icon

Riešenie konfliktov detí na ihrisku: Ako reagovať?

fasta_la
3. júl 2026

Ahojte.
Mám 7 ročne dieta, takže situácii na ihrisku som si už zažila. Šarvátky ako “ona mi zobrala lopatku”, alebo “on omylom do mna drgol pri futbale a ja som spadla”, to neriešim a beriem to tak, že s tým sa stretávame všetci. Moje dieťa vediem k tomu, aby si takéto drobné konflikty so seberovnými riešila sama. Včera sme boli na ihrisku a zostala som v šoku zo správania chlapca, približne vo veku môjho dieťaťa.
Plne veľké ihrisko detí, preliezky a veže plné, všetci sa hrali …
S kamarátkou sme sedeli na lavičke, pozerali na naše deti a rozprávali sa. Videla som, že dcéra uz dlhšie stojí pri jednej atrakcii v rade , okolo nej boli 4 chlapci v cca jej veku, spúšťali sa a ona stále nič. Išlo o takú tu rampu , kde dieťa vylezie na plodinu, dá si medzi nohy tyč a spustí sa, a tyč dieťa vráti hore, dolu zas na tú plošinu. Plošina dosť veľká, stalo tam 5 deti. Po chvíli dcéra z plošiny spadla (nieje to vysoké, nič sa nestalo , iba nahnevano prišla za mnou). Vraj ju chlapci nechceli pustiť, keď bola na rade, vždy jej povedali, že rad sa otáča a z prvého je zas posledný . Keď to uz spravili tretí krát, trvala na tom, že sa chce spustiť aj ona , tak ju z plošiny zhodili.
Postavila som sa, že idem teda s ňou a dám pozor, aby sa spustila. Prišli sme tam, ozval sa iba jeden chlapec, že moja dcéra nechce stať tam, kde jej on povedal , preto sa nemôže spúšťať. Tak som mu povedala, že v poriadku, sú štyria, spustia sa všetci štyria chlapci a potom ona môže ísť po nich.
Chlapci sa spustili , už bola na rade moja dcéra a ten chlapec sa ozval : “Ona nemôže ísť, lebo nestojí, tam kde som povedal, aby stála.” Tak som mu povedala, že je úplne jedno , v ktorom rohu čakala na jazdu, veď tam stojí päť detí a nikde nieje označené, kde kto má stať. Chlapec mi na to : “Ale ja som tu pán a ja poviem, kto má kde čakať. A ona nečakala tam, kde som povedal.” Pozerala som ako puk, že so mnou s prepáčeným 40 ročnou starou telkou a háda cudzie 8-9 ročne dieťa 😳
Pomedzi to už druhý chlapec , čo sa práve povozil podával dvere už tu tyč, aby sa spustila a ten, pomenujme ho “výročný “ chlapec spravil krok a sotil do mojej dcéry opäť tak, že spadla z plošiny , so slovami “povedal som, že ona sa nespustí”.
Úplne som toto nečakala , dcéru som postavila a tomu chlapcovi povedala, aby sa išiel za rodičmi pochváliť, ako sa správa, ak nepojde, že pôjdem ja , za jeho rodičmi . Ale netušila som, kde ma rodičov ..
Dcéra išla na inú atrakciu a ja naspäť na lavičku ..
za chvíľu za mnou prišla mamička, na prvý pohľad úplne normálna žena, povedala mi “mrzí ju to, čo sa stalo, ale jej Kevinko nemá rad, keď nieje niečo podľa neho, tak aby sme to chápali a že dcéra už môže ísť na tú rampu…”
Mamičke som povedala, že v pohode dcére sa nič nestalo .. ale v duchu som si pomyslela, že Kevinko to bude mat v živote pekne ťažké …
Neviem , či moja reakcia bola úplne správna , aby sa ten chlapec išiel priznať za rodičmi , ale bola som naozaj v šoku z toho, že ten chlapec mal odvahu predomnou zhodiť dcéru .. to som naozaj nečakala.

anonym_47a490
3. júl 2026
@anonym_25c0f1

@anonym_47a490 a tiez ho nechavas na ihrisku hrat sa same? lebo mne to z opisu tvojho aj tej situacie autorky prislo, ze u nich treba usmernovat(a teda byt pritomna) dlhsie ako u inych deti. ja chodim z preliezky na preliezku aj s mojou 7 rocnou. za 1. nechcem aby sa jej nieco stalo(minule si chlapec vedla nas na hojdacke vybil dych ked z nej pocas hojdania spadol) a za 2. tiez este nevie uplne reagovat vo vsetkych situaciach. pravidelne caka na hojdacku aj 5 minut a potom ju po menej ako minute chce cudzie dieta "vyhodit", ze ci ho pusti sa hojdat.

@anonym_25c0f1 nie nenechám ho samého, som stále.pri ňom. Ale chápem aj to, že niekedy sú okamihy, kedy ti vypadne od únavy " obraz a zvuk" a nevydoluješ zo seba už ani centimeter pohybu navyše.

anonym_d8b0db
3. júl 2026
@anonym_1afee7

@anonym_d8b0db Moje deti tiež rozhodujú o tom, či svoje hračky požičajú, alebo nie. Je to ich voľba. Aj ja rozhodujem o svojom aute, či ho niekomu požičiam, keď oň niekto poziada. Je moje.
Moje deti sú tiež také, že cudzie veci neberú ani nedrankaju. Vystacia si so svojimi.

@anonym_1afee7 ok, ak si nikdy nepoziciavaju hracky od inych tak mi to nevadi. Vadi mi ak dieta nepozicia, rodic neriesi ale inym potom hracky berie

anonym_d091c4
Včera o 03:41

@fasta_la poviem toľko, za mňa nie ideálne riešenie, ale o to ani nejde, ja som v takej situácii nebola a kto vie, ako by som sa naozaj zachovala. Ono je ľahké niekoho súdiť ako to tu čítam.. ubralo sa to tu iným smerom - na posudzovanie teba namiesto poradenia.
V jednom však majú pravdu. Ak sa ti niečo nepáči, nie si spokojná, mas právo to povedať..a nie sa stiahnuť, aby bol pokoj. Skus v tých chvíľach obrátiť pozornosť na seba a hovoriť o sebe viac než o druhych. To ti pri tvojom postoji pomôže viac než keby si sa mala do niekoho pustiť.
Napríklad: “…mne sa zase nepáči, že niekto rozhoduje o pravidlách, keď sú veci verejne. Navyše moju dcéru dva krát z hodil. Bála som sa o ňu, mohla si ublížiť. Nebola to primeraná reakcia v tej situácii. Takto sa konflikty neriešia. Ak ma syn takéto správanie, očakávam, že rodič na neho dohliadne a nebude sa to opakovať.” No popravde naštvaná by som bola poriadne (aj teraz som ako to iba pisem 🤭)

anonym_d091c4
Včera o 03:50

@fasta_la a čo sa týka toho chlapca. Už by som bola nahnevaná, to je v tej situácii normálne. Aj by som mu to povedala, že toto sa nerobí, druhým neublizujeme a prevzala by som kontrolu nad situáciou (ako sa poznám)… nedovolila by som mu viac sa tam spustiť, bez pardonu, diskusie, nech si mysli kto chce, čo chce. Kto niekoho zhodí, je vylúčený, hotovo. Lebo čo iné.. dáš mu na zadok?, budeš na neho kricat? riešiť to s rodičmi (možno)?, ja uznávam prirodzene dôsledky.

anonym_25c0f1
Včera o 06:16
@anonym_d091c4

@fasta_la a čo sa týka toho chlapca. Už by som bola nahnevaná, to je v tej situácii normálne. Aj by som mu to povedala, že toto sa nerobí, druhým neublizujeme a prevzala by som kontrolu nad situáciou (ako sa poznám)… nedovolila by som mu viac sa tam spustiť, bez pardonu, diskusie, nech si mysli kto chce, čo chce. Kto niekoho zhodí, je vylúčený, hotovo. Lebo čo iné.. dáš mu na zadok?, budeš na neho kricat? riešiť to s rodičmi (možno)?, ja uznávam prirodzene dôsledky.

@anonym_d091c4 a ako budes cudziemu dietatu branit, aby sa spustilo? ved k nej nemal respekt ako k dospelej osobe.

zuzana76
Včera o 07:10

a taketo deti uz chodia aj do skoly, len aby ste vedeli, kolegyne spominaju, ze v pravidelnych asi 4 rocnych intervaloch je to horsie a horsie a je takych deti viac a zo zaciatku to praktizuju aj v skole, ofučia sa, rozkazuju, kludne aj ucitelom

anonym_d091c4
Včera o 07:35
@anonym_25c0f1

@anonym_d091c4 a ako budes cudziemu dietatu branit, aby sa spustilo? ved k nej nemal respekt ako k dospelej osobe.

@anonym_25c0f1 je jedno či mal alebo nemal rešpekt. Ja som dospela, on je dieťa (a mám či naďalej budem mať rešpekt aj k nemu) . Som staršia, väčšia, silnejšia a čo myslis, koho budú rešpektovať ostatní - dospeláka alebo 8 ročného chalana? 😅

anonym_d091c4
Včera o 07:36
@zuzana76

a taketo deti uz chodia aj do skoly, len aby ste vedeli, kolegyne spominaju, ze v pravidelnych asi 4 rocnych intervaloch je to horsie a horsie a je takych deti viac a zo zaciatku to praktizuju aj v skole, ofučia sa, rozkazuju, kludne aj ucitelom

@zuzana76 a nech.. (ok, nie celkom nech, no si nútená prijat realitu), mňa skôr zaujíma, čo s tým kolegyne robia?

anonym_25c0f1
Včera o 07:40
@anonym_d091c4

@anonym_25c0f1 je jedno či mal alebo nemal rešpekt. Ja som dospela, on je dieťa (a mám či naďalej budem mať rešpekt aj k nemu) . Som staršia, väčšia, silnejšia a čo myslis, koho budú rešpektovať ostatní - dospeláka alebo 8 ročného chalana? 😅

@anonym_d091c4 ale ja sa pytam, co by si spravila. ty povies chalanovi, ze za to ako sa sprava sa teda uz nespusti. on ti povie, ze sa rozhodne bude spustat dalej. spravis co? chytis cudzie dieta a odtiahnes ho odtial? budes mu branit svojim telom aby sa spustilo? ako docielis, aby ta posluchlo cudzie dieta, ktore ocividne nema respekt?

anonym_afdeac
Včera o 07:41
@anonym_d091c4

@anonym_d091c4 takéto dieťa tá nebude rešpektovať len preto, že si dospelá. Ak by si kričala, alebo mu bránila fyzicky, tak predpokladám, že by dostalo riadny amok....autorka to vyriešila dobre, až na ten záver. Tam by som matke vysvetlila čo a ako.

anonym_d091c4
Včera o 07:52
@anonym_25c0f1

@anonym_d091c4 ale ja sa pytam, co by si spravila. ty povies chalanovi, ze za to ako sa sprava sa teda uz nespusti. on ti povie, ze sa rozhodne bude spustat dalej. spravis co? chytis cudzie dieta a odtiahnes ho odtial? budes mu branit svojim telom aby sa spustilo? ako docielis, aby ta posluchlo cudzie dieta, ktore ocividne nema respekt?

@anonym_25c0f1 áno, budem brániť autoritou, nastavením pravidiel, výzvou na opustenie plošiny a až potom pokračovaním v hre, spoluprácou s ostatnými, tým, že sa tam postavím a pustím deti po poradí. A tu nejde o to za každú cenu vyhrať.. ide o to nezľaknúť sa malého chalana, neútočiť a zároveň neutekat.

anonym_d091c4
Včera o 07:58
@anonym_afdeac

@anonym_d091c4 takéto dieťa tá nebude rešpektovať len preto, že si dospelá. Ak by si kričala, alebo mu bránila fyzicky, tak predpokladám, že by dostalo riadny amok....autorka to vyriešila dobre, až na ten záver. Tam by som matke vysvetlila čo a ako.

@anonym_afdeac vyriešila dobre z tvojho pohľadu a ja ti ho neberiem. dostalo by amok? Tvojim deťom dovolíš robiť si čo chcú, len aby neplakali? Asi nie je v poriadku, keď niekto dva-krát zhodí nejaké dieťa z plošiny, to nechať bez následkov.. Pokojne sa chod posťažovať rodičovi. Mamička povie, on je taký. Potom sa čudujeme, že deti v škole sú take? Prečo sú take? Ja si nastavujem hranice za seba.

zuzana76
Včera o 08:05
@anonym_d091c4

@zuzana76 a nech.. (ok, nie celkom nech, no si nútená prijat realitu), mňa skôr zaujíma, čo s tým kolegyne robia?

@anonym_d091c4 netusim, nezaujima ma to uz a nech to nie je, odnesu si to aj ini, aj ty, ked sa napr. taka sebestredna zdrav sestra bude s tebou bavit takym tonom

anonym_d091c4
Včera o 08:12
@zuzana76

@anonym_d091c4 netusim, nezaujima ma to uz a nech to nie je, odnesu si to aj ini, aj ty, ked sa napr. taka sebestredna zdrav sestra bude s tebou bavit takym tonom

@zuzana76
Ved toto, tu vlastne nič iné nepomáha než pracovať na sebe, svojej komunikácii a reakciách, lebo druhych nezmeníme, ani deti ani ich rodičov. Možno v dlhodobom horizonte, časom, ale nie pri konfliktoch na ihrisku. Tam jedine zachovať vzájomný rešpekt a zodpovednosť za bezpečnosť a zdravie.

Ty si asi už zo školstva odišla, ak tomu správne rozumiem.

aurora33
Včera o 08:13

@fasta_la podla mňa to bude mať ťažké tvoja dcéra, keď vidí, ako ty, dospela žena, poslušne sklopis hlavu. Jeho matke povieš že sa nič nestalo? No stalo sa. Zlyhala si. Kevinko s vami dobre vybabral.

anonym_13124c
Včera o 09:44

@fasta_la v podstate si nereagovala vôbec nijako. Nabudúce keď ti budú bit dieťa 4 starší chlapci tiež povieš matke nič sa nestálom? Keď jeho matka nemá na to, aby ho vychovala nemohla si po ňom zruknut ty? Je úplne úžasne, te vlastne teraz on bude v tomto pokračovať tento Kevinko a mlátiť ďalšie deti, ktorým ublížiť môže aj vážne, keby toto urobil môjmu 2 ročnému, je dotiahnutý za matkou za uši a červený by bol od hanby.

anonym_afdeac
Včera o 09:45
@anonym_d091c4

@anonym_afdeac vyriešila dobre z tvojho pohľadu a ja ti ho neberiem. dostalo by amok? Tvojim deťom dovolíš robiť si čo chcú, len aby neplakali? Asi nie je v poriadku, keď niekto dva-krát zhodí nejaké dieťa z plošiny, to nechať bez následkov.. Pokojne sa chod posťažovať rodičovi. Mamička povie, on je taký. Potom sa čudujeme, že deti v škole sú take? Prečo sú take? Ja si nastavujem hranice za seba.

@anonym_d091c4 čo by si spravila viac ako autorka v komunikácii smerom k cudziemu dieťaťu, ktoré ju nerešpektovalo? Ja už by som nemala kam zájsť. Pre mňa je to cudzie dieťa, ktoré vidím prvýkrát a neviem,čo od neho môžem očakávať. Či nema nejakú diagnózu a môžem mu v konečnom dôsledku ublížiť. Alebo on ublíži fyzicky deťom okolo a ja to spustim. Autorka sa snažila komunikovať s dieťaťom a riešiť ho, nerešpektoval ju. Takze áno, riešila by som to s rodičom nasledne. Veľmi dôrazne. Môjmu dieťaťu hranice nastavujem a takéto správanie by som netolerovala samozrejme. Avšak odmietam, aby moje dieťa vychovával niekto iný. Mám speci dieťa a keby na neho niekto cudzí nevhodné vybehne (rozumej krik, fyzické náznaky riešenia situácie, alebo priamo fyzické riešenie), tak si dávam dieťa dokopy ešte polroka. Aj na tomto s ním pracujem, nech to berie viac v pohode, že aj to sa stane. Avšak sú aj takéto deti.
Rovnako nastavujem hranice deťom v práci a zároveň to riešim aj s rodičmi. Dá sa s takýmito deťmi pracovať aj v škole. Učiteľky to robia denno denne.

mogaa
Včera o 09:55

@fasta_la no ja by som mu dala....😀takú hubovú by dostal že s plačom by išiel za mamou žalovať.....cudzie dieťa zhadzovať? a že on je tam pán? no pánom môže byť akurát tak doma kde mu rodičia urobia súkromné ihrisko😀

anonym_d091c4
Včera o 10:16
@anonym_afdeac

@anonym_d091c4 čo by si spravila viac ako autorka v komunikácii smerom k cudziemu dieťaťu, ktoré ju nerešpektovalo? Ja už by som nemala kam zájsť. Pre mňa je to cudzie dieťa, ktoré vidím prvýkrát a neviem,čo od neho môžem očakávať. Či nema nejakú diagnózu a môžem mu v konečnom dôsledku ublížiť. Alebo on ublíži fyzicky deťom okolo a ja to spustim. Autorka sa snažila komunikovať s dieťaťom a riešiť ho, nerešpektoval ju. Takze áno, riešila by som to s rodičom nasledne. Veľmi dôrazne. Môjmu dieťaťu hranice nastavujem a takéto správanie by som netolerovala samozrejme. Avšak odmietam, aby moje dieťa vychovával niekto iný. Mám speci dieťa a keby na neho niekto cudzí nevhodné vybehne (rozumej krik, fyzické náznaky riešenia situácie, alebo priamo fyzické riešenie), tak si dávam dieťa dokopy ešte polroka. Aj na tomto s ním pracujem, nech to berie viac v pohode, že aj to sa stane. Avšak sú aj takéto deti.
Rovnako nastavujem hranice deťom v práci a zároveň to riešim aj s rodičmi. Dá sa s takýmito deťmi pracovať aj v škole. Učiteľky to robia denno denne.

@anonym_afdeac chapem a súhlasím. A na MK si prečítaš, ako mas na take dieťa nakricat, dovliect ho k mame. My ako spoločnosť iné než útok/agresiu/nasilie alebo ústup nepoznáme.
Rozdiel je v tom, že ja preberám zodpovednosť na svoje správanie a reakcie, nie ostatných bez ohľadu na to, či ich poznám alebo nepoznám. Nekonam zo strachu ale vzájomného rešpektu. Som dospelý, ktorý ma zabezpečiť bezpečnosť, ochrániť osoby a majetok.
Ak by niekto na moje dieťa kričal, fyzicky mu ubližoval, nepáčilo by sa mi to. Ja však pisem o rešpekte k nemu, zabráneniu ubližovania druhým a nastavením pravidiel hry. A s tým by som nemala ako cudzí rodič žiadny problem. Počkať, nedovoliť, fyzicky zabrániť je presne ten stred, o ktorom pisem. Nepisem, že za každú cenu. Nema to nič spoločne s násilím, ale s hranicami. Ja sa starám o svoje potreby, bezpečnosť, zdravie, s rešpektom k sebe aj k ostatným. Neviem zabezpečiť a mať pod kontrolou reakcie ostatných.
Môže sa stať, že sa tvoje dieťa rozplače aj keby nema diagnózu, bude bit ostatné deti, bude nadávať, udrie ma, rodič na mňa nakrici, alebo mávne rukou, nechá dieťa robiť si, čo chce, povie ´Kevinko je taký. ´ a desať ďalších veci… a vieš čo, som dospela a zrelá osoba na to, aby som tieto situácie dokázala následne riešiť/neriesit.
Myslím, že naša spoločnosť je už tak s prepáčením zmagorena, že už ani nevie, čo je to dobry, zlatý stred. Nevie riešiť konflikty. Nevie komunikovať. Nevie sa navzájom pochopit ani hľadať riešenia. Ale za to ich vie náležite kritizovať.

anonym_d091c4
Včera o 10:26
@anonym_afdeac

@anonym_afdeac pokojne vysvetluj, chod a posťažuje sa rodičovi, pokojne nech sa ti nepáči, že s tvojim dieťaťom niekto nieco rieši, pokojne nech sa rozplače, nerob nič viac, lebo nepoznáš a nevieš, čo mas očakávať… sú to tvoje názory a nastavenie.

anonym_afdeac
Včera o 11:06
@anonym_d091c4

@anonym_afdeac pokojne vysvetluj, chod a posťažuje sa rodičovi, pokojne nech sa ti nepáči, že s tvojim dieťaťom niekto nieco rieši, pokojne nech sa rozplače, nerob nič viac, lebo nepoznáš a nevieš, čo mas očakávať… sú to tvoje názory a nastavenie.

@anonym_d091c4 nevkladaj mi do úst niečo, čo som nenapísala, prosím. Zabúdame na dôležitú a podstatnú vec, to dieťa autorku nerešpektovalo. Niektoré deti tá nebudú rešpektovať len preto, že si dospelá a ty si povedala. Poznám niekolko takých deti, sú to deti s vážnymi diagnózami, ktoré laik vyhodnotí ako nevychovanost. Tam nepochodia s bežnou komunikáciou. A stále si nenapísala, čo potom? Zatlačiť viac? Ako? Ak zatlačiť príliš, to dieťa by ťa s prehľadom poslalo do Pcka, pravdepodobne by ťa aj koplo, oplulo. Alebo by sa tak zrútilo, že by rucalo ako zranená zver, kopalo všade naokolo,alebo by si začalo trieskať hlavu o betón. Koľko detí to prešlo rukami, že máš pocit, že deti rešpektujú dospeláka automaticky?
Ja som nenapísala, že by som sa nepokúsila situáciu riešiť. Pokúsila, aj s dieťaťom. Ak by ma však nerešpektovalo, išla by som za rodicom.

mamaaja82
Včera o 11:14

Ako matka si uplne zlyhala v tomto pripade.Nie si schopna postavit sa za svoje dieta.Zasran by sa posral keby spravil toto mojmu dietatu.Si slaba velmi a ucis aj tvoju dceru byt slabou.

anonym_d091c4
Včera o 12:08
@anonym_afdeac

@anonym_d091c4 nevkladaj mi do úst niečo, čo som nenapísala, prosím. Zabúdame na dôležitú a podstatnú vec, to dieťa autorku nerešpektovalo. Niektoré deti tá nebudú rešpektovať len preto, že si dospelá a ty si povedala. Poznám niekolko takých deti, sú to deti s vážnymi diagnózami, ktoré laik vyhodnotí ako nevychovanost. Tam nepochodia s bežnou komunikáciou. A stále si nenapísala, čo potom? Zatlačiť viac? Ako? Ak zatlačiť príliš, to dieťa by ťa s prehľadom poslalo do Pcka, pravdepodobne by ťa aj koplo, oplulo. Alebo by sa tak zrútilo, že by rucalo ako zranená zver, kopalo všade naokolo,alebo by si začalo trieskať hlavu o betón. Koľko detí to prešlo rukami, že máš pocit, že deti rešpektujú dospeláka automaticky?
Ja som nenapísala, že by som sa nepokúsila situáciu riešiť. Pokúsila, aj s dieťaťom. Ak by ma však nerešpektovalo, išla by som za rodicom.

@anonym_afdeac nemám pocit, že by som ti niečo vkladal, či take? 🤔. Ja riešim seba a nie to, či ma bude niekto rešpektovať. Vlastne nezabúdajme na to, že ten chlapec si vymyslel a nútil ostatných dodržiavať svoje vlastne pravidla, 2x zhodil dievčatko. Takže ja by som prišla a povedala, že teraz sa spustí ona (maximálne ak by tam bol niekto, kto sa ešte nespúšťal by som pustila). Jednoducho konám, nie ďalej komunikujem a dohadujem sa. A keby mi niečo, poviem ok, počujem, čo hovoríš, ale nesúhlasím s tebou. A urobím, čo si myslím, ze je najlepšie.
A tvoja situácia - ideš za rodičom dietata, on nezasiahne. Ty sama dieťa nepoznáš, možno sa zrúti, bude agresívne, takže s nim nič riešiť nebudeš. Čiže pokojne jeden ďalší rok si Kevin bude určovať vlastne pravidla na ihrisku a tvoje dieťa sa bude pozerať. Ty si s tým v pohode, urobila si, čo sa dalo. Takto to je správne.

Len by som chcela vedieť možno od teba alebo je to niekde napísané, kedy môžem niekomu zabrániť, aby druhým neublizoval? Od akého veku dietata je to dovolené? Alebo koľkokrát predtým ho musím vidieť, pri akých diagnózach to už riešiť môžem a mám sa na ne pýtať priamo rodiča?

A prečo píšeš práve mne, na príspevok ohladom dodržiavania férových pravidiel a bezpečnosti na ihrisku a nie rodičom s príspevkami - “ zasran by sa posral, dostal by takú hubovu, zrukla by som na neho a dotiahla za matkou za uši… “ toto by tvojmu synovi neublížilo?

anonym_5d9856
Včera o 12:11

Byt tam ja a zhodit moju dcerku tak by sa Kevinko posral aj s kumpanmi taky bordel by zazili a hned by bol vylieceny a pochopil ze zemegula sa netoci len pre neho.

anonym_afdeac
Včera o 12:49
@anonym_d091c4

@anonym_afdeac nemám pocit, že by som ti niečo vkladal, či take? 🤔. Ja riešim seba a nie to, či ma bude niekto rešpektovať. Vlastne nezabúdajme na to, že ten chlapec si vymyslel a nútil ostatných dodržiavať svoje vlastne pravidla, 2x zhodil dievčatko. Takže ja by som prišla a povedala, že teraz sa spustí ona (maximálne ak by tam bol niekto, kto sa ešte nespúšťal by som pustila). Jednoducho konám, nie ďalej komunikujem a dohadujem sa. A keby mi niečo, poviem ok, počujem, čo hovoríš, ale nesúhlasím s tebou. A urobím, čo si myslím, ze je najlepšie.
A tvoja situácia - ideš za rodičom dietata, on nezasiahne. Ty sama dieťa nepoznáš, možno sa zrúti, bude agresívne, takže s nim nič riešiť nebudeš. Čiže pokojne jeden ďalší rok si Kevin bude určovať vlastne pravidla na ihrisku a tvoje dieťa sa bude pozerať. Ty si s tým v pohode, urobila si, čo sa dalo. Takto to je správne.

Len by som chcela vedieť možno od teba alebo je to niekde napísané, kedy môžem niekomu zabrániť, aby druhým neublizoval? Od akého veku dietata je to dovolené? Alebo koľkokrát predtým ho musím vidieť, pri akých diagnózach to už riešiť môžem a mám sa na ne pýtať priamo rodiča?

A prečo píšeš práve mne, na príspevok ohladom dodržiavania férových pravidiel a bezpečnosti na ihrisku a nie rodičom s príspevkami - “ zasran by sa posral, dostal by takú hubovu, zrukla by som na neho a dotiahla za matkou za uši… “ toto by tvojmu synovi neublížilo?

@anonym_d091c4 reagovala dom na príspevok,že by ťa rešpektoval, lebo 8 ročné deti budú rešpektovať dospelého. Snažila som sa vysvetliť, že to takto automaticky nefunguje. To je celé. Naozaj by ma zaujímalo, ak by ti neuhol z cesty, alebo držal to, na čom sa spúšťajú, čo by si spravila. Zhodila ho? Odstrcila? Tá matka tam bola a to dieťa ju ignorovalo a išlo si svoje.
Skúsenosti s deťmi máš? Ty očakávas, že ťa poslúchne z pozície, že si dospelá, ja sa len snažím vysvetliť, že to tak nie je vždy.
Ubližovať dieťa nesmie nikdy, rozhodne nie fyzicky. A zhodenie dieťaťa je cez čiaru. Ak dieťa ubližuje inému, riešim. Som na to prísna, ale musím zvážiť možnosti ake mám. Fyzicky útok zastaviť a vždy sa potom rieši ďalej s rodičom, prípadne zdravotníci ak je to za hranou.

katkazatka
Včera o 12:54

Kevinka aj s mamickou si mala poslat do p....

anonym_ed11e5
Včera o 12:57

@fasta_la ty si blbá. Tak by som na toho zasrana navrieskala že by sa pošťal od strachu 🫣🫣

zuzana76
Včera o 13:08
@anonym_d091c4

@zuzana76
Ved toto, tu vlastne nič iné nepomáha než pracovať na sebe, svojej komunikácii a reakciách, lebo druhych nezmeníme, ani deti ani ich rodičov. Možno v dlhodobom horizonte, časom, ale nie pri konfliktoch na ihrisku. Tam jedine zachovať vzájomný rešpekt a zodpovednosť za bezpečnosť a zdravie.

Ty si asi už zo školstva odišla, ak tomu správne rozumiem.

@anonym_d091c4 ano

aurora33
Včera o 14:42
@katkazatka

Kevinka aj s mamickou si mala poslat do p....

@katkazatka Kevinkovi sa dnes urcite štikútka celý deň 😀😀🤣🤣

reela
Včera o 15:45

Pamatam si, ze take deti tu boli uz aj pred 20timi rokmi.