icon

Syndróm vyhorenia: Ako ho zvládnuť s malým dieťaťom?

lorrainet
Dnes o 16:59

Idem sa asi skôr vypovedať. Alebo ako ste to zvládli iné ? Cítim sa extrémne vyčerpaná psychicky aj fyzicky. Nemám energiu na hry s dieťaťom, reagujem neprimerane, všetko ma rozčúli... Spim v noci 3-4 hodiny denne , viac sa nedá. Syn má 16 mesiacov, som s ním úplne sama, popritom z domu pracujem. Celý deň behám okolo malého a domácnosti, keď spí musím pracovať. Idú mu zuby, budí sa každú hodinu, niekedy je hore aj 2-3 hodiny v noci a nevie zaspať. K nemám k dispozícii babičky ani otecka, na opratovateľku už financie nevyjdú. Je to veľmi náročné obdobie ...

anonym_9415a2
Dnes o 17:00

@lorrainet a muz je kde, ved toto co pises by ozaj zvladol malokto.

lorrainet
autor
Dnes o 17:03
@anonym_9415a2

@lorrainet a muz je kde, ved toto co pises by ozaj zvladol malokto.

@anonym_9415a2 nie je ani v RL, zmizol odkedy som bola v šiestom mesiaci a od známych viem že skončil závislý na automatoch. Boli sme spolu 4 roky a všetko bolo v poriadku kým nezistil že bude mať zodpovednosť. Tam sa úplne zrútil a o malého neprejavil záujem ani raz.

anonym_9d832f
Dnes o 17:06

Jasle?

januska12323
Dnes o 17:20

Nájdi spôsob ako sa môžeš vyspať lebo niekde skolabuješ.

lorrainet
autor
Dnes o 17:42
@anonym_9d832f

Jasle?

@anonym_9d832f skúšala som ale bol viac doma chorý ako tam

simsalabim
Dnes o 17:46
@lorrainet

@anonym_9d832f skúšala som ale bol viac doma chorý ako tam

@lorrainet skus oslovit nejaku dochodkynu v okoli. Ja som takto chodila s dcerou okolo hlucika dochodkyn na lavicke pri nasom dome, vytipovala som si 2 a oslovila ich. Jedna z nich suhlasila a ja som sa mohla vratit do prace. Tebe by pomohlo mozno aj iba take 3 hodiny denne.

a0
Dnes o 18:32

@lorrainet nemôže prísť niekto z rodiny k tebe alebo ty ísť k niekomu z rodiny. Nech sa aspoň raz za čas vyspíš. Toto sa nedá dlhodobo zvládať, to je na úplný kolaps.

anonym_4c2ffc
Dnes o 18:37

Pridám sa k simsalabim a dám dalsiu alternativu. Dá sa pomôcť aj s inou mamičkou na materskej. My sme sa takto striedali s inou mamkou. Raz dieťa u nej a ja deň na prácu, inokedy u mňa. Deti sa pohrali a my sme mali čas aj na prácu, aj na drobcov.

lorrainet
autor
Dnes o 18:58
@a0

@lorrainet nemôže prísť niekto z rodiny k tebe alebo ty ísť k niekomu z rodiny. Nech sa aspoň raz za čas vyspíš. Toto sa nedá dlhodobo zvládať, to je na úplný kolaps.

@a0 no, mám iba mamu a tá pracuje 6 dni v týždni na 3 smeny takže nevie si predstaviť, že by ešte strážila. Je rada keď sama spí aspoň 4 hodiny denne a to už má skoro 60 , na dôchodok sa ale ešte nechystá , stará sa ešte svojich rodičov. A tí už majú svoj vek na také malé dieťa, babka ho nemôže ani vziať na ruky

lorrainet
autor
Dnes o 18:59
@anonym_4c2ffc

Pridám sa k simsalabim a dám dalsiu alternativu. Dá sa pomôcť aj s inou mamičkou na materskej. My sme sa takto striedali s inou mamkou. Raz dieťa u nej a ja deň na prácu, inokedy u mňa. Deti sa pohrali a my sme mali čas aj na prácu, aj na drobcov.

@anonym_4c2ffc to nie je zlý nápad, skúsim osloviť nejakú na FB, osobne totiž žiadnu mamičku nepoznám zatiaľ 😅

anonym_8694c5
Dnes o 19:08

@lorrainet daj mu na noc Nurofen trocha mu uľaví od bolesti.V ktorej časti Ba bývaš?

anonym_4c2ffc
Dnes o 19:41
@lorrainet

@anonym_4c2ffc to nie je zlý nápad, skúsim osloviť nejakú na FB, osobne totiž žiadnu mamičku nepoznám zatiaľ 😅

@lorrainet oslovila som v skupine mamičiek, by ste sa čudovali koľko malo záujem 🙂. Dohodli sme sa dve na koniec. Deti si sadli temperamentom a my spokojne. Tiež som mamičky nepoznala, ani nie sme v kontakte, len sme spolocne preklenuli obdobie po umiestnenie v skolke.