Rozdiely vo vzťahoch k deťom a výčitky
Ahojte, zazili ste to niektora? Ocakavam ze ma tu zvozite pod ciernu zem a asi si to aj zasluzim.. mam dve deti. Starsie trojrocne, mldsie ma 6 tyzdniv. O prve sa vo velkej miere pocas prvych dvoch rokov o neho starala moja mama. Nechcem pisat preco, inak sa nedalo. Citim, ze k nemu nemam vytvoreny vztah. Lubim ho najviac na svete, no citim, ze to je ine alo teraz s babatkom, a velmi ma to mrzi. Proste sa o neho staram, lebo musim. A strasne si to vycitam. Je mi to strasne luto. Ze som mu mozno nevedela dat to, co teraz babatku. Ze sme prisli o ten spolocny cas. Je mi luto, ze to dieta vpodstate nemalo mamu. A ze cestu k sebe si hladame az teraz. Je to velmi tazke. Vlastne ani neviem preco to tu pisem, kedze viem asi ake budu odpovede, ale potrebovala som to dat zo seba von, kedze pred blizkymi to nahlas povedat nemozem.
Čo ti bráni starať sa o obe a ľúbiť ich, čím dlhšie sa budeš venovať staršiemu, tým to puto bude silnejšie. Nemíňaj energiu na to už nezmeníš, buduj to, čo máš. Už len to, že je tvoj, už to je viac, ako babka.
Čo ti bráni starať sa o obe a ľúbiť ich, čím dlhšie sa budeš venovať staršiemu, tým to puto bude silnejšie. Nemíňaj energiu na to už nezmeníš, buduj to, čo máš. Už len to, že je tvoj, už to je viac, ako babka.
@gribka1 úplne nesuhlasim s poslednou vetou lebo aj babka môže byt viac ako mama
Ale to asi autorka nechce počuť
Je nepodstatné kto čo,hlavne, že mal vela lásky ci doteraz od babky či odteraz od teba ...
A je jedno kto čo pre neho znamená
Si jeho súčasť života,tak ako zrejme iní ľudia
A daj mu to najlepšie
No to najlepšie nebude vycitky svadomia ale lásku a istotu
Nič viac netreba
@anonym_autor Stale mate more casu najst si k sebe cestu. Dolezite je, ze si zacala. Drzim prst
Čo bolo - bolo. To už ozaj nerieš. Dôležité je, čo sa deje teraz. Daj im obom maximum, čo môžeš. Isto si budú pamätať krásne chvíle s mamou. Bez ohľadu na to, čo bolo.
@gribka1 úplne nesuhlasim s poslednou vetou lebo aj babka môže byt viac ako mama
@anonym_38c6aa No pri 5 a viac ročnom by to už bol väčší problém, ale stále to beriem, že tam nebol celé tie roky, že bol aj s autorkou. A ľúbiť môže aj babku samozrejme.
@anonym_38c6aa No pri 5 a viac ročnom by to už bol väčší problém, ale stále to beriem, že tam nebol celé tie roky, že bol aj s autorkou. A ľúbiť môže aj babku samozrejme.
@gribka1 no len je otázne ,kedy si k nemu vytvorí vzťah, keď rok sa stará a stále nič, preto puto môže ostať pevnejšie inde
@gribka1 no len je otázne ,kedy si k nemu vytvorí vzťah, keď rok sa stará a stále nič, preto puto môže ostať pevnejšie inde
@anonym_38c6aa No je to smutné, ale bez komplexného vysvetlenia, ako sa stalo také niečo a prečo, ťažko povedať. No mala by sa asi viac snazit. Ešte môže byť možno z iného vzťahu a potom to je zas o inom. Ako matka si to síce neviem predstaviť, ale kto vie, čo v tom všetko je.
@anonym_autor vies, nevadi. O ten strateny cas si prisla, ale ten cas deti nemeraju mnozstvom, ale kvalitou. Mas celu buducnost na to, aby si ten vztah vybudovala aj teraz. Deti len potrebuju byt lubene, a odpustia velmi vela rodicovskych "prehreskov". Mamou si, a mamou mu zostanes.
@anonym_38c6aa Popravde hocikto môže byť viac ako mama. Pôrodom si žena nezabezpečí, že ju dieťa bude mať rado a bude ju chcieť.
@anonym_38c6aa Popravde hocikto môže byť viac ako mama. Pôrodom si žena nezabezpečí, že ju dieťa bude mať rado a bude ju chcieť.
@anonym_43b33b áno
Lebo 6 týždňové babo tam už puto je veľké a druhý po roku stále nič
A aby to nedopadlo.... bábo nepopísaný list a pri staršom vždy bude vidiet vlastné zlyhanie a zrkadlo svojích chýb a to veru nieje jednoduché sa naučiť s tým pracovať...
@anonym_autor akože to dieťa ma 3 roky, nie 30… nič nie je stratené, čo vyšiluješ? Ak si dobrá mama teraz, tak je to v poriadku, aj tak si nič z tých prvých rokov nebude pamätať. Ak mu dala tvoja mama lásku, ktorú si mu vtedy nevedela dať ty, tak je všetko ok.
Nerieš už čo bolo, stále je čas vytvoriť si s dieťaťom vzťah teraz. Preň je to dokonca životne dôležité.
@anonym_autor ❤️. Dobre bude. Len ho ľúb, veľa objímaj, buď kontaktná a komunikuj. Minulosť nezmeníš, ale budúcnosť je ešte len pred vami, všetko bude ok, ak budeš chcieť, dá sa to naučiť/osvojiť. Dôležité je, že dieťatko dostalo lásku od začiatku svojho života, to je veľmi dôležité. Ty sa snaž teraz pokračovať, jasné, môže to byť zvláštne, keď ste si neboli až také blízke, ale dá sa to naučiť, bude to ok ❤️.

Tu je pomerne dôležité napísať, prečo sa o to dieťa starala do veľkej miery mama a nie ty. Máš na to staršie teraz čas? Nevidim do toho, nechcem súdiť, iba píšem svoj pohľad/ názor a ty ma oprav. Myslíš si, že bolo rozumné ísť do druhého dieťaťa? Nemôže sa cítiť ešte viac odstrčené? Vieš sa mu teraz plnohodnotne venovať? Za ten čas od 2 rokov do 3 rokov si sa dieťaťu ako venovala? Ja by som navštívila psychológa a poradila sa ako s dieťaťom a sebou pracovať. Otec má s dieťaťom aký vzťah? Cítiš, že je dieťa naviazané ma babku? Mala si takéto pocity už dlhšie, alebo to prišlo iba teraz po pôrode druhého? Ak to prišlo len teraz, tak s tebou môžu iba mávať hormóny po pôrode.