Včera o 17:10

Za mna sa stala u starkych situacia, o ktorej nevies, niektore deti nepovedia, co videli, zazili….hoc mu len nieco zakazali atd a on sa takto vyjadruje…pytaj sa ries to….podla mna to nie je len vzdor, ci zle spravanie, nieco sa asi udialo

anonym_7d74fc
Včera o 17:16
@jeennyv

Za mna sa stala u starkych situacia, o ktorej nevies, niektore deti nepovedia, co videli, zazili….hoc mu len nieco zakazali atd a on sa takto vyjadruje…pytaj sa ries to….podla mna to nie je len vzdor, ci zle spravanie, nieco sa asi udialo

@lubosa1 súhlasím s vyšším príspevkom, niečo sa tam muselo stať, ak je agresívny len u nich... Nikdy by som ho tam samého nenechala bez dozoru a skúsila by som psychológa.

beata_k
Včera o 17:24

@lubosa1 Skusa hranice. Skusila by som babku/dedka nech ho stopne. Ze u nich v dome sa takto spravat nebude. Zrejme si uvedomil, ze je u nich tak skusa ich hranice. Doma uz na hranice narazil.

anonym_446884
Včera o 17:27

Kľudne sa len mohlo stať, že babku alebo dedka omylom alebo zo srandy buchol, možno niekto sa zasmial a odvtedy to ma zafixované, že môže a bola to zábava

lubosa1
autor
Včera o 17:30

Dobre super. Dakujem vám za seriózne príspevky. Vyskúšam vsetko.

anonym_90d715
Včera o 18:27

@lubosa1 moze to mať viacero príčin, napr. z nejakého dôvodu k nim nechce ísť a takto to dáva najavo - ale ty si písala, že sa na nich teší. 2. ma nejakú nahromadenú frustráciu a pri nich si dovolí vypustiť paru 3. asi najpravdepodobnejšia - skúša hranice, v tom veku 3. roky by to sedelo, u vás ich vidí, a u starkých možno čaká a oni “nič”, žiadna reakcia, správajú sa nečakane, nevie, kde ich majú, keď ich on prekročí (to vôbec nemusi robiť vedome).
Ako reaguje dedko, babka, keď ich buchne? Stopnes syna zakaždým len ty? Skus im povedať, že to necháš na nich, nech sa neboja reagovať, ved nemusia kricat ani ho trestať. Ale deje sa niečo, čo on sam akosi nevie pochopit. Vysvetliť nestačí. Potrebuje mať dokončený proces, dielik skladačky, odpoved, ako sa u nich prejavuje nesúhlas.
Aj keby len dedko vstal a povedal, že takto sa s nim hrať nebude, odišiel. Alebo nešiel na sľúbené miesto a ďalej si ho nevšímal. Bol trochu “chladnejší.”/ a pravda je aj s tými hrami, nielen chlapci, deti všeobecne berú takuto “provokáciu” ako výzvu ku hre/ajcii. Volá sa to mocenské hry. Je to zdravé a niekedy aj veľmi vhodne riešenie problému (ak dospelý náladu). Ide o to, že deti sú často v postavení slabšieho, menšieho, toho, kto poslúcha a tu majú pocit moci, kontroly nad situáciou. To vhodným spôsobom reguluje ich frustráciu z menšej fyzickej či mentálnej sily.

anonym_90d715
Včera o 18:31
@lubosa1

Dobre super. Dakujem vám za seriózne príspevky. Vyskúšam vsetko.

kitycat
Včera o 19:57

@lubosa1 chova sa rovnako aj ked su staru rodicia u vas?