Ste vystresované, keď sú deti choré?
Dievcata aj vy ste take vystresovane ked mate deti chore? Ja som proste nekludna, nepokojna, ovlada ma stres, strach, neviem sa poriadne na nic sustredit, dokial nevidim zlepsenie choroby.
Neviem ci prehanam, alebo proste my mamy sme take.
Moj muz to bere s nadhladom, normalne funguje, mne ani jest nechuti..
Kazda sme v strese, ale nie kazdu zo stresu vypne.
nepovedala by som, ze stresujem, ale tak mne tiez nechuti jest, ked vidim, ze sa dcerka trapi... clovek by si hned tu chorobu preniesol na seba, keby je mozne.
@anonym_autor je to normalne ze si v strese ale netreba to zase prehanat, lebo potom to aj deti vycitia, ze nie si ok a choroba sa zbytocne len predlzuje
Nestresujem, prijemne mi to nie je, ked je chory ale nerucam sa z toho ani to nijako neprehana, normalne fungujem, chodim do prace, ked je s nim manzel 🤷♀️
istym sposobom stresujem, lebo napr. syn od roka mal casto laryngitidu.... to uz len zakaslal normalne cez den a uz som sa chytala za hlavu ze budem mat v noci nocnu, zrejme budeme lezat v kabatoch a ciapke v detskej izbe aby sme prezili noc... mu vzdy hovoril nech nestresujem, ale clovek uz vie ako to bude...
Vekom sa to ale lepsi a ver mi ze tiez budes viac trenovana...
U mna nehrozi ze by som kvoli tomu nejedla, len sa vzdy bojim o moj nocny spanok, pretoze velmi rada spim
istym sposobom stresujem, lebo napr. syn od roka mal casto laryngitidu.... to uz len zakaslal normalne cez den a uz som sa chytala za hlavu ze budem mat v noci nocnu, zrejme budeme lezat v kabatoch a ciapke v detskej izbe aby sme prezili noc... mu vzdy hovoril nech nestresujem, ale clovek uz vie ako to bude...
Vekom sa to ale lepsi a ver mi ze tiez budes viac trenovana...
U mna nehrozi ze by som kvoli tomu nejedla, len sa vzdy bojim o moj nocny spanok, pretoze velmi rada spim
@katkaseiner och tak to sa ti ale teda necudujem 😬 ze pri kazdom kychnuti a zakaslani uz ta chytila panika
@katkaseiner och tak to sa ti ale teda necudujem 😬 ze pri kazdom kychnuti a zakaslani uz ta chytila panika
@petamich neboj, bude to vzdy lepsie a lepsie.... ale na margo neplanovaneho ...
minuly piatok som takmer volala dcere zachranku...
Neskutocne teplo, rano sa ani nenapila, o 9 ze sa ide osprchovat (o 11 sme mali zubarku). V sprche jej tak strasne zostalo zle, ze kricala. Ja som zatial isla na prizemi do sprchy, dobehol syn za mnou ze dcera spadla v sprche... Utekam mokra s uterakom hore za nou. Ona sedi na zachode a krici ze nevidi.
Nic nevidela, nezartujem, pozerala na mna a nic nevidela, ci z dehydratacie, tepla a nizkeho tlaku, plus aj to ze ma len takmer 14 a vysku 176 cm, jej telo nestiha.. Normalne jej odisiel na chvilu zrak, potom som myslela ze mi omdlie, nakoniec dosla k sebe, aj zrak sa vratil. Tato situacia ako dosla, tak aj odisla, samozrejme sme isli hned k lekarovi, odber krvi, dalsi pondelok odber mocu, vsetky vysledky v pohode. Len blba zhoda nahod a jej blby zvyk nepit... A vidis, nemala som ani cas sa bat, nejest, stresovat... Uz len teda dohliadam na jej pitny rezim - to sa ale ona musi naucit ak nechce nahodou zas byt rovnako. K tomu zraku - netusim na ako dlho jej odisiel zrak, ten cas neviem vobec specifikovat -10 minut? 15 minut? neviem, pre mna to bola vecnost... Ale chat gpt mi poradil ze ano, toto moze byt kludne tym, ze 9 hodin nepila (kym spala), rano do horucej kupelne, nizky tlak, ona vysoka a jej telo to aj tak tazko obcas spracovava....
Drz sa, ako mamy musime byt vzdy v strehu ale dame to.
@anonym_autor je samozrejmé, že máš obavy, ale mne vždy pomohlo povedať si, dievča, hlavne sa z toho neposer, teraz nejde o teba, ale o toho drobca, musíš normálne fungovať, aby si nenaplašila ešte aj jeho/ju a dostala ho z choroby čo najskôr. Seba budeš riešiť potom
Mne pomaha, ked si uvedomim, ze vdaka bohu, ze zijem v dobe a na mieste, kde mu viem dat lieky a uz to len musime vydrzat. To ma vzdy ukludni.
Som tiez mama a nie som taka. Takze nie, nestresujem pri detskych chorobach, ani ked sme mali 40° pri polrocnom ci rozbite usta plne krvi pri rocnom.
Za mna je toto prehananie.
Ale ja som trochu racionalny typ a som za to rada. Nevidim dovod robit cirkusy a stresy v situacii, kde mi to nepomoze. Su veci, ktore patria k zivotu - a vtedy treba s chladnou hlavou robit to, co treba. A najma... Stale sa tu bavime o "obycajnych chorobach". Nehovorim ze sa mi dobre pozera na decka ked su chore, zubozene.... Ale v zivote som zazila a aj mame vacsie starosti, takze z chripok a infekcii sa fakt rucat nebudem a nepride mi to normalne.
@petamich neboj, bude to vzdy lepsie a lepsie.... ale na margo neplanovaneho ...
Neskutocne teplo, rano sa ani nenapila, o 9 ze sa ide osprchovat (o 11 sme mali zubarku). V sprche jej tak strasne zostalo zle, ze kricala. Ja som zatial isla na prizemi do sprchy, dobehol syn za mnou ze dcera spadla v sprche... Utekam mokra s uterakom hore za nou. Ona sedi na zachode a krici ze nevidi.
Nic nevidela, nezartujem, pozerala na mna a nic nevidela, ci z dehydratacie, tepla a nizkeho tlaku, plus aj to ze ma len takmer 14 a vysku 176 cm, jej telo nestiha.. Normalne jej odisiel na chvilu zrak, potom som myslela ze mi omdlie, nakoniec dosla k sebe, aj zrak sa vratil. Tato situacia ako dosla, tak aj odisla, samozrejme sme isli hned k lekarovi, odber krvi, dalsi pondelok odber mocu, vsetky vysledky v pohode. Len blba zhoda nahod a jej blby zvyk nepit... A vidis, nemala som ani cas sa bat, nejest, stresovat... Uz len teda dohliadam na jej pitny rezim - to sa ale ona musi naucit ak nechce nahodou zas byt rovnako. K tomu zraku - netusim na ako dlho jej odisiel zrak, ten cas neviem vobec specifikovat -10 minut? 15 minut? neviem, pre mna to bola vecnost... Ale chat gpt mi poradil ze ano, toto moze byt kludne tym, ze 9 hodin nepila (kym spala), rano do horucej kupelne, nizky tlak, ona vysoka a jej telo to aj tak tazko obcas spracovava....
@katkaseiner toto som mala aj ja v puberte, vysoka chuda, nizky tlak. Len kratko potom, ako sa mi zatmelo pred ocami so mnou aj drblo na zem
@katkaseiner mas moj obdiv, neviem veru ci by som bola schopna takto "s kludom" reagovat, verim, ze ano ❤️ a teda muselo to byt hrozne aj pre nu aj pre teba, najdlhsich "par minut" v zivote
@katkaseiner toto som mala aj ja v puberte, vysoka chuda, nizky tlak. Len kratko potom, ako sa mi zatmelo pred ocami so mnou aj drblo na zem
@anonym_3ea20d ona mava tieto zatmenia casto, ma brat magnezko, ale uspesne to ignoruje, ma sa pomaly dvihat, a ma vela pit... ale toto bola uplna slepota na niekolko minut, mozno na 15, nie zatmenie. Ale mas pravdu, hlavne som sa bala aby mi tam neodpadla medzi zachodom a umyvadlom, lebo sama by som ju neudrzala a bala som sa ze si tym ublizi, tak som ju hned posadila.
@katkaseiner mas moj obdiv, neviem veru ci by som bola schopna takto "s kludom" reagovat, verim, ze ano ❤️ a teda muselo to byt hrozne aj pre nu aj pre teba, najdlhsich "par minut" v zivote
@petamich neobdivuj, sme mamy, utierame zadky, ocistime zvratky, proste nam zasvieti kontrolka vtedy ked treba... Drz sa a nemysli na to. To ze ta nieco chyti nepripravenu, neznamena, ze to nezvladnes. TEn adrenalin a chtic pomoct ta postavi na nohy aj keby co a zvladnes to. Drz sa.
@katkaseiner mne sa to stávalo tiež, ked som málo pila a bolo teplo a k tomu nizky tlak mám
dokonca pár krát aj v buse normalne som citila ako na ide a zrak nič asi 2-3 minuty , takže si dávam pozor a pijem aj nasilu hned ako sa zobudim vypijem čo mám pri posteli
daj aj dcere flašu k posteli a hned rano nech sa napije aby si zvykla
určite to bol šok hlavne pre ňu snad začne viac piť
@katkaseiner mne sa to stávalo tiež, ked som málo pila a bolo teplo a k tomu nizky tlak mám
dokonca pár krát aj v buse normalne som citila ako na ide a zrak nič asi 2-3 minuty , takže si dávam pozor a pijem aj nasilu hned ako sa zobudim vypijem čo mám pri posteli
daj aj dcere flašu k posteli a hned rano nech sa napije aby si zvykla
určite to bol šok hlavne pre ňu snad začne viac piť
@minesasubu ano ma vzdy vodu pri posteli ale ona sa mi prave po tomto incidente, ked sme par dni kazdy den kontrolovali kazdy pohar vody, priznala, ze ona v zivote tolko nepila...
A to neslo o extrem, cca 2 l, co by mal byt normal aj v case ked clovek nie je smadny, v lete dokonca 3L. Skoro jej oci vypadli...
Jaj a este bonus ktory som zabudla pripomenut... 2 dni pred touto situaciou s kamosom si kupili vonku v dedine v tom hnusnom teple plechovku red bullu...
Hej stresujem lebo nasi, ked su chory, tak jedine velmi zle, mala silne obstrukcne bronchitidy a syn silne dusive kasle, z coho to nevie nikto, tak mame veselo.
Nie.. nestresujem.
Nestresovala som ani ked skolka volala ze treba hlavu sit , potom usta sit …Ani ked zo skoly volali ze spadla zo schodov , alebo ze ma asi zapästie zlomene 😅
Som zvedava co dalsi skolsky rok prinesie .😂
… su horsie veci …choroby prejdu , bolave sa zahoji
Ano, a preto oproti muzom skor vypozorujeme zavazne priznaky. Na druhej strane sa netreba nechat az prilis vystresovat.
U nás to máme opačne, keď sú deti choré tak manžel je veľký stresmen. On neje nechutí mu jesť, v noci nespí chodí hore-dole po dome a stále ich kontroluje či sú v poriadku či dýchajú. Ja som viac ráznejšia a rozmýšľam s čistou hlavou. Viem čo treba robiť a nepanikarim. Riešim podávanie liekov doktorov, voľno z práce.
Deti mali bezne detske ochorenia postavila som sa k tomu zodpovedne a brala to ako sucast zivota s dietatom. Sopliky, kasliky presli, preliecili sa a zivot isiel dalej. Normalne som spala, jedla a fungovala plnohodnotne dalej. Nikdy mi nenapadlo, ze niekomu nechuti jest ked ma napr. prechladnute dieta 🤷♀️
@anonym_autor Ja mam presne toto iste. Uplne prepnem do ineho modu, ked vidim, ze niektore z deti zacina byt chore. Nalada a stres sa mi zhorsuje so zvysovanim teploty u deti. Akonahle ide teplota dole, aj ja citim mensi tlak a stres. Tiez si myslim, ze to nie kazda tak ma. Ja zial ano, som precitlivela pri chorobach deti. Ale zrejme je to aj tym, ze uz dopredu viem ze ma cakaju bezsenne noci utesovania, zabalov, bojovania s podavanim liekov, mrncania, placu. Ze ked je jedno chore, o par dni mozno bude ( a vacsinou aj je) druhe chore, potom tretie a potom ja, muz a tak dokola...ale stale si hovorim, kym su to bezne virozy je to super. Ono yeraz su uz deti vacsie, tak uz jd to trosku ine, ale ked boli mensie, skolkari a tak tak to bolo horsie. Ale ja presne, stratim niekedy aj chut do jedla, proste dolahne na mna taka vnutorna nervozita. Ale skor pri horuckovych chorobach deti. Prechladnutie uz az tak neprezivam.

prehanas