icon

Som jediná mama, ktorá sa teší, keď deti vyrastú?

Dnes o 16:37

Naozaj som jedina, ktorej jej male deti lezu neskutocne na nervy a uz chce, aby ma nepotrebovali a riesili si svoje veci? Vsade len vsetky vyplakavaju ako to nadherne obdobie ide rychlo a ako nevedia co so zivotom, ked ich deti ich uz tak nebudu potrebovat…a ja sa vzdy zamyslim, ze co ich na tom tak naplna, ci nemaju rady svoj cas pre seba, svoje konicky, na ktore uz nemaju tolko casu ako bez deti. Ja som vdacna za kazdy pokrok, ktori urobia, konecne su bez plienok, uz sa tesim, ked sa same utru a pod. Nerozumiem tomu, koho bavi sa vecne o niekoho starat a travit s nim vsetok cas, mne z toho sibe a cas s detmi je pre mna 80% casu utrpenie.

Strana
z2
anonym_f9dc98
Dnes o 16:43

@anonym_autor ja sa hlasim, jedno 4 rocne dieta, jednorodic
Uz ked malo dieta par mesiacov som si hovorila ze uz nech ma aspon 8 rokov, potom si poviem nech uz ma 20 a pod..

majus2323
Dnes o 16:43

@anonym_autor deťmi? No pri jednom chápem , mama nevie do čoho ide. Ale ak vie že ju to nebaví absolútne nechápem dieťa č. 2

anonym_8c3779
Dnes o 16:44

Nie, nie si sama. Ja mám jedno dieťa 2,5 roka, ale mám taký istý pocit.

lenka.25
Dnes o 16:45

Ty máš deti ešte v tom veku , kedy ta neustále potrebuju a to je samozrejme vyčerpávajúce . Neboj , bude lepšie . Aj mne to liezlo na nervy , keď mi stále decko za ritou stalo . Ale čím sú baby staršie , tým si viac uvedomujem , že som šťastná za vyber partnera, lebo ta staraia už doma skoro ani nebyva a mladšia už je tiež viac menej samostatná jednotka

anonym_2616c8
Dnes o 16:48

@anonym_autor ja som na tom rovnako. Moje deti sú pubertaci a som za to vdacna 🙏🏼… sú skvelí, konečne robíme spolu veci, ktoré bavia aj mňa! Cestujeme, turistika, múzea, galérie, kino, káva… a bežne veci si poriešia sami, netreba ich obsluhovať, ja si užívam, že sú konečne veľkí! Zato moja mama vkuse fnuka, že ako to ušlo a že či mi to nie je ľúto! Omg, nie je!

anonym_2616c8
Dnes o 16:50
@majus2323

@anonym_autor deťmi? No pri jednom chápem , mama nevie do čoho ide. Ale ak vie že ju to nebaví absolútne nechápem dieťa č. 2

@majus2323 ja som nechcela jedinacika… a dobre som urobila, dvaja boli aspoň takí partaci… ale ja som chcela malý rozdiel, nech vyrastú spolu. Mať veľký rozdiel, to už by som mala asi radšej toho jedinacika, ako to absolvovať ešte raz.

majus2323
Dnes o 16:54
@anonym_2616c8

@majus2323 ja som nechcela jedinacika… a dobre som urobila, dvaja boli aspoň takí partaci… ale ja som chcela malý rozdiel, nech vyrastú spolu. Mať veľký rozdiel, to už by som mala asi radšej toho jedinacika, ako to absolvovať ešte raz.

@anonym_2616c8 no pre mňa je náročné jedno neviem ako menej náročné by mohli byť 2 🥲🥲🥲

anonym_cf8c66
Dnes o 16:54

Není nad obdobie, kedy deti sú už samostatne, hoc dospelé 🥰. Ale povedz nahlas svoje plány a ten tam hore sa dobre zasmeje, zato nám poslal malého 🤣🤣, to je iný zahul😬😅

jaskolka
Dnes o 16:55

Nie,nie si vôbec v tom sama,ja sa tiež extra nevyzivam v tom "bábätkovskom"období,som tiež rada,že deti sú čím ďalej len väčšie. Podľa mňa to má kopec žien,len buď si to nechcú alebo boja priznať,že by vyzerali ako sebecké 😃😃že sa nevyzivaju v prebaľovani a hrajkani sa s bábätkami. Ja to beriem ako obdobie,viem,že budú už len väčšie a väčšie a napokon vyrastú. A viem aj to,že absolútne mi ich "malé obdobie"chýbať nebude.

anonym_b83024
Dnes o 16:58

@anonym_autor jezis moja...strngam s tebou 🍷 som na tom uplne rovnako.

anonym_763765
Dnes o 16:59

Ja uz mam za chvilu 18r,este 2r na strednej,na vysku sa nechysta a tak to rychlo uslo,ze budete zeny banovat a nechapat,ako ste toto pisali,ci si aj mysleli.Jaj,ako by to bolo dnes,to male klbko.A dnes sa na neho divam zo spodu,co je tak vysoky.

autor
Dnes o 17:02

To som tak rada, ze konecne ma niekto rovnake pocity ako ja. Uz som uvazovala nad psychologickou, ci som normalna alebo je nieco zle so mnou a len to neviem zvladat. Uz som aj isla na vikend prec, aj na 5 dni prec a mne tento chaos vobec nechybal, uzivala som si tu slobodu plnymi duskami. Akoze svoje deti milujem, staram sa ako najlepsie viem, rozvijam ich, hrame sa, milujeme knihy a ine, ale mne ziadne minule obdobie absolutne nechyba. Najlepsie, ked sa mi stazuje svagrina, ze jej pubertacka vyspava do obeda a je zavreta v izbe, tak ja len hovorim ze ty kokos, uz nech to je aj u nas, ze sa konecne vyspim cez vikend, ze si mozem odist z domu ako chcem, kedy chcem, nerozumiem tomu plakaniu. Ale potom sa zamyslim a vidim, ze svagrina nema ziadne hobby, nevie byt sama..

autor
Dnes o 17:03
@anonym_763765

Ja uz mam za chvilu 18r,este 2r na strednej,na vysku sa nechysta a tak to rychlo uslo,ze budete zeny banovat a nechapat,ako ste toto pisali,ci si aj mysleli.Jaj,ako by to bolo dnes,to male klbko.A dnes sa na neho divam zo spodu,co je tak vysoky.

@anonym_763765 nebudem. Uz sa toho neviem dockat.

vikusjk
Dnes o 17:07

@anonym_autor sice som nikdy nemala taketo myslienky, ked bola dcera mladsia, ale musim uznat, ze teraz, ked je uz vacsia, tak je to uplne ina kava. Ja si prave teraz s nou cas uzivam, ked ideme spolu na nakupy, alebo len tak na kavu (ja na kavu, ona horucu cokoladu 😅 ) alebo na kolac, proste uz sa s nou da uplne inak bavit a aj uzivat ten cas. Mne bude asi toto obdobie chybat, ked dospeje a odide z domu 😔

klotildabazarik
Dnes o 17:08

@anonym_autor si nemala mat deti, ked ti lezú na nervy

autor
Dnes o 17:08
@klotildabazarik

@klotildabazarik s tym suhlasim, ale cas uz nevratim

anonym_b83024
Dnes o 17:10
@klotildabazarik

@klotildabazarik nech sa paci, facka pre teba👋

anonym_cc7562
Dnes o 17:13

Jajaj, tiez som sa nevedela dockat, mam uz dospele deti a nie je to lepsie… nie nadarmo existuje tato veta- “male deti- male starosti, velke deti- velke starosti”

autor
@vikusjk

@anonym_autor sice som nikdy nemala taketo myslienky, ked bola dcera mladsia, ale musim uznat, ze teraz, ked je uz vacsia, tak je to uplne ina kava. Ja si prave teraz s nou cas uzivam, ked ideme spolu na nakupy, alebo len tak na kavu (ja na kavu, ona horucu cokoladu 😅 ) alebo na kolac, proste uz sa s nou da uplne inak bavit a aj uzivat ten cas. Mne bude asi toto obdobie chybat, ked dospeje a odide z domu 😔

@vikusjk inak vidis, toto si viem predstavit, ze mi chybat bude. Ze uz to budu normalni ludia, s ktorymi cas bude aj zabava a potom sa uz osamostatnia. To mi asi tiez bude chybat (aj ked jasne, ze teraz neviem ake budeme mat vztahy).

autor
@anonym_cc7562

Jajaj, tiez som sa nevedela dockat, mam uz dospele deti a nie je to lepsie… nie nadarmo existuje tato veta- “male deti- male starosti, velke deti- velke starosti”

@anonym_cc7562 ake mas starosti s dospelymi detmi?

anonym_10114b
Dnes o 17:14

Takych deti su plne skoly. Ktore vlastni rodicia nevedia vystat ani cez vikend, toboz cez prazdniny.

anonym_a4ec53
Dnes o 17:14

Tak ale potom si preco chcela deti??? Len preto lebo sa to ocakava?

anonym_cc7562
Dnes o 17:16
@anonym_autor

@anonym_cc7562 ake mas starosti s dospelymi detmi?

@anonym_autor to tu nebudem konkretizovat, stale su studenti, nie samostatne zijuce osoby

autor
Dnes o 17:18
@anonym_a4ec53

Tak ale potom si preco chcela deti??? Len preto lebo sa to ocakava?

@anonym_a4ec53 lebo som myslela, ze ich chcem, vzdy som chcela rodinu, aj ked hladim do buducna, su tam deti a vnucata. Neviem preco ma to teraz v realite tak ubija a nebavi.

anonym_071261
Dnes o 17:27

Ja sa ozyvam z pozicie takeho dietata a mne osobne to sposobilo riadnu traumu, dieta citi vsetko. Uprimne mne je luto tych deti, aj ked su matky, ktore sa aj napriek takemu pocitu, dokazali on plnohodnotne postarat (tym myslim, dat mu pocit domova, bezpecia, prijatia, lasky a adekvatnej starostlivosti). Hold, ja, co som po rodine uz odmalicka tuzila, sa mi ju nepodarilo vlastnu vytvorit. Zivot je niekedy kruty, casto mame to, co nas nenaplna a tuzime po tom, co sme cely zivot nemali...

anonym_763765
Dnes o 17:29
@anonym_autor

@anonym_763765 nebudem. Uz sa toho neviem dockat.

@anonym_autor to si teraz hovoris,ale ver,ze potom budes zase inak hovorit.

anonym_b47ff7
Dnes o 17:31
@anonym_763765

@anonym_763765 a dost mozne ze fakt nebude. ja deti nemam-vedela som ze to nie je pre mna- a hovorili mi ako budem lutovat. A mam cez 50 a nelutujem nikdy

autor
Dnes o 17:31
@anonym_763765

@anonym_763765 tak jasne, ze to nebudem tvrdit na 100% ze to tak bude. Ale co som sa napocuvala ako mi bude chybat to babatkovske obdobie…ehm, jediny pocit co z toho mam je uzkost a zimomriavky. RD bolo moje najhorsie obdobie v zivote.

anonym_a4ec53
Dnes o 17:39
@anonym_autor

@anonym_a4ec53 lebo som myslela, ze ich chcem, vzdy som chcela rodinu, aj ked hladim do buducna, su tam deti a vnucata. Neviem preco ma to teraz v realite tak ubija a nebavi.

@anonym_autor mozno si vyhorena. Ma ti kto pomoct?

dora281
Dnes o 17:57

@anonym_autor Židovská múdrosť: Život začína vtedy, keď zdochne pes a deti vypadnú z domu....

Strana
z2